Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3811
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159199 Üzenet linkje2011-03-29 22:57:06 

Sziasztok!

Sajnos bicikli kölcsönzőről nem tudok, viszont szeretnék ajánlani egy tuti éttermet Argassiban, Zorbas a neve, állandóan dugig van és nagyon kedves, segítőkész és udvarias az összes pincér, a kaja nagyon finom volt és nagy adag, volt gyros elvitelre icon_lol.gif

Viszont Argassiban nagyon pici a strand, mármint keskeny, bár homokos, de ennél persze vannak sokkal szebbek.

A Navaggiohoz pedig vagy befizet vki a helyi utazási irodák valamelyikénél, van legalább 4-5 vagy elmegy Porto Vromiba és onnan kishajóval kiviszik, nem tudom már pontosan, de valahogy 8-12 euro között volt egy főre. Viszont szerintem annál az utazási irodánál ne fizessetek be, akivel mentek, mert mindig drágább, mint a helyi ajánlatok.

Üdv.
Adri

# 3812
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159203 Üzenet linkje2011-03-30 08:45:40  Válasz a #159184. hsz-ra Előzmény #159184

Szia Kiscicu!

A három város közül Laganas a legnagyobb, mi itt laktunk, többször cseréltünk motort, a párom már szinte hazajárt a kölcsönzőbe, megkérdeztem ezt a bicaj dolgot tőle.
Azt mondja, hogy mintha látott volna a sarokban, leghátul néhányat, de azért mérget nem venne rá.
Jó nagy kölcsönző volt ahová jártunk, a pontos helyét nem tudom elmagyarázni, de bent van a sűrűjében, a neve STAMATIS.
A biciklizés nem túl népszerű errefelé, max. a déli részeken tudsz kényelmesen kerekezni, mert a többi rész igencsak hegyes-völgyes, kanyarokkal tarkított.
A főbb látnivalókhoz valami más járgány szükséges.
Ezekről már sok szó esett a korábbiakban, ha visszaolvasol a fórumban sok infót találsz!
Szanna komplett, részletes leírását is megtalálod, Tsiviliről, ami hasznos lehet, ha azt választjátok!

Üdv.:Melinda

# 3813
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159211 Üzenet linkje2011-03-30 09:50:16  Válasz a #159203. hsz-ra Előzmény #159203

Sziasztok!
Zakynthoson nem nagyon javaslom a bicikli használatát,mivel elég szűkek és nem túl jó állapotban vannak az utak. Sajnos ottlétemkor Keri előtt véletlen szemtanuja voltam egy kerékpár balesetnek, ami az ottlakók szerint elég gyakori. Beszámolómban írok is róla. A sofőrők is elég lazán, amúgy görögösen kezelik a KRESZ.t, sokan bátran vezetnek ittasan, az angol fiatalok, drogosan is. Az ott bocsánatos bűn. Rendőrrel nem is találkoztam. A keleti parton néhány helyen, vagy csak a városok területén lehet ugyan használni, de a sziget bejárásához nem, mivel szeszélyes, veszélyes utak és nagy szintkülönbségek vannak. Főleg a nyugati oldalon. Az alacsony köbcentis robogókat, quadokat sem ajánlanám, mert nem igen bírják az erős emelkedőket. Sajnos csak 125cm3-nél nagyobb motorokkal, vagy autóval lehet-érdemes bejárni a szigetet. Bickli kölcsönzés majd minden településen van, de az említett okokból kifolyólag nem nagyon népszerűek. Egyébként általában ahol motort lehet kölcsönözni, bicikli is van. Jó készülődést! Üdv: Josza

# 3814
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159224 Üzenet linkje2011-03-30 12:49:01 

Köszönöm a válaszokat! Sajnos egyikünknek sincs jogosítványa ezért a biciklin kívül mivel mással tudnánk bejárni ezt a gyönyörű szigetet szerintetek, tudtok ajánlani valamit? Busz megy körbe a szigeten esetleg?, de a busz azért nem jó mert az nem áll meg ott ahol mi szeretnénk. Mennyibe kerül egy buszjegy a szigeten? Vonat is van? És a vonatjegy hány euró? Gondolom jogosítvány nélkül se autót se robogót nem tudnánk kölcsönözni vagy mégis? A quadhoz kell jogosítvány vagy sem? Úgy néz ki, hogy Laganast választjuk, mivel ott van a legnagyobb élet és legtöbb program lehetőség, és biztos van bicikli kölcsönző viszont olyan apartman szabad még ami félkész állapotban van, és előfordulhat, hogy ha esik az eső beázik, de amúgy van egy szép nagy medencéje. Tsilivi és Laganas között vacillálunk, úgy tudjuk Tsilivi sokkal szebb mint Laganas partja, de Laganasból gondolom át tudunk menni valami szép partszakaszra ugye? Szerintetek milyen érvek szólnak amellett, hogy Tsiliviben lakjunk és milyenek, hogy Laganasban?
# 3815
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159225 Üzenet linkje2011-03-30 12:52:38 

A cél módfelett fontos, de ami igazán számít: az Út, amelyen odajutsz. Vavyan Fable Annyira jó ez az idézet, szerintem is néha vagy mindig sokkal emlékezetesebb marad az út mint a cél...
# 3816
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159230 Üzenet linkje2011-03-30 13:43:55  Válasz a #159224. hsz-ra Előzmény #159224

Laganas strandjával semmi baj sincs, szerintem szép tiszta a vize.
Ha nem kedveled a sűrűn napernyőzött partokat el tudsz sétálni Kalamaki felé, ahol már nincs tömeg a parton.
Az egész öböl bejárható gyalog, Kalamakitól Agios Sostis-ig, sőt még tovább is.
Nem mellesleg meg tudod nézni a teknőst az Agios Sostis-i kikötőben.
Tehát a part miatt mindegy mit választasz.
Tsiviliről már sok jót olvastam, ott is megtalálsz mindent.
Vonat nincs a szigeten, csak busz.
Nem régen tettem be egy linket a buszjáratokkal kapcsolatban, néhány oldallal ezelőtt megtalálod.
Talán az lenne a legjobb, ha valakihez be tudnátok társulni, és közösen autót bérelni!

De mi az hogy félkész apartmant kínálnak szállásnak?
Ilyet még nem is hallottam!

# 3817
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159232 Üzenet linkje2011-03-30 14:06:15 

Kedves melus16! A teknősöket nagyon szeretnénk látni és úszni is velük ha engedik. Azok alapján amit írtál szerintem Laganast választjuk és az egyetlen szállás lehetőségünk ennél az utazási irodánál a
Zefiros apartman (június 27-től 13 nap)
http://www.aeolus.hu/gorogorszag/zakynthos/laganas/zefiros/dovolenka-11613.html
Erre az apartmanra azt mondta az utazási iroda, hogy nagyon egyszerű szállás,tiszta, de berendezésében, felszerelésében szerényebb,mint a kínálatukban szereplő más stúdiók. Mindenképpen ajánlották megfontolni, illetve ezt ajánlották utoljára. Ide a fórum keresőbe beírtam, hogy Zefiros és ott olvastam hogy az egyik hozzászóló írta, hogy félkész és lehet beázik. Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak a Zefirosszal kapcsolatban? Mennyire ajánljátok? Mi így is be akarjuk vállalni, mondván, hogy Laganasban van. Jelezzenek azok, akik ugyanekkor mennek és szívesen betársulnánk, mert autót és robogót bérelni nem tudunk.

