#1643922011-06-04 13:17:10 Válasz a #164284. hsz-ra
Szia,
több is van: egy van a Thrakis utcán, egy másik a V. Konstantinou-n...
(Thrakis: templomnak háttal állva elindulsz, 2. utca jobbra, majd első utca balra, V.K.: templomtól ugyanúgy a 2. utca, de a kölcsönző vagy jobbra, vagy balra esik, erre már nem emlékszem pontosan)
Az első esti séta alkalmával felderítheted a környéket, nem olyan nagy falu ez, tuti belebotlasz még pár "Rent-A-Moto" kölcsönzőbe. A bérleti díjakkal kapcsolatban nem vagyok naprakész, 2006-ban egy quad napidíja 20€ volt
#1644082011-06-04 17:28:05 Válasz a #164284. hsz-ra
Köszönöm szépen Bitang a tájékoztatásodat,így már azért könnyebb lesz,ha tudjuk,hogy merre induljunk.
Tavaly Sartin nagyon bejött nekünk a motorral való kirándulás .
Egyébként junius 20-án indulunk a Grand Tours -sal,az Atlantis apartmanban fogunk lakni.A Pelagosba szerettünk volna menni,mivel legutóbb is ott voltunk,de sajnos már január első hetében le volt foglalva ez az időpont,így esett a választás az Atlantisra. Remélem nem csalódunk ebben sem,bár a Pelagost nehéz lesz überelni ,legalábbis szerintem.
Várnám,hogy a hazaérkezőktől információhoz jussak a jelenlegi árakkal,és minden egyébbel kapcsolatban,de nem tudom miért,alig van mozgás ebben a topicban . 2008-ban olyan pörgés volt itt már ilyenkor,napi 4-5 oldalak,élménybeszámolók,most meg szinte senki,vagy alig jár erre valaki . Sokat olvasom a Hellaszt,és pl.Josza is hova tünt vajon?Csak nem beteg?
Na, nagyon kezdek off lenni ,mégegyszer köszönöm az infót Bitang !Üdv!
#1644112011-06-04 18:24:56 Válasz a #164408. hsz-ra
Igen, a Pelagos minden tekintetben nyerő választás, talán egy hibája van: a terasz. Ha hátra nyílik az ajtaja akkor a kilátás nem a legszebb, ha pedig az utcafrontra, akkor meg a szomszédos szoba teraszáról látnak bele az ember szájába... egyébként ez a "szeparálatlanság" sok helyen fordul elő.
Josza tudtommal a múlt hónapban utazott Spanyolországba, és őszintén remélem, hogy mindketten a legjobb egészségnek örvendenek. De tényleg pang a fórum, nem csak ez a topic.
Paráliára megyünk nyaralni a Párommal és ott szeretnénk robogót bérelni. Szeretnék 1mini körutazást tenni a környéken kb30km-es sugarú körben. A google maps-ban nézegettem a környező településeket én kb25-öt találtam de ez időben nagyon sok lenne megnézni és nem is biztos, hogy érdemes lenne az összeset körbejárni. A kérdésem a következő lenne, hogy hova érdemes menni? Ha már ezt a kérdést feltették a fórumban akkor bocsi:) én nem találtam meg. A válaszokat előre is köszönöm. tokesviktor@citromail.hu
... ott szeretnénk robogót bérelni. Szeretnék 1mini körutazást tenni a környéken kb30km-es sugarú körben ...
Szia,
én inkább a 30 km sugarú félkört javaslom, mert a körhöz csónakot is kell bérelni
Komolyra fordítva a szót:
Érdemes megnézni Makrygialost (mellette a sólepárló és az iszapozó), Dionba elmenni és felmászni az Olymposra a Zeus kádjáig, bemotorozni Katerinibe (sokminden van itt, talán a szökőkutat látogatják legtöbben), és dél felé meglátogatni a többi üdülőfalut Platamonasig.
De ha megkeresed a Caravel apartmant, az ottani házibácsi (Panos) elég jól beszél magyarul, és ő szervez egynapos túrákat, intéz hozzá mocit, mindent. Jó helyekre visz el, kiwiültetvény, stb...
FIGYELEM!!! AKI SZERETNE PARÁLIÁN DOLGOZNI, TUD ANGOLUL+MAGYARUL+SZLOVÁKUL(VAGY ROMÁNUL) LEGALÁBB KÖZÉPSZINTEN (ANGOL HELYETT JÓ A GÖRÖG IS ) ÉS 1-2 HÉTEN BELÜL TUDNA IS KEZDENI, AZ ÍRJON NEKEM TOVÁBBI INFOÉRT A gogh.maria@gmail.com E-MAIL CÍMRE! S Ü R G Ő S !
Sziasztok !
Augusztus-Grand Tours-Paralia/első külföldi és buszos utunk/.
Azt mondták 20kg csomagot vihetünk személyenként.
A csomag mérete nem számít ,csak a súlya ?
Mekkora bőrönd lehet fejenként/max. hány literes/ ?
Lehet-e telefonálni onnan haza, a feltöltős mobiltelefonnal/t-home/ ?
A választ előre is köszönöm !
Opti!
Mi is utaztunk már a Grand Tours-sal. Nem mérlegelték le a bőröndök súlyát. Egyébként sok holmit felesleges vinni. Rá fogsz jönni, hogy felét sem használod, csak cipelted.
Én most pakoltam be a bőröndömet (65x45x25), mivel holnap utazunk. Alig birtam lezárni. Kiváncsiság képpen a mérlegre tettem és 15 kg. Ebben kettőnk holmija benne van. Ezen kivül még lesz egy hútőtáskánk. Ezek mennek a csomagtérbe. Az utastérbe egy kisebb méretű hátizsák, amibe néhány szendvics, pár darab alma és egy kis pogácsa, valamint ásványviz lesz az útra. Plusz még egy kisebb táska, amelyben egy polárpléd, kispárna, pulcsi, hosszú nadrág és zokni éjszakára, mert bizony éjjel elég hűvös szokott lenni. Bár mire Ti mentek augusztusban, már ezekre sem lesz szüksg.
Feltöltős kártyával tudsz telefonálni, csak arra ügyelj, hogy ezer forint alá ne menjen az egyenleged, mert akkor már se hivni, sem pedig fogadni nem tudsz. Legalább is néhány évvel ezelőtt még igy volt, amikor nekem is feltöltős kártyám volt. De bizbosan lesz valaki, aki ebben pontosabb infóval szolgál. Én is bele futottam. Szerencsére a család itton rájött, hogy mi is történhetett valójában és rátöltöttek a telcsimre.
Azóta is olvasom a fórumot és nagyon sok segítséget kaptam, amit köszönök Nektek! Augusztus 5-én nem utazik valaki esetleg a Dias-Zeus Travellel Paraliára? Nem sok jót olvastam ezzel az utazási irodával kapcsolatban, nyugtassatok meg, hogy azért nem lesz olyan rossz )
Volt valaki most az elmúlt hetekbe Paralián?
Ha igen ,akkor szeretném megkérdezni,hogy nyitva van még a Lidl?
Mert úgy hallottam ,hogy bezárt?Igaz vagy Nem.