#1584782011-03-19 12:29:27 Válasz a #158472. hsz-ra
Előfordulhat, hogy nem tud kikötni a nagy hajó vihar, hullámzás miatt, hallottam ilyet, de ez nem lehet gyakori eset, nem érdemes ezen aggódni. Úgyse lehet se kiszámítani előre, se kivédeni.
Volt valakinek olyan élménye, hogy nem tudta a vízről is megnézni a Navaggio öblöt? Nem ment oda hajó a nagy hullámzás miatt?
Üdv:
István
Szia!
Igen volt ilyen. Sajnos.
Az egész napos hajókirándulás keretében történt az eset. Túl nagy volt a hullámzás és a nagy hajó nem kapott engedélyt a kikötésre. Pedig főszezonban voltunk zakynt tavaly (aug 7-14). Ha a GT-vel mentek, és az öbölbe készülődtök, akkor reggelente meg lehet kérdezni az idegenvezetőtől, hogy milyen erősségű a szél, ez alapján fogjátok tudni, hogy kiköt e hajó az öbölben vagy sem.
De mi utána béreltünk autót, és azzal elmentünk Porto Vromi-ba, ahonnan indulnak kis halászhajók az öbölbe, meg még más kis öblökbe.
Ez 15 euró volt fejenként és nekünk ez 3 órás program volt.
De mikor ezzel mentünk ezzel sem volt túl nagy szerencsénk, mivel ekkor is nagy volt a hullámzás, így csak 15 percre kötött ki a csempészöbölben, és nagy hullámok miatt csak azok tudtak kimenni akik tudnak úszni. Mivel itt nem sok időt voltunk, a görög kapitányunk olyan Oázisba vitt minket, ahol rajtunk kívül nem volt senki, és ott tartottunk fürdő stopot, ami kb 1,5 órás volt. Az a hely is gyönyörű volt.
Erről az oázisról találsz képeket a fotóalbumomban.
Hát én július 7-16 között megyek a szigetre:) Igen a Grand Toursal megyek.. Helyesbítek egyedül megyek idén nyaralni:)
És ha nem köt ki a hajó akkor ennek a látványosságnak a megnézése helyett mit tesznek be a fakultatív programba?
Hát ez érdekes lesz:) Mivel nincsen jogsim autót tuti nem tudok bérelni.. Majd utánanézek, hogy esetleg megy e oda valami busz féle esetleg:D
Ej ej.. Szegényke.. Pedig gondolom szeretted volna megnézni a tengerről Navaggiot! Hiszen ez a sziget fő látványossága:)
Meg is lesem a fényképeidet:)
Még valamiben tudnál nekem segíteni..
Mennyi idő volt az oda és a visszaút tavaly a Grand Tours irodával? Én Budapestről indulok majd! A komp út mennyi Zakynthosra?
Neked melyik hely tetszett leginkább? Kinéztem pár helyet ahová szeretnék elmenni.. De gondoltam előtte tájékozódom kicsit:D
Mennyi idő volt az oda és a visszaút tavaly a Grand Tours irodával? Én Budapestről indulok majd! A komp út mennyi Zakynthosra?
Neked melyik hely tetszett leginkább?
Szia!
Mi Debrecenből indultunk reggel 6-kor. Szegeden voltunk 10-re. Onnan az út elég hosszú volt Másnap reggel 10 órás kompot kellett elérni, hogy ne kelljen 2 órát várni a következő kompra, de szerencsére a pihenők alatt mindenki igyekezett, így elértük. A kompút 1 óra 10 perc körül mozog. Mire bejárod a kompot, hogy mi hol van, és honnan milyen a kilátás már ott is lesz a komp a zakynthosi kikötőben.
Nekem személy szerint a legjobban zakynthoson a főváros tetszett főleg a félhomályban és a sötétben. Tengerpartok közül meg az a kis oázis, ahova elég véletlenül kerültünk, de természetesen a top 10-ben benne van a Navaggio is.
A hazafelé út kb. ugyanannyi idő volt. Bár ez határfüggő, mi is hazafelé találkoztunk a legtöbb busszal. De a legeslegtöbb időt hol máshol, mint Szegeden töltöttük, mert ott 2 órát kellett várnunk, hogy beléphessünk az országunkba. Ez volt a legnagyobb szívásunk az egész nyaralás alatt.
Ahhoz képest nem is hosszú az út.. Tavaly mi Korfun kb 7-re értünk oda... Igaz az jóval közelebb van mint Zakynthos... Kompút sem vészes:) No meg az 1 óra 10 perces úton lehet sokat fényképezni:)
Gondolom nem kicsit komp megy Zakyra:D Hiszen sok sok kamion, autó és embert kell benyelnie:)
Nah.. Akkor a fővárost meg kell majd néznem sötétben, félhomályban:) Kíváncsi vagyok milyen lesz:)
Hogyne lenne benne Navaggio.. Hiszen azért megy mindenki legfőképpen a szigetre:) Remélem sikerül majd bejárnom mindent amit kinéztem..
Érdekes, de a hazaút általában sokkal hosszabb.. Ugyan ez volt nálunk is.. Tavaly a Magyarországi belépésre vagy 2 órát kellett várni.. Pont itt, mikor magyar vagy.. Érdekes...
Ahhoz képest nem is hosszú az út.. Tavaly mi Korfun kb 7-re értünk oda... Igaz az jóval közelebb van mint Zakynthos... Kompút sem vészes:) No meg az 1 óra 10 perces úton lehet sokat fényképezni:)
Gondolom nem kicsit komp megy Zakyra:D Hiszen sok sok kamion, autó és embert kell benyelnie:)
Nagyobb kompok járnak, mint Korfura, belső mozgólépcsővel!
Sziasztok!
Az Ibéria appartmanról van valakinek infója, esetleg taapasztalata? Augusztusban megyünk oda, és jó lenne pár dolgot tudni róla.
Előre is köszi
#1586842011-03-21 21:59:41 Válasz a #158668. hsz-ra
Szia!
Keress rá a keresőben, biztos találsz infot.
Egyébként mi ott voltunk tavaly, teljesen felszerelt, tiszta, alvásra megfelelő. Egyébként az utazási iroda fórumában bővebb infot találsz.