Szia GéGé!
Látom,már visszaérkeztetek Koruról,biztos csodás lehetett a Húsvét!
Írj egy kicsit róla,légyszi, hogy milyen volt kint - nekünk, itthon maradottaknak.
#1609142011-05-01 13:17:57 Válasz a #160911. hsz-ra
Szia Theia
Csodás volt mint mindig, élveztük minden percét már nem is tudom hanyadszor. Egyszerűen nem lehet ezt a szigetet megunni. Ilyenkor tavasszal a legszebb , nyílnak a virágok a fák roskadoznak a rengeteg narancstól meg citromtól. Hoztunk is haza mindkettőből vagy 10- 10 kilót.. Annyi a citrom a fákon , hogy le sem szedik ott rothad el a fa alatt mikor leesik. Mi segítettünk rajtuk, mert összeszedtük magunknak Húsvét vasárnap sütik a birkát a szigeten az összes faluban az út szélén ilyen nagy sütögető gépeken egyszerre vagy 10-15 birka is sül. Az illatuk belengi a környéket. Szombaton van a körmenet, mikor körbe viszik Korfu védőszentjét a városon, majd mikor befejezték 11 körül, kezdődik a cserép és köcsög dobálás. Vannak ilyen 100 kiló körüli anyagedények is amit kihajítanak az emeletekről 20 méter magasból amik csak úgy csattannak a betonon a tömeg előtt pár centivel. A strandok a az ünnepek alatt megtelnek fürdenek az emberek a víz 18 fokos . Először kicsit kemény, de aztán hamar hozzá lehet szokni. Húsvét utáni napon keddre meg kiürül a sziget , a szárazföldiek mind hazamennek a kompok fullon járnak oda vissza.
#1609232011-05-01 14:07:50 Válasz a #160916. hsz-ra
Már a pályáról sem tudtunk a városba bemenni , mert rendőrök irányítottak egyből a komphoz annyian jöttek át az ünnepekre. De láttam megállót a kikötő előtt pár méterre . És a pályaudvar szerűség meg pont Igoumenitsa másik vége fele van ennyit tudtam meg. Kicsit majd gyalogolni kell hozzá ha jöttök vissza Korfuról. Ha kiszálltok a hajóból. balra kell mennetek. Azt hittem lesz majd időnk körülnézni a kikötőben de sajnos nem jött össze... Öt perc után már a hajón voltunk megérkezés után..
GéGé!
Köszi az infókat.
A legújabb ötlet az,hogy bérelünk autót,esetleg összefogva másokkal,és úgy még olcsóbb.
Elmegyünk Igoumenitsa-ig autóval,otthagyjuk a kikötőben,átkompolunk Korfura,így nem leszünk buszhoz kötve,és az egész napot Korfuvárosban tölthetjük.
Este visszakompolás,így láthatjuk az esti város fényeit is.
Szerinted mennyire kivitelezhető ez a dolog?
Van ott valami parkolószerűség,ahol biztonságosan ott lehet hagyni az autót?
Nem találtam olyan lehetőséget,hogy Pargáról indulna közvetlen hajójárat Korfura.Így marad Igoumenitsa.
Sziasztok!
Idény nyáron úti célunk Korfu-Sidari. Szeretnénk autót bérelni, és érdeklődnénk, hogy Sidari-n hol lehet bérelni, illetve kb. mennyibe kerül?
Fakultatív programok közül melyiket ajánljátok?
#1609542011-05-01 20:05:24 Válasz a #160933. hsz-ra
Bent a kikötő területén nem lehet ott hagyni az autót az biztos, de kint simán bárhol leparkoltok valahol aztán go Korfu.Ez a módszer a legjobb és olcsó is. Kepkyra az én szememben a legszebb város a földön, megörülök érte. Ha kint vagyunk , a legtöbb időt ott szoktam tölteni. Órákat tudok ücsörögni egy padon, vagy csak valamelyik lépcsőn, és lesek kifele a fejemből.
#1609602011-05-01 20:12:54 Válasz a #160933. hsz-ra
Majdnem elfelejtettem , ha Kepkypába lesztek, feltétlen keressétek meg az Angol temetőt, kihagyhatatlan .gyönyörű kert már amennyire egy temető lehet az, de csodás növényekkel van tele sok sok teknőccel találkozhattok . Vigyázni hova léptek mert sok a pici páncélos idei születésűek.
#1609672011-05-01 20:40:19 Válasz a #160966. hsz-ra
Árak? Szerintem nem vészes. Talán kicsit drágább mint itthon de a cukor pl olcsóbb 72 cent volt a lidliben.. Vettünk is pár kilót Mi kis családi tavernákba szoktunk járni, ahova csak a görögök mennek ott 15-17 euróból jól be lehet kajálni.Az azért nem rossz .. Mi most az egy hétre szállással együtt , kocsival mentünk, költöttünk kb 800-850 eurót. Semmiből nem szenvedtünk hiányt . Minden nap étteremben ettünk autókáztunk a szigeten több mint 700 km-ert ...