Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16414 Üzenet linkje2006-10-20 14:28:15 

Ja és írni is megtanulok! icon_confused.gif
Szóval szállás is van mindeféle.

# 182
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16417 Üzenet linkje2006-10-20 15:02:14 

Panagián csak átautóztunk, de nagyon tetszett . Hiába, kevés volt az egy hét, maradt még látnivaló, vissza kell menni!
# 183
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16418 Üzenet linkje2006-10-20 15:10:55 

Mi 2 hétig voltunk, de nem vágytam vissza, sõt még bõven lett volna mit megnézni. A Maries-i tónál is csak kutyafuttában jártunk, Theologos és Sotiras is nagyon tetszett, de ott is csak fél-fél napot voltunk, elbóklásztam volna ott egy egész napot. Viszont a nagy hegyi túra kimaradt, mert kiválasztottunk egy szép helyet, szépen leparkoltuk az autót, elindultunk a Potamia-ban a kilátóhoz. Arra kirándult egy fekete vipera, úgyhogy amilyen ügyesen kiszálltunk olyan gyorsan vissza, készítettem vagy 3 képet és lezártuk a hegyi túra témát.
# 184
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16419 Üzenet linkje2006-10-20 15:24:45 

Oó... Akkor én ezzel be sem próbálkozom. Ott halnék meg, úgy félek a kígyóktól! icon_rolleyes.gif
# 185
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16513 Üzenet linkje2006-10-24 13:44:15 

urbia!

Már kép alapján is hangulatosnak tûnik a hely. Nagyon tetszik. Ez Skala Potamia lenne?
Limenasban mennyire nagy az élet? Mikor az idén voltunk, akkor pont szieszta idõben voltunk, így nem tudtam felmérni, hogy mennyire felkapott hely. Napközben úgy is strandolnánk, vagy kirándulnánk, inkább az esti élet érdekelne. Lehet-e nézelõdni, bóklászni esténként? Engem sem a discó érdekel, csak jó, ha esténként van mivel eltölteni az idõt.

# 186
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16514 Üzenet linkje2006-10-24 13:47:25 

csu írta:
Oó... Akkor én ezzel be sem próbálkozom. Ott halnék meg, úgy félek a kígyóktól! icon_rolleyes.gif

Ezzel én is így vagyok. Még egy pillangót se fogok meg, de ha egy kígyóval találkoznék össze, azt hiszem nem élném túl! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 187
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17022 Üzenet linkje2006-11-13 13:39:22 

Sziasztok!

Azt akarom kérdezni hogy Thassost mennyire ajánljátok fiataloknak??
Ha Paraliahoz viszonyítjuk az éjszakai életét akkor nagyon kihalt?

Azt hallottam hogy nem sok a magyar turista hanem inkább németek, angolok és a helyiek nyaralnok ott. Ez tényleg így van?

Nagyon megtetszett ez a sziget azok alapján amiket olvastam róla + a sok, sok gyönyörû fotó...
Idén Paralián voltunk és vmi olyan helyet keresünk ami hasonlóan pezsgõ, de görögösebb hangulatú.

Szerintetek Thassos megfelelne ezeknek az igényeknek??

# 188
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17025 Üzenet linkje2006-11-13 14:43:15 

Szia Rekuc!

Amikor én voltam, 2002-ben, az egész szigeten csak két busznyi magyar volt, azon kívül pedig skandinávok dögivel. Németek nem hiszem, hogy sokan lennének ott, mert a német katalógusokban nem szerepel Thassos, nekem az összes megvan és csak egyben láttam, de abban is alig van szállás. A németek nemigen utaznak oda. Macerás nekik: repülõ, busz, komp, busz....
De ahogy hallom, 2002 óta nagyon fellendült ott a magyar turizmus. Nem ismerem a többi helyet, de Limenasban volt nagy esti élet, discoc stb...és Limenaria is nyüzsgõs helyként ismert. Szóval szerintem meg lehet ott is találni az igényeknek megfelelõ helyet és ehhez társul még a sziget csodálatos szépsége, látnivalói. Szerintem egy Bingo ez a sziget, én még biztosan visszamegyek, fõleg, mert a párom még nem járt ott és meg akarom neki mutatni.
Andi

# 189
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17027 Üzenet linkje2006-11-13 14:57:55 

Sziasztok! Szia Rekuc!

Saját idei tapasztalataimat tudom elmondani. Mi Skala Potamiaban voltunk, a szálláson svájci és német vendégek volt (mind 2 visszatérõ család). Nagyon kevés magyarral találkoztunk. Strandokon volt szinte minden nemzetiségû emberrel találkoztunk - szlovákokkal, görögökkel (sokan voltak) mi spec. sok némettel süttettük magunkat a napon.
Limenasban esténként is sokat megfordultunk, szerintem annyira nem bulizós, mint Paralia, de volt bõven nyüzsgés és rengeteg fiatal volt. Ugyanez mondható el Skala Potamia-ról is.

# 190
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17142 Üzenet linkje2006-11-17 18:41:50 

Köszi Andi és Urbia az infokat!!

Azt hiszem hogy egyre szimpibb nekem ez a Thassos! icon_smile.gif

És az árak drágábbak mint a szárazföldön??

# 191
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17148 Üzenet linkje2006-11-17 22:46:33 

Én anno nem tapasztaltam, bár elég érdekes volt, mert abban az évben álltak át Euróra és abszolút nem tudtam követni, hogy az árak a drachma áraknak megfelelõek voltak-e vagy sem. Erre inkább az tud választ adni, aki az idén volt.
# 192
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17150 Üzenet linkje2006-11-17 23:15:43 

Szia Kakadu!

Én valahogy lemaradtam arról, hogy az idén Thassoson is voltatok. Most láttam a képeidet. Megint csodásak, mint mindig! Nagyon tetszenek a hétköznapi életképeket ábrázoló fotóid. Ilyen szemszögbõl szinte senki sem mutatja be a képein Hellászt. Nem vagy te véletlenül fotóriporter? icon_smile.gif

Mesélnél egy kicsit, milyen volt a nyaralás, hol voltatok pontosan és mikor, meddig...???

Andi

# 193
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17172 Üzenet linkje2006-11-20 09:11:42 

Szia Rekuc!

Valóban egy kicsit drágább az élet a szigeten. Az élelmiszereknél kb 5%-ot kell rászámolni, benzin több, mint 10%-kal drágább. Elõször azon is meglepõdtünk, hogy a gyümölcsök eddigi tapasztalataink szerint mindig "fillérekbe" kerültek Görögországban, itt viszont jóval drágább volt, mint a szárazföldön. Pár nap után rájöttünk, hogy miért is drága a zöldség-gyümölcs. Mindent utaztatnak a szárazföldrõl, amit viszont minden háznál olcsó és finom a méz, szárított gyümölcs mézben, különbözõ magvak mézben, és méz-méz minden mennyiségben. Viszont járnak körbe autók amik mindig friss nagyon finom és olcsóbb gyümölcsöket árulnak, érdemesebb tõlük vásárolni, mint a szuper marketekbõl.
Ha még nem voltál arra viszont nagyon vigyázz, hogy ha mentek Keramoti felõl menjetek komppal, mert személyautó + 2 felnõtt + 2 gyerek 15-17 euro volt, Kavala felõl ugyanez 40 euro. Nagyon nem mindegy.

# 194
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17201 Üzenet linkje2006-11-21 08:34:59 

mi szeptemberben nem tapasztaltunk különbséget sem az üzemanyagárban, sem a gyümölcs és egyéb élelmiszer áraiban. a tavernák sem voltak drágábbak a szárazföldinél. mi Limenasban laktunk, és persze mindig megnéztük, hogy a sok taverna és supermarket közül melyikben hagyjuk a pénzünket.
# 195
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17231 Üzenet linkje2006-11-24 08:24:56 

Elnézést, hogy csak most válaszolok, de valahogy nem vettem észre a hozzászólásodat icon_redface.gif
Szeptemberben voltunk és összeségében számunkra Thassos felejtõs.
A sziget nagyon szép, nekem a helyiek nem tetszettek: nem volt semmi konfliktus, nem errõl van szó, egyszerüen számomra túlságosan elutasítóak voltak Görögország más vidékein élõ honfitársaikhoz képest, pedig már jártam egy-két helyen az elmúlt évek során és mostani utunk során amikor kirándultunk a szárazföldre ott sem tapasztaltam ilyet. Ebben persze szerintem szerepet játszhatnak a túristák bizonyos fajtái is: pl csak itt, Paralián, Sartiban és Korfu szervezett utasok által látogatott részein láttam térfigyelõ kamera rendszereket az üzletekben. Tekintve, hogy ezek nem olcsó mulatságok feltétlezem, hogy okkal és bizonyos tapasztalatok után döntöttek tömegesen a felszerelésük mellett. Kérdésedre visszatérve nem, nem vagyok fotóriporter, csak talán van szemem az emberekhez, észre szoktam venni a helyzetkomikumokat és ezeket igyekszem is megörökíteni, ide csak a szolídakat tettem fel icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu