Melyik részre utazol?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
Hozzászóló Üzenet
# 961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gumimi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160253 Üzenet linkje2011-04-18 15:51:12 

Hello
Most először indulunk neki 2 gyerekkel (2,5 és 9,5 éves) és szeretnénk olyan helyre menni ahol mindenki megtalálja a neki való helyet, programot. Néztem a Vrasna - Asprovalta környékét, Neos Marmara környékét és a Chanioti környékét. Melyiket javaslod és miért?
Köszi!

# 962
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160259 Üzenet linkje2011-04-18 17:10:23 

gumimi írta:
Hello
Most először indulunk neki 2 gyerekkel (2,5 és 9,5 éves) és szeretnénk olyan helyre menni ahol mindenki megtalálja a neki való helyet, programot. Néztem a Vrasna - Asprovalta környékét, Neos Marmara környékét és a Chanioti környékét. Melyiket javaslod és miért?
Köszi!

Kedves Gumimi!
Először is szeretettel köszöntelek a fórumon.
Attól függ, hogy milyen tipusú nyaralást tervezel. Utazgatós, strandolós, vagy a kettő vegyítését. A végével kezdeném. Ha tengerkézős, lötyögős nyaralást terveztek, de ugyanakkor szeretnétek elérhető távolságban, egyszerű közlekedéssel és olcsón néhány nevezetességet megnézni (nem fakultatív kirándulás keretében), akkor Asprovalta, Vrasna és még belevenném, mint lehetőséget Stavrost. Ezek a helyek jó buszközlekedéssel bírnak és busszal is meg lehet közelíteni Thessalonikit, ellenkező irányban Észak Görögország szerintem legszebb városát Kavalát. Busz-komp variációval Thassos szigetét, Busz- busz átszállással Filippoi-t. Mindhárom helyen jó minőségű a tengerpart (főleg Asprovaltán).
Príma az elátás mind három helyen.
Neos Marmaras az összes általad felsorolt hely közül a legszebb és leggörgösebb. A Chalkidiki félsziget Sitonia nyulványán. Viszont Csakúgy, mint a Kassandra nyúlványon lévő és szintén festői helyen lévő Chanioti község elég eldugott és közlekedésileg elszigeteltebb helyen van. Ezért inkább csak strandolós nyaralásra ajánlanám. Persze mindegyik helyen igénybe lehet venni a fakultatív kirándulások lehetőségét, bár én nem igen szeretem, mert nem én osztom be az időt, mindig másokhoz kell alkalmazkodni, és sokkal drágább, mint az egyéni szervezésű utak.
Lehet, hogy tudtam segiteni a döntésben, de lehet, hogy fokoztam a tanácstalanságot. icon_lol.gif icon_wink.gif Mindenesetre nagyon rosszul nem tudsz dönteni, mert Görögország mindehol gyönyörű.
Jó készülődést!
Üdv: Josza

# 963
Gumimi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160266 Üzenet linkje2011-04-18 19:15:02  Válasz a #160259. hsz-ra Előzmény #160259

Köszönöm! Sokat segítettél. Még nézegetjük a lehetőséget, de ezekkel az infokkal könyebb lesz a döntés. icon_smile.gif
# 964
Aki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160277 Üzenet linkje2011-04-18 20:54:59 

gumimi !

Merem ajánlani Vrasnát, különösen a Meandros-Village apartmanokat. Nyugodt település, sekély part az unokám ( 6 éves ) minden évben nagyon jól érzi magát. Nézd meg a honlapot, vagy az Anett Tours oldalát a bővebb ismeretek miatt. Mivel akartok utazni autóval, busszal ?

# 965
Gumimi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160295 Üzenet linkje2011-04-19 09:03:10  Válasz a #160277. hsz-ra Előzmény #160277

Autóval megyünk és fontos szempont, hogy a 2,5 éves gyerek is jól érezze nagát...
# 966
Aki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160302 Üzenet linkje2011-04-19 11:19:46 

gumimi !

Nézd meg a meandros-village. com honlapot és majd döntesz!

# 967
Gransinjoro
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160523 Üzenet linkje2011-04-23 21:58:05 

gumimi!
Két éve Sartin nyaraltunk, szintén autóval. Sarti strandja is csodálatos, de néhány km-en belül csendes, nyugodt, sekély tengeröblöket is találhattok. Mi szinte mindennap máshol fürödtünk, este séta a főutcán. Csak jót tudok mondani.

# 968
Fanny970
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160686 Üzenet linkje2011-04-26 20:24:54 

június 18-án utazom Krétára, az Eri Beach szállóba....nem ismerem Görögországot még sajnos, igy Krétát sem, de már nagyon várom ezt az utazást, a görög virtust, a kirándulásokat és a tengert. Ha valaki járt már ebben a szállodában elmondaná jól választottam-e? köszönöm, Edina icon_smile.gif icon_smile.gif
# 969
Alisha22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160690 Üzenet linkje2011-04-26 20:39:51 

Fanny970! Görögországba bele fogsz szeretni és nincs visszaút icon_smile.gif Itt mindannyian így jártunk icon_smile.gif
A görög emberek szeretete és kedvessége határtalan. Az a nyugalom, az minden pénzt megér. A tenger szinte mindenhol a legtisztább, én úgy hallottam tisztább mint más országoké. A táj kicsit kopár, inkább az örökzöldek jellemzők, de nekem tetszik.
Krétáról majd a többiek mesélnek, én még ott nem voltam, de cél lesz hamarosan icon_smile.gif

# 970
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162145 Üzenet linkje2011-05-16 11:39:14 

Sziasztok kedves topictársak!
Ismét tanácstalanságban leledzem, Görögország hatalmas, változatos, mindenhová szeretnék eljutni természtesen s elkélne egy kis segítség icon_smile.gif
Tudom, hogy az igény szerint kellene uticélt választani, idén most a kevésbé nézelődős, inkább helyben lazítós, strandolós programok mellett döntenénk. Jártunk már Stavrosban, Sartin, Korfun, Tolóban. Ez utóbbit is ajánlásaitok alapján választottuk, mert remek kiindulópont volt. Most viszont olyan települést szeretnénk, ami homokos tengerpartjával, kristálytiszta vizével, nem túlzsúfoltságával lehetőséget ad a romantikus pihenésre is. Ha szigetre mennénk, azt inkább szeretném bejárni, tehát lehet, hogy nem az volna az ideális választás (legalábbis a nagyobbak, Kréta, Rodosz) , mert sajnálnám a időt csak helyben tölteni. Tudnátok valamit javasolni? (augusztus közepén, végén mennénk)
Nagyon köszönöm.

# 971
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162150 Üzenet linkje2011-05-16 12:29:50 

Szia Zsokri!

zsokri írta:
(augusztus közepén, végén mennénk)

Ha ez azt jelenti, hogy tudtok rugalmasak lenni az időpontban, akkor inkább aug. végefelé menjetek, ha nem zsúfolt helyet szeretnétek, akkor ezzel tudtok a legtöbbet tenni a nyugalom érdekében.

Irodával mennétek vagy egyénileg? Az utóbbi esetben sokkal nagyobb a választék, s könnyebb olyan helyet találni, amilyet leírtál. A hsz-aidba pillantva úgy láttam, hogy irodával (?). Ez esetben mit szólnál pl. Thassoshoz? Igaz, hogy sziget, de nem nagy, így lehet nyugodtan pihenni. (Hogy homokosak-e strandjai, vagy vannak-e olyanok, azt nem tudom.) Inkább a természeti látnivalók dominálnak.

Vagy ha repülős út is lehet, akkor egy messzebbi, délebbi, teljesen más sziget: Karpathos. Strandolós nyaralásra teremtett sziget álomszép tengerpartokkal. icon_smile.gif (Bár olyan részletesen ezt sem ismerem, hogy tudnám, hogy áll a homokos strandokkal.) Ez sem hatalmas sziget, úgyhogy marad idő a pihenésre.

