Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4396
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168014 Üzenet linkje2011-07-01 11:49:03 

Hűha.. A kis finnyás..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif Kérni kell legközelebb a halásztól, hogy Te dobálhasd be neki...icon_biggrin.gif Tuti nagy élmény lehet:D
Helytelen..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif Horgászni kellett volna és akkor Te is tudtál volna etetni:Dicon_biggrin.gif
Köszi:) Megnézem majd.. Csak ne egyedül legyek rajta, mert akkor tuti nem indul majd el..icon_biggrin.gif 1 fővel..icon_biggrin.gif Hű de sűrű lesz a program már látom előre.. Vasárnap Kerit kellene megnézni, busszal meg Kalamakit gyalog..icon_biggrin.gif Oda ráérek elgyalogolni..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

# 4397
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168110 Üzenet linkje2011-07-02 08:38:12 

Isti26 írta:
Hű de sűrű lesz a program már látom előre.. Vasárnap Kerit kellene megnézni, busszal meg Kalamakit gyalog..icon_biggrin.gif Oda ráérek elgyalogolni..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

Keri ügyben, szerintem próbálj valakikhez betársulni, ott igazából a naplemente a látnivaló, maga a falucska nem nagy szám.
Ha valakik négyen mennek autóval, még akkor is beférsz, mert kocsival nem nagy távolság. Beszállsz a benzinbe, és biztos találsz fuvart.
Én így csinálnám, de Te tudod.
Már a buszon megfogod látni milyenek az utitársak.

Kalamakiig jó kis séta lesz, cirka 4 km. Mi is elsétáltunk, de erre is, arra is, de középről indultunk. Nekünk Laganasból Agios Sostis jó félóra volt a parton. Kalamaki picit több, bár attól függ meddig mész. Közben, ha elfáradnál, fürdesz majd picit icon_wink.gif

# 4398
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168114 Üzenet linkje2011-07-02 09:30:54  Válasz a #168110. hsz-ra Előzmény #168110

Keri ügyben egy tanács: figyeljétek meg, hogy mikor megy le pontosan a Nap, mert igen gyorsan le lehet késni róla!

Mi is voltunk Keriben és miután kezdett alkonyodni, viszonylag hamar el is tűnt a Nap. Voltak néhányan, akik késve érkeztek és lemaradtak a lényegről....

Sajnos éppen picit felhős volt az ég, így mi nem láttuk olyan szépnek, mint ahogyan mindenki beszélt róla, pl. a vizen nem nagyon tükröződött vissza a fény a felhők miatt.

# 4399
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168115 Üzenet linkje2011-07-02 09:35:02 

Igen a naplementéről láttam képeket.. Nem semmi látvány:) A falucska nem is nagyon érdekes sokkal inkább a sziklák..icon_smile.gif Nah azok csodásak lehetnek:P
Nem zárkózom el ez elől ne úgy értsd.. Csak nem tudom mi lesz előre meg nem akarok tervezni ilyet.. Mert ha nem jön össze akkor rosszabb:) Így majd ha kint leszek kiderül, hogyan sikerül ezt összehozni...icon_smile.gif
Gondolom jó kis szerpentinek vannak.. Nem zavar, nem parázom az ilyen utaktól.. Inkább csak ámulok..icon_smile.gif
Hát gondoltam, hogy nem olyan közel van Kalamaki.. Nem baj az, egy kis séta a parton nem lesz rossz:)icon_smile.gif
Hmm.. Meglepő, hogy Laganas "ilyen messze" van.. Mikor tök közelinek tűnik ha megnézed a térképen pl.. Nah jó annyira nem de azért nem fél óra..icon_smile.gif Mivel a buszok onnan indulnak jóval előbb el kell indulni, hogy el is érj egy járatot..icon_biggrin.gif
Hmm.. Hogy érted attól függ meddig megyek?icon_smile.gif Hát a repteret is jó lenne ott látni, meg egy két repcsit sem lenne rossz megnézni..icon_biggrin.gif
Hehe.. Végül is igen...icon_smile.gif Megmártózom a habokban..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

# 4400
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168116 Üzenet linkje2011-07-02 09:37:29 

Adri!

Köszi a jó tanácsokat... Akkor időben ott kell lenni, nehogy lekéss róla:)
Hmm.. Jó gyorsan eltűnik akkor a nap...
Az időjárást előre nem lehet tudni sajnos.. Reméljük akik most mennek mint pl én azoknak szép látvány lesz:) A felhők is messze lesznek majd..icon_smile.gif

# 4401
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168117 Üzenet linkje2011-07-02 09:52:56  Válasz a #168115. hsz-ra Előzmény #168115

Isti!

Mi kocsival mentünk Keribe, de hogy őszinte legyek a falut szinte észre se vettük.... A legnagyobb görög zászló már jobban vonzott, fel is mentünk a világítótorony felé (ki volt téve egy tábla és ott volt kiírva, hogy onnan kell menni a világítotoronyhoz) és onnan fényképeztük le, (ahogy mész, balra van egy földút, nagyon gáz az a hegyi út, egyrészt mert nagyon meleg van, és erősen emelkedik, meg kanyarog, másrészt néha nagyon szűk és kavicsos, ott is hagytuk a kocsit, gyalog próbálkoztunk, de fel kellett adni, mert lemaradtunk volna a naplementéről, szóval nem mentünk fel a tetejére, nem is hiszem nagyon, hogy ott volt a torony icon_wink.gif de párom ragaszkodott hozzá, hogy nincs messze..... De aztán ő is belátta, hogy mégis icon_biggrin.gif
Na, de mivel ott ballagtunk a zászló pont a nap "előtt" lobogott, egész jó képeket lehet csinálni (bocsi, de nincsenek rajta ezen a gépen a képek icon_sad.gif )
Szóval gyorsan irányváltás és visszamentünk a "kilátóhoz". Vicces volt, mert csak egy lakókocsis büfé volt ott, semmi más, meg ugye a hegyoldal, ami frankón csúszott, meg ugye a szúrós bokrok se maradhatnak el. A papucsot nem feltétlenül ajánlom, legalább egy szandi kéne, hogy tartsa a lábat....
A büfésnek volt egy nagyon kis cuki bundás német juhász kölyök kutyája, vele jól elszórakoztunk... míg "be nem indult" a naplemente.

# 4402
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168118 Üzenet linkje2011-07-02 09:56:05  Válasz a #168116. hsz-ra Előzmény #168116

Isti!

Reméljük jó idő lesz, mikor mész és semmi nem fogja megzavarni a látványt icon_lol.gif Egyébként nem tragédia, ha esetleg vannak felhők, mert akkor azok körül lesz narancsos-rózsaszin-bordós az ég és az is szép látvány icon_razz.gif

# 4403
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168120 Üzenet linkje2011-07-02 10:11:37 

És akkor még egy tuti link, ami nekünk nagyon bejött, van beach guide (szerintem nagyon jó, panoráma képek vannak fenn és 360 fokban körbeforog a kép icon_lol.gif jobb oldalt vannak felsorolva a strandok.) Nekünk Gerakas, meg Dafne nagyon tetszett, de a Dafne felé vezető úton paráztam rendesen icon_razz.gif Gerakason meg a teknősök tojásrakó helye van, el van kerítve nagyon sok teknősfészek a strandon.

Szóval a beach guide link (jobb oldalon a strandok felsorolása):
http://www.justzante.co.uk/beachguide.asp?beach=gerakas

És bal oldalon a menüből tudjátok kiválasztani a street view-t meg van még egy csomó minden, szerintem szupi ez az oldal, van miből "mazsolázni" icon_lol.gif Ja és vannak képek a reptérről is icon_razz.gif

Jó nézelődést! icon_wink.gif

Üdv.
Adri

# 4404
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168121 Üzenet linkje2011-07-02 10:15:22 

És még egy település nézegető, ez is szupi, egyben térkép is és ha kiválasztasz egy települést, akkor felhoz róla egy csomó képet. Pl. először nem tudtuk, hogy hol készített sok mindenki egy gyönyörű öbölről képeket, ahol csodaszép kék a víz és innen jöttem rá, hogy azok a képek Porto Limnionason készültek! icon_wink.gif

http://www.fototravel.info/zakynthos/zakynthos_e.php

# 4405
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168122 Üzenet linkje2011-07-02 10:17:19 

Adri!

Gondoltam..icon_smile.gif Általában kocsival megy oda az ember meg a soraid is ezt tükrözték.icon_smile.gif Hűha, jó kicsi lehetett az a falu, ha elkerülte a figyelmedet..
Görög zászló engem is vonz... Elmondások szerint nagyon nagy.. Kíváncsi vagyok rá mekkora lehet valójában. Amúgy azért általában minden jól ki van táblázva.. Legalábbis tavaly Korfun ezt láttam..icon_smile.gif Nem tévedtem el, ha meg igen akkor meg olyan helyet láttam amire csak véletlenül akadtam rá..icon_biggrin.gif
Világítótorony.. Hmm Jól hangzik:)
Ej ej..icon_smile.gif Milyen kis élményekbe volt részetek.. Elolvasva amit írtál, hát nekem is meg fog gyűlni a bajom ezzel..icon_smile.gif Nah majd megnézem mennyire fog ki rajtam..icon_biggrin.gif Bevállalós vagyok!
Hmm.. Szerintem így még szebb volt.. Zászló és naplemente egyben..icon_smile.gif Kell ennél több?!icon_smile.gif
Papucsban nem szoktam túrázni.. Szandált meg soha nem veszek fel..icon_smile.gif Jó kis túracipőm van..icon_biggrin.gif Kényelmes könnyű, az majd jó lesz nekem:)
icon_smile.gif))))))))))))) Aki leleményes jól elüti az időt..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

# 4406
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168123 Üzenet linkje2011-07-02 10:19:08 

Én is ebben reménykedem... De tuti jó idő lesz:) Csak is pozitívan..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
Áááá.. Nem lesz itt gond:) Azért ezek a színek sem rosszak ám.. No meg maga a naplemente látvány sem az.. Bár ha busszal megyek a naplemente bajos lesz.. Azt nem biztos, hogy úgy megkockáztatom..icon_razz.gif

# 4407
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168125 Üzenet linkje2011-07-02 10:20:43 

Köszi Adri a linket.. Valahol már láttam, mazsoláztam is belőle már..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
# 4408
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168126 Üzenet linkje2011-07-02 10:22:01 

Hű a másik oldal is nagyon jó.. Ezt is láttam már....icon_biggrin.gif Ha jól nézegettem egy házaspár készítette akik több helyen is jártak.. Zakynthoson és máshol is:Dicon_biggrin.gif
# 4409
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168128 Üzenet linkje2011-07-02 10:26:55  Válasz a #168122. hsz-ra Előzmény #168122

Szia Isti!

Valószínű az lehetett a gond a faluval, hogy menet közben megláttuk a zászlót és egyfolytában azt lestük, így kb az, amik mellett elhaladtunk kiesett icon_lol.gif Ha jól emlékszem 10 méter magas a zászló, szóval nem lehet nem észrevenni icon_lol.gif

Nos igen, mi is mindig jól lefoglaltuk magunkat icon_wink.gif

Pl. ha elmész a Navaggio öbölhöz, kinézel a kilátóból, az nagy élmény, de ha elmész a bokrok között jobb kéz felé, és bevállalós vagy, akkor igazán gyönyörű a látvány az öbölre, mert el lehet menni teljesen addig, hogy az egész öböl látszódjon, ne csak részletek, mint a kilátóból. Ki van taposva egy kis ösvény, igaz, hogy a bokrok között, kisebb köveken keresztül és persze földút, de jól járható, főleg, ha bakancsban mész (nekem még flip-flop papucsban is sikerült, bár utólag belegondolva nem kis teljesítmény volt icon_lol.gif )

# 4410
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168129 Üzenet linkje2011-07-02 10:31:10  Válasz a #168126. hsz-ra Előzmény #168126

Isti!

Én végignéztem mindkét linken szinte minden települést, ahova el szerettünk volna menni és nem is csalódtunk, nagyon szép helyekre jutottunk el. (Tavaly is felraktam már ezeket a linkeket, amikor lázasan készülődtünk Zantéra és rábukkantam icon_lol.gif ) Ezek alapján készítettük az útitervet, minden nagyon részletes, nagyon megörültem neki, mikor rábukkantam icon_wink.gif

Akkor járnál a legjobban, ha megismerkednél helyben valakikkel, akik bérelnek autót és társulnál, mert nyilván az lenne a legjobb és legkényelmesebb módja a sziget bebarangolásának. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 293 294 295 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu