Köszönöm a bíztató szavakat:) Reménykedem azért egy 25-28 fokban. Meg abban, hogy nem fog 7 napig esni az eső. A tenger hőmérsékléte annyira nem borzaszt el, mert tavaly Pargán július végén voltunk és eszméletlenül hideg volt a víz. Belefagytunk kb:) De kibírható volt. Megszokni nehéz, utána nem gáz. Én főként napozni, fürödni, jókat inni/enni megyek:) A szigettúrán majd megnézzük, ami fontos gondolom. Külön csak egyszer akarok elbuszozni. Elég kevés ez a 7 nap. Nem fogunk végig kirándulni. A mai napom borzasztó volt, már nagyon vágyok oda. Így még erősebben:) Akik 10 nap múlva indulnak és majd ott lesz esetleg net lehetőségük ( a Georginában pl.) azok feltétlen írjanak infokat:) Én is viszek majd laptopot, úgyhogy majd kintről is tájékoztatom a későbbi turnusban indulókat:)
Tuti jó idő lesz:D A vízbe csak nem fogtok megfagyni.. De gondolom maga az élmény, hogy kint vagytok kárpótol mindenért..
Köszönjük előre is az infókat.. Kintről Jól jön majd a később utazóknak:D Nekem is:D
Nagyon gáz, ha valaki személyivel utazik? A barátomnak nem csináltattunk, mert úgy értesültünk, hogy azzal is átengednek. Most kicsit meg vagyok ijedve, mert a grand fórumon most azt írták, hogy át kellene úgyis engedniük, de nem ajánlják.
#1611462011-05-04 20:43:38 Válasz a #161141. hsz-ra
Szerintem nem gáz, vannak ismerősök szerbiában,akihez nemrég voltak rokonok látogatóban,és simán kiengedték személyivel. A gt szerintem csak azért nyilatkozik így,hogy utána ne hibáztathasd őket.
Ezt nem csak a Grand Tours irodával van így.. Tavaly másik irodával utaztam.. Ők is mondták kell az útlevél.. Mert olyan országon is átmész ahová ajánlott az útlevél.. No meg hallottam, hogy le volt járva valakinek az útlevele és nem engedték belépni Szerbiába.. A busz X utasa meg persze nem vállalta be, hogy 1 ember miatt ne jusson ki nyaralni..
#1611702011-05-05 14:07:58 Válasz a #161160. hsz-ra
Ez csak abban az esetben történhetett meg, ha nem volt nála személyi igazolvány és az útlevele le volt járva. Szerbia és Macedonia is elfogadja az EU-s személyit. A lényeg, hogy érvényes okmány legyen.
Beidézem ezzel kapcsolatban az "EU vonal" honlapjáról:
IV. Egyszerűsített beutazás néhány EGT-n kívüli országba
A Külügyminisztérium információi alapján az Európai Unió tagországain kívül az alábbi országokba lehetséges még személyi igazolvánnyal beutazni, illetve ezen országokon átutazni: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Izland, Lichtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc, Szerbia.
Ezen országok esetében bármilyen típusú, érvényes személyi igazolvány megfelelő a be- vagy átutazáshoz. A Bosznia-Hercegovinába be- vagy átutazó magyar állampolgároknak ugyanakkor azt javasolja a Külügyminisztérium, hogy utazásaikhoz minden esetben útlevelet vegyenek igénybe.
Utazással kapcsolatos további információt a Külügyminisztérium Konzuli Tájékoztatási Irodája adhat:
#1611722011-05-05 14:42:22 Válasz a #161170. hsz-ra
Ez itt nagyon igaz, sőt azoktól is akik erről rendelkeztek. Csak egy a probléma, ha egy "okoskodó" kerül az útlevélvizsgálathoz. Ilyen minden tudó emberrel pedig nap, mint nap találkozunk a szükebb környezetünkben is. Ha én ebben a szituban lennék, vállalnám a kockázatot. Az útlevél minek ha nincs távolabbi célom, de ha van akkor kiváltanám.
Köszi. Végülis már úgyis mindegy...személyivel fog jönni. Nincs távolabbi cél, egy út miatt (ahova meg elvileg elég is a személyi) nem fog csináltatni. Európa nyugatabbi részeire meg nem kell. Ázsiába meg efféle helyekre egyelőre úgysem szándékozunk menni, ahova kellene:) Ha Macedóniában leszállítják ottmaradok vele...és majd lesz valami.
Hmm.. Ez érdekes.. Ha személyivel be lehet utazni Szerbiába és Macedóniába akkor minek útlevél??? Minden iroda felhívja a figyelmet erre, hogy legyen.. 2 éve pont ez miatt csináltattam anno én is.. Mert azt mondták kell.. És a végén kiderül nem is kell..
Én tavaly kifelé menet Korfura Bulgárián keresztül mentem.. Ott pl nem is pecsélteltek.. Át kellett menni egy épületen összehasonlították az útlevél képet a valósággal.. És mehettél is.. Persze semmi gond nem volt senkinél sem:D