Ezt cáfolom!!!!
A lányom tavaly volt 14, és volt útlevele, már nem is egy, és 2010-ben ingyen csinálták meg neki.
Lehet, hogy ez is 2009-ben változott, mert minket is ezzel "riogattak".
Az utazási irodában sem javasolják hogy személyivel induljunk útnak, mivel ez csak egy ideiglenes határozat. mi van akkor ha pont akkor változtatják meg...
Én nem kockáztatnék..
Sziasztok!
Tegnap értünk haza Lefkadára, íme az autópálya infók:
szerb szakasz: 3,5 - 2,5 - 7,5 - 2 EUR
macedón szakasz: 1 - 1 - 2 EUR
görög szakasz 2,8 - 2,8 EUR (de valami tüntetés miatt tegnap nem kellett fizetni)
prevezai alagút 3EUR
A határokon minden simán és gyorsan ment, bár a macedón határőr akart egy kis pénzt kávéra, de mi ilyenkor semmilyen nyelven nem beszélünk.
Mi is tavaly januárban csináltattuk a gyerek személyiét és 1500ft volt mert volt érvényes útlevele. De úgy látszik kivételes okmányirodában voltunk mert nekünk fizetni kellett.És nem csak nekünk több osztálytársának is.
#1591502011-03-28 23:17:06 Válasz a #159128. hsz-ra
"..mivel ez csak egy ideiglenes határozat. mi van akkor ha pont akkor változtatják meg.."
Miért lenne ideiglenes? Persze igazad van, lehet, közben vízum kényszert vezetnek be és a magyaroknak nem adnak vízumot, vagy megeshet az is, hogy közben bekerítik a szerbek az országot és senkit sem engednek be, még útlevéllel sem. Ezeknek is kb. annyi az esélye mint a személyivel beutazás megszüntetésének egyik napról a másikra.
#1591512011-03-28 23:21:24 Válasz a #159131. hsz-ra
"...ert volt érvényes útlevele."
Tőlem is megkérdezték, hogy van-e érvényes útlevél, visszakérdeztem, hogy mennyiben számít. Mikor mondta, hogy mi a különbség a fizetnivalóban, nem lett útlevelem.......
Az én kislányom 11 éves volt tavaly és Bulgáriába menet csak személyije volt, igaz Románia és Bulgária Eu ország, de szerintem itt is működnie kell, ha a beengednek személyivel. Mi július közepén megyünk, akkor mindenképp kipróbálom, de ha addig megy valaki gyerekkel, akinek van személyije legyen szíves próbálja ki és írja meg.
#1591972011-03-29 22:42:00 Válasz a #159191. hsz-ra
Mi június végén megyünk két gyerekkel, igaz még érvényes az útlevelünk, de kipróbáljuk a személyit. Az útlevelet csak a biztonság miatt visszük. A tapasztalatokról visszajelzek.
És még mi sírunk a 370 Ft körüli benzinünkkel.
(Két éve egy kis isztambuli kiruccanás alkalmával barom drágának tartottam a hasonló árú török benzint, aztán azóta történt egysmás errefelé is . Kéne venni valami zöld járgányt. -Tudom, két kereke van és lábbal kell hajtani )
Sziasztok
Én júliusban megyek Görögországba, de nem igazán tudom, hogy a nemzetközi jogosítvánnyal hogy állunk most? Ki kell váltani vagy nem?(Szerbia,Macedónia)
Nekem mindig van más okból kifolyólag, de 1992-től kezdve még sosem kérte senki a nemzetközi jogosítványt, ami egyébként úgyis csak az eredeti kártyás jogsival együtt érvényes!