Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6781
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159794 Üzenet linkje2011-04-10 08:09:50  Válasz a #159791. hsz-ra

A "B" kategóriás jogsit minden további nélkül elfogadják a robogó bérléshez. Bukósisak kell hozzá, bár a helyiek nem használják még a nagy motoroknál sem icon_smile.gif Ketten nyugodtan mehettek vele, mivel ezek elég nagy testű robogók, megkockáztatom, hogy van nagyobb is, mint 50 ccm. A sebességük is nagyobb, legalább is volt olyan amelyikkel én 90-el mentem. A quadok valamivel lassabbak és kényelmetlenebbek voltak. Két motorkölcsönző is van. Mind a kettő a főtéren. Az egyik a kis vonat megállójánál a sarkon, a másik pedig nem messze tőle a tér oldalán. Mi itt béreltünk quadot. A tulaj egy Vaszil nevű idősebb manusz, aki azonkívül, hogy tök jó fej, amikor visszaviszed neki a gépet, megkínál házi cipouroval is icon_smile.gif

Úticélnak ott van rögtön Platamonas, Litochoro,

egy pár dolgot bemásolok egy görög utakkal foglalkozó oldalról:

Látnivalók Nei Pori környékén
- péntekenként a városban piac
- Dion: régészeti park, (anfiteátrum, régi fürdő, stb); régészeti múzeum. Mindkettő belépődíj ellenében.
- Olympos: 944 m magas Stavros és 1100 m magas Prionia menedékházak autóval is megközelíthetők Litohorón keresztül, innen tovább viszont csak az E4-es turistaút vezet fel a Mytikas 2917 m magas csúcsára, vagy az alacsonyabban fekvő menedékházakba.
- Paralia (Katerín mellett): a környék legnagyobb és igen olcsó turista paradicsoma, szórakoztató központja. Hajókirándulások, buszos kirándulások jelentkezési standja itt található.
- Katerín: a térség legnagyobb városa szűk utcákkal, sétálóutcával, olcsó benzinkutakkal.
- Panteleimonasi vár: messziről látható, a tengerparti település egyik szikláján álló vár.
- Öreg Pori: (Poroi, Nopoi Poroi) a Shell kútnál kell közvetlenül lekanyarodni jobbra az Olymposra. A régi, kiöregedett hegyi falu, Pori hangulatos kültéri éttermekkel, vendéglőkkel, útközben szép kilátással, elhagyatott romos házakkal. A Nei Poriban lakók szülei éldegélnek, éldegéltek itt. Különös hangulatú, főleg este.
- Litohoro: az Olympos lábánál található város házai eltérnek a tengerparti apartmanoktól, szűk sétálóutcáit, vendéglőit érdemes felkeresni. A sétálóutcák egyikén található szupermarket a környék legolcsóbb üzlete.
- Tempi völgye: az autóút áthalad a völgyön. A látnivalókhoz az út előre jelzett pihenőjében hagyhatjuk a kocsit (bármely irányban). Innen lépcsőn vagy alagúton át érhetjük el a forrást, barlangtemplomot, és a patakot, amiben a hiedelem szerint ha megmossuk az arcunkat, örökké szépek maradunk (és talán elkerül a betegség is?).

# 6782
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159795 Üzenet linkje2011-04-10 08:17:41  Válasz a #159794. hsz-ra Előzmény #159794

már majdnem betettem én is ennyit,de még visszalestem szerencsére

kiegésziteném
A kölcsönzöben mondani kell hogy két személyre kell adjon erösebbet és adnak is,simán két személlyel felmegy az olymposra.A sisakot fel kell venni,büntetnek érte.Nem szabad rövidujju poloban és nadrágban papucsban mocizni,mert nagyon megéget a nap,mi is igy jártunk.A google earth segitségével nagyon sok célt ki tudtok tüzni magatoknak, a csigaházat nem szabad kihagyni Palaiopyrgosnál és ott a folyo torkolatát, fürdés kötelezö.

