#1579572011-03-10 11:19:35 Válasz a #157955. hsz-ra
Köszönöm a választ! Igen, jövő-menő nyaralók vagyunk, szeretnénk a szigetet bejárni, már amennyire egy hét alatt ez lehetséges. Azért jött számításba ez a hely, mert lehet vinni kutyát is. Itt a Hellaszon és a neten több helyről is gyűjtöm már az infókat Lefkadáról, mert évek óta tervezzük az itteni nyaralást.
#1579622011-03-10 12:19:18 Válasz a #157957. hsz-ra
Tudom, hogy gyűjtögetsz és sokat készülsz:-) Innen gondolom, hogy fontos neked, azért mondom el a véleményem, hogy szerintem Lyghia nem a legjobb választás. Ez persze az én véleményem...ha már autóval jöttök, lakhattok sokkal szebb, jobb helyen, mint Lyghia...találtok jobbat a K-i, D-i vagy Ny-i parton is:-)
Köszönöm az infókat a telefonszámot mindenképp felhivom próba szerencse ha nem jön össze akkor marad Sarti tavaly úgysem láttunk túl sokat belőle a benzinsztrájk miatt.
Először is Köszi a sok info-t,amit megosztottatok velünk, rengeteget kiírtam,h hova-hogyan érdemes elmenni.
Egy hiány maradt bennem, amiről nem olvastam, hogy milyen Nidriben az éjszakai élet. Egy helyen olvastam,h van diszkó, szórakozó hely-nem koktélbár- is és szeretném kérni a megerősítést,h ez tényleg így van?
Túl sok az energiánk, szóval a napközbeni kirándulás után még jó lenne átmozgatni magunkat egy jó kis táncos helyen, erre lesz lehetőség?
#1589252011-03-25 13:33:27 Válasz a #158919. hsz-ra
Láttunk pár helyet, de sok üres volt csak a zene szólt, egyetlen helyen kb 5 görög üldögélt egy asztalnál és beszélgettek az ordító zene mellett. (A zene se tetszett.)
Igaz mi utószezonban voltunk mindig, de el tudom képzelni milyen lehet a július-augusztus. Biztos nem mennék akkor. Az a sok túrista... Olyankor tuti vannak bulik. Mi napi 10-20 km gyaloglás után már általában túl fáradtak voltunk a tánchoz és minden esti városi séta után ágyba zuhantunk.
De erről Miti majd biztos írni fog neked, ő tudja hova kell menni ha bulizni akartok.
Üdvözlet Lefkadáról!
Plafonig rakott autóval, max 110-es tempóban 15 óra alatt értünk haza tegnap.
Az út nagy újdonsága a 'görög Üvegtigris' kipróbálása volt, bevállalós utasoknak ajánlom:-) Az első fizetőkapu után rögtön jobb oldalt vannak 'Kantin'-nak nevezett lakókocsik ( mi a másodiknál ettünk), amik az útról nem igazán látszanak, mivel a szalagkorlát túloldalán vannak, gyakorlatilag az árokban és igen, át kell ugrani a szalagkorláton, hogy lejussunk ezekhez a csodákhoz:-) A lakókocsik mellett, grillen sütik a húsokat és mennyei szendvicseket csinálnak belőlük. Frappejuk is van, méghozzá finom és nagyon 'dekoratív' műanyag székeken lehet mindezt elfogyasztani:-)
Pár szó Lefkadáról: 25 fok van, ragyogó napsütés, nyugalom és béke. Minden zöld és virágzik (már a teraszunkon is legnagyobb örömünkre).
A benzin 1,68-171 EUR.
Ha bárkinek kérdése, kérése van, itt vagyunk és igyekszünk megválaszolni!
Miti
#1591242011-03-28 16:41:29 Válasz a #158919. hsz-ra
Szia Kindra!
Nem olvastam nagyon vissza, így nem tudom,melyik hónapban jöttök...
Lefkadáról tudni kell, hogy nem egy Mykonos vagy Paralia, ahol egymást érik a trendi és zajos bulik, de azért aki keres, az talál, leginkább a főszezonban és hajnalban. Nidriben vannak pubok, karaoke és van disco is, bár én még nem láttam nagyon házfal döngető bulit itt, inkább Lefkasban vannak nagyobb szórakozóhelyek. Nidriben A Sail Inn disco-t, Saloon-t tudnám említeni, és a Byblos-t, ami egy angol pub, nyáron élő zenével, karaoke-val. Lefkasban a Capital és a Karma a legnépszerűbbek.
Bizony-bizony, aki keres talál Ennyi nekem elég, zene lesz, mi meg akkor megkeressük
(amúgy júli vége - aug.eleje)
((OFF:És adtál 1 jó tippet jövőre, Mykonos-t, mert ez új nekem, de Paralián már voltam és ha hasonló, akkor talán még a jövő nyaralásnak is utána nézek.))
Nagyon Köszönöm mind2töknek a választ, csak most sokkal jobban zsongok és még messze...de van mit várni xD
Taccota
Szia !Meg tudod írni hogy hol készítetted ezt a képet?Előre is köszönöm! )
Nos, erről a képről van szó:
És a hozzá tartozó part:
Ami a sziget nyugati oldalán, a Kalamitsiből Kathisma felé tartó úton az Avali felé vezető letéréssel közelíthető meg. Egy vendéglátó létesítménynek látszó építmény (amikor augusztusban ott jártunk már nem üzemelt) és néhány lépcső után érhető el ez a csendes kis öböl. (Rajtunk kívül kb. 5-6 ember fordult meg itt egész nap.)
Na, most lesz egy olyan kérdésem,h kihullik a hajatok :S
Videó felvételt láttam egy Nidri közelében készült hegyről és az eddigi legfantasztikusabb kilátás tárult elém... az egyetlen dolog, amiről be lehetne azonosítani,h egy nem nagy harang volt a csúcson... csak hátha tudjátok, mert itthon még nem találkoztam haranggal a hegytetőn és hátha ott se gyakori... aztán passz...x_)