#1609962011-05-02 17:23:48 Válasz a #160993. hsz-ra
Hát Zakynthos fővárosába Zakynthosba 100% A Navaggio-t a szigettúra során megnézzük felülről. Hajóra elég necces befizetni, mert sokszor nem tud a hullámzás miatt kitenni ott. Sok helyen olvastam már, hogy kockázatos. Mást nem terveztem egyelőre. A buszútra szerinted vihetek filmet? Tavaly 50.jére voltam kénytelen végignézni a Madagaszkárt:) Nem szeretnék most is valami hasonlót. De gondolom letöltött filmet nem vihetek. Buszt egyet indítanak vagy kettőt? Remélem jóidőnk lesz, mert nem szeretnék az apartmanban olvasni egy hétig, miközben kint szakad az eső
A fővárosba mi érdekes látnivcaló van?
A Navaggio öbölről úgy olvastam, hogy csak pár alkalommal fordult elő, hogy nem tudtak kitenni turistákat.
Hát jó időben énis reménykedem, ahogy nézegettem a neten, még ott sincs sokkal melegebb,mint nálunk. Meg azért a tenger is szökhetne fel még egy 5 fokot
Filmet? Hát biztos nem veszik zokon, csak ne valami buszborulósat Egyébként nem tudom hány buszt indítanak, ezt neked kéne tudnod, te utazol már sokadszorra. Valami pörgősebb sofőrt küldenek remélem.
Te magánál a grandnál foglaltad az utazást, vagy vmi közvetítőcégnél? Neten vagy személyesen?
Elvileg indulás előtt küldenek még valami részletesebb tájékoztatót,nem?
Különösebben híres semmi, de állítólag szép és barátságos város. Én eddig mindig kocsival voltam, tavaly odafelé voltam busszal, visszafelé már kocsival jöttem. Úgyhogy nincs túl sok tapasztalatom etéren. A neten foglaltam online és banki átutalással intéztem a fizetést. Egy levelet küldtek, amiből az utazási szerződést vissza kellett küldenem. Meg egy számlát. Én úgy tudom már semmit se küldenek. Huh most néztem meg az időjárást...hát eléggé elkeserítő.Május 16-ra 19 fokot jeleznek előre. Azt hittem ott ilyenkor azért jóval melegebb van.
Eddig sosem voltam ilyen korán. Mindig júliusban vagy augusztus elején voltam kint. Előre kérdezgettem, hogy biztos jóidő van-e már ilyenkor és mindenki azt mondta, hogy igen. Hát azért szép lesz, ha 20 fokba fogunk fagyoskodni a 12 fokos tenger partján Te először jössz Görögországba?
Másodszor, de tavaly júliusban voltunk meg kicsit északabbra Platamonas, Nei Pori, Paralia. Azért május uccsó hetére biztos jó idő lesz. Figyeld meg meleg lesz.
Amúgy milyen oldalon találtál ilyen távoli időjárás előrejelzést? Utasbiztit te hol kötöd?
Nei Poriban én is voltam tavalyelőtt. Az nem annyira tetszett:( De szerencsére rengeteg helyre kirándultunk, így végül nagyon jó nyaralás kerekedett belőle. Eddig nekem legjobban Tolo és környéke tetszett. Időjárás: http://www.meteoprog.hu/hu/weather/Zakynthos/11_15/
A biztosítást az Uniqánál. A legalapabbat. Ha kipurcanok már oly mindegy, hogy mennyit fizetnek utánam:D
Nei Poriba kétszer ruccantunk át, de nem volt vele semmi bajom, és olcsó volt a tengeri herkentyű
Ja mi is az alap biztosítást kötjük, abba is elég sok minden benne van.
A hosszú buszúttal kapcsolatban: tavaly az ülések közti folyosón tök jót lehetett aludni
Erre már én is gondoltam:) De én sajnos sehogy sem tudok aludni buszon. Szóval végig ébren leszek nagy valószínűséggel. El se hiszem, hogy mindjárt indulunk...olyan fura ez a korai nyaralás Még abszolút nem érzem a nyarat.
mi tavalyelött Sartira 50 eurot vittünk költöpénznek,tavaly 100at,és abban volt egy hajotura minden nap gyrosok,fagyi,sör bor,egyik nap polipot is ettünk 12 euroért,idén zakyra viszek legalább 200at az a biztos,annyi böven elég.a 15napos elörejelzésben ne higgyetek az csak találgatás,max 5napra lehet pontosan josolni.
Ajánlanék Nektek egy oldalt időjárás ügyben. Én tavaly is ezt használtam, persze a Thassos oldalt.
Itt már vannak biztatóbb értékek is, és megy az még feljebb is, meglátjátok!
Napról-napra emelkedni fog. Szerintem nem fogtok fázni
Hát a vízhőfok, az már más kérdés, mivel én fagyos vagyok, én amiatt aggódnék, de ha Ti edzettek vagytok nem lesz gond!
Hát május elején még azért számolni kell szerintem a hűvősebb idővel és az esetleges esővel:D De gondolom ezzel mindenki számolt.. Hiszen akkor nem foglalt volna ilyen koránra.. De téli kabát tuti nem kell:D Én is aggódtam tavaly Korfun pedig én június végén mentem.. Mondták is amikor odaértünk, hogy jókor jöttünk mert előző héten egész végig hideg volt és esett az eső Mikor én ott voltam végig 30 fok felett volt az idő: Tenger miatt nem érezted olyan melegnek:D A tenger hát.. Májusban szerintem nem lesz még olyan meleg.. Majd kíváncsi leszek a tapasztalatokra:D
De nem kell félni szerintem minden oké lesz:) Navaggio-hoz is el lehet jutni.. Én is csak egy két rossz élményt olvastam ezzel kapcsolatosan:) Én tuti befizetek erre.. Fentről és lentről is látni szeretném.. Hiszen mindenki ez miatt megy a szigetre leginkább.. Tök jó lesz annak aki már megy:D
Nekem még messzebb van július.. De hamarosan az is eljön.. És remélem végig lesz vagy 40 fok:P
Mindenkinek kellemes nyaralást aki hamarosan utazik! Legyen jó meleg:) Majd küldünk nektek sok sok napsütést:)
Én január óta figyelek egy webcamos oldalt,ahol mutatják az aktuális hőfokokat, a tenger azóta 18fok,úgyhogy nem lesz 15 nyugi
Az időjárás meg teljesen változó, ha csak egy hetet nézel vissza is van olyan hogy 14fok van délben,meg hogy 24,és ez akár napi váltással A lényeg,hogy mire mentek nagyon szupi idő lesz,ebben kell bízni
Mi 2007-ben Aspravoltán nyaraltunk. Busszal mentünk át Stavrosba. Hát még odafelé nem is volt gond mert jött a busz időben, de visszafelé....Nagyon tág fogalom náluk a menetrend. Mi kb 3 órát vártunk rá mire befutott.A helyiek nagyon nyugodtan fogadták a helyzetet, ők ezt megszokták.Odafelé a kalauz adott jegyet, visszafelé pedig ehhez már nem volt semmi kedve. Szóval olcsó a busz, de híg a leve, bizonytalan az érkezés. Mi is szeretnénk majd buszozni kocsikázni meg bicajozni is a környénken. Na de majd meglátjuk (Jövő hét pénteken indulunk)
És az ouzo persze kell( egy kicsi) , ha hűvös lesz azért, ha meleg akkor meg azért!
Györgyi