#1615802011-05-10 17:20:21 Válasz a #161491. hsz-ra
Szia Sanchez!
Melyik kis kápolnára gondoltál? Amennyiben a Perissánál lévő templomra gondolsz, akkor vagy Perissa felől mentek fel a hegyre vagy pedig felmentek Kamari felől a Thirai ásatásokhoz és onnét lefelé egy kicsit közelebb a kis templom és az út sem annyira fárasztó!
Jártatok már Santorinin? Mikor utaztok? Hol lesz a szállásotok? Amennyiben kérdésed van a szigettel kapcsolatosan, írj p.ü.-t és szívesen segítek mindenben!
Üdv. Suzuki
#1616182011-05-10 21:40:39 Válasz a #161580. hsz-ra
Szia Suzuki! Köszönöm a segitséget! Nem voltam még Santorinin de amit csak lehet már elolvastam róla a neten. Igen arra a kis templomra gondoltam csak nem tudtam hogy felülről az ásatások felől megközelithető-e? A Karidisben leszünk, nemrég fizettem be és már csak ott volt hely az apartmanok közül. Tudsz róla valamit? Mert sok mindent nem lehet róla tudni.
hello mindenkinek,
junius 5-tol minden kedves magyar erdeklodot varok az AEGEAN DIVERS buvarclubban.
napi turak, tanfolyamok, probamerules. s mindez magyar nyelven
tovabbi info: mozoro@freemail.hu
#1618482011-05-13 11:20:33 Válasz a #161718. hsz-ra
Szia!
Én nem voltam ott személyesen, ezt Perisszából fotóztam. Amit találtam Neked a neten leírásokat azok szerint nem ennek a kápolnának a közelében van a barlang és forrás, hanem a Kamari felőli oldalon lévőben.
#1619192011-05-14 07:19:05 Válasz a #161911. hsz-ra
Akkor a Kamari felőlit kerestem, de nem tudtam hogy mindkét oldalon van. Furcsa hogy eddig senkinek a figyelmét nem nagyon keltette fel ez a kis templom, pedig biztos érdekes lehet a kis barlanggal a forrással és a zöldellő fákkal. Persze lehet hogy nem könnyű megközeliteni.
#1620452011-05-15 14:46:19 Válasz a #161919. hsz-ra
Azért vannak olyanok akik voltak már fenn a kis templomnál.
Idézet az általam talált inkekből:
"Kamaritól délre egy nagy darab sziklás hegy található, aminek két csúcsa is van, a magasabbik a már quaddal meghódított Profitis Ilias, az alacsonyabbikon pedig a sziget egyik fő attrakciója, az ókori Thira romjai találhatóak, 567 méteren. Rögtön reggel oda indultam fel.
Leginkább gyalog, bár van egy szerpentin, amin járnak drága buszok, viszont van egy keskeny kis ösvény is, félúton egy sziklába simuló kis fehér templommal. A templom mögött picike barlang, benne egy teraszos-cseppköves kis vízeséssel/forrással, jópofa hely ez is. "
[i]
"Amikor az ember hever a tengerparton Kamariban és a hatalmas hegyet szemléli, előbb- utóbb feltűnik neki a pici templomka az óriási hegy “derekánál” és az azt körülvevő zöldellő fák. Hogy lehet ez? Hiszen Santorinin nincs folyó vagy patak!
A magyarázat az, hogy a templomka mellett van egy barlang, a barlangban pedig víz van!
A hiedelem szerint a barlangban, az Élet forrásánál a halál lakik, ezért a helyiek soha nem mennek oda sötétedés után.
Ha fel szeretnétek menni a templomkákhoz érdemes nagyon korán reggel elindulni és elég vizet vinni magatokkal!"