Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 9361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Renault

Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167792 Üzenet linkje2011-06-29 21:20:05 

Sziasztok icon_cool.gif

Valaki ment már Görögorszából hazafele Kosovó , Montenegró , Bar útvonalon. icon_question.gif
Albánián át is érdekel ha van infó icon_exclaim.gif
Úgy hallottam oda valami vízum kell , ez igaz lehet ?
Vagy esetleg tud bővebb információt Kosovóról , mennyire biztonságos átutazni rajta. icon_question.gif

UI: Út , határ , rendőrök , amik legjobban érdekelnek.

Válaszokat előre is köszönöm icon_exclaim.gif icon_wink.gif

# 9362
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167793 Üzenet linkje2011-06-29 21:28:50 

Renault én nem próbálnám meg, mert úgy tudom a szerbek nem nagyon szeretik a koszovói pecsétet és oda útlevél kell. Ha a szigetekre akarsz menni úgy emlékszem Rijekából és Olaszországból megy komp, még a haború idején gondolkoztam ezen. Szerintem 1 hét múlva nem lesz erre (E-75) sem gond.
# 9363
Renault

Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167795 Üzenet linkje2011-06-29 21:40:56  Válasz a #167793. hsz-ra Előzmény #167793

Szia Aki

Nem oda , haza fele mennék Montenegro fele , de nem biztos .
Csak kaptam egy meghivást , hogy haza fele barátainkal találkoznánk ott akiknél lenne hely szállásilag.
De még át kell gondolni mennyire zürös arra fele , vagy, hogy lehet oda jutni.

# 9364
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167817 Üzenet linkje2011-06-29 23:27:20  Szerb - Bulgár szakasz Szófiával

Sziasztok!
Én kétszer voltam Bulgarián át Görögországba, helyesebben 2005-ben oda vissza, 2007-ben oda Macedonián át, vissza Bulgárián át Thassosról. 5-ben még igazi tré minőségű volt az út Nis és Dimitrovgrad (határ) között, Onnan 2x2 sávos főút Szófiáig, Ezt a szakaszt mindkét országban felújították már 2007-re, a szerb szakasz Nis mellett autópálya, utána a legszebb részen - alagutak, szakadék, nem veszélyes, de szép - Slicevótól 2x1 sáv másodrendű főút a határig. Ez kb. 100 km. Bulgáriában 2x2 sáv de nem autópálya volt, inkább olyan, mint a 4-es út Szolnok és Törökszentmiklós között, jól lehet haladni, de vannak útcsatlakozások és ezek előtt 60-as táblák, betartandó, az egész csak 50 km.
Beérünk Szófiába... elég gettó a környé,k amin át kell kelni, de nincs ok az ijedtségre. Az út bevezet a ,,körgyűrű"-ig, itt jobbra, úgy emlékszem valami nagy áruház van a sarkon, szemben jobbra. Megyünk a lepukkant lakótelep mellett végig, balra van nekünk a lakótelep, igazi paneldzsungel - a neve Ljulin - 15 emeletes házak egy kb. 2,5x2-3 km-es területen. Elhagyjuk átmegyünk egy nagy épülő körforgalmon, ide csatlakozik be az új elkerülő út, de ez szerintem ez még nincs kész, átmegyünk a terelésnek megfelelően. Egy üres területre érünk, másfél km múlva újra a városban vagyunk, megyünk előre. Nagy ívben előbb balra, majd jobbra kanyarodik az út, majd újra egy bal ív következik itt van egy nagyobb útcsatlakozás jobbról, de megyünk tovább még egy jó km-t és jobbra fordulunk másodjára. Könnyű megismerni, mert azon az úton, amire ráfordulunk jár a villamos, az út túloldalán az úttal párhuzamosan, ez már majdnem a célegyenes - a két jobbra kanyarodás között kb. 9.5 km-t haladtunk - a villamos kb. 1 km után bejön az út közepére, elválasztva a két irányt. Ezen az úton szépen kimegyünk Szófiából az út Pernikbe vezet ezért Pernik előtt le kell térni Kulata - Blagoevgrad irányba, kimegyünk az útról jobbra és az ,,indirekt ágon" elmegyünk az eddigi utunk alatt és a célegyenesben vagyunk. Pár száz méter és autópályán haladunk, kapuk nem voltak, a határon kellett fizetni, általános úthasználatot. Az autópálya vége után is jó minőségű úton és egyre szebb vidéken érkezünk meg Kulata - Promachonas határátkelőre. Akinek van ideje kedve, szereti a templomokat, esetleg nem egyben nyomja le, jó program lehet a Rilai kolostor felfedezése, én még nem láttam, de egyszer meg kellene nézni, nagy vallási központ Bulgáriában. Dupnica és Blagoevgrad között kell letérni, ki van táblázva, maga a kolostor nem Rila faluban van, hanem jóval beljebb, szerintem olyan 30 - 40 km lehet az utunktól. Elnézést ha túl hosszú lett a Szófiai szakasz, de talán akik még nem járnak gps-szel hasznos lehet, én nem használom, szégyen lenne rám nézve…

# 9365
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167820 Üzenet linkje2011-06-30 00:21:43  Válasz a #167792. hsz-ra Előzmény #167792

A külügy honlapja szerint:

"Az albán kormány 2003. május 29-i döntése szerint a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az országba (vagy utazhatnak át az országon). 2007. június 14. óta az EU-tagországok állampolgárai (így a magyar állampolgárok is) egyszeri belépéssel 180 naponként 90 napig tartózkodhatnak Albániában. Az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig kell érvényesnek lenni. 2006 júniusa óta a beutazás érvényes személyi igazolvánnyal is történhet."

# 9366
Marzio

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167833 Üzenet linkje2011-06-30 10:03:44 

T.Mártának és abergavennynek mondanám, hogy a bolgár útleírás megírásához eddig nem volt időm, de Civic78 fentebb leírt mindent ami nektek fontos lehet! Annyival egészítem ki, hogy ahogy beértek szófiába először lesz egy METRO áruház és utána lesz egy lámpás kereszt, itt kell jobbra fordulni ki lesz írva, hogy Kulata, és asszem Athén is ki van írva. A villamosos kereszteződésnél szintén ki van írva a Kulata, nem lehet eltéveszteni.
A bolgár útdíj matricás rendszerű, náluk az összes út fizetős, a díj 6 euró, vagy 10 leva. A határ után egyből van egy Shell kút itt meg tudjátok venni, kártyával is lehet fizetni. a határon állnak az út szélén nepperek akik pénzt váltanak meg matricát is árulnak, ne foglalkozzatok velük. Hazafelé szintén fog kelleni matricát venni, mert 1 hétig jó csak a görög-bolgár határon szintén van egy shell kút ahol meg lehet venni.
Még valami: A szerb-bolgár határ bolgár oldalán sehol nem volt pénzváltási lehetőség (kivéve a neppereket), legközelebb a fentebb említett METRO áruházban van pénzváltó.

# 9367
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167834 Üzenet linkje2011-06-30 10:09:47  Válasz a #167833. hsz-ra Előzmény #167833

Civic, Marzio!

Köszi a leírást ha mégis arra kell menni nagy hasznát vesszük.
Egyenlőre marad az eredeti útvonal bízunk benne, hogy nem lesz fennakadás!
Kintről majd értesítelek benneteket.

# 9368
Saturn

Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167838 Üzenet linkje2011-06-30 10:44:07  Válasz a #167727. hsz-ra Előzmény #167727

Szia! Nagyon megörültem írásodnak, mert mi is gázzal közlekedünk. Valaki a múltkor egy másik oldalon azt híresztelte, hogy Görögországban nincs autógáz, holott én már korábban érdeklődtem az Apollon travelnál is, és kint élő személyeknél is. Mindenki azt mondta, hogy van kint is autógáz, sőt pár éve én is láttam olyan kutakat, ahol volt lehetőség gáz tankolására.
Konkrétan a gáz ára érdekel most, azt írod, hogy olcsóbb, mint itthon, illetve hogy mennyire jött ki oda-vissza (ár),vagy hány litert tankoltál összesen.
Köszi előre is a választ!

# 9369
Nika7

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167848 Üzenet linkje2011-06-30 11:56:30 

Sziasztok!

Én is azok segítségét szeretném kérni, akik már tankoltak Görögország felé autógázt. Azt szeretném kérdezni, hogy ugyanúgy működik a tankolás mint itthon? Gondolok itt arra hogy nem kell semmiféle átalakító a töltőszelephez mint például Németországban? Meg ott ugye magunknak kell tankolni is.
Előre is köszi!

# 9370
Abergavenny

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167854 Üzenet linkje2011-06-30 12:48:48  Válasz a #167833. hsz-ra Előzmény #167833

Köszi marzio. Ha kelleni fog nagyon hasznos lesz.

Üdv

# 9371
Utazo20

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167859 Üzenet linkje2011-06-30 13:00:59  Válasz a #167727. hsz-ra Előzmény #167727

Sziasztok! Augusztus 19én indulunk Paráliába. Előfordulhat,hogy szlovák rendszámú autóval. Van meghatalmazásom, de lehet valami kellemetlenség a határokon a rendszám miatt?
Merre javasoljátok az utat, mert 19 az Péntek, és félek hogy Kelebiánál megfogjuka dugót, ezért Horvátországfelé néztem egy utat 200km kell csak Horvátba menni vagy annyit sem és vissza szerbiába, ki mit javasol?

# 9372
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167868 Üzenet linkje2011-06-30 13:54:25  Válasz a #167859. hsz-ra Előzmény #167859

Szia Utazo! Tapasztalatom nincs ugyan ezzel kapcsolatban, de szerintem a szlovák rendszám miatt max. Magyarországon lehet bajod! A meghatalmazás az meghatalmazás, ha jól van kitöltve, megfelelő a formátuma kizártnak tartom, hogy gond legyen belőle. Bár nem teljesen értem, hogy mit értesz probléma alatt, nem valószínű, hogy a szerbek, macedónok vagy a görögök lövöldözzenek a szlovák autóra, e miatt szivassák a rendőrök, határőrök, stb.
Az, hogy megéri-e Horvátországon keresztül menni nagyban függ attól, hogy honnan indulsz, ezt ugyanis nem írtad le. Javaslom, hogy keresd Aki hozzászólásait, egy pár hete volt erről szó. Egyébként nem maga Horvátország a gond, hanem az, hogy itthon és kint van kb. 150 km nem autópályás szakasz, ami simán lehet + 1-2 óra, és + 1 határ. Én is gondolkodtam rajta, de elvetettem. Ha jól sejtem, akkor aug. 19 körül már nem kifele igyekszenek a törökök, de az egyéb hétvégi forgalom nem lesz gyenge. Az sem mindegy, hogy mikor indulsz, ezzel kapcsolatban is találsz itt sok mindent kb. két héttel ezelőtti dátummal.
Ha komolyan érdekel a téma olvass vissza márciustól, és sok mindenre lesz válasz!

# 9373
Dormin

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167881 Üzenet linkje2011-06-30 15:27:22  Válasz a #167838. hsz-ra Előzmény #167838

Szia icon_smile.gif
Szerbiában 58,90-töl-62,90dínárig volt az autógáz literje.Macedóniába 40 denár volt egy liter LPG. Görögországba a legolcsóbb helyen a0,79 euró,míg a legdrágább helyen 1 euró/ liter áron lehetett tankolni. A töltő fejek szabványok,megfelelnek mind a három országban,pont olyanok mint idehaza. A legjobb minőségű gáz szerintem a szerbeknek van:-)Tankolni a kutas is fog ha látja hogy nem igazán megy. A kutak totem oszlopán a TNG feliratot keresd Szerbiában és Macedóniában.Görögországban AutoGas néven keresd.

# 9374
Nika7

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167886 Üzenet linkje2011-06-30 15:58:19  Válasz a #167881. hsz-ra Előzmény #167881

Köszi!
# 9375
Aqilla

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167901 Üzenet linkje2011-06-30 17:14:22  Válasz a #167833. hsz-ra Előzmény #167833

A Metro áruház oldalában van bankomat is.

Renault!
Albániáról kérdezz az Indexen ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260 ) Stewietől, Ő biztos tudja!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 624 625 626 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu