Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6826
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160324 Üzenet linkje2011-04-19 20:39:23  Válasz a #160311. hsz-ra

Szia Gyula!

Nagyon szépen köszönöm a téjékoztatást. Már kétszer voltam Athénban fakultatív kirándulás keretében, ezért is szeretnék most egyénileg eljutni. Soha többé nem akarok utazási irodával menni. Egy rohanás volt az egész. Tulajdonképpen semmit nem tudtunk rendesen megnézni és mindig igazodni kellett az iroda progjamjaihoz, délután 2 körül pedig már indultunk vissza.

A többi amit írtál viszont klassz icon_smile.gif Addig remélem majd még sokan írnak majd a tapasztalatokról icon_smile.gif Lehet, hogy kiviszem a GPS-em icon_biggrin.gif

# 6827
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160337 Üzenet linkje2011-04-20 04:37:21  Re:

sancho.dl írta:
Szia Gyula!

Nagyon szépen köszönöm a téjékoztatást. Már kétszer voltam Athénban fakultatív kirándulás keretében, ezért is szeretnék most egyénileg eljutni. Soha többé nem akarok utazási irodával menni. Egy rohanás volt az egész. Tulajdonképpen semmit nem tudtunk rendesen megnézni és mindig igazodni kellett az iroda progjamjaihoz, délután 2 körül pedig már indultunk vissza.

A többi amit írtál viszont klassz icon_smile.gif Addig remélem majd még sokan írnak majd a tapasztalatokról icon_smile.gif Lehet, hogy kiviszem a GPS-em icon_biggrin.gif

Szia Sancho.dl
A GPS-el vigyázz odakint mert azért a olyan Görögös a térkép tájékoztatásuk , de azért jó ötlet mert el lehet boldogulni vele. Apropó kocsival mentek? Mert akkor tiszta ügy én kocsival voltam Athénban ha majd érdekel írok róla, mert Athénban azért egészen tökéletesen működött a GPS mindent meg találtam. És most jut estembe ténylég vasárnapi napokon van az Athéni program hiszen a fő látványosság délelőtt a Parlamenti őrség váltás. Én nekem szerencsém volt végig nézni sőt fényképeszkedni az őrt álló katonák mellet . Tényleg kuriózum. Mi akkor TOLÓ-ból mentünk arra az egy napra Athénba de nyugodtan mindent meg néztünk ami ki volt tűzve.
Üdv Gyula

# 6828
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160365 Üzenet linkje2011-04-20 14:35:25 

Sancho!

Mi is GPS-el voltunk kint NeiPoriba, de előtte frissítettük a görög adatbázist, de csak azt, emiatt az egész gps kint megzavarodott és folyamatosan lefagyott, többször eltévedtünk, alig találtunk este haza.
Hazafelé Evzoniig táblák alapján jöttünk, onnan pedig megjavult, mert a macedon és a szerb adatbázishoz nem nyúltunk.
De kint sokszor a guta kerülgetett, hogy mi lesz most, hogy megyünk tovább.
Azóta tudjuk, hogy országonként nem, csak az egész verziót frissítjük, bár most nem autózunk, repülönk Santorinire. De ez is egy érdekes tapasztalat volt.
üdv,

# 6829
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160375 Üzenet linkje2011-04-20 16:21:00 

Erinet írta:
Sancho!

Mi is GPS-el voltunk kint NeiPoriba, de előtte frissítettük a görög adatbázist, de csak azt, emiatt az egész gps kint megzavarodott és folyamatosan lefagyott, többször eltévedtünk, alig találtunk este haza.
Hazafelé Evzoniig táblák alapján jöttünk, onnan pedig megjavult, mert a macedon és a szerb adatbázishoz nem nyúltunk.
De kint sokszor a guta kerülgetett, hogy mi lesz most, hogy megyünk tovább.
Azóta tudjuk, hogy országonként nem, csak az egész verziót frissítjük, bár most nem autózunk, repülönk Santorinire. De ez is egy érdekes tapasztalat volt.
üdv,

Nekem azért nem voltak ilyen súlyos gondjaim a GPS-el csak szerinte néha nem az úton voltam, de ez hál isten 3-4x fordult csak elő, Athénba pedig tökéletesen működött, hibátlanul és oda vitt ahová beírtam..
Üdv mindenkinek

# 6830
Eramama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160388 Üzenet linkje2011-04-20 21:47:51  Válasz a #160365. hsz-ra Előzmény #160365

Erin!
Megtennéd, hogy leírod az útvonalatokat, hogy melyik településeket jártátok be? Nagyon jók a fotóitok, és úgy néztem,hogy a környéket barangoltátok be. Követnénk az útvonalatokat, így nem kellene "vaktába" tapogatóznunk.

