Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1396
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157613 Üzenet linkje2011-03-03 20:28:00 

Kedves Medi
nem akarom a görögöket reklámozni,de tapasztalatom szerint sokkal közvetlenebbek és segítőkészebbek a magyaroknál
mi a chek-in-él jelezzük,hogy szeretnénk ha a bőröndünk ide és ide menne és egy kedves mosollyal biztosítanak róla,hogy így lesz
és tényleg így történik a dolog
a mi utvonalunk általában
milos-athén-temesvár-lemberg
miloson feladjuk a bőröndöket és lemberg-ben leszedjük anélkül,hogy szaladgálni kelljen utánna

# 1397
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157615 Üzenet linkje2011-03-03 20:47:29  Válasz a #157608. hsz-ra Előzmény #157608

Szia Medi!
Na ezért választottam inkább az éjszakai (esti) járatot Athénba. Tudtam, hogy ha kora délután repülünk, akkor pont elkapjuk a Milosi gépet. Nekünk se lett volna nagyon több időnk, mint nektek Kithyrára. De mi van ha késik a Malév gép? Akkor, hogy a szöszbe kerítjük elő a csomagjainkat, keressük meg a megfelelő ablakot az ismételt becsekkoláshoz (még soha nem jártunk az athéni reptéren), vajon időben be tudunk csekkolni? Inkább vállaltam a reptéri éjszakázást. Bőven volt időm felfedezni a reptér minden szegletét. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 1398
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157616 Üzenet linkje2011-03-03 21:01:10 

hlimicsura írta:
Kedves Medi
nem akarom a görögöket reklámozni,de tapasztalatom szerint sokkal közvetlenebbek és segítőkészebbek a magyaroknál
mi a chek-in-él jelezzük,hogy szeretnénk ha a bőröndünk ide és ide menne és egy kedves mosollyal biztosítanak róla,hogy így lesz
és tényleg így történik a dolog
a mi utvonalunk általában
milos-athén-temesvár-lemberg
miloson feladjuk a bőröndöket és lemberg-ben leszedjük anélkül,hogy szaladgálni kelljen utánna

Kedves hlimicsura!
Nem is kell a görögöknek reklám! Tudjuk, hogy közvetlenek és segítőkészek. A szépségein túl (amibe a táj, a tenger és agasztronómia is beletartozik) pont a görög emberek miatt kedveljük Görögországot!
Köszi a tippet!

Hogy jön Temesvár a képbe?
(Bocs, ha nagyon off vagyok, de felkaptam a fejem, mert én Temesváron születtem)
icon_smile.gif

# 1399
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157619 Üzenet linkje2011-03-03 21:11:47 

Kedves Szanna
jó kérdéseid vannak:))
de szerintem ebben tudnak segíteni ferihegyen
medi
mi többnyire ukrajnába járunk azon az útvonalon,mert a feleségem szülei ott laknak,és ezért járunk keresztül temesváron:)

# 1400
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157620 Üzenet linkje2011-03-03 21:21:26  Válasz a #157619. hsz-ra Előzmény #157619

Félreértettél hlimlicsura. A két évvel ezelőtti milosi utam előtt tettem fel magamnak ezeket a kérdéseket. Még mielőtt megrendeltük volna a repjegyeket.
# 1401
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157622 Üzenet linkje2011-03-03 21:30:38  Válasz a #157619. hsz-ra Előzmény #157619

Hlimicsura, most aztán adtál egy ötletet, rögtön meg is nézem, hogy mennyibe kerül a Temesvár-Athén járat?
Lehet, hogy olcsóbb,, mint Pestről?

# 1402
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157625 Üzenet linkje2011-03-03 22:09:10 

medi
nem tudom,hogy hol laksz,de hogy temesvár nem a szomszédban van az biztos
addig is el kell menni,és az is pénzbe kerül
nem is kevésbe
nem biztos,hogy mindent összevetve olcsóbban fogsz kijönni

# 1403
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157626 Üzenet linkje2011-03-03 22:48:26 

Sziasztok!
Döme írta:

Viszont sem oda-, sem visszafele nem kellett felvenni a feladott poggyászt Athénban, simán átrakták a Malévtól az Olympic-hez és vissza...

Nabanyek, akkor most fel van adva nekem a nagy kérdés: Kinek kell szólni? Malév vagy Olimpic? icon_lol.gif A Malévnál már foglaltam, az Olimpic foglalás hamarosan megtörténik. Picit off leszek, reptéri élmény: egyszer utaztam mindeddig úgy, hogy gépet cseréltem, méghozzá Madridban. Négy terminál van ott, metró, buszok járnak közöttük. Naná, hogy át kellett cuccolni, megnéztem a neten a terminálok közötti közlekedési lehetőségeket, nem is volt semmi gond, a csomagjaink is megérkeztek, átcuccoltunk a másik terminálra és onnan voltam gondban. Ott találkoztam ugyanis életemben először csekkoló-automatákkal. Nyomkodtam rajta mindet amiről úgy gondoltam, hogy az nekem jó és egyszercsak kiköpte a vonalkódos ragacsot, amit a csomagra rá kell tenni. Boldogság, világbéke...Aztán nem volt hajlandó kiköpni a beszállókártyámat és ahányszor ismét nekiestem nagy lelkesen az első lépéseknek, annyiszor nyomtatott nekem csomagra szerelendő vonalkódos papírt, beszámozva ám, úgyhogy ott álltam az egy darab hátizsákkal és 6-7 darab papírral, több csomagról. A gép meg folyamatosan kiírt valamit spanyolul, amiből egy vak hangot nem értettem. Végül odajött egy hölgy egyik pulttól és megkért, hogy menjek vele a pulthoz, mert sajnos az automatából kifogyott a beszállókártyához való nyomtatvány. Béke, boldogság ismét. Egészen addig amíg be nem jutottam a beszállókapukhoz. Hatvanvalahány volt belőle és nem ám egymást követő sorrendben számozva, hanem össze-vissza. A terminál kb. 1 kilométer hosszú lehetett, gyalogoltam, aztán mentem a "mozgószőnyegen", meg amit még el tudtok képzelni, míg végre ráleltem az épület másik végében levő beszállókapura. Közel három órámba tellett. Szóval nekem a milosi repülőtér nagyon, de nagyon szimpatikus a maga méreteivel:)

# 1404
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157629 Üzenet linkje2011-03-04 04:32:18 

hlimicsura írta:
medi
nem tudom,hogy hol laksz,de hogy temesvár nem a szomszédban van az biztos
addig is el kell menni,és az is pénzbe kerül
nem is kevésbe
nem biztos,hogy mindent összevetve olcsóbban fogsz kijönni

Észak-Magyarországon lakok, de összeköthetem egy kis családlátogatással a nyaralást icon_wink.gif
Viszont aki Makón, Szegeden, Gyulán lakik, annak érdemes lenne elgondolkozni a dolgon.
Amúgy, sajnos, nem olcsók a jegyek a Taromnál: 225 EUR oda-vissza, szóval az akciós Malév veri a normál Taromot, bár lehet, hogy ebből is van akciós.
Na, de feladom ezt a témát, nafyon OFF lettem már...

BoAt!
Csatlakozok hozzád a miloszi reptérrel kapcsolatos érzelmeid tekintetében!

# 1405
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157630 Üzenet linkje2011-03-04 07:59:36 

Idézet:
Megőrülök! Sokat repültem/repülök, de azt hittem, ha két különböző légitársaságnál foglalsz, akkor nincs csomag-átpakolás.
Ráadásul tavalyelőtt, amikor Kythirára mentünk akkor Athénig Malévval repültünk, onnan Olympiccal és a két járat között szűk másfél óránk volt az átszállásra. Mivel kevés csomaggal utazunk, kézipoggyászként vittünk magunkkal mindent. És Athénban szépen kimentünk az érkezési oldalon, majd vissza az indulásin, becsekkolás a kithirai járatra, stb. Húzós volt...
A csúcs az, hogy Ferihegyen megkérdeztük a check-in pultnál a csajszit, hogy nem lehetne-e becsekkolni az Olympicra is, stb. De a válasz NEM volt.
Ráadásul Athéban nem találtuk az átjárót a Transzfer felé, szóval fleeslegesen mászkáltunk egy csomót.

De most majd elmagyarázzátok, hogyan kell JÓL csinálni!

No, ez a csomag-átpakolós dolog nálunk eddig még mindig működött még akkor is, amikor két különböző, nem fapados légitársaság honlapjáról vettem jegyet, akár az Eu-n belül, de akár pl. egy két-átszállásos ázsiai útnál is. Abban az esetben viszont nem, amikor fapados is belép a képbe vagy pl. USA beléptetésnél (ott még akkor is fel kell vedd a csomagot, ha egy légitársasággal utazol végig...)
Egyszerűen csak a check in-nél szoktam kérni.
Nem lennék meglepve viszont, ha összefüggésben lenne a dolog Ferihegy biztonsági besorolásával, ami most már megint O.K.

Azért emlékszem pontosan a Malév kontra Olympic útra, mert előtte nekem is voltak kételyeim, de írtam mailt a Malévnak és írásban is ezt a választ adták, és persze a pultnál sem volt gond.

# 1406
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157632 Üzenet linkje2011-03-04 08:01:59 

Szia Medi+ Boat!
A milosi reptéren nem fogtok célt téveszteni! Csak egy kapu van. icon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gif

# 1407
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157633 Üzenet linkje2011-03-04 08:06:08  Válasz a #157630. hsz-ra Előzmény #157630

Köszönöm, Döme!
# 1408
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157643 Üzenet linkje2011-03-04 10:24:49 

egy érdekes cikk
nem tudom mennyire aktuális
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ujra-itt-a-repjegyes-csalo-2045704/

# 1409
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157645 Üzenet linkje2011-03-04 10:48:15 

Szia Hlimicsura! Nem tudom milyen lelkivilága lehet annak aki más összekuporgatott pénzét zsebrevágja. Ezért jobb, ha az ember maga intézi a foglalásait, ellenőrizve az oldalak hitelességét, ahol a foglalásait bonyolítja.
# 1410
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157646 Üzenet linkje2011-03-04 10:52:42 

Döme írta:

Egyszerűen csak a check in-nél szoktam kérni.
Nem lennék meglepve viszont, ha összefüggésben lenne a dolog Ferihegy biztonsági besorolásával, ami most már megint O.K.

Azért emlékszem pontosan a Malév kontra Olympic útra, mert előtte nekem is voltak kételyeim, de írtam mailt a Malévnak és írásban is ezt a választ adták, és persze a pultnál sem volt gond.

Döme, köszönöm, ezek szerint elég a milosi reptéren jeleznem, hogy a csomagokat Budapesten szeretném felvenni, ezzel és ezzel a Malév géppel utazom Budapestre? Nagyon jó megoldás lenne, így lenne még pár csomagmentes óránk Athénban egy kis nézelődésre.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 93 94 95 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu