#1639082011-05-31 22:43:59 Válasz a #163903. hsz-ra
Szia!
Én úgy olvastam, hogy ha nem jó úgy is köttetnek a határon.
Bocsi, nem kötözködésnek írom, de ha nem kapsz egyértelmű választ én inkább még itthon elrendezném, mint a határon kínlódni és keserédes napokkal kezdeni a nyaralást. (én az útlevéllel is így vagyok, lehet személyi talán még a gyereknek is, de én nem kockáztatom a nyaralást pár ezer ft-ért)
#1639112011-06-01 07:36:32 Válasz a #163903. hsz-ra
Szia,
neveket ugyan nem tudok mondani, de az utóbbi években többem is utaztak bankkártyához járó biztosítással, és még senki nem jelezte hogy nem fogadták volna el a határon.
Inkább az a kérdés, megfelelő szolgáltatást nyújt-e a bankkártyás biztosítás (nekem, mivel nem ad az autóra assistance-t, én mindig kötök EUB-osat)
#1639152011-06-01 08:06:46 Válasz a #163903. hsz-ra
szia
osztom csilla1977 válaszát
nem drága az utasbiztositás ha itthon kötöd meg...
a határon ha nem fogadnák el a kártyád biztosítását
ott is lehet kötni de asszem jóval drágábban
nem utolsó sorban nem mindegy hogy hogyan biztositanak..
napi 200-400 forint / fő nekem megér annyit hogy
mindenre ingyenes orvosi ellátást kapok
ha netalántán történne valami..
persze semmi nem kötelező
de ha nyaralni mész ne ilyen apróságon bukj el már az elején
jó nyaralást!!!
szia
Zsoleszes: én azt mondanám, hogy a bankba érdeklődj utána, vagy ha kaptál róla papírt, ott nézd meg, hogy a kártyádhoz tartozó biztosítást mit fedez. Hallottunk már olyat, hogy valaki teljesen nyugodtan elment síelni, hogy neki van biztosítása a kártyájához, és a végén neki kellett minden költséget fizetni, mert arra a balesetre (vagy abba az országba) a biztosítása nem nyújtott fedezetet. egyébként meg itthon már tényleg néhány ezer ft-ért lehet kötni utasbiztosítást, amit elfogadnak a görög orvosok ezekben az üdülőfalvakban, ha kocsival mentek, arra is lehet hozzá csatolni assistance szolgáltatást. Tény, hogy azt a pénzt is, amit erre költesz, inkább el-gyrosozná az ember, de szerintem a biztonságérzet ennyit megér. Épp a napokban számoltunk valakinek, 15 napra egy személynek 8000 ft körül volt. De ez van családi változatban is, akkor már kedvezőbb, a kocsi is 2-3 ezer ft körül van, persze ki mennyi időre megy. És egy csak egy biztosító ajánlata, van belőlük egy pár, lehet válogatni.
Sziasztok!
Ma voltam biztosítás után érdeklődni, hoztam szórólapokat, szerintem nekünk az EUB lesz a nyerő, a Nívó csomagjával, 470 Ft/ nap.
De a szórólapon láttam olyan, hogy "Fapados" megoldás: Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé köthető, kizárólak az EEk-val rendelkező országokba, napi 210 Ft
Szerintem ez olyan átmeneti megoldás lehet, a nem akarok biztosítást fizetni, de kéne.. verzióra.
Van benne:
-orvosilag igazolt hazaszállítás limit nélkül
-holttest hazaszállítás limit nélkül
-átszállítás EEk-t elfogadó kórházba 3,5 millió Ftig
Poggyászbiztosítás 80 000Ftig
-Baleseti halál, rokkantság 1 millió Ft ig.
Orvosi-, kórházi-, gyógyszer-, mentési és hegyimentési- költségek megtérítésre az EEk-Plusz nem érvényes.
Ez is egy jó alternatíva, és olcsó, bár mi maradunk a fent említettnél.
Inkább legyen biztosítás fölöslegesen de senkivel sem történjen semmi rossz!
#1665922011-06-21 14:45:17 Válasz a #166590. hsz-ra
Szia!
Nézd meg jobban az a kidobott árat: fizet némi kavicsot (50e) a helyszíni javíttatásra, de a hazaszállításra lótuszt se...
Én az Allianz platinát néztem, illetve az EUB Net sztárt, 4-5 ezerrel drágább ugyan, de az esetleges hazaszállítás költségét (ami 1000 euró körüli összeg 1000 km-ről) egész jól csökkenti.
#1665992011-06-21 15:07:08 Válasz a #166597. hsz-ra
Ja, az más... én a biztosítás.hu-n néztem, mert még a kötelezőváltás miatt kaptam 10% kedvezményt.
Ha hazamegyek megnézem a Netrisket.
Egyébként szerintem nincs jelentősége, én az EUB-bal is megégettem magam, pedig ők aztán valakik...
A Mondial biztosítóról tud valaki valamit? Milyen biztosító? Mennyire megbízhatóak? Mert egész jó árat dobott ki autós assistance-al együtt.
Vaesz!
A Mondial osztrák nagy nevű cég, éjjel-nappal hívható magyar nyelvű segélyvonallal is rendelkezik. Mi évekig náluk kötöttük, mert kedvező volt az ára, a teljesítés arányában, és a hosszabb utazás miatt jobban jöttünk ki. Hogy ha baj van, hogyan muzsikálnak, azt nem tudom, mert nem kerültünk bajba.
A családi csomagjuk is nagyon kedvező.
Inkább az a kérdés, megfelelő szolgáltatást nyújt-e a bankkártyás biztosítás
Sziasztok!
Én OTP-s vagyok,Maestro kártyával.
Kíváncsiságból utánanéztem,hogy mit tartalmaz ez a bankkártyába épített biztosítás és asszisztencia.
Hááát,csak megerősítette, hogy ezután is kössek BBP-t.....
Baleseti halál esetén 100.000.-Ft..... Komoly....
#1668832011-06-22 23:57:50 Válasz a #166592. hsz-ra
A Mapfree biztosítóval volt már valakinek valamilyen kárral kapcsolatos tapasztalata? Szintén a biztositás.hu-n lehet kötni nagyon jó ár-érték arányú (kb: a fele az EUB biztositási díjának) szolgáltatást nyújt, a biztositóról csak annyit, hogy a világon az egyik legnagyobb és nemcsak európára lehet kötni náluk (spanyol biztosító), elég tőkeerős lehet többek között Talmácsit is szponzorálta a MotoGp-ben.