Igen én is ezt érzem.. Van aki nem is akarta magát jól érezni.. Aki ilyen az ne menjen el inkább nyaralni ilyen helyre.. Én is örülök neki, hogy majd kiszabadulhatok a megszokott mókuskerékből.. Sőt én még ráadásul egyedül is utazom.. Ez igazan kedvet tudna szegni.. De nem nekem:) Így is élvezek majd minden kint töltött percet..
Várjuk a képeket Schumy:) Kíváncsi vagyok rá.. És sokan mások is.. Tuti nagyon szépek:)
Isti mar megbocsass de nem csodalom hogy egyedul jarsz nyaralni... Ki a fene nem azert megy nyaralni hogy jol erezze magat? Az mas kerdes hogy a tulzott lelkesedes,varakozas csalodasba csaphat at. Arrol nem beszelve ha valaki csak a pozitivumokat emliti. Azt hiszi az emberfia hogy a paradicsomba megy a fellegekben jar. Ilyenkor lehet nagyot pottyani. Jobb elore tudni a negativ dolgokat. Halat adtam volna anno ha tudom. Megneztem a kepeket szofkaja tenyleg nem az a kimondott verofeny. Emlitette itt valaki hogy jart Korfun Elarulom hogy az merfoldekkel jobb. Ott mesesen ereztuk magunkat.
Na már lassan arról szól megint a fórum, hogy melyik hely a jobb, mert a másik szar...
Fikázódás, ahelyett hogy mindenki megosztaná a jó élményeit. A másik dolog: az emberben a pozitív élmények maradnak meg azért említik gondolom a fórumozók ezeket legfőképpen. Egy két negatív dolgot meg könnyen tud feledtetni a többi szép élmény. Akinek meg nem tetszett, az írjon hajónaplót, ne itt az utazás előtt lévőkben keltsenek kételyeket, én se örültem volna ennek utazás előtt. Minket mindeni buzdított, hogy jó lesz, jó idő lesz, jól fogjuk magunkat érezni, és így is lett.
No mindegy, mindenki majd megítéli magának milyen volt a nyaralása.
Igen.. Mindig is lesz olyan aki szidni fogja éppen azt a helyet ahol van:D Nem mindenkinek jön be..
Hát ez az.. Mindenkinek vannak rossz élményei is.. De azokat nem írja le megtartja magának.. Nekem is volt tavaly.. De ezt nem tettem közzé, mert elhanyagolható volt.. Mások kedvét meg nem akarja senki sem elvenni a jó kis nyaralástól
De úgy látszik ezzel más nem törődik..
Schumy!
Kb mikor értetek oda a szálláshoz és mikor foglalhattátok el a szállást? Mert azt olvastam, hogy kb fél 12 körül érsz oda de a szállást csak délután 3-kor foglalhatod el? Igaz ez?
Hogy miért egyedül járok nyaralni az nem ide tartozó téma:) No meg nem is fogom senkinek sem az orrára kötni.. Ez az én dolgom!!
Látod van olyan aki nem azért megy.. Igen igaz.. Nem is kell annyira lelkesedni.. De úgy sem lehet felfogni, hogy ne örülj a nyaralásnak mert akkor csalódni fogsz... A sziget szerintem van olyan szép, hogy ez ne álljon fenn:)
No meg mindenki maga dönti el mennyire örül egy nyaralásnak és mennyire nem:)
Igen jobb.. De arra nem gondolsz, hogy mire beindul a főszezon addigra esetleg ezeket a hibákat kijavítják? Ilyen nem lehet?
Pl amikor foglaltam a Villa Maria apartmanban akkor még voltak 2 ágyas szobák.. Mára ezt lecserélték és már 3-4 ágyas szobák vannak.. No meg írta egyik oldalon az idegenvezető még szépítgetnek sok apartmant a nagy roham előtt..
Pont ezért a május eleji nyaralás ezért is okoz csalódást sokaknak.. Még senki nincsen felkészülve semmire sem.. Alig vannak még akkor nyaralók..
Minden hely minden sziget más és más.. Minden helynek megvan a szépsége.. Szofkaja képeiről is írnék valamit.. De most itt nem az a cél, hogy osszák egymást az emberek.. Hanem, hogy segítsenek másoknak a kérdésekben.. Így maradjunk is ennél a témánál.. Mint látható sokan nem is örültek a negatív dolgoknak.. Talán nem is kellene ezt a vonalat erőltetni.. Nem gondoljátok?! De javítson nyugodtan ki az aki szívesen olvassa inkább ezeket...!!
