Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4366
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Györgyi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166970 Üzenet linkje2011-06-23 20:04:08  Válasz a #166847. hsz-ra

Szia Isti!

Mi nem voltunk Keriben, odáig már nem jutottunk el.Azt mondják nagyon szép, de mi nem béreltünk most semmilyen járgányt az esti hazajövetelt így nem kockáztattuk.Bizonytalan lett volna a busz, gyalog meg messze van. Elég volt a 3 fakultatív 3 nap pihi a hazajövetel napja meg már ugye csak fél nap. Az az igazság, hogy 7 nap rövid ahhoz, hogy mindenhova eljusson az ember meg ne úgy jöjjön haza mint a mosogatórongy. Csak Zakyntos fővárosból megy busz, Agios Sostisból nem. Itt semmilyen közlekedés nincs csak a két lábad. Mi is rengeteget gyalogoltunk. Kalamakiba is természetesen csak Zakyntosból lehet menni ( ha jól tudom ), de kb 15 percnyi buszútra van a főváros, úgyhogy hamar át lehet szállni másfelé.

Szia Györgyi

# 4367
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166988 Üzenet linkje2011-06-23 21:51:49 

Szia Györgyi!

Jah így más..icon_smile.gif Igen Esti hazajövetel busszal kicsit necces lenne.. Én is szerintem napközben nézem majd meg.. Megvan a fejemben mit szeretnék megnézni.. Kérdés mi fér majd bele az időbe:)
Én is 3 fakultatív programra szeretnék elmenni... A többi napra is meg vannak a tervek:)
Ezt már mástól is hallottam.. 7 nap valóban nem sok.. Főleg úgy, hogy 3 programot megnézel.. De ott is sok sok érdekességet látsz majd:)
Hát engem ez nem zavar.. Ha már kint vagyok lássak sok mindent.. Legközelebb ki tudja, mikor jutok ki ugyanide:)
Igen, mert ahogyan olvastam Agios Sotis egy kis falu.. Laganas ahonnan tudsz menni sokfelé.. Leginkább a fővárosba és onnan tovább..icon_smile.gif
Óóó.. Azt tök jó.. Nincs is messze a főváros Kalamakitól.. Bár Kalamakiba gyalog is el lehet jutni, csak jó sokat kell menni..icon_smile.gif

Köszi a segítséget!

Üdv:
István

# 4368
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167001 Üzenet linkje2011-06-24 08:00:29 

Isti26!

Azt nem tudom,hogy a Keribe tartó buszra hol kell felszállnod, ha Agios Sostisból indulsz, de abban biztos vagyok, hogy ezért nem kell bemenned a fővárosba. Görögországban sehol sem ragaszkodnak mereven a buszmegállókhoz, bárhol felszállhatsz a buszra, csak le kell intened! Elég arra az útra kiállnod, ahol majd jön a busz.
Az idegenvezetőtök biztos meg fogja tudni mondani, hogy a ti szállásotokhoz mi esik a legközelebb. icon_wink.gif

# 4369
Evuka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167270 Üzenet linkje2011-06-26 16:56:22 

Sziasztok, tudtok körülbeli árakat mondani, hogy mennyiért lehet autót bérelni. Mi két napra szeretnénk autót, egy napra meg robogót vagy qwadot bérelni. Mire készüljünk? A Neckerman szervezésében utazunk majd szept. 2-án, Alykanasba a Hotel Letsos-ba. Van valakinek élménye erről a helyről???? Előre is köszi!
# 4370
Csiga007
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167380 Üzenet linkje2011-06-27 13:51:52 

