Kb. három méter a part szélén a kavicsos rész, utána homok. Viszont ha kicsit feljebb (Asprovalta felé ) haladsz, akkor vannak nagyobb kavicsos részek, ahol szép kagylókat is lehet találni!
#1571892011-02-26 17:34:45 Válasz a #157185. hsz-ra
Sancho, Bofefe!
Köszi a válaszotokat, egyenlőre csak ez a kavics zavart mert inkább a homokosat szeretjük. Valószinű, hogy a Redina lesz a nyerő de még alszunk rá 1-2-t !
#1572062011-02-26 19:27:15 Válasz a #157195. hsz-ra
Stavrosban homokos a strand ,legalábbis ahol mi voltunk.Remek szállást tudok a parton, görög tulajdonos és e-mailben foglaltuk,de már kétszer voltunk.Kamena Vourlában a legrosszabb a part a mi tapasztalataink alapján.
A Te véleményedre lennék kiváncsi !
Tudom objektív választ kapok mindenképpen !
Sarti vagy Stavros ? A szigeteket bejártam,
de az északi részen csak Parálián voltam.
Juniusban megyünk idős barátnőmmel !
Melyiket tartod ideálisabbnak ?
Köszi a választ !
Üdv : Lili
#1572692011-02-27 18:56:52 Válasz a #157235. hsz-ra
Kedves Lili!
Nagyon aranyos vagy, hogy az én véleményemre vagy kíváncsi, bár nem tudom minek köszönhetem a megtiszteltetést
Nos a véleményem szerintem csak a sajátom, bár lehet hogy többen egyetértenek majd velem. Szerény véleményem szerint Sarti a jobb választás. Én voltam mind a két helyen, de Sartin éreztem azt, hogy igen, ide még vissza kell térnem. Csak néhány apró dolog miatt nem oda térünk vissza a nyáron, de hidd el, hogy egy csodálatos élménnyel fogtok gazdagodni. Stavros inkább a fiatalabbaknak való, nyüzsisebb, sok szórakozó hellyel és hangosabb is Persze Stavrosnak is megvannak a maga szépségei, de az én és hangsúlyozom, az én véleményem szerint Sarti barátságosabb és kedvesebb település. Változatos tájjal, igazi görög hangulattal, kedves, mosolygós és barátkozós emberekkel. Esténént nagyokat lehet sétálni a kis utcákon, nézni a kirakatokat, beülni egy tavernába. A tengerparton vannak sziklás és homokos részek is. Ha az embernek van kedve felmehet a település végén található kis dombra, ahol egy pici orthodox kápolnácska van, szent képekkel, egy babával és gyertyával. Körülötte padok, ahol ücsörögve messzire el lehet látni és csodálni a fantasztikus látványt. Akár a lemenő napot, akár csak a települést nézegetve. Mi felmentünk hajnal 2 óra körül is és a csendben néztük a csillagokat és a tengert. Annyira nyugodt és boldog voltam akkor...
Tehát röviden, ha tényleg az én véleményere vagy kíváncsi egyértelműen azt mondom SARTI!!!!!
#1573202011-02-28 15:24:44 Válasz a #157319. hsz-ra
Márta!
Természetesen ajánlom, hiszen, mint írtam is, Stavrosnak is mevannak a maga szépségei. Én jól éreztem magam Stavrosban is, de mint Lili írta, egy idősebb barátnőjével menne és ezért írtam, hogy Stavros fiatalosabb, nyüzsisebb hely, de természetesen ott is nagyon jól érzi magát az ember, mint bárhol Göröghonban. Nekem személy szerint Sarti jobban tetszett, de ezért is hangsúlyoztam, hogy ez az én véleményem, hiszen mindenki mást talál csodálatosnak, vagy értékesnek...
Olyan jó újra olvasgatni a fórumot! Már biztos, hogy Sartira megyünk, két hétre és tényleg mindkét hetet külön felszámolták. Még így is csúsztatni kellett egy hetet, mert már foglat volt az apartman, amikorra eredetileg terveztük az indulást. A Sarti Holidayben leszünk, augusztus 2-től. Számoljuk a napokat. Már tavaszodik...Aki autóval ment, annak mennyire jött ki az utiköltség és az út időtartama? Bonyolult elmenni autóval?
Üdv: Katus
#1573362011-02-28 18:14:10 Válasz a #157320. hsz-ra
Sancho!
Ha a kort nézzük akkor nekünk is inkább Sarti kellene!
Mi is nagyon jól éreztük magunkat ott , a part tökéletes volt és a szállás is ár-érték arányú. Gondoltuk más helyet is meg kell ismerni ezért gondoltunk Stavrosra.
#1573402011-02-28 18:18:28 Válasz a #157335. hsz-ra
Katuska73!
Mi mindíg csak autóval megyünk. Nem komplikált. Az oda felé utunk az rémálom volt mert Szalonikitől Sartiig szinte lépésben mentünk mert Nikitinél rendőr irányított, ez több órát vett igénybe de hát gondolom nincs ez mindíg így. Aki ezt elkerülte hamarább oda ért.
Szerintem Stavros semmivel sem nyüzsgőbb mint Sarti. Véleményem szerint Stavros nyugodt csendes kis hely, igaz mi nem a központjában voltunk. Élet van itt is és ott is. Természeti adottságait nézve Sarti szerintem szebb, de Stavros sem csunya.
Katuska73 ha a Grand turssal mentek akkor keddi a turnusváltás, és ilyenkor nincs olyan nagy forgalom, mint a szombati turnusváltáskor, és szombaton a Görögök is vonulnak a tengerpartra, valószínű ezért volt T.Márta utazásakor dugó! 2007.-ben amikor szombaton délután jöttünk haza Sartiból mi is láttuk a tengerpartra vonulók kilóméteres sorát.
Mi is a Holiday ben leszünk csak egy héttel korábban mint ti.