Sziasztok!
Egy ideje már olvaslak benneteket és nagyon sok hasznos információt kaptam így látatlanban is
Idén ünnepeljük a tíz éves házassági évfordulónkat: Krétán. Június 25-én indulunk Rethymo mellé. Ez az első görög utunk, remélem minden rendben lesz. Bízom a jó időben is, bár a párommal vonzzuk a rossz időt
Mindenkinek jó készülődést kívánok: Blanchelor
Én is csatlakoznék a társasághoz. Mi szeptember elején indulunk Rethymnon mellé, de egyelőre fogalmam sincs merre kellen elindulni..mind a történelmi emlékek, mind a természeti értékeket szeretnénk szemügyre venni, de ahgy olvastam a beszámolókat, azt írtátok többen h szinte lehetetlenség egy hét alatt bejárni a szigetet..Pedig a nyugati oldalon nagyon szép part van, de kelet felé is szívesen elautóznánk..
nem beszélve Santorini-ről, oda mindenképp szeretnék átmenni egy napra..ennek mekkora esélye van szerinttetek?..és aki autót bérel, hol teszi, melyik irodánál és hogyan lehet velük felvenni a kapcsolatot??
Köszi a válaszokat előre is!
De jó, hogy még ilyen sokan előkerültetek, akik Krétára mennek! Remélem, hoztok majd infót a nagy szigetről nemsokára!
Hupika,
az a helyzet, hogy nem "szinte" lehetetlenség egy hét alatt bejárni Krétát, hanem teljesen lehetetlen. Kb. 3-4 hétre van ahhoz szükség, hogy a legfőbb látnivalókat láthasd. A szállásotok körüli helyekre koncentrálj, mert a távolabbiakat úgyis csak félnapos autóúttal tudnád elérni, olyasmibe nincs értelme belevágni.
Santorini: egy napra nem nagyon éri meg sztem átmenni, mert hosszú nap, sok utazás és drága is. Inkább máskor szervezzetek oda egy külön utat, megéri, hidd el, az egy hétre meg Krétán is nagy szükségetek lesz. Persze ha többet nem akartok Görögországba menni, csak ez az egy "most-vagy-soha" alkalom van Santorinire, akkor persze megértem, akkor menjetek mindenképpen!
Autóbérlés: előre lehet az interneten keresgélni, és e-mailben lelevelezni a bérlést. De ha nem akarsz már a reptérre autót kérni, akkor helyben tudsz majd bérelni, az üdülőhelyek környékén sok kölcsönző van.
#1646122011-06-06 16:50:52 Válasz a #164270. hsz-ra
Szia Ági!
Mi 4-5 éve voltunk Sartin augusztusban, állati meleg volt, majd egyszercsak beborult és egy egész nap csak esett... Minden helyi mondta, hogy ilyet ők már nagyon régen nem láttak... Le is hűlt a levegő. Szerintem vagy egy pulcsi vagy egy kardigán kéne, amit ki lehet cipzározni vagy gombolni és az időjárásnak megfelelően felvenni Meg ugye egy vékonyabb hosszú nadrágot is vinnék, biztos, ami biztos. Ezek nem foglalnak akkora helyet, mégis jobban érzed magad, ha véletlenül tényleg lehűl az idő.
Húú, most néztem, már csak 12 nap van nektek hátra
#1646132011-06-06 16:55:42 Válasz a #164577. hsz-ra
Szia Blanchelor!
Szerintem nagyon jól választottatok, biztos nagyon jól fogjátok érezni magatokat és felejthetetlen lesz a házassági évfordulótok!
Mi sem voltunk még Krétán, de nagyon sok segítséget kaptunk mindenkitől a szervezésben meg az útitervet illetően és hogy melyik helyeket érdemes megnézni, szóval szerintem nem fogunk csalódni!
Ha tudsz németül elég sok vélemény van, persze a németek ált. elég negatív értékeléseket adnak, szóval azt nem kell egy az egyben elhinni, van lehetőség itt a honlapon más nyelvű véleményeket is megnézni, bár csak egy angolt találtam.... De összességében meg voltak elégedve...
A semminél talán több....
#1646192011-06-06 17:17:04 Válasz a #164599. hsz-ra
Szia Hupika!
Hát az sajnos tényleg igaz, hogy egy hét kevés, választani kéne, hogy Kréta melyik részét szeretnétek bejárni, mert nem érdemes az egész napot az autóban tölteni. Ha visszaolvasol, komplett útiterveket is találhatsz itt a fórumon. Mi is idén megyünk először Krétára és az elején nehéz volt a döntés, de beláttuk, hogy a nagy távolságok miatt nem lehet mindent megnézni.
Szerintem először össze kellene írni azokat a helyeket, amiket mindenképpen meg akartok nézni, aztán szelektálni kell, hogy mi fér bele az időbe, vagy ha többen mentek, akkor azt kiválasztani, amire a legtöbben "voksoltak".
Verka ajánlott még anno egy útvonaltervezőt, ami megadja a km távolságot és hogy időben kb. mennyi megtenni azt az utat, nekünk nagyon bejött:
http://www.viamichelin.de/
Jó tervezgetést, ne igzgulj szeptemberig még meglesz az útiterv!
Meg még arra is van idő, hogy egy csomó autókölcsönző honlapját megnézd és képbe kerülj az árakkal.... Vagy árajánlatot kérj, vagy ha helyben béreltek, akkor megtudd, hogy mire kell odafigyelni...
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Rethymnoban található Domenica Apartmaról?
Júliusban megyünk oda, és szeretnék egy kis infóhoz jutni előtte.
(szoba felszereltség, befizetett vacsi stb.)
Előre is köszi a válaszokat.
Köszönet mindenkinek, a gyors válaszookért!! Feltétlenül megnézem, amiket javasoltatok!
Mi nászútra utazunk Krétára és egy darabig sajnos nemigen lesz módunk újra ellátogatni sem oda, sem máshová..ezért is szeretnénk a lehető legjobban kihasználni az egy hetet..
Esetleg van valami infótok a Hotel Maravel Land-ről? (Rethymno-ban)..
Néhány autókölcsönző elérhetőségét esetleg még meg tudnátok adni?
Köszönet!!
#1646852011-06-07 11:19:04 Válasz a #164683. hsz-ra
Szia Hupika!
Csak nem a Hotel Maravel Landba mentek? És nászútra? Képzeld: mi is
Most leszünk 10 éves házasok és ezt a szállodát választottuk. Szerintem egy darabig mi sem fogunk eljutni Krétára. Ti mikor mentek és melyik utazási irodával?
Mi június 25-én indulunk 7 éjszakára a Green Travellel.
Utánaolvastam a szállodának: írnak róla jót is rosszat is a küldöldi oldalakon, bár közvetlen vízparti, állítólag jó a kaja, ha megfelel egy három csillagos szálloda elvárásainak, akkor tökletesen elégedett leszek. Az utazási irodában azt mondák, hogy görög-egyiptomi a tulajdonos és három szállodája is van a környéken.
Blanchelor
Mi szeptember 3-án megyünk, egy héttel az esküvőnk után..addigra ti már megtapasztaljátok..mi a neckermannal utazunk,már január végén lefoglaltuk az utat, igen mi is olvastunk vegyes értékeléseket, ezért is érdeklődtem, hátha közületek személyesen is megtapasztalta..(a külföldieknek azért picit talán más a mércéjük..) nekünk is tökély lenne a 3*, hiszen nem a szobában akarunk ülni egész nap, a lényeg h legyen hol aludni és enni (FP)..
jujj, nektek mindjárt itt az idő, ti merrefelé veszitek az irányt? Van már kész utitervetek? Remélem majd beszámolsz, ha visszajöttetek! )
#1646912011-06-07 12:06:36 Válasz a #164687. hsz-ra
Ígérem, mindent megírok, ha visszajöttünk és jó gyakorlati tanácsokkal is szolgálhatok majd
Igazából 6 egész napunk lesz, mivel szombat 6 körül érünk a szállásra és következő szombat este indulunk haza. Ezért nem tervezünk túl sok kirándulást: 1 nap Rethymnon saját felefedezésben, helyi busszal (állítólag 20 percenként jár és helyi buszjeggyel lehet utazni), 1 nap Balos-lagúna és talán Elefanossi, szerintem helyi utazási irodával, vagy ha találunk "társakat", akkor autóval és 1 nap Heraklion, vagy helyi irodával, vagy busszal. A többi napot a környéken sétával és pihenéssel szeretnénk eltölteni. A szállodában hetente egyszer van görög est vagy diszkó (remélem, görög est lesz)
A Szamaria-szurdok is biztosan gyönyörű, de kissé tériszonyos vagyok és olvastam, hogy utána 2 nap vízhólyagos láb és izomláz, ezért nem biztos, hogy bevállaljuk, ilyen . A keleti rész az egyáltalán nem fog beleférni ebbe az egy hétbe sajnos.
#1646932011-06-07 12:22:15 Válasz a #164633. hsz-ra
Kedves Atomee!
Az apartmanról szép élménybeszámolót találsz Imrebacsi955 tollából itt az oldalon a Beszámolók aloldalon!Csak lenyitod,keresőbe beírod:Kréta,aztán már olvashatod is!
Szuper beszámoló!! Annak idején én is nagyon szerettem volna odamenni,remélem,ha hazaérsz,írsz majd te is róla,hogy neked hogy tetszett!
Akkor ezek szerint ti nem béreltek autót..mi majd szeretnénk, de előtte majd rálesek az itt is ajánlott útvonaltervezőre.. ..akkor várom az élménybeszámolót de addig még biztosan összefutunk itt..most már én is aktívabb leszek