#1686312011-07-05 16:24:22 Válasz a #168533. hsz-ra
Szia Lafka80!
Milyen márkájú ez a kút, amit belinkeltél? Mennyi volt a külöbség az E75 melletti kutakhoz képest? Nem arról volt szó, hogy Macedóniában hatóságilag árazott az üzemanyag? Én azt hittem, hogy mindenhol egyforma árak vannak Macedóniában.
Ha Röszkénél telenyomod a gépet, akkor onnan már csak 755 km Gevgelija, azt meg ki kell bírnia. Én tavaly sem tankoltam már Szerbiában, nem is a 2000 Ft különbözet miatt, hanem mert nem álltunk meg éjszaka.
Sziasztok!
07.16.-án tervezünk egy Korfui nyaralást. Ha Valakik akkor mennének kocsival és van 2 szabad hely (persze költségekkel), akkor szívesen csatlakoznánk a Párommal. Ha nem akkor marad a repülő valószínű.
Akár vezetek is szívesen, már voltunk többszőr kocsival Görögben. Csak most a kicsike 10l felett kajál és enyhén költséges lenne vele az út. Kölcsön kérni meg nem akarok, mert tuti, hogy akkor lesz valami bibi.
Július 20-25-e között indulnánk Sartiba. Szegeden beiktatunk egy pihenőt ( az ország másik végéből indulunk ) , lesz itt is egy kis városnézés és nosztalgiázás Nem vagyunk pontos indulási naphoz kötve, tapasztalt utazók mit javasoltok indulási napnak és időpontnak? Odakint kempingeznénk, nem foglaltunk előre, és azt olvasom, hogy hétvégére a görögök is kivonulnak a városokból, és akkor nehezebb szállást találni, bár arra nem találtam választ, hogy ez csak az apartmanokra vonatkozik-e, vagy a sátorhelyekre is. A férjem vezetne, Olaszországba már rutinos vezető, de Görögországba most megyünk először.
Én sem hárommal számoltam, viszont azt figyelembe kell venni, hogy a 2,76 a középárfolyam nem ennyiért jutsz hozzá
Ha kártyával fizetsz hogy számolják?
Ennyire "gyereknek" látszanék??? A középárfolyam kb 1hete 2.65Ft, a 2.76Ft az bizony eladásiárfolyam és nem is legalacsonyabb!!!!
A kártyás váltásról fogalmam se, de mindenképpen a kibocsátó bank szabja meg a feltételeket. Gondolom, el kell olvasni a szerződés idevágó részét.
Tök feleseleges váltogatni és tankolni arra számítva, hogy mennyivel olcsóbb Szerbiában. 2,76-tal számolva 130 Dínáros üzemanyagárral nem túl kedvező, mert itthon sok helyen lehet olcsóbban tankolni.
#1687412011-07-06 08:57:04 Válasz a #168735. hsz-ra
Sziasztok!
28-án indultam, tegnap érkeztem haza Nei Poriból!
Mindenek előtt, köszönet "AKI"-nak, sok jó tanáccsal látott el.
Az útról: Dújv-Eszék-N.P volt az útvonal. Akik a dunántúlról mennek, csak erre menjenek! 80km plusz, de számomra is hihetetlenül gyors út, úgy, h minden korlátozást betartottam! 1140km 13 óra alatt, 2 nagyobb, 1 kisebb pihenővel! Igaz kedden utaztunk, de a fizető kapuknál és a határokon 20 másodpercnél többet nem álltunk!!! Na jó, Evzoninál 10 percet, de ott éppen sztrájkoltak. Belgrád elkerülő gyönyörűen ki van táblázva, 20(!!!) perc alatt elkerültük! Ezt azért mondom, mert N.Poriban beszéltünk sok honfitársunkkal akik 2óra hossza alatt értek át!!! Még fontos: csak kártyával érdemes tankolni, így a horvát 95-ös 345ft, a macedón 303ft! Pálya díjakat eu-ban fizettem, rendőrt alig láttunk, de mondom, szinte minden korlátozást betartottunk! Szerbeknél csak nagy kúton tankoljatok, mert a magyarok közül többet át akartak vágni kis szutyok kutakon!
Ha bárkinek van még kérdése írjon!
25-én hajnalban indultunk Röszkének,45perc várakozás volt,szokásos 40-60-80 a szerb úton,mac.határ 10perc,görög szintén.Sztrájknak nyomát sem láttuk.Viszont a dél szerb nem autópályás szakasz és a macedón eleje irtózatos minőségű,hatszor teljesen felkoppant a lengéscsillapítónk úgy hogy folyton a kátyúkat néztük,meg a nyomvályúkról nem is beszélek,persze ez autófüggő kit mennyire zavar.Visszafelé annak ellenére hogy kamionsorba állítottak a macedónok és szerbek a Sprinter teherautó miatt,irtó hamar végeztünk.Viszont SOHA TÖBBET nem akarunk ezen az útvonalon menni.Arról nem is beszélve hogy nekünk így 2.5-szer lett drágább a pályadíj,megpróbáltunk autóúton is menni de felesleges.Legközelebb kipróbáljuk Bulgária felé
#1687502011-07-06 09:33:22 Válasz a #168747. hsz-ra
Szia!
Az E75 útvonalon mentetek? Sajnálom, hogy rosszul sült el az utazás része!
Az út minősége engem is zavar, tavaly nem volt még vele gond, remélem kátyúzzák majd az utakat, nem szeretnék alufelnit cserélni!