#1592722011-03-30 20:36:39 Válasz a #159269. hsz-ra
Szia!
Saját autóval, első 15 perces pihenő Lapovó benzinkút,tankolás. Második Szerb-Mac határnál Mol kút 3/4 óra tankolás. Harmadik Mac-görög határnál 1/2 öra Mac casinónál /Flamingó/ tankolás. Görögbe a hegyekben kb 1 óra. Indulás Szekszárdról 15.30-kor érkezés Pargára magyar idő szerint 09.30. Görög szerint 10.30-perc.
Köszönöm szépen a válaszokat! Bár idén Nei Poriba megyünk, Pargára is szeretnénk eljutni 1-2 éven belül.
És akkor az utazási idővel kapcsolatban ez a 23 óra az általános?
Ha busszal mentek, akkor nincs választási lehetőséged, annyi idő alatt érsz oda, ahogy vezetik a buszt.
Ha autóval mész, akkor választhatsz. Vagy lenyomod 15-18 óra alatt, alig megállva, több órát egyhuzamba vezetve, átlépve a sebességhatárokat, vagy több pihenővel, szabályok betartásával 18-22 óra, vagy megalszol éjjel valahol, és két részletben mész.
Mi odafelé Szerbiában aludtunk (álltunk) egy parkolóban 5 óra hosszt, a görög határ után eltévedtünk, és így volt 25 óra az út.
Hazafelé két részletben jöttünk, mert Makrigialoson éjszakásztunk.
Így volt egy 5 órás út Pargától Makrigialosig, és innen 15 óra Tatabányáig.
Szívesen elküldöm mindenkinek, aki kéri a Pargás infókat, de könyörgöm, ne legyen szétoffolva a topik, mert még a végén kikapunk.
Aki szeretné, írjon priviben egy emailcímet, és küldöm!
Halihó,lécci küldd el nekem is,jún 4-én megyünk. fehery@gmail.com
Köszönettel
Szikla
Köszönöm szépen a válaszokat! Bár idén Nei Poriba megyünk, Pargára is szeretnénk eljutni 1-2 éven belül.
És akkor az utazási idővel kapcsolatban ez a 23 óra az általános?
Ha busszal mentek, akkor nincs választási lehetőséged, annyi idő alatt érsz oda, ahogy vezetik a buszt.
Ha autóval mész, akkor választhatsz. Vagy lenyomod 15-18 óra alatt, alig megállva, több órát egyhuzamba vezetve, átlépve a sebességhatárokat, vagy több pihenővel, szabályok betartásával 18-22 óra, vagy megalszol éjjel valahol, és két részletben mész.
Mi odafelé Szerbiában aludtunk (álltunk) egy parkolóban 5 óra hosszt, a görög határ után eltévedtünk, és így volt 25 óra az út.
Hazafelé két részletben jöttünk, mert Makrigialoson éjszakásztunk.
Így volt egy 5 órás út Pargától Makrigialosig, és innen 15 óra Tatabányáig.
Igen, tudom, hogyha busszal megyünk nincs választási lehetőségünk, csupán tisztában szerettem volna lenni azzal, hogy hány órás útra számíthatunk...
Ha jól emlékszem, nekünk tavaly lefelé 21 óra,visszafelé pedig 18 óra volt az út,busszal.
Ez nagyon jól hangzik! Hazafelé látom belehúztatok.
Nézegettem fotóalbumokat Pargáról és láttam (meg utána olvastam is a fakultatívoknál), hogy visznek Lefkadára és Kefalóniára. Vkinek van vmilyen élménye ezzel kapcsolatban? Milyen hajóval visznek oda?
Ha jól emlékszem, nekünk tavaly lefelé 21 óra,visszafelé pedig 18 óra volt az út,busszal.
Ez nagyon jól hangzik! Hazafelé látom belehúztatok.
Nézegettem fotóalbumokat Pargáról és láttam (meg utána olvastam is a fakultatívoknál), hogy visznek Lefkadára és Kefalóniára. Vkinek van vmilyen élménye ezzel kapcsolatban? Milyen hajóval visznek oda?
Hazafelé tényleg gyorsan haladtunk,kevesebbszer álltunk meg,és nyertünk egy plusz órát is az óraátállításnak köszönhetően....
Mi fakultatívon Korfun voltunk,de az apartmanszomszédaink voltak a Jón tengeri hajókiránduláson,amit a Walter Travel szervezett.
Nagyon tetszett nekik,áradoztak róla.
Ez egy egész napos kirándulás,kint a tengeren,vigyázni kell a leégéssel, egyikük háta csúnyán leégett
Átvisznek Lefkada-ra buszal,onnan indul a hajó,Kefalonia,Ithaca,Skorpios sziget,Papanikoli barlangja a látnivalók.
#1594062011-04-02 14:21:27 Válasz a #159395. hsz-ra
Kb. 40-45 euro a fakultatív ára/fő. Tavaly ennyi volt, amikor mi kint nyaraltunk. Akkor, akik voltak azt mondták, hogy nem kötött ki a hajó Lefkadan, Porto Katzikin az időjárás miatt. Azt sajnálták, de a többi mind-mind nagyon tetszett a résztvevőknek.
Mi nem vettünk részt ezen, hanem Papamaciékkal béreltünk autót és azzal mentünk át Lefkadara. Akkor és ott kikötött egy kb 2 emeletes turistahajó. talán Nidri Star volt a neve, de nem biztos.
Kb. 40-45 euro a fakultatív ára/fő. Tavaly ennyi volt, amikor mi kint nyaraltunk. Akkor, akik voltak azt mondták, hogy nem kötött ki a hajó Lefkadan, Porto Katzikin az időjárás miatt. Azt sajnálták, de a többi mind-mind nagyon tetszett a résztvevőknek.
Mi nem vettünk részt ezen, hanem Papamaciékkal béreltünk autót és azzal mentünk át Lefkadara. Akkor és ott kikötött egy kb 2 emeletes turistahajó. talán Nidri Star volt a neve, de nem biztos.
és ennyire közel kötött ki a parthoz
Szia fazika tényleg a Nidri Star volt
de szerintem mindenki próbálja meg személyesen autóval és érjen oda délelőtt 11-11.30-ig mert akkor süt a nap abban a szögben ami nagyon szép