# 6783
Goti1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159796 Üzenet linkje2011-04-10 11:18:12 

Sziasztok!
Tud valaki képeket a Jimakos 5-ös apartmanjáról?
Aug.19.-én este indulunk kocsival.
Jön esetleg ebben az időben valaki a valamelyik Jimakos apartmenba?
Üdv,
Goti

# 6784
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159814 Üzenet linkje2011-04-10 17:49:41 

Ja igen icon_smile.gif
Azt valóban elfelejtettem hozzátenni a motoros témához, hogy fel kell öltözni, mert mi is elmentünk első nap shortban és trikóban motorozni és este négykézláb aludtunk icon_smile.gif Nem is érzi az ember, hogy mennyire égeti a nap icon_smile.gif

Kösz Pinga icon_wink.gif

# 6785
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159816 Üzenet linkje2011-04-10 18:23:31 

sziasztok!
Napozás témához, tavaly NeiPoriban quadozni mentünk, bekentük magunkat egy 40 faktoros Ilcsi-s paradicsomos napozókrémjével, tökéletesen jó volt, semmink nem égett le, kivéve a férjem kézfeje és ujjai, azt kifelejtettük.
Annyira jó volt a napkrém, mintha ruhában lett volna, karjai fehérek, kézfeje, ujjai vörösek, nem árt erre is figyelni!

# 6786
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159823 Üzenet linkje2011-04-10 20:03:49 

sancho.dl írta:
Ja igen icon_smile.gif
Azt valóban elfelejtettem hozzátenni a motoros témához, hogy fel kell öltözni, mert mi is elmentünk első nap shortban és trikóban motorozni és este négykézláb aludtunk icon_smile.gif Nem is érzi az ember, hogy mennyire égeti a nap icon_smile.gif

Kösz Pinga icon_wink.gif

Végre van amit nem csak mi .......... icon_smile.gif

# 6787
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159838 Üzenet linkje2011-04-11 09:45:47  Re:

jamasz írta:
szia Pinga! Platamonbol sincs buszkozlekedes Larissza fele.

Szia Jamasz

Most kaptam egy informáciot hogy mégiscsak van busz járat Platamonbol Larisszába, jo lenne ezt pontositani,föleg ha ott vagy,hogy még véletlenül se ajánlgassunk olyat ami nincs, ha mégis van akkor pedig nyugodt szivvel használja ki bárki a lehetöséget

köszi icon_smile.gif

# 6788
Eramama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159839 Üzenet linkje2011-04-11 09:49:23  Válasz a #159816. hsz-ra Előzmény #159816

Szia Erin! Megnéztem a fotóalbumotokat, szuper! Végigjárjuk mi is ezeket a helyeket, nagyon szépek. Mi valszeg autót fogunk bérelni, mert jön velünk a fiam és a barátnője.
Szerintetek 24 órára, vagy inkább 2x 12 órára béreljünk autót. Ti mit javasoltok? Egyáltalán árban van különbség a kettő között, mármint jelentős?

# 6789
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159858 Üzenet linkje2011-04-11 18:13:52  Válasz a #159816. hsz-ra Előzmény #159816

Erinet!

Én is meglestem a képeidet és nagyon tetszettek icon_smile.gif
Az általatok oly sokat említett Athos étteremről szeretnék kérdezősködni. Milyen kaják vannak és milyen árban? Valóban annyira klassz? Én amikor Nei poriban voltam, általában az Éhes Medvében ettem, illetve még meglátogattam pár tavernát, de erre nem emléxem.

# 6790
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159865 Üzenet linkje2011-04-11 19:18:37  Válasz a #159839. hsz-ra Előzmény #159839

szia Eramama!

Nem tudok segíteni a bérautó ügyében, mi saját autóval voltunk NeiPoriba, azzal jártunk, persze a benzin az drága volt.
A képeim között van a két kölcsönző ártáblája, de szerintem csak a quadok és nem autóárak.

Jó utazást!
üdv,Erin

# 6791
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159866 Üzenet linkje2011-04-11 19:22:58  Re:

sancho.dl írta:
Erinet!

Én is meglestem a képeidet és nagyon tetszettek icon_smile.gif
Az általatok oly sokat említett Athos étteremről szeretnék kérdezősködni. Milyen kaják vannak és milyen árban? Valóban annyira klassz? Én amikor Nei poriban voltam, általában az Éhes Medvében ettem, illetve még meglátogattam pár tavernát, de erre nem emléxem.

Szia Sancho!

Köszi a dícséretet icon_smile.gif
Mi minden este az Athoszban ettünk, nagyon tetszett, a magyar nyelvű étlap mindkét oldalát láthatod a képeim között. Ott vannak árak is.
Nekünk pontosan megfelelt.
Magyar volt a pincérlány, Ida, kedves volt, Ouzo-t nem kértünk, így másnaptól meggy és baracklevet hozott automatikusan welcome drink-ként, vacsi után a szokásos dinnye tányér jött.
A nagy saslik szerű hús az picit el volt égetve, a többi "minden fino"-volt !
Az ottani főnök szerű hapsi kérdezte tőlünk minden este, hogy " minden fino" és mi mondtuk, hogy "mindenfino!
icon_smile.gif
Ezt még ma is emlegetjük, vacsik, ebédek után!

Remélem idén Santorinin is találunk ilyen jó kis helyet!

üdv, Erin

# 6792
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159870 Üzenet linkje2011-04-11 20:23:30  Válasz a #159866. hsz-ra Előzmény #159866

Szia Erin!

Köszönöm szépen a választ. Természetesen láttam az árakat, de sosem lehet tudni, hogy azok még élnek, vagy változnak. Az, hogy magyar pincér van, már annyira nem vonzó, de természetesen ha tudjuk meglessünk majd és kipróbáljuk icon_smile.gif
A törődés mindenesetre aranyos icon_smile.gif
Más helyeken jobban tapasztaltam, ezeket a welcome drinkeket és apróbb ajándékokat. Ezeket hiányoltam Nei Poriban, de ezek szerint ott is van, csak nem jó helyen kerestem icon_smile.gif

# 6793
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159879 Üzenet linkje2011-04-11 21:33:37  Válasz a #159870. hsz-ra Előzmény #159870

szia Shanco!

Az árak a tavalyiak, ettől frissebbet nem tudok. Nekünk elég barátiak voltak, nem éreztem egyáltalán, hogy túl drága lenne bármi is.
Volt egy kis kártyánk, amivel a Fast Food gyros-ozóban, 2,20 helyett 2 E-ért kaptuk a gyrost, szerintem ott volt a legfinomabb.

Welcome drinket és dinnyét mindig kaptunk, de mindíg csak azt, néha jobb lett volna más, de több mint a semmi.

Az nagyon tetszett ,hogy mindíg kaptunk a gyroshoz, fagyihoz, vacsihoz finom hideg vizet, nem is költöttünk ásványvízre, mert ez is nagyon jóízű víz volt ( itthon csak saját szűrt vizet iszunk, de ott a csapi is volt olyan finom).
Santorinin úgy olvastam, nem túl finom a vezetékes víz, ez hiányozni fog NPori ból.

üdv, Erin

# 6794
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159890 Üzenet linkje2011-04-12 08:31:46  Válasz a #159870. hsz-ra Előzmény #159870

Sancho

Mi is folyamatosan Athoszékhoz járunk már több éve, minden érkezéskor megvendégelnek minket, hatalmas örömmel fogadnak.Ha bármikor bemegyünk különleges ellátást kapunk, nagyobb adagokat és mindenböl többet kapunk de nem drágábban.Mindezért mi csak annyit tettünk hogy hozzájuk jártunk,sokszor délelöttönként amikor pangás van leültünk beszélgetni velük,jol esett nekik. Mi még Ida elötti idöböl ismerjük öket amikor még Jeni volt a pincérlány,szintén magyar igaz ö sokkal ügyesebb volt. Sajnos már nem jár oda.Mindig mondani kell hogyan kéred a kaját,puhábbra sütve vagy erösebben,mit rakjanak rá és ugy fog történni. Reggelente 9 kor náluk a gyros pitában 2 euro,nagyon finom.Hazautra többet is csomalotatunk mindig,igaz csak a szerb határig elég mert elfogy icon_wink.gif

# 6795
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159940 Üzenet linkje2011-04-12 21:08:16  Válasz a #159879. hsz-ra Előzmény #159879

Szia Erin!

Nagyon szépen köszönöm a választ. Valószínű tényleg meglessük az Athost, mivel olyan sok jót írtál róla icon_smile.gif A neve ami először megfogott, mivel van egy Athos nevű félsziget, ahol a kolostor köztársaság található, és nagyon sokszor elolvastam a könyvet, ami erről szólt és így minden felkelti a kíváncsiságomat, amiben ez a név szerepel icon_smile.gif
Én Makrygialoson tapasztaltam ezt a közvetlenséget, ott a végén már a sört is ingyen kaptam icon_smile.gif Sőt nem kellett a napozóágyért sem fizetnem és amikor mousakát szerettem volna enni, valamelyik nap közölték, hogy van egy meglepetésük. Készítettek nekem mousakát, pedig nem is volt az étlapjukon...
Velük voltunk úgy, hogy reggel vagy nyitás előtt is bementünk hozzájuk beszélgetni, vagy behívtak egy sörre icon_smile.gif Ők adtak időnként dinnyét felkockázva, hidegen icon_smile.gif Az idén tervezzük robogó bérlését, és ha múlt nyáron el tudtunk motorozni a messzebb található Neos Marmarasba Sartiról, akkor lehet, hogy ellátogatunk Makrygialosra is, hátha még emlékeznek rám icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 452 453 454 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu