#1601112011-04-15 18:28:43 Válasz a #160089. hsz-ra
Igaza van Zsebkutynak!
A Meltemi szelet nem ismerem. Augusztusban csak lágyan fújt, a tenger pedig lágyan fodrozódott a lágy szellő hatására. Nagyon szép és gyönyörű élmény volt, főleg ha még a naplementét is minden nap megcsodálhattuk az északi parton. Megjegyzem ingyen!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyien leírtátok a tapasztalatokat köszönöm!!
Megígérem, ha mi is hazaérünk beszámolok nektek Zsannazsu olyan aranyos vagy, hogy még a menetrend után is utánanéztél köszönöm,mi is ezeket az indulásokat kaptuk!!!
Marmariba megyünk a Pyli bai garden beach-be!
Mi is fogunk bérelni autót eddig mindig béreltünk legutóbb Zakyntoson voltunk bejártuk vele a szigetet, most ez egy kicsit másképp lesz nem szeretnék olyan sokat kocsikázni a gyerkőc miatt, nem mintha nem bírná de legyen ez az első olyan nyaralásunk ami nem lóti-futi mert eddig mindig az volt:)
Kos városába fogunk elmenni meg ziát fogjuk megnézni, nem mondom, hogy nem fáj a szívem egy hajós út iránt de majd meglátjuk jó lenne áthajózni egy másik szigetre
Zsebkutya
köszönöm aranyos vagy persze tudom kár előre parázni de azért jobb ha tisztába vagyok,hogy mégis mire számíthatok kb.
de mint utólag utánajártam nem a kosra vezető indulásnál szokott ilyen nagy mértékű késés lenni hanem pl Izrael meg tsb.
#1602362011-04-18 08:31:01 Válasz a #160210. hsz-ra
Szia Malecz!
Mindig nézegetem a repülő indulását. Remélem jövőre már újból fent fogok ülni családommal az egyik oda induló gépen.
Autót mi is béreltünk és mivel a sziget kb 42 km hosszú, egy nap alatt be lehet járni. Természetesen akkor nem, ha minden múzeumba betér az utazó.
Írtad, hogy mit is szeretnétek megnézni, ennél azért van több látnivaló, de amit személyem nem hagyna ki az a Kefalos-i öböl és Kefalos városa. Innen álomszép kilátás nyílik Kos szigetre és a környező szigetekre. Mivel Marmariban lesz a szállásotok, onnan is lehet látni a naplementét. Mastichari is közel van és az egy aranyos tengerparti halászfalu. Onnan Kalymnos szigetére indul de. hajó és du is jó időpontban tér vissza. Ára kb 8 euró. Kos városból több szigetre is el lehet jutni. Bodrum 12 km- re van. Ezeket az utakat érdemes saját szervezésben,mert akkor olcsóbb lesz. Az autót is érdemes így bérelni, csak arra kell vigyázni, hogy ne csak görög nyelvben legyen írva a papír, hanem angolul is és mindenképpen full cascot kérjetek.
Kedves Malecz és a többiek!
Múlt héten nézegettem a www.nostalgia.gr oldalt és a Dodekanisos Seaways 2011-es menetrendje még nem volt fent,ma már felrakták és pdf-ben megnézhető,letölthető.
Néztem,hogy főszezonban,szombatonként éri meg pl.Lerosra menni Kosról,mert a Marinában-kikötőben 2órát el lehet nézelődni..jujj,de jó,csak tudjak addig megtanulni járni,mindenképp elmegyek oda is!!!
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ismeri e valaki Kos városában a Hotel Imperialt. Augusztusban megyünk ebbe a szállóba és jó lenne valami infó olyan valakitől aki volt már ott. Köszi
Sziasztok!
Aki volt esetleg a Neckivel kirándulni Kosról pl.Patmosra vagy Rodoszra,miben különbözik a kikötőben található magánhajók pl.Laumzis által nyújtott kirándulástól??Lehet,kicsit fura a kérdés,remélem,értitek...:)Pl.Rodoszon a városnézés ,,fér"bele az időbe csak,vagy elvisznek kirándulni busszal valamerre,mint pl.Nyssiroson?Vagy pl.a patmoszi kirándulás miben különbözik,ha a Neckivel megyek,vagy magánban?
Köszi,ha valaki tudná a választ!
#1611622011-05-05 09:06:24 Válasz a #161127. hsz-ra
Szia Andi!
O.K!!!Előbb-utóbb Rodoszra is eljutok talán...de mivel most megint Kos lesz és tavaly voltunk Nyssiroson,Kalymnoson,ezért gondoltam arra,hogy idén Patmosra VAGY Lerosra és Rodoszra mindenképp el szeretnénk menni...Úgy gondolod,hogy nem lenne a fővárosra elég idő,ugye,hogy megnézhessük tüzetesen??Érdemes átruccanni?Tavaly is ezt kérdeztem,mindenki mást mondott
Ötleteket is szívesen fogadok!
Üdv!
#1611672011-05-05 12:24:52 Válasz a #161162. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Ha jól emlékszem, akkor Valcsi már volt ilyen egynapos kirándulás keretében Rodoszon. A rendelkezésre álló idő tényleg csak egy felületes látogatásra elég. Ugyanis akkora területen fekszik az óváros és annyi egyéb látnivaló van még Rodosz városban, hogy pár óra alatt nem tudjátok megnézni. De kedvcsinálónak mindenesetre jó lehet
Én inkább Bodrumot ajánlom, hogy nézzétek meg, mert Kos szigetről könnyen elérhető és a látnivalói a rendelkezésre álló 4-6 óra alatt végigjárhatóak. Rodoszra legalább 10-14 nap kell...
Üdv