#1650162011-06-10 12:36:23 Válasz a #116988. hsz-ra
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
1 hónap múlva ismét eljutunk Zakynthosra, de nem tudom, hogy hol van a kikötő, ahonnan indula komp Kefaloniára. Tudom hogy fent északon, de szükségem lenne egy pontos helyre. Valaki ment már egyénileg át Kefalloniára?
Argassiban tud valaki olcsó motorkölcsönzőt? Vajon itt is megengedik majd, hogy egy éjszakára átvigyük a robogót a szomszédos szigetre?
Na még egy kérdés: A nyugati partot is fel szeretnénk fedezni, erre 4 évvel ezelőtt nem volt leehtőségünk. Tudtok szép strandokat?
#1650192011-06-10 12:45:38 Válasz a #164996. hsz-ra
Kedves Zuzanna!
Bizonyára nagyon jó idő lesz. Mi az első turnussal voltunk és már akkor is meleg volt nappal. Este kellett egy vékony pulcsi.
Hát a tengerrel nincs baj, annál inkább a parttal. Sok volt a szemét, a helyi strand tele volt tengeri füvel, de azt hiszem erről már írtam. Nagyon keskeny a part, Laganas felé meg nyüzsis és ott sem igazán tiszta. Mi kimentünk egészen Kalamaki beachig , arra csendesebb, de a part ott meg tele van szúrós növénnyel. Nagyon messze is van, kb 3 órát gyalogoltunk Agios Sostistól. Itt a leszálló repülőkben lehet gyönyörködni. A sziget szép, a fakultatívokat ne hagyd ki, se a buszosat, se a hajósat. Igazán csak ezek jelentik a felejthetetlen élményt.
Firkamanó!
Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de nekem úgy rémlik, mintha Agios Nikolaosról menne. Úgy emlékszem ezt mondta nekünk annó azt mondta volna az idegenvezető, hogy innen indul. Meg északon ez a legforgalmasabb és legnagyobb kikötő. (szerintem még szép is, nagyon édes kis hajók horgonyoztak ott)
Partnak én nagyon ajánlom Kerit megnézni, de a naplemente biztos, hogy ott a legszebb. A nyugati rész egyébként inkább sziklás, de biztos, hogy ott is találtok szép helyeket. Mi két nap béreltünk autót, egyik nap a jobb, másik nap a bal oldalt jártuk végig, a sziget belsejére már nem is jutott időnk.
#1650362011-06-10 14:08:51 Válasz a #165019. hsz-ra
Kedves Györgyi és Isti !
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat A tengerhőfok kipipálva, már nem aggódom.
Limni Keri beach-en leszünk, a teknősszigettel szemben, azt mondják nyugis hely, azért remélem nem túl kihalt. A tenger meg őszintén remélem, h nem lesz koszos.
Eredetileg Agios Sostisra szerettem volna menni, de oda már nem találok apartmant. Ha van ötletetek, szívesen fogadom.
Én úgy tudom, hogy a kölcsönzött járművet nem lehet kivinni a szigetről sehová sem.. Nem engedik.. Csak az adott szigeten lehet közlekedni vele..Persze aki jobban tudja ezt az nyugodtan javítson ki:)
Tyűha... 3 óra gyalog Agios Sostisból Kalamaki.. Azt hittem közelebb van.. Biztosan van oda busz is, csak az meg úgy jár mint a madár..
Érdekes lesz mindent megnézni amit szeretnék a 3 fakultatív programon kívül..
#1650492011-06-10 15:12:38 Válasz a #165016. hsz-ra
szia! a kikötő agios nikolaos nevet viseli fent északon. nem lehet kivinni semmilyen járművet a szigetről, még úgyse ha aznap vissza is jönnél, csak nem lehet nem engedik. ha kefalóniára szeretnél menni szerintem válassz valamilyen szervezett programot, mert másként nem hinném, hogy megtudod oldani.
#1650682011-06-10 17:22:12 Válasz a #165049. hsz-ra
Sziasztok!
Mi tavaly előtt Lefkadán úgy béreltünk robogót, hogy megbeszéltük velük, hogy átmegyünk egy napra Kefaloniára. Megengedték
Azt mondták, hogy ha valami baj van a robogóval, nem tudnak átjönni a másik szigetre javítani.
Én is úgy gondoltam, hogy agios nikolaosban van a kikötő, de valahol volimes-t említettek, aztán gondoltam inkább megkérdezem.
Kefalonián már lefoglaltam a szállást, szóval a szervezett út nem jó. Egyébként ha mindkét napra befizetnék egy szervezett utat, akkor is drágábban jönnék ki. Ezért legrosszabb esetben átmegyünk robogó nélkül, és Kefalonián bérlünk autót.
Mi meg már nem megyünk az idén,úgyhogy én nyertem. Sajnáljatok és hogy ne sírjak valaki vigyen magával erre a bjutifúl szigetre
Lecseréltem az albumomat,kicsit rendszertelenek a képek,mert 4 ember fényképezőgépeiről szedtem össze,de azért szeressétek
Ancsa! Ez övön aluli volt! A képeidet nézegetve az embernek a szíve belesajdul, úgy menne már! Gyönyörű képek. Az éjjeli látogatónak én nem biztos, hogy örülnék!
Wáááá...meg vagyok veszve a tenger gyümölcsei kajákééééért! A polip a kedvenc, de a rákot sem veti meg a kis bélésem. Ha van még kajás kép árral együtt, annak nagyon de nagyon tudnék örülni.
Zakynthos vágyokazás csitítása képpen ma voltunk a Mogyoródi Aquaparkban...királyos volt, csak furcsa, hogy nem sós a víz, hanem klóros