Előre is köszi, biztos mások is felhasználnák.

# 6831
Eramama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160390 Üzenet linkje2011-04-20 21:53:09  Re:

mylo00 írta:
Szia!
Remélem is!!! icon_lol.gif
Szerintem nagyon jól fogjátok érezni magatokat!!!
Sok sikert a fiadéknak!!!
Már csak 90 -nap...!!!

Biztos jó lesz, már alig várom!
Na, a "sok sikert" az rájuk fér, túúúúl nyugodt, én jobban parázok icon_confused.gif

De hosszú még az a 90 vagy 80 nap...... ott meg úgy szalad, mintha valaki felgyorsítaná az időt icon_smile.gif).

Aztán várhatjuk a jövő nyarat....

# 6832
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160405 Üzenet linkje2011-04-21 15:40:46  Re:

Eramama írta:
Erin!
Megtennéd, hogy leírod az útvonalatokat, hogy melyik településeket jártátok be? Nagyon jók a fotóitok, és úgy néztem,hogy a környéket barangoltátok be. Követnénk az útvonalatokat, így nem kellene "vaktába" tapogatóznunk.

Előre is köszi, biztos mások is felhasználnák.

Szia Eramama!

Mi több útvonalat jártunk be:
1. Voltunk Palatamonban Quaddal, akkor fotóztam az útközbeni szép képeket, és a Palatamoniak egy részét, valamint Nei Porinál átmentünk a vasúti síneken és csak mentünk valamerre, akkor találtuk azt a szép templomot semmi közepén.

2. Autóval voltunk Polygopirgos-ban (remélem jól írtam, majd kijavítanak, ha nem) ott volt a kagylósház.

3. Egyszer autóval csak úgy elindultunk Palatamon irányában, akkor eljutottunk Scotina-ba, Leptokarya-ba (itt a Lidl-be voltunk és a sétáló utcában), Litochoro-ba és akkor mentünk Dionba, a múzeumba, de találomra, a táblák után mentünk, mert nem volt jó a GPS, lásd fentebb.

4. Makrygialosban a sólepárlónál voltunk egy üzemi területen strandolni, ott volt a sóhegy is, de nem tudom oda milyen úton mentünk, nem egyedül voltunk.

5. Meteórák Kalabaka után vannak, onnan vissza jövet álltunk meg a Tempi völgyben.

Azt hiszem ennyit mentünk.
Olümposzra nem mentünk, mert Makrygialoson elaludtam a napernyő alatt, a hátram be volt kenve a karom is, de a lábam, térdhajlatom nem, ott úgy megégtem, hogy másnap menni sem birtam nagyon, ezért oda nem mentünk.

# 6833
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160415 Üzenet linkje2011-04-21 17:49:51  Válasz a #160337. hsz-ra Előzmény #160337

Szia Gyula!

Köszönöm, majd odafigyelek. Busszal megyünk Göröghonba, csak szeretnénk bevonatozni Athénba. A GPS-t csak mókából írtam, de lehet hogy tényleg elviszem magammal.
Athénban láttam a vasárnapi zenés őrségváltást, én is felvettem kamerával és képeket is készítettem róla. Talán az albumaimban megtalálhatók. Én Nei Poriból és Makrygialosról voltam Athénban és így tényleg nem volt sok időnk. Ezt szeretnénk most kompenzálni azzal, hogy mi magunk indulunk el. Többen voltak már így, ezért gondoltuk mi is megpróbáljuk.

# 6834
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160416 Üzenet linkje2011-04-21 17:51:55  Válasz a #160365. hsz-ra Előzmény #160365

Szia Erin!

Én nem frissítek most semmit, hátha nem lesz baj icon_smile.gif De mint írtam is, csak viccből írtam először a GPS-t, de lehet hogy a végén tényleg elviszem. Én autóval nem akarok kimenni, mert sajnálom a járművemet icon_smile.gif
Meg aztán nem is túl nagy autó. A buszon meg aludni is tudok icon_smile.gif

# 6835
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160418 Üzenet linkje2011-04-21 18:05:11  Re:

sancho.dl írta:
Szia Erin!

Én nem frissítek most semmit, hátha nem lesz baj icon_smile.gif De mint írtam is, csak viccből írtam először a GPS-t, de lehet hogy a végén tényleg elviszem. Én autóval nem akarok kimenni, mert sajnálom a járművemet icon_smile.gif
Meg aztán nem is túl nagy autó. A buszon meg aludni is tudok icon_smile.gif

szia Sancho!

