Egyébként nem voltunk szerintem vészesek,csak az ő tűrőképességük volt túl alacsony. Sokszor engem is zavar alváskor a szomszéd,de azért nem szólok minden egyes zajért.
Azt is tudom hogy különbözőek vagyunk, ők azért mentek hogy pihenjenek,mi azért mentünk hogy végre együtt töltsünk egy kis időt,mert nagyon keveset találkozunk. Ugyanannyit fizettünk az útért, mint ők, és mégsem úgy kezelte az idegenvezető a dolgot, hogy csitítja a feszültséget,hanem még véleményem szerint szította is azzal,hogy mindig nekünk kellett meghunyászkodni. Nem beszélve arról,hogy sokszor még szieszta idő előtt szóltak nekünk. Mi bezzeg egyszersem szóltunk a kora reggeli csörömpölésért, széktologatásért...
Egyébként ha jól gondolom mint minden férfiember,Te is szereted a hasad, a Tassos tavernáról majd rakok fel képet. Olyan nagyon jókat ettünk ott,hogy még mindig összefut a nyál a számban
Már rájöttem a picasas dologra,most már csak szabadidő kell,és meg is lesznek a képek
Nem baj Györgyi, hogy kicsit késtél.. Az élmények mindig jól jönnek.. Ezzel is segítesz a most utazóknak:) Pl nekem is:) Főleg mert én is a Villa Maria apartmanba megyek.. Örülök neki, hogy ezek szerint jól választottam.. Júliusban azért biztosan többen leszünk mint 3 fő
De jó.. Mondjuk gondoltam, hogy aranyos Vivien.. Egy másik fórumon nagyon készségesen segít mindenkinek.. Tényleg nyugodtan lehet hozzá fordulni:)
Szerintem a tengeri fűvet mikor beindul igazan a szezon addigra nem lesz ott.. Majd megkérdezzük azoktól akik most érnek haza:D
Hmm.. Ez érdekes.. Ezt már mástól is hallottam, hogy a programokon lévő üzemekben nem olcsóbb a bor és a olíva olaj sem..
Mondjuk én ezzel tavaly megszívtam.. Voltam szigettúrán.. Kóstoltam nagyon finom borokat.. Mondom nem veszek ott mert 6 eurót sokaltam érte.. Gondoltam majd vadászok valamelyik szupermarketban.. Főleg mazsola bort szerettem volna szerezni.. Aztán jól megszívtam mert sehol nem találtam.. Vagy rosszul kerestem.. Úgy hogy lehet most beruházok a kiránduláson erre:) Bár ha valaki mond nekem egy olyan helyet ahol lehet kapni fini mazsola vagy bármilyen bort akkor meggondolandó a dolog.. Ebben várom mindenkinek a hozzászólását.. Minden infó nagyon jól jön
Mi alapján döntik el, hogy mikor köthet ki a hajó? Asszem ha jól emlékszem Schumynak nem sikerült ez.. Pedig még később is utazott.. Gondolná az ember, akkor nyugodtabb az idő.. Remélem nekem nem lesz olyan, hogy nem tudok majd kikötni.. Nem biztos, hogy ebben az esetben őszinte lenne a mosolyom..
Persze figyelnek, meg nagyon is jól vezetnek.. Tavaly olyan helyen ment el egy görög sofőr nagy busszal ahol szinte lehetetlen.. Ő megoldotta:D Dudálnak de mennek is mint a meszes..
Hát igen. Vannak igazan görögös helyek Görögbe:) Ilyen pl Santorini is.. Nah oda nem mennék el pl.. Max ha nyerek egy utat oda..
Engem nem zavar az ha nem igazan van görögös feeling.. A lényeg, hogy nagyon jól érezd magad!
Köszi a beszámolót
Üdv: István
Lehetséges.. Ezzel a turnussal utazó idősebbek nem voltak fiatalosak.. Van aki nem szereti, ha valaki nagyon túlzásba viszi a jókedvet..
Persze.. Ilyen helyen előfordulnak a hasonló dolgok.. Nekem is volt olyan, amikor nem olyan halkan csináltak valamit a szomszédok.. De nem szóltam no meg úgy sem voltam az apartmanban.. Éjjel meg csend volt:)
Igen.. Az idősek egész nap leginkább a tengerparton heverésznek:) Mondjuk én tavaly vegyes korosztállyal utaztam.. Sőt az idősek is nagyon lazák voltak.. Pl egy 80 éves néninek olyan dumája volt szakadtunk a nevetéstől No meg úgy úszott a tengerben csak lestem..
Hmm.. Lehet mikor tolták a széket akkor azzal közlekedtek.. Azzal jártak:)
Igazad van.. Szerintem itt nem azzal volt a baj, hogy jó kedvetek volt, hanem azzal, hogy bizonyos helyzetekben kellett volna ebből visszavenni.. Ahány ember annyi féle dolog.. Mindenkinek alkalmazkodnia kellett volna mindenkihez.
Ami persze nem egyszerű..
