#1635372011-05-28 21:04:32 Válasz a #163531. hsz-ra
Sziasztok!
Itt vagyok én is, bocsi, hogy eltűntem. Most már csak én vizsgáztatok egy darabig
Nem tudom mikor voltam, pedig nem is mazsolaboroztam.
Bogi! ha még nem mondtam szupik a képek és szívből gratulálok az eljegyzésetekhez!
Szerintetek az elég, ha egy angol nyelvű kölcsönadási szerződést csinálunk a papával? (ja aki nem tudná, barátnőmékkel megyünk az ő apukájának a kisbuszával )
Semmiképpen ne hagyd ki a mazsolabort és persze a Mythost se. Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, megkóstolod a cipourot is. Házi cipourot lehet venni például a templom melletti kis utcában egy kis háznál. Az erkélyen ki van téve egy kis tábla amin görögül ki van írva, hogy cipouro poletai Egy idős házaspár lakik ott, aki általában kinn ülnek az erkélyen. Oda kell menni hozzájuk és mondani hogy cipouro. Akkor az öreg elvezet a szentélyhez
Szia Sancho! Mi ez a cipouro? Ez is valami jóféle itóka? Egyáltalán hogy kell ejteni? Csak hogy a házaspár ne nézzen rám furin, ha valami érthetetlen nyelven mondom nekik:P
#1635402011-05-28 21:59:43 Válasz a #163538. hsz-ra
Szia!
Mi először Nei poriban ittunk tzipupo-t (cipuró)..Hasonló mint az ouzo.Ez is ánizs pálinka,de míg az ouzo 40%-os,a tzipuro 45-60%-os.Litochoroban ittam olyan erőset,hogy majdnem tüzet lövellt a szám utána.Több tavernában vagy ouzot vagy tzipurot kínálnak a vendégnek az ital-étel választás előtt.
A víz nem olyan veszélyesen hideg, főleg narancspartnál, hamar meg lehet azt szokni. Mi fél órákat "ücsörögtünk" benne, főleg mikor jött a melegáramlat.
Hali.
Részemről a 19fok is megfelelő,hisz már fürödtem annó a 6 fokos Balatonban.Sarti tengerpartjánál szoktak medúzák lenni?Nei porinál az áramlattal rengeteg jött felfelé.Ez akkor volt ijesztő,mikor lemerültem egy csillagért kb. 4 méterre,és felfelé 20-30 medúza vett körül,amikről mit se tudtam addig.Egyesek 1-1,5méter átmérőjűek voltak.
#1635532011-05-29 02:48:59 Válasz a #163540. hsz-ra
Köszi sünisanyi! Így már érthető. Nagyon kedves tőlük, ha megkínálnak, majd igyekszem nem fintorogni, ha túl erős lesz az itóka:P Vagy gyorsan legurítok utána egy Mythost. A mazsolaborra is marha kíváncsi vagyok már
#1635712011-05-29 10:00:21 Válasz a #163537. hsz-ra
Szia Csilla!
Szerintem az Autóklub honlapján nézzétek meg milyen papír kell az autóhoz. Gondolom ott található valamiféle útmutatás az ilyen esetekkel kapcsolatban. Látom a mazsolabort te sem felejted....
De állítólag nyomtatványboltban lehet kapni ötnyelvűt is, magyar-német-angol-olasz-francia nyelvekre van fordítva. (ezt még tavalyelőtt ajánlotta valaki, ha gondolod, lapozd vissza az Autóval Görögországba topicot, a 250. oldal tájékán lehet.)
#1635872011-05-29 15:17:39 Válasz a #163582. hsz-ra
Sziasztok!
Köszi Gyula , fel hívom őket!
Bitang! Neked is köszi, visszakeresem és olvasok. Ha más nem lesz amit belinkeltél, lefordíttatom a kollégákkal angolra és németre. Gondolom európában egy határőrnek v.melyik nyelven tudnia kellene, csak hogy elfogadják e ez itt a kérdés.
#1635902011-05-29 15:57:59 Válasz a #163587. hsz-ra
Én azért első körben egy nyomtatványboltban indítanék...
A határőrök nyelvi kvalitásait sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. nekem van egy volt középiskolás osztálytársam, ő határőr. Állítása szerint beszéli a magyart, a németet, az olaszt, a román1-et és a román2-őt