Én azért első körben egy nyomtatványboltban indítanék...
A határőrök nyelvi kvalitásait sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. nekem van egy volt középiskolás osztálytársam, ő határőr. Állítása szerint beszéli a magyart, a németet, az olaszt, a román1-et és a román2-őt
Persze kérdezem a boltba . Vissza is olvastam. Nemzetközi Jogsi kell vagy nem ? Párom kamionos, tőle nem kérik,bár nem erre jár.
#1635932011-05-29 16:23:35 Válasz a #163592. hsz-ra
Kelleni nem kell. Nekem még tavalyelőtt ki volt váltva, tavaly már csak az útlevélre költöttem, legközelebb még arra sem fogok...
GFB nemzetközi igazolása viszont legyen, ez az egyetlen ami kell az itthon szokásos papírok mellett, na meg utasbiztosítás.
Az autó kölcsönadási szerződéséről nekem azt mondták, hogy vagy közjegyző előtt írt papír a jó, vagy az autóklubnál lehet kapni (az is többnyelvű), amit ha ott van mindkét fél, meg a forgalmi, kitöltitek, aláírjátok (az ügyintéző előtt), ő lepecsételi, és az helyettesíti a közjegyzőit. Az autóklubos némileg olcsóbb, nem kerül több ezer (akár 10 ezer ft-ba), nem emlékszem, de max 1000ft. Tőlem még sosem kérték, de a biztonság kedvéért ott van mindig a forgalmiban.
#1636082011-05-29 19:23:34 Válasz a #163517. hsz-ra
Szia Gyula!
Természetesen ha ismeriktek már egymást, akkor nem kell bemutatnom Én is vettem az említett helyen vagy 2.5 litert Lassan fogyott, mert ugye a nyelőcsövemet kímélni kellett
#1636112011-05-29 19:30:15 Válasz a #163538. hsz-ra
frenzi!
Cipurónak kell ejteni és ez egyfajta görög törköly pálinka. zerintem finomabb, mint az ouzo és véleményem szerint méltatlanul van elhallgatva. Sokan nem ismerik, mert főleg az ouzot favorizálják és reklámozzák. Érdemes megkóstolni, lehet kapni az üzletekben is, de az nem olyan, mint az eredeti házi cipouro, de készülj fel rá, hogy nagyon erős Igaz nem szkanderozni kell vele, de azért a nyálkahártyát megpiszkálja egy picit
Én vettem bolti cipourot is, de az majdnem olyan, mint az ouzo. Az amiről írtam, az idős házaspár által árusított agysejt pusztító messze finomabb. Szóval kalandra, illetve flakonra fel és irány a templom melletti kis utca sarok
Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hátha valaki tud segiteni. A neten láttam görögországban van egy házikó, aminek a fala végig kagylóval van kirakva. Sajnos úgy elkevertem, hogy nem tudom hol van, de szivesen megnézném élőben. Előre is köszönöm.
Sokan dícsérik az Ovelix-et, nekem sajnos nem volt a legjobb az első benyomásom róluk
Az, hogy a felszolgáló nem tudott magyarul, németül és angolul az még elment, de, hogy nem úgy hozták a gyrost ahogy kértem ....
Nem tudom mi lehetett a gond, de az első nap ettünk ott és utána eszünkbe sem jutott, hogy visszamenjünk
Nem vagyok szőrszálhasogató, csak most eszembe jutott. Egyébként amit hoztak az nagyon finom volt.
Legutóbb KissLaszlo szerkesztette (2011-05-29 21:38:59), összesen 1 alkalommal