Szerintem monika137 véletlenül elírta, és nem Platamont akart írni, hanem Paraliát, ugyanis tudomásom szerint Paralia és Nei Pori közti távolság a 40 km.
Szia Dóra!
Nem kell megijedned,mert Platamonas Nei Poritól kb 3-4 km re van! Szép lassan sétálva kb fél óra!
A kis vonattal meg 15 perc...Robogóval és quaddal voltunk,hogy bejárhassunk mindent!
mylo
Akkor tényleg csak egy köpésre lakunk egymástól. Ennek nagyon örülök. Megkérdezhetem, hogy hányan mentek? Mi hárman leszünk. A férjem, a 11 éves lányom, és én. Ez csak azért érdekelne, mert írtad a közös programot. Lehet megtudjuk oldani autóval, ugyanis mi 4 autoval megyünk összesen, és egyik sincs tele.
#1657812011-06-16 13:43:55 Válasz a #165758. hsz-ra
Jaj igen Paraliát akartam írni !!! A nagy izgalomba irtam bocsi ,Már csak 4 nap és inudulunk . Szanaszét minden és még dolgoznom is kell ma éjjel. Na nem mentegetőzöm elírtam,Bocsi
#1657842011-06-16 13:59:43 Válasz a #165780. hsz-ra
Szia Ági!
Mi öten megyünk, a tavalyi képeken láthatsz bennünket, csak a fiatal lány helyett a fiaim keresztanyja, a nővérem fog jönni. De nagyon jó lenne valahová közösen elmenni. Mind a 4 autó tőletek megy?
Üdv: Saci
Semmi gond. Tévedni emberi dolog. Elhiszem hogy izgulsz, nekünk még van időnk bőven, de már mi is izgulunk. Mi lesz még az indulás előtti napokon.
Jó utat, jó időt, és nagyon kellemes, élményekben gazdag nyaralást kívánok nektek.
Mylonak teljesen igaza van. Nei Pori és Platamon között 3-4 km a távolság. Simán át lehet gyalogolni. Mi napi szinten átjártunk. Volt, hogy kisvonattal mentünk és gyalog jöttünk vissza. A kisvonat 3 euroért visz át. Ha nem szállsz le róla, akkor a visszautat nem kell kifizetned. Egyáltalán nem vészes gyalog sem. A férjem a beteg térdével többször is megtette gyalogosan ezt az utat.
Baloghdora, neked üzenem:
Út közben gyönyörű házakat, kerteket, szállodákat láthattok. Út közben találtok egy kertészetet is. Nyugodtan be lehet menni szétnézni. Csodás virágok, fűszernövények vannak, és azok az illatok.........!!! Platamon gyönyörű. Itt még vannak régi halászkonyhók. A várba is fel lehet menni. 3 óráig van nyitva. 2 euró a belépő. Sajnos mi lekéstük, igy csak kívűről tudtuk körüljárni. De onnan a kilátás mindenképpen megérte. Az utolsó 700 m eléggé húzós volt. De igy is 1,5 óra alatt megjártuk. Este csodálatosan ki van világitva. Fényei átlátszanak Nei Poriba is.
#1657922011-06-16 14:15:28 Válasz a #165788. hsz-ra
Szia Ági!
Ezt tudva, hogy a közelből indultok autóval, mi is bevállaltuk volna az autós utazást, de egyedül nem akartuk elindulni. Tavaly is busszal voltunk, kicsit fárasztó volt, de utána kipihentük magunkat. Ennek rreményében indulunk el ismét busszal.
Üdv!
Reménykedjünk abban, hogy jövőre is sikerül eljutni Göröghonba, és akkor majd talán mehetünk együtt kocsival. Az biztos, hogy mi csak is azzal megyünk. Nem vagyunk kötve semmihez és senkihez. Arról nem is beszélve, hogy kint is a magad ura tudsz lenni. Mi 2008-ban Paralián voltunk, ott is kocsival. Elmentünk a Meteorákhoz, felmentünk az olymposra, bebarangoltuk keresztül kasul. Olyan helyeken is jártunk, ahova a fakultatív nem visz el, és ami a legfontosabb, nem kell rohanni, te gazdálkodsz az idővel.
#1657942011-06-16 14:30:47 Válasz a #165793. hsz-ra
Ági!
Teljesen igazad van. Reméljük, hogy a jövőben is eljutunk még göröghonba, s akkor tudunk együtt is menni. Tudjuk mi is, hogy az autó kényelmesebb, de eddig ilyen messzire egyedül nem mertünk elindulni. A vezetéssel nincs baj, mert mindenki vezet, csak a társtalansággal volt eddig probléma.
Addig is bizakodunk és már nagyon várjuk az augusztust.
Üdv!
A 1,5 órát mire érted? Felmászni a várba, vagy Nei poriból oda-vissza úttal együtt?
Természetesen fel a várba és vissza. Igaz, mi egy kicsit sietősre vettük a dolgot, mert már alkonyodott és nem szerettünk volna a sötétbe visszabotorkálni.