Óóó.. Honnan tudod, hogy pasi vagyok? Lehet nő rejtőzik a sorok mögött, csak pasi névvel..
Hát szeretem a hasam igen.. És ugye mindenki tudja a nő a pasit a hasával tudja megfogni..
Hát.. Engem is megehet, de egyben válogatós is vagyok:D Nem könnyű megfőzni:P
Jó jó várom a képeket.. Kíváncsi vagyok milyen finomságokat készítettek ott:D
Mi volt az a nagy jó? Pár ételt ki tudnál emelni?
Óó.. Ha megvan a picasas dolog meglesz a szabadidőd is..
Apropó.. Ti kocsival végigjártátok a szigetet?
Fakultatív programon voltál?
#1649362011-06-09 11:49:00 Válasz a #164919. hsz-ra
Isti!
Utólag elárulom, kérdeztem a Vivient mikor jött a váltás turnus, hogy jött az Isti? Rögtön vágta, hogy ő nem most jön hanem később. Tudtam, hogy Te ide jössz ahol mi voltunk.
A borral kapcsolatban nem tudok mit mondani mert engem nem értintett. Viszont veszegettünk ouzot, ami 9-10 eu között volt a 7 dl.-es ha jól emlékszem . Ez az ouzo 12.(van többféle, de nekünk ez ízlett). Hazafelé viszont a Duty free-ben 12 eu 2 liter. Kár, hogy odafelé nem lehet betankolni. Az olajbogyót 3 eu ért vettük a kiránduláson viszont ezen a helyen 1kg -ot vettem 2 eu ért.
Szerintem érdemes itt vásárolni hazafelé akár ajándékot akár csak tarcsiba, hogy kitatson egy kis ideig.
Azt hiszem azt még Zakyról megírtam, hogy 7 3o-kor már Killiniben voltunk és a busz velünk jött, a Kefaloniások maguk mentek a kompon át , de a sofőrök segítségével. (ők vették meg a jegyet) 8.50 eu Zakyra, 10 Kefára.
Motort mi nem béreltünk az említett útviszonyok miatt. Habár máskor azt tettük. Úgy emlékszem a kocsibérlés 50 eu körül volt .
Mi nagyon gyrososak vagyunk minden nap ettünk 1-2-t. A Villa Maria tulajék szupermarketjével szemben van az Amouditsi nevü taverna, ahol nagyon finomat ettünk .2 eu a pitás ( nem csirke) és isteni , finom a görögsali is az 6 eu, de nagyon nagy adag.Ha Agios Sostis partján megyünk nem Laganas felé, akkor kanyarodik az út jobb felé és a kanyarban van ez a taverna , egy kék színü tavernával szemben, pár lépcsőn kell felmenni és egy világítótorony van kerámiából kirakva a falra aminek világít is a teteje.Na ezt jól elmagyaráztam!!!!! Remélem megtaláljátok. A boltok közül az utolsó a legolcsóbb ami Laganas felé vezető úton van. A La Curva-ban mi nem voltunk. Laganas főutcájának elején van egy Waikiki nevű förmedvény ahol olyan pocsék gyrost ettünk, hogy míg élünk megemlegetjük. Majonézt és Ketchapot kínáltak hozzá.....Hideg és rossz volt. Hát szerintem isten elleni vétek, ők az angol fiatalokra építenek. Egyék!
Hoppá... Ennyire megjegyezték, hogy megyek majd.. Ez meglepő.. Főleg Vivientől.. Hiszen csak 1 ember vagyok a sokból..
Nem baj Györgyi.. A szándék is számít Majd szerzek még infót, ha nem akkor meg majd feltalálom magam kint:) Ouzot tavaly ittam, meghívtak rá.. Egy korty után mondtam köszi ezt meg is ihatod.. Nekem nem ízlett.. Amúgy sem vagyok az a nagyon piálos..
Óóó. Tök jó.. Akkor hazafelé megáll a busz a vámmentes határon:) Úgy is venni akartam apunak Metaxát..
Odafelé azt hiszem azért nem áll meg a busz mert, mivel vámmentes görögbe meg nem igazan lehet így bevinni.. Bár hülyeséget sem akarok írni... De nem is baj a lényeg hazafelé is megáll ott a busz akkor is be lehet tankolni piából Vagy másból is esetleg..
Hmm.. Hát egy picit olcsóbb a bogyó Őszintén szólva nem ettem még bogyót sem:) Nem is biztos, hogy eszem majd.. Az olíva olaj sem nyerte el a tetszésem annyira.. Még barátkozom az ízével..
Persze, persze.. Betankolok pár dologból.. Majd veszek sok sok édességet:P Azt úgy is imádom:)
Tavaly is ott vettem anyunak Raffaelot:) 5 euró volt egy jó nagy dobozzal:)
Az szép.. A sofőrők szépen taposták a gázpedált:) Fél 8-ra odaérni.. Minden elismerés nekik:) Kíváncsi vagyok mikor én megyek (július 8-án indulok), mennyire lesz hosszú az út.. Ugyan ez sem zavar, tök jól elnézelődőm.. Igaz a hátam tavaly is 3 felé tört 4 óra után
Köszi az infókat.. Segítettél ismét!