Kedves Fórumosok! Köszönöm a sok infót amit itt kaptam Tőletek.
Tegnap értünk haza Zante szigetéről. Csodás egy hetet töltöttünk ott, szívem szerint azonnal mennék vissza icon_smile.gif. Agios Sostisban az Ibéria apartmanban laktunk, a 7-es szobából gyönyörű kilátásunk volt a laganasi öbölre.Agios Sostis nagyon jó döntés volt, nyugis falu, de közel van Laganas is és Cameo szigetet nem szabad kihagyni, ugyan 4 euro a belépő, de gyönyörű kis strandot alakítottak ki és sznorizni is lehet + a belépőért cserébe kérhetsz valami italt. A Kalamaki beach a teknőcfészkekkel kb. 50 perc gyalog, végig a parton az Ibériából. Laganas főutcája kb. 20 perc ugyaninnen és száraz lábbal át lehet jutni; építettek egy kis pallót, hogy ne kelljen a tengerben gyalogolni. A GT-vel voltunk a szállással és az utazással minden rendben volt, lehet az új kártya alakú személyivel utazni. Csak magyarok voltunk a buszon. A buszút hossza a határátkelésektől függ, kb.26-28 óra - komppal együtt. A fakultatívok jók voltak, megérte elmenni- bejártuk a szigetet. Mi nem béreltünk járművet - CSAK gyakorlott vezetőknek ajánlom, nagyon durva utak vannak és a görög vezetési stílus sem semmi... Sokat agyaltunk rajta, hogy kéne valamit bérelni- mindegyikünknek van jogsija, de nem vagyunk gyakorlott vezetők, így inkább ejtettük az ötletet. Motorcsónakot béreltünk Agios Sostisban Manthis - tól; 3 órára 4 személynek 15 euro volt fejenként- megérte, könnyű vezetni és érdemes átmenni a Marathonisi sziget másik oldalára vagy a Koukla beach felé.

Ha bulizni szeretnétek, menjetek be Laganasba, a klubok ingyenesek. Ugyan tele vannak átlag 16-18 éves angolokkal akik lököttek/ részegek / hangosak, de ártalmatlanok- már a budapesti klubélethez viszonyítva. Voltunk egy White partyn is a Cameon, de hiába volt belépős a korosztály ugyanaz; azonban a látvány megérte, volt egy tűzzsonglőr páros, akik a kis öbölben felállított "színpadon" ügyeskedtek és az egész visszatükröződött a vízen.

Ha Agios Sostisban szeretnétek valami jó helyet találni, menjetek az OK Corrall bárba, görög tulaj, jó zene, finom görög házi bor, ergo megéri.
Az árak: gyros 2 euro tzatzikivel és nem ketchuppel!!!!, 6-os víz 1,50 a gyümölcs/ zöldség kicsit drágább (1 sárgadinnye, 2 szem barack+ maroknyi cseresznye 5-6 euro) de megéri megkóstolni, frappe 2euro, az éttermek változó. Tsiviliben vegyes haltálat ettem mindenféle tengeri herkenytyűvel 8,50 ért, ugyanez Zakynthosban 12-13 euro. Laganasban a Mambo Bárben ettünk világbajnok tonhal és csirkesalit 5.50- 6,50 ért, görög salit is 4.50ért isteni finom + a tulajok, pincérek is jó fejek - hollandok és görögök.
Ha beszélsz angolul nem lesz gond a kommunikációval, itt mindenki beszéli a nyelvet, de volt hogy németül is boldogultunk.

Voltunk Tsiviliben is, az ottani tengerpart homokos lassan mélyül, de elég zsúfolt.
Laganas beachen, úszkáltam együtt egy teknőccel, hatalmas élmény volt, de jól be kell úszni legalább 100- 150 m-re a parttól, hogy találkozz velük icon_smile.gif
Mi Zantéba mentünk be busszal, de a buszközlekedés olyan"görögös" icon_smile.gif, ergo legyen nálad pénz taxira. Tsiviliből Agios Sostiosba 25 / 23 euro a taxi. Zante - Tsivili 11 euro. Ha többen mentek nagyon megéri.
Jó utat mindenkinek, csodaszép a sziget és az emberek is kedvesek, de nem az a valódi GÖRÖG hangulat, mint amit megismertünk Hellasz más tájain. Zante hangulaltát Kefaloniához tudnám hasonlítani, de a zanteieket kedvesebbnek ismertük meg mint a kefalónokat icon_smile.gif
Üdv: Csilla