Ez nem igaz. A busz komphoz van kötve, tehát mindig ugyanakkora érnek oda a buszok. Mi 9:40re értünk a szálláshoz, ahogy az utánunk érkező turnus is. Mindenki egyből el tudta nálunk foglalni a szobákat, mivel azokat 9ig el kell hagyni.
Délután 3? Ajajj mi akkor már rég süttettük magunkat.
De pl mielőtt jött az utánunk érkező turnus, az üres szobákat már hajnalba elkezdte a ház tulaja takarítani, megébredtem hajnalba, s szomszéd szobába ment a takarítás, utána meg ment sorba minden szobán. Amikor megjön a következő turnus reggel 9:40 akkor kipakolásuk után betehetjük a cuccainkat a csomagtérbe, s délután fél 2ig szabadprogi van, s utána indul el hazafelé a busz. Tehát bőven van még idő egy csobbanásra, utolsó gyrosra hazajövetel előtt. Sőt még le is lehetett zuhanyozni annak aki akart, hogy ne tengerben fürdés után kelljen végigutaznia hazáig.
Akkor a katalógusban jól félre vannak tájékoztatva az olvasók.. Én is nagyot néztem ezen.. Mert ilyen nem igazan lehet szerintem:)
Hűha.. Jó sokárra indult vissza a busz:) Gondolom a sofőrök megfürödtek ilyesmi:)
Igazán nincs mit, már válogattam pár képet a 600 db-ból, úgyh holnap fent lesz.
Ja még annyi, hogy nagyon jólesnek itthon a vacsik a görögből hozott paradicsomokkal, teljesen más ízvilág Érdemes pár fini zöldség-gyümit hozni, még olcsóbb is volt kint. Ja a Georginától Ibériához vezető úton van egy citromfa szabadon, tépáztuk rendesen, isteni volt vele a tea, könnyen felismeritek negyed kilós citromok csüngenek rajta
Jó éjszakát mindenkinek!
Hűha.. Készült ám sok kép Én 3 memóriakártyát tervezek kivinni:D Csak elég lesz 5 Gb:) Tavaly közel 1000 képet csináltam..
Hoppá... Nem törtek össze a paradicsomok a táskában? Én azt hallottam a hagyma nagyon jó kint:) Ebből is a lila.. Kóstoltad?
Gyümiben miket próbáltál ki?
Még egy új valami.. Én eddig azt tapasztaltam, hogy a citromfát szeretik a kerítésen belül tudni.. Narancsot akartunk tavaly tépázni.. Még én sem értem el olyan messze volt, pedig nekem nagyon hosszú a kezem..
Szerintem mire a kiutazok eljutnak oda addigra minden citrom le lesz szüretelve.. Már csak a levelek maradnak majd:D De remélem tekintettel lesznek másokra is..
Parik túlélik egy kisebb hűtőtáskában, hűtőtasakban voltak, ez nem ment be a csomagtérbe, tehát nem tudott megfőni. Össze meg nem nyomódtak.
Hagymát nem kóstoltam, bár gyrosba, kebabba volt.
Gyümölcsöket? hát Laganasból Kalamaki felé ha elindulsz árulnak olyan gyümölcstálat, hogy egy félbevágott anásznak ki van szedve a közepe, s tele rakják mindenféle gyümölcsszeletekkel (eper, kiwi, sárgadinnye, banán, ananász).
Nagyon gusztusos, és jéghidegen hozzák, futkoznak vele a parti árusok, azok mondjuk már fel voltak melegedve, de megbeszéltem az egyikkel, hogy 4re odahozza a napozósátrunkhoz, jött is időben, 2 euro volt az ára, de a hőségben 4et is megért volna.
Igen citromfák leginkább elkerítve vannak, de ez szabadon van, vagyis nincs kerítés vhova biztos tartozik, de simán lehett róla szedni, voltak még zöldek is, mire mész pont beérnek. De akkora citromok voltak, hűtőajtón lévő tárolókba nem fértek el.
Kedves Isti! Te kötöttél belém, nem pedig fordítva szerintem...Én csak elmondtam a tapasztalataimat. Jókat is, rosszakat is. Nem hinném, hogy ezzel bárkit megbántottam volna. Veled ellentétben. A sziget szép, ezt Navaggionál meg Porto Vrominál érzékeltem. Mivel mi a legtöbb időt kénytelenek voltunk Agios Sostisban és környékén tölteni így annyira nem volt feledhetetlen, mint pl. amikor csomó kirándulással magunkba tudtuk szívni az ókori Görögország varázsát (Epidavrosz, Athén, Spárta, Olimpia...). Épp ezért tanácsoltam azt is, hogy aki teheti az járjon be mindent. Sokkal nagyobb kötődés tud úgy kialakulni, ha magadtól fedezed fel az egész szigetet. Sok kellemes percünk volt, csomó kedves embert ismertünk meg, jókat ittunk, ettünk. Egy valami biztosan sokkal jobb ott: az, hogy tudsz úgy beszélgetni idegenekkel mintha ezeréve ismernétek egymást és értelmesen, bármiről el lehet beszélgetni. Ha jó, ha rossz. Ez az, ami ebben az országban nincs meg, mint a példa is mutatja...Na meg persze sok minden más is. Ebből számomra legalább kiderült, hogy előszezonban többet nem megyünk sehova. Én pl. hiányoltam a nyüzsgést, ami főszezonban biztos, hogy nagyobb itt is. De aki meg a nyugit, pihit szereti annak ez a tökéletes időszak. Akik ezen a héten vannak szerintem már kapnak a nyüzsgésből Elég sokan jöttek a mi turnusunkhoz képest. Ja amúgy minket már a buszon is azzal szórakoztatott egy házaspár, akik Kefalóniára mentek, hogy tavaly voltak Zakyn és hogy mennyire rossz volt ez, meg az és hogy többet ők oda soha. És mégcsak finoman fogalmaztam. Én itt be is fejeztem, nem kérek többet ebből a degradáló stílusból. Gorombi szerintem te is hagyd rá! Szerettem volna segíteni azoknak, akik előtt még ott az út, hogy mire figyeljenek és hogyan legyen tökéletes a nyaralásuk. Aki megértette és felfogta, hogy nem rossz szándék vezérelt annak pacsi:) És remélem tudtam segíteni valamennyit. Aki meg beleokoskodik az én tapasztalatimba, érzéseimbe azt sokszor csókolom! Mindenkinek élményekben gazdag, szép, hibátlan nyaralást kívánok! Viszhall!
Arra gondoltam, hogy kár volt oda-vissza utat fizetni, mert ha megízlelem Zakynthost, akkor semmi kedvem nem lesz hazatérni. Letelepedek, és pásztorkodásból élem tovább életem. Nameg bratyizok a magyar turistákkal =)
Sziasztok! Nekem az a véleményem, hogy nem baj, ha valaki leírja a negatív tapasztalatait is, mert aki akar, az tanulhat belőle. Ha csak a szuper dolgokról tudunk, könnyen érhetnek csalódások! Nem szabad túlzottan rákészülni valamire, amit még nem ismerünk. Mi tavaly Lefkadán nyaraltunk, maga volt a csoda, de mégis volt bennem egy kicsi csalódás, mert nagyon rákészültem a hajóútra, ami Porto Katzikihez visz. Szerencsétlenségünkre senki nem írta meg a fórumon, hogy 10 útból kb 7-szer nem megy el a hajó odáig, a nagy hullámok miatt! Ez egy kicsi csalódás volt, de a többi gyönyörűség feledtette! Idén nem készülök rá túlzottan semmire, úgyhogy biztos nem ér csalódás.
Szofkaja! Neked következő nyaralásnak szívből ajánlom Thassost. Mi tavaly előtt voltunk ott az Apollon Travellel, az egyik legklasszabb nyaralásunk volt.Ági, az idegenvezető szuper! Ha még van az Ypsariora dzsipp túra, azt nem szabad kihagyni, még ha egy kicsit soknak tűnik is a 60 eurós ár.
Mi idén Agios Sostisra megyünk, az Aeolussal, repcsivel, augusztus 9-én.
Valaki jön ugyanakkor?
Óóó.. Még hidegen is voltak tartva.. El kellett volna őket rakni emlékbe:D Hogy legyen igazi görög paradicsom a vitrinbe.. Bár sokáig nem bírta volna ki ott..
Tervezem Laganasból Kalamaki felé a túrát.. Tényleg hosszú az út oda? Gyalog persze..
Tyűha.. Nagyon jól hangzik:D Máris csorog a nyálam.. Nyami:D Tuti nagyon finom lehetett.. Hidegen főleg.. Melegen is megenném a 40 fokban:)
Fakultatív programon kivül voltatok valamerre saját szervezésben? Kocsival vagy más közlekedési eszközzel?
Hűűű az tök jó.. Akkor asszem én is tartok majd szüretet:D Pont addigra lesz jó az a sok sok citrom:P