Szomorúan olvasom,mert lehet,hogy szép az út,de borzasztó rosszul voltam...hát,majd hárman utazunk,mi és Daedalon...úgyis olyan görögös neve van.
Marcsi,Köszi,a pie meglesz,de én szeretem a tengeri herkentyűket is,kardhal nélkül nem jövünk haza!3 éve gyúrok rá.de mindig máshogy alakult!
Jutocska,azért egy részletes beszámoló majd készül?Vagy kérdezzünk?
Na,hát nézelődtem a Google-on aliada-ügyben...nagyon sok helyen emlitik,de a Gugi-forditó jóvoltából nem egyértelmű nekem.../aki esetleg tud angolul,és érdekli,ha megnézné és megosztaná velünk,jó lenne!/
Szóval a fokhagyma és a burgonya biztos összetevő,az egyik helyen pasta-nak emlitik-gondolom ez az olasz tészta megfelelője-,a másik oldalon polipot is irnak!
Marcsi!
Néhány tavernában megkérdezed?Hátha nagyon finom!!!
Ja,irnak még olyat,hogy kolokhythokostade...érzem én,hogy jókat fogunk ott enni!!!
Szia Miskolciutas!
Mivel beszámolót még mindig nem tudtam írni a tavalyi nyaralásunkról, ezért a jegyzeteimet előbogarászva megkerestem, nekünk tavaly mennyi volt a Skala-Petani Beach távolság időben.
Argostoli felé mentünk, aztán a sziget nyugati partján. Kifogtunk egy aszfaltszállító teherautót is, amely a kanyargós úton rendesen lassította a mögötte jövőket, nehéz volt megelőzni. Nekünk így volt kb. két órás az út.
Több helyet is megnéztünk aznap a félszigeten és néhányszor el is tévedtünk a hegyi falvakban, de gyönyörű helyeket láttunk. Összesen ezen a napon 202 km-t autóztunk.
D.
Itthon is azt mondják,hogy annyit tötyölök ezzel az aliadaval,hogy egyszerűbb majd enni egyet,aztán eldönteni mi volt!!!Hát,amennyien segitettetek-nagyon köszi!-már nem is tehetem meg,hogy nem eszek!!!
Kicsit visszafogott a kezdeti lelkesedésből,hogy ilyen sok lesz a kanyar,de majd meglátjuk!Köszi mindenkinek,hogy segit!
Ne parázz a kanyaroktól, valóban vannak kissé hajmeresztőbb részek, de mi kétszer is voltunk Kefalónián, robogóval jártuk be mindkétszer a szigetet. Az a kis izgalom belefér, meg lassan is kell menni, viszont a látvány - a gyönyörű öblök, partrészek - megéri az adrenalin fokozását.
Egyél sok finomságot, érezd jól magad és készíts sok szép képet nekünk.
Sajnos már egy jó ideje nem tudtam fórumozni, most is csak picit ugrottam be.
Látom, hova utaztok, először is szeretnék nagyon-nagyon jó utat kívánni!!!! Biztos mindenkinek szuper ideje lesz,a szigetek meg csodásak, rosszul biztosan nem fogjátok érezni magatokat.
Na de hogy ne térjek el a topik témájátol, íme egy kérdés...
Kefalonia-Zakynthos komppal: hol van a kikötő Zakynthoson?
Már leszerveztem a nászutunkat, több mint két hét Zakynthoson, de 2 napra átmegyünk Kefalonia csodálatos szigetére is. Viszont nem tudom, honnan indul a komp Zakynthosról Kefaloniára.
Szia,FIRKAMANÓ!!!!
De rég ,,láttalak"!!!Látom,a szeretett szigetedre mentek nászútra!!Csak gratulálni tudok!!!Minden jót kívánok,legyetek nagyon boldogok sokáig és jó utat!!!
Tudtam, hogy számíthatok Rád, nagyon köszi a segítséget!!!
Zsebkutyum!
Jó Téged is látni, nagyon jó utat kívánok, látom 3 nap múlva ismét görög földre lépsz, kicsit irigykedem, mert már alig bírok magammal, olyan soknak tűnik ez a 28 nap, mire én is mehetek.
Egy hét múlva, jövő hét pénteken indulunk Skalaba, a Hermes apartmanban fogunk lakni. Az alábbiakban kérném a segítségeteket, tapasztalataitokat.
1.
Milyen kirándulási lehetőségeket tudtok ajánani Skalaból? Minden érdekel, kivéve az autóbérlést, mivel bár van jogosítványom,még Mo-on sem vezetek, nemhogy Görögországban. A motorbérlés is kiesett, hárman vagyunk, gyerekkel. De minden más lehetőségre nyitott vagyok (busz, hajó (olvastam, hogy Skalaból indul Zakynthosra hajó), gyaloglás (6-8 km oda-vissza a parton simán belefér)). A Myrtos Beachre mindenféleképpen elmegyünk, de ezt csak fakultatív program keretében jöhet szóba. Ha valaki tudna valami "kisebb" kalandozást ajánlani, azt megköszönném.
2.
A Grand Tours utazási irodával megyünk, első körben simán elutasítottam, hogy félpanziót (illetve csak vacsorát) befizessek (19.000.- / fő), mivel jobban szeretem én kiválasztani hogy hol és mit fogok vacsorázni. Viszont egy angol fórumon azt olvastam, hogy mostanában durván megemelkedtek az árak Kefalónián. Sajnos ezt a témát oldalakon keresztül rágcsálták, de konkrétumokat senki sem írt. Csak az éttermi, tavernás étkezéssel kapcsolatban kérdezem: mennyire drágák ezek a helyek most? Esetleg tudna valaki ajánlani egy kellemes és korrekt árakkal működő tavernát? Van valakinek tapasztalata a Hermeshez kapcsolódó tavernáról, ahova a vacsorát innen Mo-ról be lehet fizetni?