Nyáron szeretnék kimenni Görögországba dolgozni, sok munkát kerestem, de azt ajánlják, hogy legérdemesebb, ha az ember kimegy, pár napon belül biztosan talál valamit. Lenne valaki, aki csatlakozna hozzám? Társasággal mégis csak jobb lenne Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, az írjon
Sziasztok!
Szerintetek nagyon gáz kimenni úgy h nincs semmilyen állásom? a neten nem nagyon találtam...pár önéletrajzzal a kezemben esélytelen munkát találni, ha bekopogtatok ide-oda?
Nekem elég jó az angol nyelvtudásom, a párom viszont nem beszél nyelveket...
Én turizmus-vendéglátást tanultam..
#1611642011-05-05 09:50:32 Válasz a #161066. hsz-ra
Szia!!!
Én is pont ezzel vagyok elfoglalva,hogy most nyáron kimenjek Görögországba melózni,én se egyedül szeretnék! Azért is regisztráltam ide,hátha infóhoz jutok,a terv már megvan,most a megvalósításon dolgozom és minél több infót tudok,annál közelebb jutok a dologhoz!!!
Ha gondolod felvehetjük a kapcsolatot és beszélhetünk(msn címem:kandi-baba@hotmail.com),mert úgy látom hasonló célokat dédelgetünk:)))hihi
Üdv.Andi
#1611652011-05-05 09:54:13 Válasz a #161066. hsz-ra
Vica 00 ha gondolod írjál,vagy vegyél fel msnre,de ha esetleg másnak is ilyen terve van,vagy esetleg tudna segíteni,akkor írjon!!!!!!!!Szerintem mindent el lehet érni,csak hinni,bízni és akarni kel!!
Szép napocskát mindenkinek:)
#1612272011-05-06 08:33:26 Válasz a #161165. hsz-ra
Szia én most indulok 16-án. Tavaly én dolgoztam kint ha gondolod mehetünk együtt. Tel 06703651754. Csörgess meg én visszahivlak.Mostilyenkor jó kimenni mivel ilyenkor még sok munkát lehet találni és tudok segiteni is. ha gondolod hivj- várom válaszodat szilvi
Sziasztok!Én is szeretnék kimenni Görögországba dolgozni,de egyedül nem indulok neki ezért gondoltam,hogy írok ebbe a fórumba!Ha lenne valaki,aki szívesen csatlakozna hozzám,az írjon,mert igazán örülnék neki! A többit msn-en vagy telefonon megbeszélhetjük!
Sziasztok!!
Én is sokat gondolkodom rajta,hogy lépni kellene ebből az országból,bár lehet egy kicsit öreg vagyok hozzá,de szivesen megpróbálnám én is ezt a görög melót,csak az a probléma,hogy nem beszélek egy nyelven sem a magyaron kívül,így meg ugye elég gáz a dolog!!
Ti lányok mennyi idősek vagytok akik keresgéltek kint melót???
Ha esetleg valaki innét vett fel msnre,az kérem még egyszer jelöljön,mert nem sikerült véletlenül felvennem!
Irány Görögország,soha ne add fel az álmaidat és soha sem késő,hogy belevágj valami újba!
Akit erdekel gorogorszagi munka, akkor tudok javasolni egy megbizhato weboldalt: work-mania.com En mar harmadjara vagyok kint, megbizhato, a kozvetitesi dijat az elso havi fizetesbol vonjak le. A kozvetito neve Eleni Athirnari, az e-mail cime elen@work-mania.com A szerzodes emailben jut el a dolgozni akarohoz, kinyomtatva lehet a benne megadott helyre erkezni. Kivalo lehetoseg nyelvtanulashoz, kapcsolatepiteshez, bulizashoz es kikapcsolodashoz. Napi 8 ora munka, aztan "take your time"! Angol nyelvtudas szukseges, tobb nyelv ismerete elony!!! A lanyokat konnyebben tudjak elhelyezni barokban, hotelekben, waterparkokban. Sok sikert az erdeklodoknek!!!!
Most először tévedtem erre az oldalra,mert érdekelt,vajon járt-e vki hasonló cipőben,mint én.
2010-re visszamenőleg átfutottam a hozzászólásokat,és meglepődve tapasztaltam,az animátori munkakörről eddig szinte soha nem esett szó.
Én most írok róla pár dolgot és tapasztalatot.
Ápr.16-án utaztam ki Kréta szigetére,egyedül,egy ügynökségen keresztül. Nagy álmokkal,izgatottan,lelkesen. Sportanimátornak jelentkeztem,és azt ígérték,van munka. szerződés nélkül utaztam ki,ugyanis egy ismerős révén jutottam ehhez a lehetőséghez,aki volt már kint két éve,és megnyugtatott,ne izguljak,ez normális,szerződés később lesz,de kifizetnek mindenképp! Naív voltam.