Őőő.. Egy valamiről kifaggatnálak ha nem baj:)
Keribe sikerült eljutnod? Ha igen hogyan oldottad ezt meg? Esetleg máshol is jártál helyi buszokkal?
Szia Györgyi! Köszi a válaszokat, remélem megtaláljuk a jó gyroszosokat. Tényleg annyira gáz az ottani út? Mi végig robogóztuk Thasszoszt és Lefkadát is, de semmi rosszat nem tapasztaltunk. Már nem Te vagy az első, aki szerint Zakyn nagyon veszélyes motorozni. Remélem, hogy azért nem egészen így van, mert mi nagyon szeretnénk motorral körbejárni a szigetet.
Csirke gyros nincs is sehol? Jellemzőbb a disznó vagy bárány husiból készült gyros?
Vivien nem ajánlott nektek mikor megérkeztetek jó gyrosot helyet és éttermet? Olyat ahol van magyar nyelvű étlap is?
Nekem tavaly igen.. Ki is próbáltam ott a gyrost.. Többször is visszatértem oda annyira fini volt..
Ez komoly??? Ilyet sem láttam még sehol.. Nem is hallottam:) Ketchup, majonéz itthon jellemző.. Nah de kint.. Szép
Akartam valamit kérdezni még.. Mire leírtam ezeket addigra elfelejtettem.. Nem baj, majd eszembe jut és akkor megtámadlak vele...
Van csirke gyros is, de az nem kifejezetten görögös. Olajbogyó és ouzo nélkül lehet élni , de nem érdemes!
Ahol magyar étlap van az Magyarország! Ha görög estre mész nehogy cigányzenét várj!
Az utak nagyon kanyargósak meredekek keskenyek és nem mindenütt van korlát. Persze lassan járj , tovább élsz!
Óvatosan lehet közlekedni, szerintem a fővárosba érdemesebb motorral busszal menni , viszont a hegyekben véleményem szerint megbízhatóbb a helyi sofőr. Mi csak Zakyntoson voltunk egyénileg busszal. Így volt 3 nap program és 3 nap pihenés. Keriben nem voltunk.
Csirke gyros nincs is sehol? Jellemzőbb a disznó vagy bárány husiból készült gyros?
Vivien nem ajánlott nektek mikor megérkeztetek jó gyrosot helyet és éttermet? Olyat ahol van magyar nyelvű étlap is?
Nekem tavaly igen.. Ki is próbáltam ott a gyrost.. Többször is visszatértem oda annyira fini volt..
Ez komoly??? Ilyet sem láttam még sehol.. Nem is hallottam:) Ketchup, majonéz itthon jellemző.. Nah de kint.. Szép
Akartam valamit kérdezni még.. Mire leírtam ezeket addigra elfelejtettem.. Nem baj, majd eszembe jut és akkor megtámadlak vele...
Üdv:
István
Isti!
A csirke gyros nem gyros:) Mondjuk én mielőtt nem ettem Görögországban, csak a csirkét ettem meg, most meg már az igazi gyros a bárányból készül, sültkrumplival, ketchuppal, mustárral...(egyébként Keriben ettük eddigi pályafutásunk során a legjobb gyrost, Keribe menet a fő út végén jobbra, rögtön a parton) És hozzáteszem, nem szeretem a mustárt, de az igaziba raknak görögföldön
Szerintem nem volt vészes a közlekedés kint Zantén, mi nagyon élveztük az autókázást, így egy csomó olyan helyre eljutottunk, ami nincs az utikönyvekben. Thesszalonikiben sokkal gázosabb volt a közlekedés, de még mindig 5x inkább ott, mint Pesten. Csak meg kell szokni, hogy lendületesebbek, folyton integetnek, kiabálnak, dudálnak.
#1649692011-06-09 21:01:12 Válasz a #164966. hsz-ra
Szerintem is nagyon fontos hogy érezzük hol vagyunk. Akkor minek megyünk görögbe, ha olyan mintha a Balatonnál üdülnénk? A Balcsi is nagyon jó, lángost enni, zöldes vízben lubickolni, és a Szent Benedeken hajókázni. De görögben gyrost és muszakát eszünk ouzot iszunk és majdnem sírunk a gyönyörü kék víz láttán. Kell, hogy a feketébe öltözött mama locsolja reggel a virágait miközben elsuttog egy kalimerát. Kell a frappé a jó illat a pékségnél stb..stb.. Csak így van értelme az egésznek.
#1649712011-06-09 21:25:43 Válasz a #164969. hsz-ra
sziasztok!
én teljesen egyetértek veled! mindent ki kell próbálni ami görög, legalább abban az egy hétben amíg ott lehetünk. az év összes többi napja úgyis a munkáról, meg nyáron a lángosról szól.