http://www.fn.hu/utazas/20090703/tenger_veszelyei/
Itt egy link, hogy mikor mit kell tenni, meduza, rája, tengerisün stb. "támadás" estén. Az ecet a legjobb, valószínűleg én is viszek magammal egy szórófejes testpermetes flakonba. Az mindig kéznél lehet. Azt hiszem a KalciumSandozt javasolták még, hogy legyen nálunk peszgőtablettában, és azt bedobni egyet. A fiamat ,-amikor piszkos volt a tenger,mert előző nap vihar volt-, csípte meg valami, izzadt, kivörösödött és az egész testén végig ment a kiütés kb. 2 óra alatt. Aztán ahogy jött el is múlt. Csak nem kell pánikba esni, és biztosítást mindenki kössön.
ÓÓ, de sajnálom,hogy pénteken van a pic és a hajós kirándulás is. De mintha azt mondta volna valaki,hogy Platemonasban csütörtökön van piac? Hogy kéne egyszerre két helyen lenni???
#1668002011-06-22 13:40:56 Válasz a #166799. hsz-ra
Én nem értem miért kell pánikot kelteni! 16-éve oda járok találkoztam meduzával sőt kezembe is vettem igaz utána ne nyúlj a szádhoz vagy a szemedhez, mert olyan érzés mintha enyhén erős paprikás lett volna a kezed. Rája ennél nagyobb hülyeséget még nem "láttam" Nyugodtan lehet mezit láb fürdőzni, sajna én már rákot sem láttam az idén valamikor nagyon sok volt a tengerben nem, hogy bántottak volna inkább fejvesztve menekültek.
Igaz a CÁPÁT én mér kifogtam igaz "Pinga"
Tallér!
Olvastam a Mariannáról, szerintem jobb lesz, mint tavaly a villa Mara. Cipőre ne költsél, az apartmanhoz közeli partszakasz finom homokos, felesleges a cipő. Engem tavaly megcsípett a hasamon egy medúza, viszketett egy kicsit, de nem volt vészes.
Üdv!
A Villa Niovi apartmanban nem volt eddig senki? Idén oda megyünk és jó lenne egy kis infot kapni róla, bár a képeken szép, de mégis jó lenne ha írna vki a tapasztalatokról.
Köszönöm Mindenkinek a biztatást, hogy ne féljek a tengeri állatoktól, ígérem bemegyek a vízbe csak óvatos leszek!! Gondoltam, hogy nem lehet ez annyira vészes, de én nagyon félős vagyok, igaz mehetnék a medencébe /és nem sértődtem meg/ ott nincs ilyen veszély, de szeretem a tengert!! Még csak az Adrián voltam, ott nem találkoztam csak halakkal!!
Még annyit kérdeznék, hogy itthon vegyünk szerintetek pipát-szemüveget és talpat, vagy kinn? Azt tudom,hogy gumimatracot nem érdemes itthonról cipelni, de hogy állunk a búvárfelszereléssel, mármint barokkos túlzás ezt a szerény felszerelést annak nevezni, de mégis )
#1668172011-06-22 15:56:48 Válasz a #166815. hsz-ra
Szia Eramama!
Mi itthonról visszük,mivel én odakinn én nem találtam minőségben jót!
Ajánlani tudom neked a Hervist! Ár érték arányban egész jók vannak!!!
Csillag 60!
Nekifutásból csobbanj egy jó nagyot...
Én egyébként az Adrián találkoztam rengeteg sünivel!!!!
Nem volt kellemes találkozás!
-Mylo-
#1668202011-06-22 16:57:00 Válasz a #166817. hsz-ra
ÓÓ, de jó,hogy mondod Myloo, ki is szaladok hétvégén. Én még a Decatlon-ra gyanakodtam, de mivel az Szegeden nincs.... Végülis talp csak egy kell, a fiamnak még nyomnia kell a gyógytornát, nekünk elég a szemüveg meg a pipa...
Eramama, Mylo és én is - na hajrá szegediek! Csak a külömbség, hogy Ti még előtte vagytok, nekem meg már eltelt, sajnos!
Eramama, olvastam, hogy az Andoriába mentek. Nagyon jó választás! Közel a parthoz. A szobák tágasak. Szép a konyharész. Jól záródó müanyag, ajók, ablakok szúnyoghálóval ellátva. Az erkélyen bőven elfér a száritó, az asztal és a székek is.
Sziasztok!Köszönöm mindenkinek aki leírta hogy mik találhatók a vízben.Többek között a cápákra is gondolok,akik még mindig éheznek a kis csalik miatt Szóval úgy döntöttem nem cipelek ilyen műanyag cipő őrületet,félős nem vagyok így aztán jöjjön ami jönnie kell!
#1668342011-06-22 18:45:15 Válasz a #166822. hsz-ra
Na Mylokám, és Gudli , akkor megszállják NeoPori-t a Szegedi boszorkányok uuuuuáááááá ))))
Igen az Andoriába megyünk, Myloo írta, hogy nagyon jó, és ők fognak utánunk jönni,meg is ígértem neki,hogy nem fogjuk lelakni a pecót.
Jajj, csak már indulnánk, már annyi szépet és jót olvastam itt NeoPoriról, már szeretném látni.
Myloo, Te mit mondasz erre a piac témára? Mennyünk inkább át csütörtökön Platemonasba és pénteken meg hajózni?