Az ügynökség nevét leírom annak,akit érdekel a téma,csakhogy ne járjon rosszul!
Tehát,kiutaztam,ez az ismerős is napokban tért vissza szintén ezzel az ügynökséggel,így nyugodt voltam.
az utazás hosszú és fárasztó volt,buszozás,majd repülő,mivel így érte meg legjobban. Szezon elején még nincsenek közvetlen járatok a szigetre,így sok átszállással nagyon drága a kijutás. Busz viszont jóval olcsóbb,bár kényelmetlen,az tény:)
Megérkeztem,a szállásról inkább nem beszélnék...rossz idő,eső,hideg,és pincetérben egy hideg lakás,ahol meleg víz sem volt(1 hétig). Ok mondom,ezt még túlélem...dolgoztam én már külföldön!
De másnap jött a fekete leves. Kiderült,h gyerek animátor lennék,nem sport. Sokkot kaptam,mert nem erre készültem,se testileg,se lelkileg. Gyerek animátor mindenféle tapasztalat papír nélkül?:S Nem tudtam mit tenni,ok,próbáljuk meg. Nem akartam hamar feladni,nem az a típus vagyok.
Azonnal munkába kellett állni,a szálloda aznap nyitott,a csapat többi tagja később érkezett,én meg újként bele lettem dobva a mély vízbe!Se betanítás,se semmi,csináld,oldd meg!!!
Persze teljesen ki voltam akadva,de sok választásom nem volt. Az említett ismerős egy másik hotelbe került,így csak tel-on tudtam neki meéslni,mi történt. Kezdettől fogva azon igyekeztünk,h átkerüljek hozzá.
A csapatom többi tagja 3 nappal később jött meg,ők már tavaly voltak itt,összeszokott társaság..hadd ne mondjam,h kezdettől fogva semmiben nem segítettek,nem támogattak,sőt,mindent nekem kellett csinálni,és egyedül megoldani.
A munka maga fárasztó,de jó is lehetett volna. Minden animátor,szinte egész nap a hotel területén van,egy-két szünetet beiktatva,reggeltől estig,heti 6 napot. Én első két hétben napi 14 órát melóztam,mert a szünetekben bizony nem pihenhettünk,gyakorolni kellett az esti műsorra! Mert h itt ilyen is van. Persze ez az eleje,amikor még tanul az ember,mikor már megvan minden,marad az a kétszer kb 2 óra szabadidő.
Lényeg,rossz csapatba kerültem,teljesen kikészültem,már terveztem,hogy jövök haza,de még mindig nem akartam feladni:( A gyerekeket amúgy imádom,de nem napi 6 órában,vagy egész nap,és nem egész nyáron! Gyerekekre felügyelni nagy felelősség,és hatalmas energiákat igényel. Most megtudtam ezt:) Jha,és további poén,én francia angol nyelven beszélek,ezt az ügynökség vezetője tudta. Erre a hotel,ahova kerültem,ugyan kezdetben francia vendégekkel volt tele,később azonban német vendégek többsége jött volna!! Ergo,német kiskölykökre kellett volna felügylenm,úgy,h egy mukkot nem értek abból,amit mondanak:( Mit mondjak,ez iszonyat felelőtlenség szerintem.
Persze azzal jöttek nekem,ne aggódj,ezek gyerekek,könnyen megértenek...francokat.ez nem így van. Egy gyerkőccel rengeteget kell beszélni,és ha bármi történik,bizony nem ártana megérteni..sebaj.
Nagy balhék után sikerült elintézni,átkerültem ismerősöm hoteljébe,és naívan azt hittem,minden jó lesz végre,ez után már csak jó jöhet.
Azonban,a balhék folytatódtak. szerződésünk még mindig nem volt,időközben hotelt váltottam,nyilván felmerült bennem,mégis hogy fognak kifizetni... De ismerős:ne aggódj,ki leszel fizetve.
Sajnos ezen az új helyen sem alakultak jobban a dolgok,a 4 fős csapatból 2-őt egyik pill-ról másikra utcára tettek(vita tárgya a még alá nem írt szerződés,és a pénz volt persze)én is csak hazudtam hirtelen,h maradok,mert nem tudtam volna hova menni,ha kitesznek az utcára!!!
Azonban már aznap tudtam,h én bizony ezt nem folytatom tovább,és már este itthoniak segítségével megvettem a hazajegyeket:(
Rengeteget agyaltam,h mi lenne a jó döntés,mert nem akartam feladni,és ennyi pénz veszíteni. De végül döntöttem,mert itt a tizedét nem írtam le annak,amik történtek:( Felmerült kezdetben az is,h keresek kint más munkát,de már annyira ki voltam készülve és elegem volt,h azt mondtam,én ezek után nem szívesen keresek tovább.
Most már itthon vagyok,biztonságban,a 3 hetem persze senki nem fizette ki,mert mondhatni "elszöktem",az oda.és hazaút persze nem két fillérbe került...
De,nem bántam meg a döntésem,mert tudom,h nem alakult volna jobban abban a helyzetben.
Az egészben a bántó az,h maga a munka nagyon tetszett volna! Kemény,rengeteg energia,reggeltől estig tartó meló,de ha egy korrekt ügynökségen keresztül megyek ki,nem gyerek,hanem sport animátornak és egy jó csapatba kerülök,biztos vagyok benne,h még mindig ott lennék!
Akit esetleg bővebben érdekelne maga a munka,nagyon szívesen mesélek róla,mert itt leírni mindent nem lehet. Fiataloknak ajánlanám,akik tele vannak energiával,nyelvet szeretnének tanulni(a nyelvtudás amúgy feltétel,mert a vendégekkel egész nap beszélgetni kell,még az étkezések alatt is!),és a világ minden tájáról érdekes embereket megismerni!
Amúgy több magyarról tudok,akik sajnos így jártak mint én,h leléptek egyik napról a másikra,de nem tudom pontosan,kik ők,és miért hagyták ott az egészet,csak sejtésem van:)
Csakis korrekt,szervezett ügynökségen keresztül menjetek,és ne higgyetek semmi ígérgetésnek!
Akinek kérdése van,vagy esetleg így járt mint én,szívesen válaszolok,és felvenném a kapcsolatot vele!
Remélem,aki a jövőben kint fog dolgozni,akár animátorként,akár más területen, jobban jár,mint én!!
Üdv mindenkinek!
Végre egy olyan hozzászólás, ami kicsit belemegy a részletekbe. Sajnos tényleg nem egy sikertörténet, amit itt vázoltál, viszont pont ezért biztos vagyok benne, hogy iszonyatos sokat ad (és még inkább fog adni a jövőben), rengeteget lehet tanulni ilyen élményekből.
Ott rontottad el szerintem, hogy mindent le kellett volna papírozni már a legelején. Nincs szerződés? Ok, de akkor írunk legalább egy nyilatkozatot (te, a hotel HR-ese, pecsét, dátum stb), hogy ekkor meg ekkor munkába álltam, és ha bármi további történik (kifizetés stb), ugyanígy rögzítitek. Én mikor Egyiptomba mentem ki dolgozni 2007 végén, hasonló módon jártam: mindenben mást kaptam, mint amit ígértek. Se szállás hotelben, se ellátás, se semmi. Mondtam, hogy ok, nem dől össze a világ, viszont fizetik a költségeimet, mindent írtam, amit költöttem stb. Végül sikerült kiverni belőlük a saját lakást, ellátást, és utolsó nap (mielőtt hazajöttem volna) nem tágítottam az irodából, amíg meg nem kaptam a teljes fizut, még ekkor is megpróbáltak lehúzni ezzel-azzal. Abból baj soha nem lehet, ha van vmi elismervény a kezedben, valószínű te se mentél volna Görögországban munkaügyi bíróságra, de arra jó, hogy megijeszd őket kicsit és lássák, hogy nem lehet veled szórakozni. Nyilván kompromisszumkészen kell kimenni, hiszen soha nem 100%-ig pontosan az várja az embert bárhol külföldön, amit ígérnek, de a te eseted ettől tényleg elég távol áll:) És csak azt tudom mondani, hogy megéri egy újabb útba belevágni, a világ leghasznosabb dolga kijárni külföldre melózni, lehetőleg egyedül, de én inkább a kicsi, lehetőleg családi vállalkozásokat ajánlanám, amiből ezer és egy van és ahonnan lelépsz 2 nap után, ha nem kapod meg a lóvédat.
Sajnálom, hogy pont Krétával lettek ilyen tapasztalataid, nekem Kréta a szívszerelmem, 2007 tavaszától dolgoztam kinn 5 hónapot, életem legjobb döntése volt otthagyni az egyetemet és kimenni és néha még mindig úgy érzem, hogy az ottani élményeimet dolgozom fel:) Ami a lényeg, hogy biztos rengeteget tanultál kint és ha most nem is érzed úgy, hogy megérte a tapasztalatok miatt, később 100%, hogy így fogod látni! HAJRÁ!