# 3818
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159233 Üzenet linkje2011-03-30 14:19:24  Válasz a #159232. hsz-ra Előzmény #159232

A Zefiros az egyik legnépszerűbb szállása az Aeolusnak Laganasban, amikor mi utaztunk voltak olyanok akik oda szerettek volna menni, és már áprilisban nem jutott nekik hely. Senkiről sem tudok aki szidta volna, a szokásos berendezéssel rendelkezik.
Csendes a környéke, a ház mellett sétálva a víz kb. 60m.
A központ néhány perces sétával elérhető.
Ott kellett befizetnünk a hajókirándulást, úgy látszott minden lakás teli van, néhányból még a tengerre is rá lehet látni.
A medencében mi nem fürödhettünk, mert másik házban laktunk, és a tulajok megelégelték a sok "idegen fürdőzőt"

Én arra gondoltam, hogy majd az utitársaitok között lehetnek olyanok, akikkel együtt tudtok autót bérelni!
Mi több utitársunkkal is összebarátkoztunk, volt akikkel együtt sétáltunk el a kora reggeli teknőslesre.
Voltak akikkel együtt voltunk a hajókiránduláson, sőt olyan is volt összefutottunk valakikkel itt-ott a szigeten.
Esténként pedig jókat dumcsiztunk a szomszédainkkal.

Busszal vagy repülővel mentek?

# 3819
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159258 Üzenet linkje2011-03-30 18:04:22 

Hú rég jártam erre!
És az úti beszámolóval is elmaradtam... icon_sad.gif

A Zefiros szupi hely, nem ázik be, nekünk szeptemberben volt esős napunk, egyáltalán nem félkész. Van benne minden ami kell, szokásos dolgok, hűtő, kétlapos beépített tűzhely, pár edény, tésztaszűrő, pohár tányér evőeszköz.

Csak baromira megmérgezte a nyaralásunkat, hoyg a Zefirosban tényleg lopnak!!!
Az indexes fórumon olvastam, hogy írta valaki. Sajnos nem a teraszról, vagy ilyesmi, hanem a szobából a szekrényből a székről, szerintünk a takarítónő. Nem lehet mit tenni ellene, mert olvastam van akinek pénzt loptak el (nekünk 50 eurót) volt akinek 100at volt akinek felsőjét, topját. Soha eddig Görögországban ilyet nem tapasztaltam, pedig sokadszorra voltam ott!!!

Ezzel a dologgal nem tudom mit lehet kezdeni, vagy hogy lehet védekezni ellene? A takarítónő bejön és takarít, van heti 2 takarítás törölközőcsere, ágyazás vagy mi.

Az a baj, mondom, hogy a ház tök frankó, szép a kertje, medenvce, közel a tenger, van egy kisbolt is 1 percre a partra vezető út mellett, mondjuk elég drága, de van. A part frankó, a központ felé elvékonyodik a hommoksáv, de itt jó széles, tiszta, ez a csendesebb vége, tehát roppant ideális aki pihenni is szeretne. De ez a lopós takarítónő eléggé keresztbevágta a nyaralást, gondolhatjátok! icon_sad.gif
/A dolgoról beszéltünk a házinénivel és az idegenvezetővel is, de az a baj, hogy nem tudod bizonyítani, tehát nincs minek feszegetni...! icon_sad.gif /

# 3820
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159260 Üzenet linkje2011-03-30 18:19:29  Válasz a #159258. hsz-ra Előzmény #159258

Szia Szilvi!

Tényleg jól elvoltál tűnve!
Kicsit mesélhetnél merre jártatok, mit láttatok stb.

Melinda

# 3821
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159273 Üzenet linkje2011-03-30 20:39:49 

Hú... hát megpróbálom összeszedni, mert akartam írni beszámolót meg mindent, de elég baj volt hazajönni, meg ez a lopás... icon_sad.gif
# 3822
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159275 Üzenet linkje2011-03-30 20:45:13 

Aeolus iroda, nem volt gond velük, szupi 12 napos turnus, semmi baj nem lett volna, velük elégedett lennék, a lopásról nem ők tehetnek. A telepített idegenvezető (Tamás) nagyon készséges szimpatikus fiatalember, bátran keressétek non-stop.

Első nap este érkeztünk, még azzal a lendülettel futottunk egy kört, be a központba és megpróbáltunk mindent megnézni, betájolni. Panos asszem a legjobb grilles-gyroszos hely, a Taj-Mahal közelében, előbb utóbb rátaláltok. Innen a fórumról ajánlotta valaki, tényleg nagyon kellemes hely, családi vállalkozás, kedvesek, sok, finom, olcsóbb.
A másik hely az szinte közvetlenül a partnál a főút ahol leér a vízhez King of Burger, nagyon jó a girosz, máshol nem ettünk csak ennél a két helynél. A King of Burger úgy a jó, ha a Zefirosból a parton sétáltok el hozzá, különben nagy kerülő.
Szal első nap nagy kanyart futottunk, betájoltunk dolgokat, kedvezményes névjegyeket begyűjtöttük, az utazási irodák buszos és hajós körútjait is meghallgattuk, zúgó fejjel, fáradtan és elégedetten zuttyantunk ágyba.

# 3823
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159278 Üzenet linkje2011-03-30 20:54:11 

Második nap reggel átjött az id.vez, mesélt fontos dolgokat és szó volt az autókölcsönzésről. Utószezon uccsó utasai voltunk, 3 pár voltunk összesen. Arra jutottunk, hogy kisbuszt bérlünk így 6an. Megkaptuk olcsóbban.

További időrendet nem tudom pontosan.

Asszem még ezen a napon felmentünk a DIA üzletbe, a partra vezető főúton van egy nagy kereszteződés, T kereszteződés, onnan még felfelé kell menni. Jó kínálat, van ami olcsó, van ami drága. Vettünk fagyasztott halat, amit pár nappal később készítettünk el, nagyon jó lett.

Van egy LIDL is a szigeten, szerencsére közel, de autós távolságra inkább, vagy motor vagy bicaj. Én még itthon kinyomtattam a Google útvonaltervezővel és 4,5 kmnek bizonyult háztól házig, végül úgy döntöttünk, hogy lesétáljuk a távot. Közepesen kellemetlen volt, ki lehetett bírni, visszafelé a nagy pakkokkal már nehezebb. DE! MEGÉRI!!! Ahogy itthon is ott is olcsó a LIDL, és több euró különbség is lehet a parti árak és a Lidl árai között! Figyelem: vasárnap zárva, mi pont aznap béreltünk kocsit így nem tudtunk bemenni. Ezért mentünk el gyalog.
Szal volt fürdőzés a laganasi sima strandon, ami ott van közel, nagyon jó a strand, széles a homok, sok szép kagylóhéj van. Lesétáltunk egyik nap Kalamaki végéig, ameddig csak lehet menni a strandon. A végét egy hatalmas sziklatömb zárja el, ami valami muszkovit kristály vagy mi lehet az alkotója, mint a mesebeli ÜVEGHEGY, érdemes megnézni. Közben a repülőket is láttuk, vártunk is, hoyg alulról megnézzük, fotózzuk őket, de pont nem jött.
Másik napon Agios Sostisig mentünk ott a diszkósziget sajna már zárva volt. szeptember végén. Nem engedtek be. De a Sostisi strand jópofa, alacsony homokos víz, kellemes volt. Láttuk a teknős urat is, hatalmas élmény, kb 1 méteres! Ment a "HÚÚÚ!" amikor felbukkant, de tényleg óriási!!! icon_biggrin.gif

# 3824
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159281 Üzenet linkje2011-03-30 21:04:52 

Autóbérlés: a jobb oldali, keleti partot túztük ki célul, a Xigia beach a kénes vizeivel, igen, itt 2 strand is volt, hideg a vize. A barlang ahonnan a víz kijön víz alatt van, tiszta ijesztő, nem is mertem odamenni, mert brutál hideg víz áramlott onnan!!! Ne menjetek oda közelre, mert veszélyes lehet! Legalábbis szerintem!
Alykesnél megnéztük a sólepárlót, és ott is strandoltunk. Meg még a kénes előtt egy kis eldugott strandon, nem tudom mi a neve, de sok lépcsőn kell lemenni, és a Xingia 2 strandja előtt van, egy kis büfé van, és ott lehet lemenni asszem.

Voltunk hajós szigettúrán is, hajós körút. Már írták előttem is, tök jó, csak elég hosszú, 3 megálló van, az egyik a Navaggio öböl, nagyon szép, igen, aprókavicsos, szóval a vizicipő nem árt. Megnéztük ezután a Porto Vromi öblét, ahol a Poseidon arcát lehet megnézni, majd később betolat a hajó egy kis barlangba. Aztán a második megálló egy félbarlangos úszóhely, ahol a mélyvízben áll meg a haj aki nem tud úszni nem tud kiszállni. A hajón vannak mentőmellények, amiket el lehet kérni, hoyg az úszni nem tudók is csobbanhassanak, de mi ezt KISZÁLLÁSNÁL VETTÜK ÉSZRE!!!
A harmadik megálló Banana beach vagy mi, szintén vizi megálló, de it csak kb 3-4 méter mély a víz és egy kis úszással már "lábleérős" a mélység.

A hajós túrára gyűjtőbuszok visznek, több helyen megáll, Cavo Grosso a piros csúzdás hajó volt a miénk. A busz Zakintosz városba visz és onnan a felszállóhelyre vissza is hozza az utasokat.

Van egy másik cég is, kék hajós, nem tudom a nevüket.

# 3825
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159283 Üzenet linkje2011-03-30 21:17:02 

A következő a buszos szigetkörút volt autóval terveztük eredetileg egyik napon a keleti lankás másik napon a nyugati hegyes-völgyes részt bejárni. Aztán úgy döntöttünk, hoyg sokat eszik az autó, jobban kijövünk, ha a busszal megyünk. Ami jó volt: Navaggio felülről, ami rossz a hajcsárkodás, meg a megállóhelyek ahol vásárolnod kell(ene). Ami házi és hűha, de máshol is kapható olcsóbban... icon_smile.gif

Na a buszos körút után dög fáradtan arra értünk haza, hogy ellopták a pénzünket. icon_sad.gif

Aztán pihenőnap, aztán Lidl nap, aztán haza. Szóval sűrű volt nagyon a program, ha mindent meg akartok nézni, akko réppen pihenni nem fogtok. De muszáj, mert ha már ott van az ember... tavaly Sartin is voltunk egy faktultatívon (Thessaloniki városnézés9 meg egy robogóbérlésen (Narancs öböl) de olyan jó kis pihenőnapok is voltak közte. Itt meg hajtás, nézés. icon_smile.gif

Uccsó előtti napon félfelhős volt az idő, így bementünk busszal Zakintosz városba, 2 euró, nem volt sok látványosság, egy kis 3 órás sétálgatás elég is volt. Egy tuti giroszost találtunk! icon_smile.gif Meg egy Interspart. Ez is jó árban van. Odafelé a busz gyűjtőjárat, Kalamakiba meg mindenfelé kanyarog. Visszafelé a Zakintosz város-Keri főúton megy, ahol a Lidl is van, van is Lidls megállója... ha ezt tudtuk volna...! icon_smile.gif De ti már most így tudjátok. De nem biztos, hogy mindig ezek az útvonalak, ha nincs kocsibérlés vagy egyéb közl.eszköz akkor ha busszal mentek a városba meg kell kérdezni a sofőrt, (úgyis nála veszed a jegyet, ami 2 Euró/fő) hogy a Lidl felé megy-e és meg fog-e állni?

Szeptember vége, kitűnő idő, jó víz, pár felhős nap. Uccsó éjjel vihar jött, hatalmas szél és hatalmas PARA hullámok! Kezdte elvinni a víz a vízibicikliket, jöttek ki a csávók dzsippekkel, trélerrel, stb. Félelmetes volt!

A csatorna ami üres volt porszáraz, éjjel megtelt vízzel, nem is kevéssel! Ez még plusz félelmetes volt. De hát jött az ősz. Szemerkélő esőben hagytuk el Zakinthosz szigetét. Jó volt, de voltak kellemetlen dolgok is.

Ha még lenne kérdés szívesen válaszolok.

Ja, az útikönyvet megvettem én is, nem rossz, de innen a fórumról van sok infóm, kinyomtatott papírom és a Google térképek közül is nyomtattam ki párat.

Sziasztok!
Sz

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 254 255 256 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu