#1598492011-04-11 14:56:11 Válasz a #159628. hsz-ra
Kedves Gugli! elolvastam az előtted szólókat, s azt hiszem minden fontosat megtudtam. Én is az Ioannis apartmant találtam nagyon jónak /képen/, majd írok nekik. Szeptember 10. körül mennénk, akkor talán lesz már jobban hely, mint a főszezonban.
Az időjárás kérdéses még, vajon mennyi a szokásos nappali hőmérséklet szeptember közepe, második fele körül?
#1603352011-04-20 00:38:16 Válasz a #159849. hsz-ra
Szia Etel!
Az Ioannis kívülről nagyon jó választásnak tűnik, de belülről sajna még nem volt szerencsém hozzá. Sem tavaly augusztus közepére, sem tavalyelőtt szeptember elejére nem volt már hely, amikor próbáltam foglalni (kb. 4 héttel hamarabb). Elég népszerű a bolgár és szerb túristák között! Az időről annyit, hogy legtöbbször aug. 20 környékén mentünk, nem is volt semmi gond, te tavalyelőtt a szept. elejei indulással megszívtuk, kb. egy hétig szuper volt az idő, de utána annyira rossz lett, hogy inkább délebbre vonultunk, mint a fecskék. Mondjuk a víz addig is meleg volt. A szeptember már van némi rizikó, de sokan esküsznek rá.
Szia titi68! Láttam az utazólistán hogy sikerült foglalni augusztusban nektek is. Így akkor már valóban lehet, hogy összefutunk. Megnéztem a Platanost, egészen szimpatikusnak tűnik. Már nem is kell olyan sokat várni....
#1647942011-06-08 07:23:11 Válasz a #164529. hsz-ra
Szia Anakin!
Nem volt egyszerű a foglalás, az általam megkeresett 15 apartman közül már csak itt volt hely. Itt is csak némi kompromisszum árán sikerült lefoglalni az utolsó két apartmant. Úgy látom telt ház lesz Vourvourouban!
A két apartman elég messze van egymástól, de csónakot bérelni oda fogunk menni, meg a kedvenc éttermem is ott van mellettetek, elvileg összefuthatunk.
Sok még az a két hónap, de legalább van konkrét dátum, lehet vágni a centit!
Áh, azóta nálunk történt egy kis negatívum...mert bedöglött az autónk. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy 6-800.000 Ft-ba kerül a javítása... Így aztán most "örülök", hogy még 2 hónap van hátra a nyaralásig. Kicsit összezuhantunk, hogy meg lesz-e a nyaralásra is meg az autóra is a pénz, de nagyon igyekszünk, még nem tettem le Vourvourouról.
Meg hát a foglalót sem kellene elbukni. Azért itt a Hellaszon figyelem a hátralévő napok számát!
Remélem, hogy sikerülni fog, és össze tudjátok hozni a pénzt mindenre! Még szerencse, hogy nem a nyaralás alatt történt a baj, az még rosszabb lenne! Ha esetleg nem jönne össze mégsem próbáld meg visszakérni az előleget. Még van idejük, simán ki tudják adni a helyeteket, úgyis telt ház van náluk, és a legnépszerűbb időszakra foglaltatok. Rendes nőcinek tűnt Fofo néni, érdemes lenne megpróbálni!
#1680522011-07-01 16:32:03 Válasz a #168027. hsz-ra
Rudolf és Etel! Ti egy csapat vagytok, vagy egymástól függetlenül mentek egyszerre Vourvourouba? A Christaras nagyon jó választás, csak aug. közepére sajna már nem volt helyük. A parton kb. 100 m balra (ha a hátad mögött az apartman) van a Paris étterem, ha akartok jót enni oda menjetek el. Tele van görögökkel, semmi extra, de jó a kaja, ráadásul gyönyörű a naplemente is a teraszról, ha jókor mentek! Hétvégén este össze szokott jönni ott egy kis zenész csapat, semmi erősítés, csak akusztikus hangszerek és ének... Nekem nagyon bejött!
#1695802011-07-13 16:57:36 Válasz a #168052. hsz-ra
Sziasztok!
Én 2006-ban egy hetet töltöttem a családommal Vourvourouban, a legszebb emlékeink egyike. Véletlenül akadtam rá a neten a fotókra, azt gondoltam, ha fele annyira szép, már megéri. És bejött! Az öblök gyönyörűek, a víz ragyogó kék, a környezete, a sziklák csodásak. Mi motoroztunk is, bejártuk a környéket (Sartiban is nosztalgiáztunk, mert ott előtte már voltunk). Remek hely, ha valahonnan karmolhatnék annyi lóvét, tuti oda mennénk idén is. Mi a Rena apartmanházban voltunk, nem luxus, de a célnak maximálisan megfelelt, és árban is jó. A falu tipikus, nincs különösebb extra benne, tavernák, éttermek, szórakozási lehetőségek vannak, és csodás tengerpart! Szóval, hajrá, mindenkit bíztatok, ide menjetek nyaralni! Gabi
#1697042011-07-14 14:37:11 Válasz a #169580. hsz-ra
Én viszont csak azokat biztatom arra, hogy oda menjenek nyaralni, akik az abszolút nyugis helyeket keresik. Aki nyüzsire vágyik, az inkább Sartiba, Asprovaltára, Paraliába stb. menjen.
A víz, az öblök tényleg gyönyörűek, lehet jókat enni, de bulizni itt nem nagyon lehet!
Többek között ezért szeretem Görögországot, mert ilyen nyugis helyek is vannak!
#1705382011-07-21 12:32:53 Válasz a #168052. hsz-ra
Külön-külön mentünk. Én nem is hallottam magyar szót a 8 nap alatt, csak amikor átmentünk utolsó délután Sarti-ba
A Christaras második emeletén voltunk, a kisebb erkélyes két hálószobás apartmanban. Kilátás gyönyörű, egy kicsit zavart, hogy az erkélyek között nem volt elválasztó fal. Az apartman 4 felnőtt korú embernek /a gyermekek már nem tinédzserek/ éppen megfelelt, s az erkélyen is pont elfértünk. A felszerelés megfelelő - bár egy fakanál és egy rendes kés elkelt volna - a hűtő nagy. Minden nap takarítottak, 3-szor cseréltek törölközőt. A Karydi beachen túl találtunk csodás szabad strandot ahol nem volt akkora tömeg. Ajánlom a Bahia beach-et, ez kb. 3-4km. Le kell menni egy földes úton még kb. 2 km-t, s elénk tárul egy gyönyörű öböl kavicsos-homokos parttal. A strand mindennel fel van szerelve. A napágyakért nem kell fizetni, csak fogyasztani kell valamit. A facsart friss narancslé 5,- Eur - ezt nem ajánlom. A többi elfogadható áron van. A zene is jó, ha nincs disc jockey akkor pedig nem is túl hangos.
Körbe jártuk az egész félszigetet, tetszett még Porto Koufo és a Nikiti előtti strandok. Porto Carras óriás szállodái már látványnak sem nyerték meg a tetszésünket. Sarti pedig szerintem az utolsó hely lenne ahová mennék. Ne lőjetek! Ha valaki úgy akarja magát érezni mintha Siófokon lenne az menjen nyugodtan.
Összefoglalva: Halkidiki gyönyörű, zöld sziget, s ha kitartóan keresünk akkor eldugottabb, nyugalmas helyeket is találunk. Vourvourou pedig nem akar tömegeket kiszolgálni - remélem ez a helyzet nem is fog változni .