Nekünk ez volt az első és az utolsó autó utunk, ilyen messzire. Soha többet.
24 óra alatt értünk haza Poriból, 1 órát álltunk a fizető kapu előtt Belgárd előtt és 4 órát a magyar határ előtt.
Haza kellett jönnünk előbb a nyaralásból a férjem munkája miatt -próbaidős volt még, nem mertünk kockáztatni, nyaralást még a munkahelyváltás előtt foglaltuk- és kifogtuk a pénteki török inváziót.
Idéntől csak repülővel!
Autónk nekünk sem nagy Opel Agila, de csomagtartója szinte nincs, ezért a hátsóülésre is kellett pakolni, így viszont csak kétszemélyes lett az autó.

E,

# 6836
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160548 Üzenet linkje2011-04-24 18:25:44 

Sziasztok!Olvasom a Sarti és a Parga fórumán hogy ott van web kamera,Nei porin nincs?
# 6837
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160556 Üzenet linkje2011-04-25 00:21:26  Válasz a #160548. hsz-ra Előzmény #160548

Én nem tudom, szerintem van!
# 6838
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160559 Üzenet linkje2011-04-25 08:59:26  Re:

Erinet írta:
Én nem tudom, szerintem van!

Sziasztok!
Én még nem találkoztam web kamerával. Igaz ilyen irányú törekvésem nem is volt, de nem tudom miért fontos az egy ilyen nyaralásnál? Hiszen több helyen is meglehet nézni a Nei Poriról szóló videókat és a feltett képeket. icon_biggrin.gif
Már csak 42-nap és ilyenkor robogunk 1000-el NEI-PORI felé icon_lol.gif

# 6839
Borostyan37
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160562 Üzenet linkje2011-04-25 11:23:16  Válasz a #160556. hsz-ra Előzmény #160556

Szia!

Sajnos Nei Poriban nincs webkamra. Legalábbis tavaly még nem volt. Amikor feltettem a kérdést tavaly elég durván le lettem torkolva, mintha nekem ezt tudnom kellett volna.
Sajnos a durva, nem megfelelő hozzászólásokból már idén is volt részem, ezért nem igen írok a fórumba. Szinte minden nap itt vagyok olvasgatok, de már csak akkor írok ha valakinek tényleg segítségre van szüksége és van hozzáfűznivalóm.

A másik ami miatt írok. Mi elég szerencsétlenül jártunk. Sikerült 33 óra alatt kiérni autóbusszal Nei Poriba az utazási iroda és a sofőr hibájából. Elvettek tőlünk majd egy egész napot. Természetesen kárpótlást nem kaptunk, még a katalógusban szereplő fakultatív utakat se igen tudtuk igénybe venni. A többi kényelmetlenségről már ne is beszéljek. Akkor megfogadtam soha többet ezzel az irodával és soha többet autóbusszal.
Ezt nem elrettentetésként írom. Nei Pori klassz hely végül is jól éreztük magunkat. Misem bizonyítja, hogy idén is Görögországba megyünk, igaz most már nevesebb irodával és repülővel.

borostyan37

# 6840
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160563 Üzenet linkje2011-04-25 11:30:14  Re:

borostyan37 írta:
Szia!

Sajnos Nei Poriban nincs webkamra. Legalábbis tavaly még nem volt. Amikor feltettem a kérdést tavaly elég durván le lettem torkolva, mintha nekem ezt tudnom kellett volna.
Sajnos a durva, nem megfelelő hozzászólásokból már idén is volt részem, ezért nem igen írok a fórumba. Szinte minden nap itt vagyok olvasgatok, de már csak akkor írok ha valakinek tényleg segítségre van szüksége és van hozzáfűznivalóm.

A másik ami miatt írok. Mi elég szerencsétlenül jártunk. Sikerült 33 óra alatt kiérni autóbusszal Nei Poriba az utazási iroda és a sofőr hibájából. Elvettek tőlünk majd egy egész napot. Természetesen kárpótlást nem kaptunk, még a katalógusban szereplő fakultatív utakat se igen tudtuk igénybe venni. A többi kényelmetlenségről már ne is beszéljek. Akkor megfogadtam soha többet ezzel az irodával és soha többet autóbusszal.
Ezt nem elrettentetésként írom. Nei Pori klassz hely végül is jól éreztük magunkat. Misem bizonyítja, hogy idén is Görögországba megyünk, igaz most már nevesebb irodával és repülővel.

borostyan37

Szia!

Megkérdezhetem kivel mentetek?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 455 456 457 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu