Melus! Igen, Porto Vromira gondoltam. Nekünk még drágább volt az egész napos kirándulás, de estére úgy, de úgy elfáradtunk, hogy tényleg nem is élveztük. Ráadásul a nagy hajón mindent aranyárban mértek, mert ugye volt büfé. De ott nem érdemes venni semmit.
Vaesz! Mi direkt megérdeztük az idegenvezetőt az árakról, de szerinte nem drága. Nem nagyon hittem ebben, és be is igazolódott a sejtésem.
Vittünk magunkkal szendvicseket, innivalót. Ha valamit meglátunk, és megkívánjuk nem vonjuk meg magunktól, mert hát ez nyaralás, de nagyon nem mindegy, hogy muszály-e megvenned valamit, vagy kedved szerint döntesz.
Mi már nem szeretünk fakultatívokra járni, magunktól azt nézünk meg amit akarunk, akkor amikor akarjuk, nem kell tolongani, stb.
Egyedül hajókirándulás az, ami érdekel csoportosan, más nem.
Ha újra mennénk én is kis hajót választanék.
Azért Porto Vromi-nál nem kicsit volt meredek az út. Még a mi 600köbcentis motorunk is megérezte felfelé. Hát ott nem tudom, felmennek-e robogóval.
#1666162011-06-21 17:52:15 Válasz a #166614. hsz-ra
Már mi sem vagyunk nagy fakultatív rajongók, ha lehet, inkább megszervezzük magunknak:) Eleinte azokat is kipróbáltuk, de a saját: megyünk amerre visz a lábunk (és az infó amit a fórumról összeszedünk) sokkal jobban bejött.
Igazából olyankor húzós mondjuk a hajókiránduláson a kaja, ha eléggé be van osztva a pénzed. Persze mi is vittünk szendvicset, de milyen az emberi természet: természetes, hogy ilyenkor az ott készített kaját kívánja meg az ember, amit lát, hogy esznek:)
Igen, eléggé meredek a Porto Vromis rész, de mi már autóval is jártunk olyan helyen, amiről kiderült, hogy életveszélyes, úgyhogy nem igazán tudok ennek megállapításában objektív lenni:)))) Mi kicsit több mindent be szoktunk vállalni a szokásosnál...
Igen, eléggé meredek a Porto Vromis rész, de mi már autóval is jártunk olyan helyen, amiről kiderült, hogy életveszélyes, úgyhogy nem igazán tudok ennek megállapításában objektív lenni:)))) Mi kicsit több mindent be szoktunk vállalni a szokásosnál...
Vaesz! Te nem Én vagyok véletlenül? Mi is pont így szoktuk, egy-két utitársunk tudna mesélni, hogyan vittük be őket a "dzsindzsába"
Élnék is a lehetőséggel akkor.. Szeretnék majd Keribe eljutni.. Persze helyi busszal, mert a jogsim az sajnos nincsen..
Azt hallottam az idegenvezetőtől, hogy Keribe már nem mennek buszok.. Szerinted létezhet ez? Mikor olyan közkedvelt hely csak úgy kiveszik az útitervből? Vagy azért tették, mert mindenki kocsival megy ki leginkább?
Hűűű.. Az nagyon klassz lehetett.. Gondolom.. Hiszen mindenki akarta látni.. És aki elől volt az jobb képeket készíthetett a delfinekről..
Nah ez van rosszul megszervezve.. Minimum kellene 2-3 ilyen lejáró kellene.. Akkor gyorsabban menne minden..
Egyre többet olvasok olyat nem sikerült kikötni a Navaggionál.. Ennyire nagy hullámok vannak arrafelé, hogy nem merik bevállalni a kikötést? Vagy mi ennek az oka? Én remélem nem járok így, mert azért jó lenne eltölteni ott egy kis időt..
Persze, a nagy hajó nem fér be a Kék barlangokba.. A kicsi igen..
Köszi Vaesz a választ.... Mi volt a szállásotok neve?
Roli! Mi az Aeolussal voltunk a Lukas Apartmanházban. (csak megsúgom, Kvalcsi is itt volt, nézd meg a leírását, képeit, csúcsszuperek).
Mi többször voltunk az apartmanház melletti Kyma tavernában, ott ettük a legfinomabb kajákat egész Görögországban! Bár mondjuk ez nem Tsiliviben van (mi csak úgy hívtuk, Csilivili), hanem az Ambula Beachen (Bambula beach szerintünk:)) Ez Tsilivitől kb. 5 km, de mi esténként, délutánonként besétáltunk a városba, hajnalban meg vagy séta vissza, vagy pedig taxival jöttünk. De azóta is emlegetjük, hogy ilyen jó szállásunk sehol sem volt.
Isti! Sajnos buszt nem láttunk Keri felé, kocsit viszont nagyon sokat. Lehet, hogy érdemes majd azért megkérdezned ott a helyszínen, mert lehet, hogy a közelben valahol letesz a helyi busz. Valahogy biztos vagyok benne, hogy el tudsz jutni, csak meg kell találni a megoldást.
A lejárót másképp nem nagyon tudják megcsinálni, szerintem már megoldották volna. És igen, sokszor nem sikerül kikötni a Navaggio-nál, már sok mindenkitől hallottam. Mivel ez ugye a sziget bal oldalán van, már szinte ott van a nyílt tenger, ezért nehezebb a kikötés is. Ha fúj a szél, a nyílt tengerről jönnek ám a hullámok! Egyébként ezért nem is vállalják a kirándulásokon, hogy biztosan kikötnek, mert vagy igen, vagy nem, az időjárás függvénye. A part is hirtelen mélyül, két lépés után már nem ért le a lábam, és iszonyat erős a sodrás. Volt olyan is, hogy teljesen berántott a víz. De az a hihetetlen kékség megéri. (egyébként érdekes a színe, mert olyan világos babakék, ahogy a mészkőből kimossa a meszet). Mi egyébként szerencsések voltunk, a kis és a nagy hajóval is ki tudtunk kötni.
Igen, a kis hajóval sikerült alaposan megszemlélnünk belülről is a kék barlangokat. Ja, és elfelejtettem mondani, hogy üvegfenekű volt a hajó, és az az élővilág, amit láttunk!!!!! hűha...
Nah majd akkor körülnézek Keri téren.. Valahogyan tuti el lehet oda jutni.. Hiszen ezt is látni kell szerintem..
Főleg manapság nem nagyon kötnek ki a hajók ott.. Elviekben akkor máshová visznek el helyette.. Hát nagyon remélem ha én kint leszek sikerül majd kikötni.. Kíváncsi lennék a hajóra ott és magára a helyre.. Ha nem akkor marad a kishajó..
Hmm.. Hát akkor tényleg nem sok időd van ott fürdőzni.. Bár ha ilyen gyorsan mélyül a víz én akkor ezt kihagyom... Nem tudok úszni, megfulladni meg nem szeretnék..
Pont ez az amit látni kell:D
Tényleg.. Az igen.. Akkor még jobban megérte kishajóval menni.. Én még nem láttam ilyet.. Nem utaztam üveg fenekű hajóval.. Épp itt lenne az ideje ezt is látni..
#1667892011-06-22 12:33:32 Válasz a #166465. hsz-ra
szia Roli!!!
lehet már sikerült lefoglalni a szállást mire irok,de szerintem Tsilivi lenne a legjobb választás)))
anno mi is ott voltunk,nagyon hangulatos nyaralóhely,finomhomokos,lassan mélyülő a partja!
este elég nagy nyüzsi van,tele éttermekkel...
nekem laganas annyira nem jött be,valóban homokos a partja,de tényleg tele van angolokkal,akik sajna nem igazán tudnak viselkedni...
Kalamakin viszont a reptér van,szerintem az elég zajos,nem éppen pihenésre való hely,de izgis ahogy a parton a fejed felett húznak el a gépek:-))
A mostanában hazaérkező nyaralóktól kérdezném, hogy a GT irodával utazók csak magyar nyaralókkal utaznak Zakynthosra? Vagy lesznek más nemzet utasai is?
#1668442011-06-22 19:49:11 Válasz a #166838. hsz-ra
Isti!
Te már nagyon izgulsz!!!
Keribe úgy tudom nem megy busz. Be kell utazni Zakyntos fővárosba és onnan megy busz Keribe. Oda pedig Laganas főutcájának végéből a körforgóból indul a busz.(szinte a tengerpartról a Waikkiki elől) Mi 10-kor mentünk , de a menetrend azt mondják hetente változik. A buszon a sofőr mögött egy kis tartóban van menetrend, onnan ki lehet venni.
Remélem egyszer csak rajta leszel azon a buszon és végre meglátod Zakyntost!
Sokadszorra is jó nyaralást!
Györgyi
Meglepő módon nagyon is nyugodt vagyok. Nem szoktam ilyeneken izgulni... Tavaly sem voltam ideges egy cseppet sem:) Csak egyik ismerősöm mondta, hogy Ők pl szerbekkel utaztak.. Igaz más irodával mentek:) Gondoltam utánakérdezek mi a helyzet..
Jah vagy úgy.. Nekem az utolsó infóm az, hogy nem megy busz Keribe.. Ezek szerint csak Agios Sotisból nem megy máshonnan igen.. ha jól értesültem kell egy picit gyalogolni a busztól a sziklákig..
Jól megbonyolították.. Pedig milyen jó lenne ha nem kellene bemenni a fővárosba ahhoz, hogy el tudja menni Keribe.. Jó lenne ha pl Keri útvonalán lenne Kalamaki is.. Akkor két legyet ütnék egy csapásra..
Nah szép.. Addig is lehet még gyalogolni rendesen.. Laganas főutcájának végéig..
Remélem a megállóban is cserélik a menetrendet..
Ezek szerint Te is helyi busszal voltál Keriben.. Sokat kell menni a sziklákig?
Igen hamarosan rajta leszek a buszon és ott leszek Zakyn:D
Sokadszorra is köszönöm szépen! És a segítséget is:D
István