Elviszek 1 botot és némi kiegészítő szettet hogy át tudjak szerelni úszósra ha úgy alakul.
1x vittem magammal Sartira már botot, de ott is ilyen 8-10 cm -es sárga halacskákat tudtam vele fogni. Élménynek az sem volt rossz.
Meg aztán ez csak egy órás elfoglaltság amíg a család felébred reggel.
Én nem vagyok egy hatalmas alvó- néha elég 4-5 óra alvás- és ilyenkor reggelente szeretek lemenni a partra 6-7 óra felé
Ami a halásztémát illeti remélem Áginak jó ötletet adtam s "kitapossa" addigra az ösvényt, hogy legyen egy olyan élményem is
#1634392011-05-27 14:01:22 Válasz a #163253. hsz-ra
Most, hogy Pappr említi, az a Kria Vrisi egy olyan hely, ahol egy folyó ömlik a tengerbe. Valszeg azért van ott több hal, ráadásul eléggé nyílt tengeri rész. Ott van egy nagy sziklafal, a teknősös, lehet onnan, az alacsony részeiről érdemes horgászgatni. Különben Evian is, főleg az Eviai öbölben, gondok vannaka túlhalászással, mint egész Go-ban. Erről írtam a blogomban ITT, most nem ismétlem magam.
Kria Vrisi
Patak és tenger találkozása. nem mindig folynak össze, főleg ha szárazság van..
Talán valóban érdemes erre próbálkozni horgászattal egyik nap..
szia Ágni,átjöttem ide.
Ag Annán a parton voltunk,nem a faluban,pontosan nem tudom,hogy kinél,egy öreg nő volt.Ha háttal állsz a tengernek,akkor jobbról kb a negyedik-ötödik ház,egy kávézó fölött.
Nagyon rendben volt a szállás.
Dél-Evia mennyire más?
Drágább?Találunk ott apartmant 30 evrójért?
szia Ágni,átjöttem ide.
Ag Annán a parton voltunk,nem a faluban,pontosan nem tudom,hogy kinél,egy öreg nő volt.Ha háttal állsz a tengernek,akkor jobbról kb a negyedik-ötödik ház,egy kávézó fölött.
Nagyon rendben volt a szállás.
Dél-Evia mennyire más?
Drágább?Találunk ott apartmant 30 evrójért?
Aha, igen, tudom hol. Dél Évia teljesen más. Elsősorban teljesen kopár, olyan "szigetes". Nyáron kiszáradt hegyoldalak, viszont sokkal több a homokos part. Karystos egy szép helység, Marmari (ez utóbbi elég szeles) - szép strandokkal. Dél Évia és észak Évia olyan mintha 2 teljesen más sziget lenne. Közép Evia pedig a kifejlett, elég sok gyári területtel és nagyon nagy hotelkomplexumokkal. Egy nagyon szép és festői hely közép Évián az égei tenger felőli részen Kymi. Innen mennek a hajók Skyros szigetére, itt van a tengerészeti főiskola, innen indult útjára a latin abc (Cumae), itt született Papadopoulos orvos, akiről a Pap tesztet (cito teszt) elnevezték, építészeti stílusa hasonlít Limnire de még "szigetiesebb". Érdemes meglátogatni, mellette sok homokos strand. A sziget legszebb, legzöldebb részei északon vannak, de ez a legfejletlenebb és a legproblémásabb utazás szempontjából.
30 eurós studiót találhattok ha nem főszezonban mentek (júl 15-aug20), habár az Athénből könnyen elérhető részeken kevésbbé. És ne érkezzetek péntek du vagy szombaton, hanem inkább hét elején, amikor az athéniek visszavonultak a fővárosba..
#1639712011-06-01 13:29:31 Válasz a #163935. hsz-ra
mi pont olyat keresünk.Igazából olyan helyre szeretnénk költözni,ami meleg(mint Kréta),de szárazföldről könnyen megközelíthető,mert kutyáink vannak, velük nem tudunk röpködni.
És persze az sem árt,ha van ott munka...van esetleg ötleted?
mi pont olyat keresünk.Igazából olyan helyre szeretnénk költözni,ami meleg(mint Kréta),de szárazföldről könnyen megközelíthető,mert kutyáink vannak, velük nem tudunk röpködni.
És persze az sem árt,ha van ott munka...van esetleg ötleted?
Jajaj timejja, ti ide akartok költözni??? O o o o, ezt jól meggondoltátok? Az ország a csőd szélén.. Munka?? Ha éhbérért dolgoztok, biztos akad valami. Különben Evia Görögország egyik "legszegényebb" területe. Ebben nagyban közrejátszik a nagyon rossz közigazgatási megoldás: míg Kréta alig valamivel nagyobb, 5 önkormányzati területre van osztva, Evia egyre. El lehet képzelni milyen különbségek vannak az állami pénzekből a két szigetnek juttatott összegek között. Ehhez még hozzájön, hogy a korrupciós politikai rendszer, a folytonosan egymást váltó dinasztiák miatt, a legtöbb Eviáról politikai berkekbe bejutott személy mind közép Eviai. Ez még jobban felerősíti az amúgy-is fennálló tendenciát, hogy a pénzek a középső részen legyenek befektetve..
A munkával kapcsolatban: ha van pénzetek és tudtok valamit nyitni aminek köze van a kajáltatáshoz, jó helyen, ahol nyáron 2 hónapot van turizmus, akkor OK. Másképpen munka csak kétkezi, földeken, mezőgazdasági, nőknek meg éttermekben a konyhában, hotelekben takarítani. Az építkezések mind leálltak, amik meg nem, ott többen vannak egy helyre mint amennyien kellenek.
Evianak legpörgősebb része, ahol akadhat valamiféle munka itt-ott, hotelekben, stb.. az határozottan a középső rész, Eretriához és Chalkidához közel.
#1640712011-06-02 06:34:33 Válasz a #164068. hsz-ra
Azon a képen a Metochi beach látható, Kymi közelében van. Kymitől nyugatra, a térképen Paralia Metochiu néven található: https://www.hellasz.hu/terkepek/395/kymi
Nem jártunk még ott, azt az utszakaszt egyenlőre nem mertem bevállalni.
Mi Észak-Eviáról Kymiig mentünk el, illetve a déli részen is jártunk, Marmariban, sajnos ott sem túl jó az út minősége.
#1642082011-06-02 21:22:50 Válasz a #164071. hsz-ra
Ja, azt hittem, saját kép. "Ismerem" a környéket és a helyet is ahonnan a kép készült, magam is képeztem onnan a fényt. A ~két hete betett köomlásos/leszakadt szalagkorlátos kép is ezen az úton készült, csak kicsivel lejjebb. Ezt a partszakaszt, a felül látható kis félszigetig, végig is eveztem. Ez az út vezet Kimibe, azt gondoltam erre mentetek. Szerintem ez (Halkida/Steni/Stropones/Lamari/Hiliadou) vetekszik (ha csak nem érdekesebb) a Kalamata/Spárta útvonallal. Legalábbis annak, aki szereti a szerpentines hegyi utakat. Itt 1000méteres szintkülönbséget kell megmászni, kb fele akkora távolságon mint a Taigetoszban. Ez egy fantasztikus vidék, bár az utak néha tudnak meglepetést okozni.
Ja, azt hittem, saját kép. "Ismerem" a környéket és a helyet is ahonnan a kép készült, magam is képeztem onnan a fényt. A ~két hete betett köomlásos/leszakadt szalagkorlátos kép is ezen az úton készült, csak kicsivel lejjebb. Ezt a partszakaszt, a felül látható kis félszigetig, végig is eveztem. Ez az út vezet Kimibe, azt gondoltam erre mentetek. Szerintem ez (Halkida/Steni/Stropones/Lamari/Hiliadou) vetekszik (ha csak nem érdekesebb) a Kalamata/Spárta útvonallal. Legalábbis annak, aki szereti a szerpentines hegyi utakat. Itt 1000méteres szintkülönbséget kell megmászni, kb fele akkora távolságon mint a Taigetoszban. Ez egy fantasztikus vidék, bár az utak néha tudnak meglepetést okozni.
Szia Triznyak, mivel eveztél errefelé? Nem nagyon értem, hogyan kötöd össze a Kymibe vezető útat a Chiliadou-Steni-Stroponessel, mert nem egy a kettő, hacsak nem az evezős utadat írod. Csak partvonalon vannak közel, aszfaltozott úton teljesen más. A Chiliadou-ba vezető út valóban 1.000 m magasságban szeli át a hegyet, nagyon izgalmas az egész, főleg, hogy mikor arra jártam láttam pár hegyoldalba zuhant kocsit is. Egyik legvadabb és legérintetlenebb Eviai táj..
Ez a Stropones-Chiliadu út. Messze messze lent a hasadék végén van a Chiliadu-i strand.
Lenyűgöző a táj, a magas Xerovunival ahogy magasodik minden fölött.
Ez Stropones..csak tudnám télen itt hogy élnek? Ha orvos kell, kórház, stb.. mindent elzár a hó, fagy, köd.