Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8876 Üzenet linkje2006-06-16 14:54:49 

Szia Antero!

Kicsit meglepõdtem a kifakadásodon, de remélem nem ellenem fakadtál ki, hanem a vacak szervezés és igazságtalanságok miatt. Amit írtam az utolsó hozzászólásomban, az a kártérítés Németországban is menetrendszerinti járatra vonatkozott. Csoportos utaztatásnál nem tudom, van-e ilyen, de nem nagyon hiszem, mert szerintem a menetrendszerintieknél a légitársaság a felelõs és õ felvállalja a kártérítést, mert ad a hírnevére, de a chartereknél (szerintem, mert hát konkrétan nem tudom) valószínûleg az utazás szervezõnek tök mindegy.

Sajnos nagyon szomorú tény ez, hogy ezek a magyar leányvállalatok így bánnak az utasokkal, vagy ahogy azt kvalcsi szokta emlegetni: "csak tölteléknek használják õket". Szerencsére nekem eddig nincs negatív tapasztalatom.

Andi

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9599 Üzenet linkje2006-06-23 22:26:33 

Sziasztok!

Hallotátok, hogy az u.n. kerozindíjat törvénytelenül fizettetik ki az utasokkal? icon_eek.gif

# 48
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9616 Üzenet linkje2006-06-24 12:06:51 

Szia Kyra!Igen én is hallottam de nem hiszem,hogy bárki is visszakapja a pénzét.Majd eltörlik biztos és megemelik az utak árát más címszóval.Arra leszek kíváncsi,hogy az euro miatt megemelik-e az út árát.Benne van a pakliban. icon_cry.gif
# 49
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9686 Üzenet linkje2006-06-25 17:31:00 

Helló Keke!

20 napon belüli útnál nem emelheti meg az árat! Állítólag ez a szabály. Bár ezek sajnos minden nagykapu mellett találnak egy kicsit.

# 50
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9691 Üzenet linkje2006-06-25 17:47:19 

Szia Kyra!!!De mi csak augusztus 7-én megyünk.Addig nem biztos,hogy nem emelik meg. icon_cry.gif
# 51
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9724 Üzenet linkje2006-06-25 23:38:34 

A Fogyasztóvédelmi Felügyelõség közölte:Az irodák jogtalanul veszik ki a pénzt az emberek zsebébõl ha a szerzõdés megkötése után,az utazás megkezdése elõtt 20 nappal emelnek árat,pl a kerozindíj bevezetésére hivatkozva.A díj emelése kizárólag a közlekedési költségek nemzetközi egyezményen alapuló díjazási vagy hatósági árának változása miatt,illetve egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos adók idõközi változása miatt van lehetõség.
Tehát akkor a kerozindíj jogos ha én 2 hónappal elõbb befizetem a nyaralást.? icon_cry.gif icon_cry.gif

# 52
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9728 Üzenet linkje2006-06-26 07:06:12 

Helló Keke!

Állítólag egy pasi a tv-ben azt nyilatkozta, hogy a kerozindíj nem jogos, bármikor is fizeted be az utat! Hozzátette, hogy hivatkozzanak másra az utazási irodák ha árat emelnek! icon_evil.gif icon_evil.gif Szerintem már így is borsos árat fizetünk az utazásért!

# 53
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10354 Üzenet linkje2006-07-01 11:39:03  Re: Krétára ?

Antero írta:
Jön valaki mostanság Krétára ?

én 16-án Travel Service Airlines-al...

szeptember 3-24
Stalis

# 54
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10806 Üzenet linkje2006-07-06 22:48:37 

Vasárnap 14-tõl ha nem tudnak addig a bérekrõl megegyezni sztrájkolnak a légiirányítok.Napi 40.000 utast érint!kjváncsi vagyok ilyenkor mi van?mindenki néz ki a fejébõl a reptéren?
# 55
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13063 Üzenet linkje2006-07-31 18:09:13 

Sziasztok!Látom,itt csak nagyon régi,aktiv tagok beszélnek,én teljesen uj vagyok.Érdekel azonban a téma,mert 3 hete jöttünk meg Krétáról,a repülõnk menetben 10 órát késett,óriási cirkusz volt,egy kétszer lerobbant géppel akartak 120 embert repiteni.Borzasztóak voltak a körülmények,képzelhetitek,10 órát a terminálban,ugy ,hogy közben 2x azért beszálltunk a gépbe,mentünk 1-1 kört,majd bejelentették,hogy ujra lerobbant,megint kiszálltunk... enni-innivaló a büfében horror -áron,a pénzünket nem itt terveztük elkölteni...tettünk néhány kóbor kezdeményezést valamiféle kártéritésre irányulva,mivel ez lett volna az utazásunk elsõ napja,amit végül is a Ferihegyen töltöttünk.Kiváncsi vagyok lesz-e belõle valami,lassacskán letelik a 30 nap.Van valakinek ismerõse,barátja,õse,aki valaha kapott valamiért kártéritést?
# 56
Jpeter
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13194 Üzenet linkje2006-08-01 22:52:55  Augusztus Stalis

Augusztus 13-27 Stalis Kréta a Neckermannal
Család vagyunk 7 éves gyermekkel, szívesen megismerkedünk hasonló gyermekesekkel!

Üdvözlettel:

Péter

# 57
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13670 Üzenet linkje2006-08-10 19:12:13  LÉGITÁRSASÁGI BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK !!!!!!!!!!!!!!!!

"
LÉGITÁRSASÁGI BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

A 2006 augusztus 10-i reggeli rendõrségi intézkedéseket követõenminden Egyesült Királyságbeli repülõterek biztonságának növelésére további biztonsági intézkedéseket vezettek be minden járatra vonatkozóan:

Azonnali hatállyal az alábbi intézkedések érvényesek minden olyan utasra, aki utazását nagy-britanniai repülõtéren kezdi meg, és aki nagy-britanniai repülötéren transzitál járatai között.

Minden kézipoggyászt feladott poggyászként kell szállitani és az Egyesült Királyságból induló repülõgép csomaterében kell szállitani.

Az utasok a repülõtéri biztonsági ellenörzõ pontokon, egyszerû mûanyag (lehetõség szerint átlátszó) szatyorban az alábbi tárgyakat vihetik a fedélzetre: Semmi sem vihetõ a zsebekben.

- zsebméretû pénztárcák és neszeszerek tartalmukkal (pl pénz, hitelkártya, azonositó igazolványok stb (kézitáska nem).

- az utazáshoz szükséges utiokmányok (pl útlevelek, repülõjegyek)

- felirt gyógyszerek és gyógyászati anyagok amelyek a repülés idejére elegendõek és nélkülözhetetlenek (pl. diabéteszes kit).

- szemüvegek, napszemüvegek tok nélkül,

- kontakt lencse tartók a folyadékos üvegek nélkül

- a csecsemõvel utazók: bébi étel és tej (minden üveg tartalmát a kisérõ utasnak meg kell kóstolnia), és a repülés idejére elegendõ tisztasági anyagok (pelenkák, törlõkendõk, krémek és pelenkatartó szemetes zsák )

- nõi tisztasági anyagok, amelyek a repülés idejére nélkülözhetetlenek, ha nincsenek dobozban (tamponok, tisztasági betétek, törlõk, papír törölközõk)

- papír zsebkendõ (doboz nélkül) és zsebkendõk,

- kulcsok (kivéve elektronikus kulcsok, távirányitók)

Minden utast, ruházatát kézi ellenõrzésnek vetik alá, és minden magával vitt tárgyát átvilágitják.

A tolókocsikat és járáshoz szükséges gyógyászati segégeszközöket átvilágitják, és csak a repülõtér által biztositott tolószékkel lehet az ellenörzõ ponton átmenni.

A fentieken felül, minden az USA felé induló utast és magával vitt tárgyát, beleértve azokat is amelyeket a központi ellenõrzõ pont elhagyása után vásárolt, a beszállitási kapunál újabb ellenõrzés alá vetnek. Minden folyadékot, amelyet az utasnál találnak elkoboznak.

A feladott poggyászokra érvényes viztonsági rendelkezések nem változnak.

Sajnálatosan a repülõtereken a jelentõs késések elkerülhetetlenek. Kérjük, hogy az utasok jelentõs idõráhagyással érkezzenek meg a repülõtérre és gyözödjenek meg arról, hogy a fentfelsorolt korlátozott számú tárgyon felül minden mást a feladott és becsekkolt poggyászba csomagoltak.

Fenti pótlólagos biztonsági rendelkezések, különösen az évnek ezen forgalmas idõszakában, megnehezitik az utazást az utasok számára. De szükségesek és a nagy-britanniai repülõterek biztonságának megõrzését szolgálják. Reméljük, hogy ezek az intézkedések, amelyeket a Kormány felügyel, csak korlátozott ideig lesznek szükségesek. A repülést ért fenyegetés és az arra szükségszerûen adott válasz fényében arra kérjük az utazó közönséget, hogy legyen türelmes és megértõ és mûködjenek teljes mértékben együtt a repülõtéri biztonsági és rendõrségi alkalmazottakkal.

Amennyiben az utasoknak bármi kérdésük lenne az utazásukkal, vagy a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban, kérjük lépjenek kapcsolatba a légitársasággal! "

# 58
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14985 Üzenet linkje2006-08-31 18:30:54  Re: Krétára ?

Antero írta:
Jön valaki mostanság Krétára ?

én 16-án Travel Service Airlines-al...

...éééés most 3-án ???

# 59
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15823 Üzenet linkje2006-10-03 00:28:29 

Sziasztok!

Az idén talán megbízhatóbb volt a Travel Service, mint tavaly. Nem sok késésrõl hallottam.

# 60
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15825 Üzenet linkje2006-10-03 00:57:47 

mert nem nyafiztunk !
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás