Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 9346
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh

Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167659 Üzenet linkje2011-06-28 22:08:07 

Emberek!
Végig olvastam ezt a sok oldalt a "semmiről".
Minek izgulnak a pénteki indulók, mikor nem akkor van a sztrájk?

Én jelenleg Thassos-on vagyok. Sztrájk nélkül ültem 1,5 órát a görög határon, de nem érdekelt különösebben. Ez volt. Röszkén is ültem 50 percet.
Egyébként ma is jött ide pár autó, mindegyik simán pár perc alatt átért. Nekünk ez jutott. Akárkivel beszéltem, mindenki simán jött, percek alatt. Mi meg szombat reggel 6-kor vártunk sokat. Rosszkor voltunk rossz helyen.
Lényeg, hogy már jó helyen vagyunk! icon_smile.gif

Autós témában egyébként ezt írtam:
Idézet:
A Magyar-Szerb határon 1 órát vártunk. Kecskemétnél felhívtam Röszkét, azt mondták nincs várakozás. Gondoltam akkor arra menjünk. Ehhez képest 50 percet álltunk. Próbaként még a sorból is felhívtam 30 perc után, akkor 10 percet mondtak. icon_sad.gif De végül is nem vesztettünk, mert Tompa fele is kb. 50 perccel lett volna hosszabb, de ott az útidő miatt.
A Szerb-Macedón határ 12 perc volt egy rövid sétával együtt. Maga az átlépés max. 5 perc.
De aztán jött a Gr. határ. Na ilyen még nem volt. icon_sad.gif 1,5 óra alatt sikerült átérni. A domb tetőn állt a sor vége.
Tankolni a szokásos szerb OMV kúton tankoltam. Illetve a Gr határ előtti Casinónál, s benzin itt 1,26, a diesel 1,1 Euró. Szóval érdemes a határ előtt telenyomni. Euróban is ki van írva az ár.
Az úton egyébként nem történt más említésre méltó. Szerbiában esett az eső, rendőrt talán 2 helyen ha láttam.

Szerbiában Újvidékig készülget az autópálya, vannak új szakaszok is átadva, de még nem sok. Az át nem adott szakasz állapotát a sötétben nem láttam.
Belgrádban az autópályára való felhajtónál (ahol a 2-on kell felmenni) már a tábla is úgy írja, hogy Zágráb - Nis az első, és simán csak Belgrád a második. Ez gondolom azért van, mert Belgrádi szakaszon sok-sok helyen felújítás van és elterelik valamerre a forgalmat. Nem csak a hidat csinálják, hanem előtte is, és az lehet a rosszabb, mert ott csak 2*1 sáv van, a hídon 2*2, napközben el tudom képzelni, hogy dugó van. Nekünk éjfél körül szerencsénk volt, szinte sehol senki nem volt. Van még felújítás a híd után is, ott ahol a hegyen kell átenni.

Benzin árak:
Lapovo OMV: 133,4 dinár/liter (352,5 Ft/liter)
Macedón határnál: 73,5 denár/liter - 1,26 Euró (322 Ft/liter)
Görögország, Keramoti lehajtó előtt: 1,69 Euró/liter (449,7 Ft/liter)

A forint árakat a kártyás fizetés SMS-eiből számoltam vissza.

Az úttal kapcsolatban most hirtelen más nem jut az eszembe.

# 9347
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marzio

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167670 Üzenet linkje2011-06-28 22:37:45  Válasz a #167645. hsz-ra Előzmény #167645

Sziasztok, régen jártam erre, végigolvastam az előző hozzászólásokat és nem értem az aggódásotokat!
Sztrájkot tudtommal a vámosok hirdettek! A határon az átléptetést Görögországban (mint sok más helyen) a rendőrség végzi, tudtommal ők nem sztrájkolnak!
Tehát a teendő rendkívül egyszerű, keresni kell egy olyan határt ahol nincsenek vámosok, és ez a bolgár-görög határ (Kulata) ez ugyanis egy EU belső határ (nem Schengen) ami ugye vámunió így vámosok sincsenek, okmányellenőrzés van amit a rendőrök csinálnak úgy hogy a bolgárok átköltöztek a görög oldalra és együtt ellenőriznek a görögökkel, csak egyszer kell megállni, nem tart az egész fél percig se. Onnan tudom hogy 2008-ban én erre mentem Görögországba, a kerülő egyébként 70 km, viszont itt nincs 10 eurózós macedon zsaru a határon, nincsenek kóbor kutyák meg koldusok a fizetőkapunál, ha váltasz levát akkor az úton olcsón istenieket lehet enni, a Kreszna völgy ahol az út vezet gyönyörű! Ha valakit érdekel az út részletesen akkor szívesen írok róla bővebben, nem kell félni Bulgáriától az EU csatlakozásuk óta más szelek fújnak erre!

Üdv.

# 9348
Abergavenny

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167674 Üzenet linkje2011-06-28 23:53:51 

Szia marzio! Engem érdekelne az útleírás. Megfontolom a Bulgária felé való utazást. Bár mi csak július 9-én indulunk Sartiba addig még sok minden történhet. 3 évvel ezelőtt mentünk Bulgária felé . Szófiában a közlekedés kriminális volt. Mindenfelé útjavítások, ( ahol nem volt ott az út minősíthetetlen volt, tengelytörő lukakkal) mentünk és egyszer csak véget ért az út mindenféle figyelmeztető tábla nélkül. Semmi útbeigazítás... gondolom azóta javult a helyzet ha ilyen bátran ajánlod.

Üdv.

# 9349
Soldier

Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167679 Üzenet linkje2011-06-29 07:37:15  Válasz a #167659. hsz-ra Előzmény #167659

Köszi az infót! Én nem izgulok és pénteken indulunk icon_razz.gif .
# 9350
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167684 Üzenet linkje2011-06-29 08:39:46  Válasz a #167670. hsz-ra Előzmény #167670

Hello,
akkor te nem is mentél be Macedóniába?

# 9351
Frenzi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167693 Üzenet linkje2011-06-29 09:12:58  Válasz a #167679. hsz-ra Előzmény #167679

Jó látni, hogy van még aki pozitívan fogja fel a dolgokat.
Mi csak július végén megyünk és ki tudja akkor épp mi lesz, ki fog sztrájkolni, meg hol, lesz-e benzin vagy nem....bár nekünk diesel autónk van, abból pedig mindig marad görögben:)
Én nem izgulok. Ha most pénteken indulnék sem izgulnék pont azért amit Petros írt. Nem úgy megy ez a sztrájk dolog, hogy na akkor MOST sztrájkolunk, hanem be kell jelenteni, időintervallum, engedélyek blablabla.
És tényleg nem véletlen, hogy hétközben csinálják, hiszen akkor nincsenek turnusváltások.
Szóval sztem ne parázzatok, gondoljatok arra, hogy egy hetes kikapcsolódás vár rátok a szép tengerparton.
Nem lehet esetleg tudni, hogy Újvidéknél meddig tart még az útfelújítás?
Köszi

# 9352
Marzio

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167698 Üzenet linkje2011-06-29 09:24:53  Válasz a #167684. hsz-ra Előzmény #167684

Szia Bitang!

Így van, nem mentem be!

# 9353
Aqilla

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167700 Üzenet linkje2011-06-29 09:34:30  Válasz a #167674. hsz-ra Előzmény #167674

Nem kell aggódni egy kis bulgáriai kitérő miatt: Nis után lekanyarodni Szófia felé, nagyon szépen megcsinálták azt a szakaszt az elmúlt két évben, lehet haladni, csak a 60-as táblákat tiszteld (nincs belőlük sok). A határ után félautópálya vezet Szófiába, a város előtt tábla a körgyűrűre - ami tényleg nem a legjobb - majd kifejezetten jó út megy a határig. Útközben több Shell és ÖMW kút van (olcsó és jó minőségű üzemanyaggal, kártyás fizetési lehetőséggel) és a Kreszna völgyben (meg fogod ismerni a nagy parkolóról és a rengeteg grillen sülő húsról) kicsit pihenhetsz. Mindössze 70-80 km pluszt jelent.
# 9354
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167703 Üzenet linkje2011-06-29 10:02:19 

Ha minden igaz szombaton megyünk vissza, de átnézve a térképeket, szerintem nem kell idegesekedni. Nagyon sok variációt láttam, Bulgárián át, szintén Kulata Demir Kapijától megközelítve, illetve Dojran - Kilkis.
# 9355
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167704 Üzenet linkje2011-06-29 10:04:22  Válasz a #167625. hsz-ra Előzmény #167625

beszter! ugyanez a véleményem!
# 9356
Timur

Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167705 Üzenet linkje2011-06-29 10:12:14  Válasz a #167700. hsz-ra Előzmény #167700

Egypárszor jártam arra, még a macedon vízum idején. No para, jók az utak, azóta nyilván csak jobbak lettek, figyelni kell a helyiek vezetési stílusát, igazi balkáni. Főleg a fullos terepjárókkal haladnak erősen. Lehet, hogy a plusz 80 km-t megéri, a határon percek alatt lehet átmenni. (EU). Jó nyaralást mindenkinek!
# 9357
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167706 Üzenet linkje2011-06-29 10:18:22 

Most néztem a "sztrájk naptárt" - http://apergia.gr/index.php - és semmi nincs beírva a hétvégére! Tehát lehet jönni az E75-ösön végig!

Van benne többször "Γιορτή" (jorti) - ünnep/névnap!!! Ez ne tévesszen meg senkit, csak a nagyobb névnapokat is kiemelik benne icon_wink.gif
Illetve a nemzeti ünnepeket szintén!

# 9358
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167707 Üzenet linkje2011-06-29 10:28:50  Válasz a #167706. hsz-ra Előzmény #167706

Petros! köszi az infót, bár én szinte semmit nem értettem belőle de ez az én hiányosságom!
# 9359
Dettix

Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167710 Üzenet linkje2011-06-29 10:53:21 

A sztrájknaptárban hogy írják vagy jelölik a határőrök sztrájkját?
# 9360
Dormin

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167727 Üzenet linkje2011-06-29 12:10:44 

Sziasztok icon_smile.gif
Szombat éjszaka értünk haza Sartiról! Autóval mentünk minden simán ment.Kevés helyen trafiztak a rendőrök. Jól lehetett haladni oda és visszafelé egyaránt.Meglepő volt a Görög-Macedón határon,hogy megint kivettek minket a sorból,és soron kívül engedtek át a határon!!!/Lehet hogy a rendszámom miatt icon_smile.gif))))/ Előbb bámulta a határőr a rendszámomat,majd intett hogy kövessem.Rádión szólt valakinek,és nyitották is a külön kaput!Az én autóm LPG üzemű! Szerb,Macedón részen simán tudtam tankolni.Görögországba Thessaloniki után tudtam tankolni gázt.Sarti környékén Neo Maramas felé van egy kút,ott tudtam még tankolni .A gázárak barátiak icon_smile.gif Olcsóbbak mint idehaza.Szomorúan tapasztaltam az utakon a rengeteg halálra gázolt állatot icon_sad.gif((( Sikerült megmentenem nekem is egy görög teknőst a biztos haláltól. Megálltam és felvettem az útról,és elengedtem a bokrok közé.Ha egy kicsit jobban odafigyelünk,akkor sok kellemetlenséget kerülhetünk el! Amúgy Sarti csodálatos hely,rengeteg szép dolgot láttam! Akik hétvégén indulnak,azoknak nagyon jó utatat, és szuper nyaralást kívánok!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 623 624 625 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu