#1583962011-03-17 13:20:09 Válasz a #158373. hsz-ra
Szia! Örülök, hogy jól vagytok, az idő egy kis genya, az egész hosszú hétvégét végig betegeskedtem és dühöngtem, most, hogy jobban vagyok meg jön a hideg...utálom!! Remélem nem tart majd sokáig. A lányom kész lett a hippifesztiváltól, ő nagyon boldogan részt is venne rajta, csakhát ez most nem róla szól... Azt hiszem Matala fog maradni főleg az anyagiak miatt, és hogy a déli rész kevésbé tömegközpont, de még gondolkozom egy ottalvós Balos-Elafonissi kiránduláson, mondjuk Santorini helyett, amit úgyse lehet egy nap alatt megnézni. Tulajdonképpen csak ezt a két helyet sajnálom az egész nyugati oldalból, mert nem valószínű hogy valaha is eljutnánk a Karib szigetekre, és ahogy nézem ez olyan feeling...
Már csak a férjemet kell erről meggyőzni, mondjuk az nem lesz könnyű, mert ő olyan tipus, hogy nehezen emészti meg, hogy akkor kárbavész egy kifizetett éjszaka Matalán, de majd bedobok ezt-azt...
Na ismét sikerült egy fél regényt írnom... Üdv: Ági
Sziasztok! A főhírek között ott van, hogy április 1-től 9 hónapig nincs repülőtéri használati díj Görögországban! (kivéve athéni nemzetközi reptér)
Ez azt jelenti, hogy nem kell reptéri illetéket fizetni? Mert akkor ihaj-csuhaj van! )
#1584432011-03-18 14:30:06 Válasz a #158414. hsz-ra
Ha ez tényleg így van akkor mi lesz a már kifizetett repjeggyel pl. a Malévnál (nekünk ott van) visszaadják az illetéket?---nagyon nehezen tudom elképzelni, de bár úgy lenne...!
Aki Krétán jár, ki ne hagyja a krétai banánt ami kb. fele akkora, mint, amit mi megszoktunk és elsősorban Maliában termesztik, fóliasátrak alatt hogy megvédjék a sós levegőtől. Érdekes módon a boltokba még sem ezt árulják. A krétai banánt elsősorban helyi nénik és bácsik árulják saját kis asztalkájuk és mérlegük társaságában Ízletesebb ! :p
#1587882011-03-22 22:40:28 Válasz a #158396. hsz-ra
Szia Ági!
Sajnálom, hogy a hosszú hétvége betegeskedéssel telt, biztos nem volt kellemes. Remélem már jobban vagy. OFF
Nem tudom miért mondod, Matala is jó hely, onnan is elérhető egy csomó történelmi vonatkozású rész, vannak szép strandok is és tényleg nem lehet olyan zsúfolt, mint az északi oldal. Talán még a szállást is lehet módosítani, mármint, hogy egy nappal kevesebbet foglaltok és akkor anyagi veszteség nélkül meg lehetne oldani a Balos-Elafonissi éjszakát. Nekem is fájó pont lenne, ha nem láthatnám ezeket a helyeket, mikor annyi szépet írt róluk mindenki, a képek pedig magukért beszélnek
Remélem Nektek is összejön!
Szerintem alapból más az íze azoknak a gyümölcsöknek, melyek természetes módon érlelődnek :p a krétai banán finomabb, egyszerűen banánosabb ha megkóstolod érezni fogod a különbséget szerintem :p
#1588022011-03-23 09:40:16 Válasz a #158788. hsz-ra
Szia Adri!
Persze, tudom, hogy szép, hiszen azért megyünk oda! Sajnos a foglalást azért nem tudom módosítani, mert valahol a két hét első hetében tervezem a Balosi kirándulást mert akkor lesz nálunk a kocsi, a második hétre motort akarunk bérelni a közelebbi kirándulásokhoz az is jó. Majd még kialakul, hogy hogy legyen, lényeg az, hogy már alig várom az indulást!!!! Főleg mióta a nap is kisütött...
Üdv: Ági
#1588772011-03-24 18:39:55 Válasz a #158802. hsz-ra
Szia Ági! Huh, most kellene cserélnünk az uticélt illetőleg:) Matalába anno azért mentem el, mert sokan úgy emlegették, mint a woodstocki rockfesztivál bölcsőjét, ugyanis Janis Joplintól Bob Dylanig mindenki nyaralt ott egy sort azokban az időkben. Ha a korosztályuk látogat el a fesztiválra nosztalgiából, akkor szerintem teljesen nyugodtak lehettek, ma már nyugdíjasok mindannyian, akik kerülik a tömegnyomort:)
#1589082011-03-25 07:49:03 Válasz a #158802. hsz-ra
Szia Ági!
Én is örülök, hogy kisütött a Nap, így egy picit könnyebb a várakozás!
Kár, hogy nem tudod módosítani a foglalást, de szerintem még így is meg fogja érni, a lagúna szépsége mindenkit kárpótolni fog! A párodat meg csak le tudod "kenyerezni" valamivel Én sem vállalkoznék robogóval vagy motorral arra az útra....
Sziasztok!
BoAt, igazad lehet a nyugdíjas hippikkel, mert az értelmi szerző is jó hatvanas, megnéztem a honlapját, remélem azok már lehiggadtak egy kicsit. Eldöntöttük, már nem variálok tovább, jó lesz Matala, a déli rész kevésbé zsúfolt, ahogy "öregszem" egyre kevésbé vágyom az emberekre tömegben, ez döntött. Azt hiszem le fogom foglalni előre az autót is, az autotrip a legolcsóbb, sőt szinte gyanúsan olcsó az olvasott árakhoz képest, 105 euróért adnak egy kis fiatot egy hétre, remélem nem lesz olcsó húsnak híg a leve... olvastam róluk jót is rosszat is, de kevés kivétellel mindenről (szállás stb.) ilyet is, olyat is lehet olvasni.
A párom lekenyerezése folyamatban van, biztos sikerül.
Jó hétvégét nektek, és jó időt!!
Üdv: Ági
Sziasztok!
Ági, nem akarlak elkeseríteni, de az a 105 eurós Fiat szerintem már 2009-ben is ott volt a címlapon Írj nekik, kérj árajánlatot, 24 órán belül válaszolnak. Nem a főidényben mentek, úgyhogy biztosan lesz jó árban autó, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem 105-ért (én ennek a triplájáért kaptam árajánlatot főidényre). Idén én is visszatérek Matalába, mást terveztem ugyan, de így alakultak a dolgok. Viszont 2008-hoz képest jóval többet mozoghatok majd, mert nem egyedül megyek, így az autóbérlés is meg lesz oldva, lesz aki vezessen. A déli parton kelet irányába tervezem a bóklászást, csillagtúrás megoldással, mivel 6 napig Matalában lakunk majd. Ezt követően átbattyogunk Kíssamos térségébe négy nap erejéig. Érdeklődve várom a beszámolódat, hiszen jóval előttem bejárod az utat:)
Ági azt hiszem BoAt-nak igaza van az autóval kapcsolatban, mert nagyon olcsó lenne.... Mi 15 napra fizetünk majd 360 Eurot egy Fiat Grande Punto-ért (1.3-as motorral, utószezonban). Heraklion reptéren vesszük majd át és ott is adjuk le. Szóval jó ötlet árajánlatot kérni, adjátok meg, hogy milyen típusra, teljesítményűre gondoltatok, mennyi időre és pikk-pakk válaszonak, ált. este kaptunk mindig e-mait, mi is az autotriptől béreltük.