Ilyen szép képeket beszúrni,miközben itthon vagyunk!
Így is menne már az ember minél hamarabb,Te meg ráteszel egy lapáttal!
Mi a véleményetek a Belgrádi újítással kapcsolatban, érdemes kerülni,vagy a szokásos módon áthaladni Belgrádon? Van valami viszonylag friss infó ezzel kapcsolatosan? 2 hét múlva indulunk először,a Belgrádi dologról tájékoztatlak majd titeket ,hogy Én hogy látom a helyzetet és persze jegyzetelek,jun. végén pedig megosztom veletek.
Én holnapután este indulok Szegedről, az éjfél-hajnali 1 órás helyzetről be tudok majd számolni, ha hazaértem (június 13). Mivel a vendégmunkások mostantól napról-napra többen lesznek, két hét múlvára megváltozhat a helyzet ahhoz képest , amit én fogok most tapasztalni. Az utóbbi években mindig hétfőn vagy kedden utaztunk éjszaka (kb. 23-24 órakor mentünk át Belgrádon), akkor megállás nélkül átjutottunk a városon, még az útépítés mellett is. Pénteken biztos kicsit többen lesznek, de én biztos nem kerülök.
Szia Petros. Köszönöm, csak gondoltam a saját nyelvén lenne a legjobb. Ha már tanultam görögül (szótárból) kb-300 szót, ez a pár szó már belefér.
Tudom, és bocs, de komolyan!
Csak egy kicsi "lazításnak" szántam.
Nem tudom miért, de az idén úgy tűnik, mindenki sokkal bizonytalanabbul - vagy hogy is mondjam - készül az utazásra. Nem esznek meg senkit útközben, sőt azt hiszem a szabályok, meg egy csomó minden "lazul", egyszerűsödik...
Mégis mindenki úgy csinál, mintha az utazás valami nagy-nagy kihívás lenne.
Pedig ok nincs rá! A szerbek, macedónok sokkal toleránsabbak, az autók és az utak egyre jobbak... Ami talán némi aggályt okozhat, az a benzin ára. Mint Magyarországon, mint Görögországban. De ez rajtunk kívül áll... nem tehetünk mást, csak elfogadjuk. Vagy nem utazunk sehova.
Mellesleg 1-2 hét, sőt hónap alatt meg annyi minden változhat, hogy a készülődés izgalmát még ilyen dolgokkal fokozni szerintem nem érdemes.
Szerelők és szervizek, benzinkutak mindenűt vannak, enni, inni mindenhol kell, talán itt-ott kicsit többe kerül...
ÉS ezt NEM A TE HOZZÁSZÓLÁSAIDRA MONDOM csak általánosságban!
Mellesleg kedves dolognak tartom, amit tervezel, ezzel a pár alap szóval, kifejezéssel. És tényleg a jó öreg gúgli szótár biztos segít
Petros. Egy kicsit persze bizonytalan vagyok, mivel a sok buszos út után ez lesz sz első autós nyaralásunk. Szerintem felkészültem, mindent kiváltottam, nektek köszönhetően sok hasznos infóra tettem szert. Most már csak a péntek estét várom, hogy indulhassunk végre. Ha visszajöttem mindenről beszámolok. köszi mégegyszer.
Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hogy köszönjek a szerb, ill macedon határőrnek? Nem akarok egy hellót mondani. Előre is köszönöm.
Napszaktól függően.
Reggel: Dobro utro
Nap közben: Dobri gyeny
este-éjszaka: Dobre vecser
De Petrosnak igaza van, akár hello-val is köszönhetsz. Ne görcsölj! Ők is csak emberek. Pár évvel ezelőtt még kicsit problémásabb volt a helyzet a határokon, de most már teljesen más a helyzet.
Jó készülődést!
Üdv: Josza
Nem emlékszem, írtad-e, hova jöttök...
Figyu, én csak annyit mondhatok, hogy a helyzet nem olyan rossz, vagyis nem úgy rossz, hogy a turisták kikapcsolódását megkeserítse! Az akropolisz még áll, mint pár ezer éve, bár most egy csomó szobrot és díszítést leszedtek, hogy restaurálják és hasonlók... de ott van és a tenger is ott van mindenhol, ahol volt és olyan gyönyörű is, mint mindig. És azt hiszem, már egészen kellemes a hőfoka is. A benzin nem olcsó, a kaját meg okosan meglehet oldani, nem kell feltétlenül sokkal többet kiadni érte, mint otthon... És a frappét, a gyrost is ugyan úgy készítik!
És a szerb útépítések??? Amióta rendszeresen járok oda-vissza mindig volt valahol kisebb, nagyobb fennakadás. De hát a fejlesztések már csak így működnek.
Jó készülődést, jó utat!
Josza. Köszi neked is. Szerintem az a jó, ha mindenre gondolok. Talán még olyan dologgal is készültem ami nem is nagyon fontos. De majd jövőre már könnyebb lesz.
... hogy köszönjek a szerb, ill macedon határőrnek? Nem akarok egy hellót mondani ...
A petros féle megközelítés is jó, de én azt mondom inkább: nyugodtan hellózd csak le. Minél kevésbé társalogsz velük, annál könnyebben tovaengednek. Tőlem már kérdeztek dolgokat, persze szerbül, de csak a vállamat vonogattam, bejött.
A görögök már inkább értékelik, ha tudsz néhány szót a nyelvükön, de angolul sokan beszélnek.
Petros. Sartira megyünk egy hétre a kipriotis apartmanba, utána pár napra Toronira. Ott majd keresek szállást, van bőven. Mindkét helyen voltunk már, igy meglepetés nem fog érni. A lányom Sartit szereti, a feleségem Toronit. Nekem mindegy gyros -mythos mindkettőn van.