#1642782011-06-03 11:51:21 Válasz a #164091. hsz-ra
Idézet:
Ezt megkontráznám, nekem 2 éve pont Sartin loptak le 2 db VW dísztárcsát a kocsimról, de tuti nem görögök voltak. Ja és nem egy eldugott utcában hanem a főutcán az apartman előtt, magam is meglepődtem...
Na akkor valami piti tolvaj banda járhatott arra mert nekem is két éve Sartin lopták le a fényes aluminium szelepsapkákat az autóról, ott szentségeltem, én is arra gondoltam ezek biztos nem görögök voltak, egyébként hogy mennyire pitiánerek voltak a Homasitában 500ft volt 5db aluminium szelepsapka.
nem csöppent el a kedvességtől a hölgy, szóval nem az a "beszélgetős" típus volt (ha az lett volna, az én udvarias visszakérdezésemre nem gurult volna be ennyire)
Az én privát véleményem az, hogy vannak bizonyos foglalkozások, munkakörök, ahol az udvariasság úgymond "elvárt". Én sem a rendőröktől, sem a határőröktől nem várom el, papírmunka, nézze meg amit akar és pá. Már egy felszolgálótól vagy egy kereskedelemben dolgozótól én is szívesen veszem, ha kicsit jobban odateszi magát. Azt kevésbé tartom hivataloskodónak, fontoskodónak.
Egyetértek Bitanggal, szerintem is csak papírmunka, az a dolga, hogy beléptessen meg kiléptessen, nem hogy elcsevegjen veled.
Az már szerintem más kérdés, hogy a legtöbb embernek ez pozitív első benyomás az adott országról...máshogy ítéled meg az adott országot, ha már a határnál is mondjuk váltanak veled 1-2 kedves szót, főleg ha nem vagy rutinos utazó. De engem például teljesen hidegen hagy
Én is úgy vélem, a határon az a jó, ha pont csak egy nyelvet beszélsz: a magyart
Mindenki másképp csinálja, s látom, magamra maradtam a véleményemmel, de különösebben nem zavar…
Én szeretem, ha egy határra érve a rendszámomat vagy az útlevelemet látva nem rándul görcsbe a „szerv” gyomra a „na, megint egy bunkó magyar” gondolattól, hanem örömmel, vagy legalább semlegesen fogad. Ennek érdekében előre köszönök, s ha tudok, akkor a saját nyelvén (erről az udvariasságról beszéltem), s ezért nem várok el cserébe semmit. Volt itt a fórumon régebben, aki azzal dicsekedett, hogy mosolyogva durván szembe-anyázta magyarul az útlevélkezelőt, mert úgysem érti. Így is lehet…
#1644132011-06-04 18:45:06 Válasz a #164402. hsz-ra
valahol én is olvastam... de elég forgalmas periódusban utaztok, szerintem sok magyar busz és autó lesz akkor Belgrádban, biztos nem tévedtek el.
Viszont: aki fórumtársunk írta, hogy május közepén 138 RSD volt a benzin literje. A neten május 18.-i frissítéssel 127 RSD körüli összeg van kiírva. Én erről szeretnék egy friss infót kapni, oké, nem azon a literenkénti 25-30 forinton fog múlni az út, de legalább tudjon róla a magyar...