#1577092011-03-04 22:40:00 Válasz a #157708. hsz-ra
Amit kötöttem az standard volt, az alapban(basic) nincs autóra biztosítás, a lux az 18000ft lett volna, egyébként csak itthon cseng ismeretlenül a neve, spanyol biztosító a világon az egyik legnagyobb, a Motogp-ben is sponzor (pl: Talma sponzora is volt)
Azért kemény árak ezek. Az a baj,hogy sokan épphogy nyaralásra összetudják kuporgatni a pénzt,főleg a mai helyzetben,amikor már a hamburgerre is adót akarnak kivetni!
Félre téve a viccet, nagyon jó dolog a biztosítás,de ahogy írjátok súlyos ezreket kell fizetni érte és így sokan inkább "kockáztatnak".
Remélem a biztosítók ettől sokkal kedvezőbb árakon fognak dolgozni,mert egyrészt sokkal többen kötnének biztosítást utazás előtt az autóra is,másrészt azért szerencsére nem túl gyakori eset ,hogy nagyon komoly probléma adódna az utazás során. Nem mondom,hogy biztos,hogy nem lesz baj,de azért nem hiszem,hogy túl gyakori lenne. A biztosítók számára ez az egyik legnagyobb üzlet.
Azért szerintem,mindenképpen érdemes átnézetni vagy átnézni az autót indulás előtt pár nappal,az a biztos és jobb megelőzni bajt.
Utasbiztosítást viszont kössön mindenki szerintem,főleg aki gyerekekkel utazik,aki magának nem akar biztosítást kötni legalább az eu-eb kártyát váltsa ki,az ingyenes! Ez alap!
Ha már biztositás, mi abban reménykedtünk hogy nem betegszünk meg,nem is volt gond.Kocsival mentünk ami némi veszélyekkel jár ut közben,ennek ellenére a 16 napos nyaralásbol csak összesen 4 napra kötöttem biztositást,kettöt oda és kettöt vissza irányba,volt vagy 3500 ft.
Lényegében ez a 4 nap a legveszélyesebb amig utazunk.
#1577332011-03-05 18:26:42 Válasz a #157726. hsz-ra
Egyetértek Pingával, mi is így szoktuk, igaz az autóra van Casco + a márka assistance biztosítása, ami évente 10 ezer. Igaz, ami igaz, az assistance általában a helyszíni javításra vagy a legközelebbi márkaszervizbe szállításra terjed ki, csereautó is max. 3 napra jár.
Pl. A sok ouzotól elkábulva belelépsz egy tengerisünbe, vagy egy szikláról belecsúszol a vízbe:) és jól elvágod a lábadat...
Nei Porinál se szikla se sün, a meduza se téved oda sürün,teljesen homokos az egész és lassan mélyül
ha cápa jönne az meg amugyis szép halál,harcban hullani el
Ma érkeztem haza Görögországból és volt némi meglepetés. Az üzemanyag árak: - benzin: 1,6-1,7 euró között
- gázolaj: 1,4-1,5 euró között.
A kisboltok nagyrésze napi 3-4 órát van nyitva, gyenge áru készlettel.
Az autópálya díjak nem változtak.