A szárazföldön a Peloponnészoszon v. mellette (Elafonisos) tudok elképzelni olyan helyet, amiről írtál, de oda egyénileg tudsz csak eljutni. Illetve ha Krétán keresel olyan álomhelyet, amit írtál, ott is van, de oda is egyénileg érdemes menni, mert az utazási irodák arra a részre nem visznek. Egyébként Kréta túl nagy sziget ahhoz, hogy be tudd járni egy nyaralás alkalmával, így ez ne tartson vissza tőle. icon_smile.gif Ha egy kiválasztott helyre mész, érezheted magad nagyjából ugyanúgy, mint a szárazföldön, mert a sziget óriási. icon_smile.gif (A szárazföldön nem hajt a kíváncsiság, hogy ott megnézz mindent a környéken? icon_wink.gif Az miért jobb ebből a szempontból? icon_smile.gif )

# 972
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162157 Üzenet linkje2011-05-16 12:47:11  Válasz a #162145. hsz-ra Előzmény #162145

Kedves Zsokri!

Én is jó szívvel ajánlanám Thassost, csodás homokos, lassan mélyülő strandjai vannak, pl. Golden Beach, Paradise Beach.
Igaz, sziget, de eljuthatsz irodával, vagy magán szervezésben is.
A másik előnye, hogy nincs túl messze, és a komp út sem húzós, sem távolságban, sem anyagiakban.
Némi látnivalót biztosan megnéznétek, hát ebből is sokfélét tartogat a sziget, de könnyen ki tudjátok választani, a számotokra szimpatikusat.

Ha esetleg, bővebben is érdekelne, akkor nézegesd ezt a honlapot, szállást is találsz, igényeitek szerint!

http://www.thasos.hu/

Üdv: Melinda

# 973
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162171 Üzenet linkje2011-05-16 15:13:29 

Sziasztok icon_smile.gif
Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
Igen, igazából irodával mennénk -amik eddig bejöttek, az az Apollon, Dias, Unitravel - ezek kínálatát böngésztem leginkább.
Kréta régi vágyam, de ha tehetném, oda inkább szeptemberben mennék - talán olcsóbb és még az idő is jó - s két hétre, full jövés-menéssel! Az nagy terv!
Thassoson egyszer jártunk már, mikor Stavrosban voltunk, ilyen fakultatív lehetőség adódott. Az nagyon rövid idő volt, és tényleg csak átrohangunk rajta, mondjuk ott pont nem láttam homokos részt. De szép volt nagyom.
A Jón- szigeteket nézegettem, leginkább Kefalónia keltette fel az érdeklődésemet, de viszonylag gyér a kínálat. Ha jól láttam, Apollón sem indít oda... Még kacérkodtam Pargával, de ahogy értesültem, eléggé elkapkodták az utakat, mi majd csak olyan július közepén akarunk foglalni, lehet spontán last minute lesz belőle. Persze addig is informálódnék, hogy ha úgy adódik, azonnal le tudjak csapni valami kedvező ajánlatra. Csak hát így elég nehéz, hogy nem tematikusan olvasgatom a fórumokat, hanem ide-oda csapódok icon_smile.gif

# 974
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162172 Üzenet linkje2011-05-16 15:14:56  Válasz a #162157. hsz-ra Előzmény #162157

Ja, és elnézést nagyon figyelmetlen vagyok!
A köszöneten túl is, nagyon boldog születésnapot Melinda! icon_smile.gif

# 975
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162177 Üzenet linkje2011-05-16 16:05:16 

A Jón-szigeteket direkt nem írtam, mert pl. Lefkadán nincs egy darab homokos part sem, Kefalónia meg nem igazán egy helyben ülős sziget... igencsak nagy, sok a szép strand, és ezért elég jövős-menős...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu