Kedves Josza! Milyen volt a tossai nyaralás? Mindenre kíváncsiak vagyunk! Várjuk a beszámolódat! Üdv: Adri
ui.: Ugye elég a személyi igazolvány a kiutazáshoz???
#1639472011-06-01 11:27:17 Válasz a #163688. hsz-ra
Sziasztok!
Nagyon jól esik ez az érdeklődés. Nos vasárnap este megjöttünk éppségben, de fájó szívvel. Azóta folyamatosan rohanok eredménytelenül betömni a munkámban a szabadság miatt keletkezett lyukakat. Nagyon jól éreztük magunkat, de beárnyékolta hangulatunkat feleségem egy még a nyaralás előtt közvetlenül tett rossz mozdulata, minek következtében végig retenetesen fájt a térde. Mint már itthon kiderült inszalag részleges szakadása lett a térdénél. Emiatt néhány előre tervezett program kimaradt sajnos. Így nem mentünk Gironába, Sant Feliu de Guixolba, és Figueresbe és csak egyszer voltunk Barcelonában néhány órára. Nos azért nem telt az utazás eseménytelenül. Odafelé egynapos kitérőt tettünk és megnéztük Monacot. Bejártuk a hercegi palotát, megnéztük a fantasztikus Napoleon múzeumot, a parlament és a bíróság épületét és végignéztük a látványos őrségváltátást is. Onnan gyalog (bicegve) átsétáltunk (4 Km) Monte Carloba lényegében a Forma1- pályán haladva és végig nézve a futam előkészületi munkálatait. A jacht kikötőt leírni nem lehet a legolcsóbbb "ladik" is milliárdos nagyságrendű. Az autókról annyit, hogy itt láttuk az egy kilométerre vetített legtöbb Ferrarit, Lamborginit, Roice Rolls-t és Bentlyt a BMV, Mercedes, Audi, Porsce csak az ottani alsó-középkategóriát képviseli. Megnéztük belülről is a nagy kaszinót, meg egy kisebbet is. Játszani azonban nem játszottunk. A városból dől a pénzszag.
Tovább haladva még megnéztük az esti Nizzát és végigsétáltunk a gyönyörű Angyal öböl partján. Külön megemlíteném, hogy velünk utazott a tossai idegenvezető, aki végig rendkívül felkészülten élvezetes és információ-gazdag idegenvezetést tartott. Nagyon jó társaság verődött össze és hamar nagyon jó hangulat alakult ki. Másnap reggel 7 órakor már Tossa de Marban voltunk és miután első turnus voltunk azonnal elfoglahattuk gyönyörű és jól felszerelt apartmanunkat. Az volt a tervünk, hogy autót bérelünk, de ez meghiúsult, mivel Spanyolországban nagyságrendekkel drágábban+lehúzós (több, mint duplája, pedig csak előszezonban voltunk) "veszélyes"és rendkívül bonyolult módon megy a kölcsönzés, nem úgy, mint Görögországban. Erre majd később visszatérek. Három napra elmentünk az onnan 700 Km-re délre lévő Denia településre, meglátogattuk Csutekéket, akik oda költöztek és indítottak vállalkozást. Ez Alicante szomszédságában van. Oda Tossa és Barcelona között busszal, onnan Valenciába a 200 Km sebességgel száguldó szuperexpress vonattal. 3 óra 10 perc alatt értünk Valenciába, ami kicsit több, mint 500 Km. Valenciába pedig Csutekék értünk jötek kocsival. Fejedelmi vendéglátásban volt részünk. Gyönyörű helyen a Mont Go hegy lábánál csodálatos luxuslakásban laknak. Nagyon aranyosak voltak. Mindenkit puszilnak. Maga Denia kedves lüktető tengerparti város óriási jacht kikötővel és közelében található a Földözi tenger legnagyobb korallzátonya, amit megnéztünk. A búvárok egyik kedvenc merülőhelye.
https://t0.gstatic.com/images?.....LnIY[/img]
Elmentünk Andorrába a miniállamba, aminek fővárosa Európa legmagasabban fekvő (1800m) fővárosa. Bejártuk a várost. Gyönyörű az óvárosa és ott van a világ legkisebb parlamentje.
Sokat vásároltunk, mert adóparadicsom lévén mindent félárnál kevesebbért lehet megvenni. Pl: Sony memokártyás digitális 65X optikai zoomos video kamera 59 euro, 5 literes jó minőségű oliva olaj 9 euro, 98% alkohol 5literes 10 euro stb. Cilla lábbaja miatt máshol nem voltunk, mert ezeket is nagy fájdalmak között tette meg. Majd minden nap az utazós napok kivételével fürödtünk. Az első héten kissé csípős kb 20 fokos volt a víz, de a második héten már kellemes 22-24 fokos lett. Az időjárás kifogástalan volt csak egy éjjel esett kevés eső és az utolsó nap borult volt az ég. Egyébként verőfény és 27-35 fok meleg volt. Hazafelé 18 óra alatt átléptük a magyar határt. Piszkosul jó sofőrök voltak. Egyenlőre ennyi. Rövidesen teszek fel képeket (szabadidő kérdése) és készül beszámoló is. Minden kérdédre készséggel válaszolok.
Üdv: Josza
#1639532011-06-01 11:55:25 Válasz a #163951. hsz-ra
Szia Erika!
Kedves vagy, hogy dondoltál ránk. Igazából jól éreztük magunkat és sokat pihentünk, fürödtünk is, csak Cilla fájdalmai ne lettek volna. Azért hősiesen végigbicegte a kirándulásokat. Az ottani nagyon kedves patikus adott valami gyógyszert, kenőcsöt és egy tépőzáras térdvédőt. Az sokat segített, nomeg a tenger
Látom Ti is nem sokára indultok Sartiba. Nagyon jó készülődést és kellemes nyaralást kívánunk. Sarti nagyon szép hely.
Szia Josza!
Örülök, hogy a problémák ellenére is jól éreztétek magatokat. Sajnálom, hogy Cillának a nyaralása kicsit el lett rontva, de a legjobbakat hoztátok ki belőle. Majd legközelebb jobban sikerül. Nagyon várjuk a beszámolót és a képeket, Cillának pedig gyors gyógyulást!
Kedves Josza! Örömmel olvastam soraid, örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Feleséged lábproblémája szerencsére csak kicsit árnyékolta be nyaralásotokat. Csatlakozva az előttem szólókhoz, nagyon várjuk a beszámolót, a fényképeket, az infokat. Bármi jöhet, az árakról, a városról, az éttermekről, a Maxi Diaról, a víz tisztaságáról, a Sol apartmanról, a strandról, a boltokról, a pékségekről, a fakultatívokról, meg úgy általában mindenről. Üdv: Adri
Bármi jöhet, az árakról, a városról, az éttermekről, a Maxi Diaról, a víz tisztaságáról, a Sol apartmanról, a strandról, a boltokról, a pékségekről, a fakultatívokról, meg úgy általában mindenről.
Szia Adri!
Hát akkor ebben a sorrendben :
Az árakról: Spanyolország olcsóbb Görögországnál és nálunk is. Lényegesen! Az ételek átlagosan 15-20% -al olcsóbbak, mint itthon. Kivétel a kenyér és Serrano sonka és minden rendkívül jó minőségű. Tossa messze legolcsóbb helye a Maxi Dia, itt mindenből érdemes a saját (Dia feliratú piros csíkkal) terméket venni, mert lényegesen olcsóbbak a másik ugyanolyan árunál. Utána igen csak lemaradva, a Caprabo. Az olcsóbb éttermekben három fogásos ebéd egy sörrel néhány helyen már 7-9 euroba belefér. Az idegenvezető rendkívül jó fej eddigi útjaink során magasan a legjobb volt. Imre Józsefnek hívják. Ő készséggel segít olcsó és jó éttermet találni és minden más dologban. A vízről csak annyit, hogy nekem jobban izlett, mint az itthoni. Azzal főztünk de én natúr- is ittam belőle és semmi bajom nem volt tőle. Ott azt mondják, hogy a nagyon érzékenyeknél okozhat panaszokat. Egyébként nagyon olcsón 35 centtől lehet kapni 5 literes vizet nagy palackban. A Sol apartmanház jól felszerelt minden konyhaeszköz van normálisan a tésztaszűrőtől az edényeken át presszó kávéfőzőig. Sütős rendes nagy gáztűzhely van, ami palackkal működik. Vigyázni kell, mert az itthoni gáznál sokkal magasabb kalóriájú. Minden sokkal hamarabb kész van rajta, mint az itthonin. Fürdőkádas gyönyürű frissen és izlésesen burkolt fürdőszobák vannak WC-vel. Adnak törülközöket és WC papirt, de ha elfogy neked kell pótolni.A szobákban nincs TV, de van egy közös nagy társalgó, ahol magyar TV-ket is lehet nézni. Az épületben van Wifi és rendesen működött is a szobánkban. Egyébként nagy a tisztaság. Nejem erre nagyon kényes. Itt volt csak, hogy nem takarítással kezdte az ottlétet. Három strand van. Mindhárom egészen aprókavicsos a parton (nem bántja a lábat) a vízben homokos az aljzat, de van ahol gyorsan mélyül, főleg, ahol a kishajók kikötnek.
Kedvenc kisstrandunk a vár mögött:
Az északi kis strand . Itt érdemes búvárkodni a köveknél.
A nagy központi strand hajókkal. Hirtelen mélyül:
Mára ennyi, holnap folytatom, mert ma még dolgoznom kell.
Jó készülődést! Üdv:Josza
Drága Josza!
Nagyon örülök,hogy ithol vagytok!Mariann lába is biztosan helyre jön hamar.Már mi is nagyon várjuk az indulást,még két hét és megyünk.Bízom benne,hogy Santa Susannáról is elmondhatunk ennyi jót.!!
#1644642011-06-05 11:30:29 Válasz a #164237. hsz-ra
Kedves Josza! Jó volt olvasni a soraidat! Hihetetlenül hangzik, hogy Spanyolországban olcsóbbak az árak, mint a görögöknél, de igazából nagyon örülök neki. Mivel még sem a férjem, sem én soha nem jártunk a spanyoloknál, kérlek írd meg, hogy az éttermekben mire számítsunk, mit érdemes megkóstolni! Illetve milyen "gyorsétkezési" lehetőség van,- gondolok itt pl. a görögöknél oly megszokott gyrosra. Várom a válaszod, további szép hétvégét, üdv:Adri
#1672492011-06-26 06:12:00 Válasz a #167225. hsz-ra
Kedves Adrika!
Kérlek ha visszajöttetek a nyaralásból készíts egy beszámolót. Szívesen olvasnám, ugyanis jövőre Spanyolország az úticél- ott még nem jártam- első körben Barcelona és környéke. Azaz Tossa de Mar akár tökéletes is lehet.
Valójában amiért eddig nem utaztam el Spanyolországba - választva 8x helyette Görögországot- az az volt, hogy nézegettem mindig a Spanyol tengerparti képeket és engem nagyon "taszít" az a látvány ami a "napernyőerdő" és hatalmas toronyházak a tengerparton.
Nekem az egész olyan "metropolis" jellegűnek tűnik hatalmas tömeggel
Épp ellenkezője mondjuk egy Thassosi Skala Potemia-i kis falucskának, az apró tengerparti közvetlen 1-2 szintes apartmanjaival.
Vagy egy Kefalóniai görög kisváros az apró házakkal, cseppnyi homokos tengerpartokkal
Ilyen jellegű apartmanok nincsenek a Costa Brava részen? Vagy épp Tossa De mar-on?
Kocsival mennénk magán szervezésben s érdekelne majd minden ezzel kapcsolatos lehetőség
(megjegyzem a fórum minden sorát elolvastam )
Addig is idén irány Evia szigete 1,5 hét múlva....
Fú, nagyon örülök, hogy kicsit ez a topik is fellendült, mikor még március elején gyorsan "átlapoztam" akkor nem használtam semmi hasznos infót Lloret de Mar-ról, és környékéről, de örülök, hogy most megint idetévedtem.
Josza: engem is nagyon érdekelnének azok, amiket adrikanemeth kérdezett.
Sőt még sok más dolog is, de hirtelenjében nem is tudok mit kérdezni, annyira örülök a beszámolódnak!!
Esetleg azt meg tudnád mondani, hogy Lloret de Mar-ban hol van a buszállomás?
Port Aventuraban voltatok már? Valóban olyan jó?
Spanyol estre érdemes elmenni?
Lloretben a városi, vagy a Fenals strand a jobb?
Na, azért végülis tudtam mit kérdezni, de még úgyis lesznek kérdéseim, ha nem gond. )
Eszembe jutott még 1 dolog.
Nem beszélünk sem angolul, sem németül.
Tavaly Olympic Beachen nyaraltunk, akkor nagyon sokat jelentett nekünk az, hogy mindenhol volt magyar étlap is.
Lloret de Mar is tipikus üdülőfalu. Itt esetleg az éttermekben nincs magyar étlap? Vagy csak angol/spanyol van mindenhol?
Kedves Exact!
Természetesen jelentkezni fogok, ha hazajöttünk. Mi is nagy görög fanok vagyunk a férjemmel, bár mi le vagyunk maradva Tőletek, hiszen "csak" 7-szer jártunk náluk. Idén januárban úgy döntöttünk, hogy ebben az évben megnézzük Spanyolországot, hiszen még soha nem jártunk abban az országban. Nagy várakozással telik az idő és napról-napra közelebb jutunk az induláshoz. Hogy miért Tossa? Szerelem volt első látásra!! Amint megláttam, tudtam, hogy az a hely, ahova el kell mennünk, valahogy egyértelmű volt. Mi szeretjük az esti nyüzsit, szeretjük, ha van sok étterem, ha van sok bolt. Szóval az előzetes infok alapján Tossa a nekünk való hely. De, hogy milyen is valójában? Talán Josza pontos adatokat tud írni, de ha megérkezünk, -amire még várni kell-, akkor jelentkezem és válaszolok a kérdéseidre.
Jó nyaralást Nektek, legyen szép időtök, üdv: Adri
ui:Addig is én is szeretném, ha Josza válaszolna a június elején felmerült kérdéseimre!