# 4371
Csiga007
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167385 Üzenet linkje2011-06-27 14:10:47 

Ha bármi kérdésetek van, szívesen válaszolok!
Üdv Csilla

# 4372
Mosoly28
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167443 Üzenet linkje2011-06-27 20:04:46  Válasz a #167270. hsz-ra Előzmény #167270

Szia Evuka!

Ma kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot, és úgy látom, hogy útitársak leszünk! Szept. 2-án indulunk mi is a Neckermannal, szintén a Hotel Letsos-ba. icon_biggrin.gif Már nagyon várjuk!

# 4373
Zsolt84
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167464 Üzenet linkje2011-06-27 21:08:35  Válasz a #167380. hsz-ra Előzmény #167380

Mi augusztus 13-tól megyünk Zakyra az Ibériába. Kellene néhány infó a helről. Régebben olvastam, hogy az erkély nincsen eléggé elszeparálva a szomszédtól...igaz ez? Mert mi szeretnénk minden reggelit kint tölteni édes kettesben, nem pedig a szomszédokkal együtt. Mennyire felszerelt a lakosztály? És tényleg annyira igényes, mint a GT-s prospektusban?
# 4374
Evuka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167474 Üzenet linkje2011-06-27 21:43:51 

hahó mosoly28! örülök, akkor majd találkozunk a reptéren! legalább lesz még magyar a szállodában, mert két éve Rodoszon mi voltunk egyedül a Hotel Faliraki Bay-ben. Rengeteg tervem van már, barátnőmék voltak már ott és sok tanáccsal elláttak mit érdemes és mit nem..... élménycsere???? priviben evuka66@gmailc.om addig is viszlát!!!!
# 4375
Mmonique
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167532 Üzenet linkje2011-06-28 12:05:55 

Továbbra is reménykedve várunk az elveszett fényképezőgépre, hátha előkerül és vele a nyaralás összes emléke...Keressük a kedves megtalálót, hogy legalább a képeket töltse fel valahová, ha a gépet meg is tartja. Jelentkezzen, aki a múlt héten csütörtök-pénteken Zakynthoson, Agios Sostis-ban a Sirtaki étterem vagy a Hotel Arkadianos környékén talált egy Canon Eos 350 D tipusú gépet tele családi fotókkal!

Győrvári Noémi
06307689021

# 4376
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167657 Üzenet linkje2011-06-28 22:06:44 

Sziasztok!

Olvasgatlak titeket már egy ideje és gondoltam megosztom veletek a tavalyi tapasztalatunkat a Navaggio hajós útról. Mi nagy hajóval mentünk, amin szerintem több ember volt, mint 200! Egyfolytában érkeztek a kikötőbe a tömött buszok, 4-5 után már nem is számoltuk, hogy mennyi. A nagy hajónak talán az az előnye, hogy könnyebben kiköt, ha nagy hullámok vannak. Mi tavaly júli végén augusztus elején voltunk. Akik rögtön az első napokban befizettek erre a fakultatívra, azoknak nem volt szerencséjük, a nagy hullámzás miatt még a nagy hajó sem tudott kikötni 1-3 méteres hullámok voltak (a kicsiknek meg esélyük sem volt, el sem indultak). Mi később mentünk, akkor ugyan kikötött a hajó, de picit gáz volt, fel is ajánlották a mentőmellényeket, a pallót nem engedték le, a lépcsőn kellett bemenni, de néha teljesen kiemelte a hullám a vízből, néha meg teljesen beterítette. A kapitány nem is bírta sokáig "cérnával" kb. fél óra múlva intézkedett, hogy mindenki szálljon vissza, mert már kezdett tényleg nagyon veszélyes lenni. A helyi utazási irodánál, akivel mentek, semmi esetre se fizessetek be, mert a görög irodák is ugyanazt kínálják, ugyanarra a hajóra annyi különbséggel, hogy olcsóbb, legalább 5-10 euórval vagy tovább kötnek ki és tovább lehet fürdeni pl. a nyílt tengeri fürdőzésnél, (a kirándulás jellegétől függ), szóval mielőtt befizettek vmire, nézzetek körül a helyi utazási irodák kínálatában is.
A yellow submarine teknőslest csak ajánlani tudom (az a tengeralattjárós verzió), mi láttunk két-három teknőst is icon_lol.gif Érdekes volt nézni a tengert üvegfalakon keresztül...
Persze az a legolcsóbb megoldás, ha Agios Sostisba reggel kimentek a kikötőbe, amikor a halászok érkeznek vissza, akkor a tekik is megjelennek és ingyen olyan képeket készíthettek róla, amilyet egy teknőslesen sem icon_wink.gif

És ha véletlenül Argassiban jártok, a főutcán mindenképpen próbáljátok ki a Zorbas éttermet, csak ajánlani tudom icon_lol.gif Nagyon-nagy adagokat adtak, a kaják isteni finomak voltak és állandóan dugig volt a hely, sokszor még várakozni is kellett, a gyros pedig egyszerűen kihagyhatatlan, nekünk nagyon bejött és a pincérek, meg mindenki nagyon kedves és udvarias volt. És nem is volt drága.

És még egy: eszetekbe ne jusson attól az irodától autót bérelni, akivel mentek, mert nagy lehúzás az egész, sokszor annyival drágább, hogy akár plusz egy nap bérlés is kijönne belőle!

Limnionast és Porto Zorrot pedig szerintem mindenképpen látni kell, ha van rá lehetőségetek, mindkét hely gyönyörű!!!!!! icon_biggrin.gif

Mindenkinek kellemes nyaralást!

Üdv.
Adri

# 4377
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167686 Üzenet linkje2011-06-29 08:57:39 

Adri79 írta:

A yellow submarine teknőslest csak ajánlani tudom (az a tengeralattjárós verzió), mi láttunk két-három teknőst is icon_lol.gif Érdekes volt nézni a tengert üvegfalakon keresztül...

Íme a jármű!

# 4378
Kozmazsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167812 Üzenet linkje2011-06-29 22:40:52  Válasz a #167686. hsz-ra Előzmény #167686

Sziasztok!!

Tudja valaki,hogy melyik kikötőből indul ez az üvegfenekű hajó?
Ez egy és ugyanaz mint a tengeralattjáró??
Lehet hogy kipróbálnánk,ha nem olyan drága.

Köszi:Zsu

# 4379
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167831 Üzenet linkje2011-06-30 09:27:11  Válasz a #167812. hsz-ra Előzmény #167812

Szia Kozmazsu!

Ez a tengeralattjáró-féleség, az Agios Sostis-i kikötőben parkolt, gondolom, onnan is indul. Mi nem voltunk vele, így árat nem tudok.
Azt nem tudom, hogy mennyire merül le, de biztos élvezetes program.
Mi a kikötőben lestük meg a teknőst, nagyon közelről tudtuk fotózni, szinte a lábunknál kapta a falatokat. Igaz, ezért korán kell ébredni, de ha tehetitek ne hagyjátok ki!
A másik üvegfenekű kishajóról, keresek képet, és beteszem...

# 4380
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167836 Üzenet linkje2011-06-30 10:17:40 

Itt az üvegfenekű kis hajó, ezt éppen a Skinari-foknál fotóztuk, innen is indul, a Navagio-hoz és a Blue Caves-hez is.

Most látom, hogy már holnap indultok, már biztos teljes gőzzel pakolászol, készülődsz.
Kellemes nyaralást kívánok, és azt hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretnétek!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 291 292 293 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu