Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5611
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168496 Üzenet linkje2011-07-04 21:03:06  Válasz a #168485. hsz-ra

Köszönöm Ági, naptejből feltankolok, jó, hogy eszembejuttattad. A tervezett krétai utunk a következőképpen épül fel (szállások lefoglalva, optimizmus határtalan:)): este érkezünk Héraklionba, a reptéren várni fog a bérautó. Innen egyenesen Matalába megyünk, ahol 6 éjszakára foglaltam le a szállást. A kokkinói és a komosi strandon kívül Lendasba tervezek egy utat, ahol a településtől kissé nyugatra eső Trafoulas szurdokon keresztül látogatnám meg az úgynevezett Dragon bay-t, de az általad említett Tsoutsouros is felcsigázta a kíváncsiságomat:) És ha már autóval leszünk, meglátogatjuk Phaistos, talán Gortist is, ha nem tévedünk el nagyon:) Időnként azért kifaggatom az utitársakat is, hogy szeretnének-e valami mást is látni:) A hatodik éjszaka eltöltése (és a reggeli elköltése) után indulnánk Kíssamosba, itt négy éjszakára foglaltam szállást. Innen egy Balos látogatást terveztem, a hátralevő napokon pedig meglátogatnám Falasarnát, és Chaniát. Ezen a szálláson is van reggelink, és a tágas öbölben több strand is van. A repjegyet úgy foglaltam, hogy Chaniából indulunk vissza Athéna, így nem kell visszaautózni Héraklionba. Abban az időszakban nagy népsűrűségre számítok Krétán, így elkezdtem feltérképezni az eldugottabb strandokat:) GPS nem lesz nálunk, térképekre kell hagyatkoznunk, na meg a görög nyelvű feliratokra:)
# 5612
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168556 Üzenet linkje2011-07-05 09:57:39  Válasz a #168487. hsz-ra Előzmény #168487

Szia Ági!

Hú, ez igen kalandos volt.... De valamit nem értek, ha amúgy is Heraklionban adtátok volna le az autót, akkor miért nem az utazás végéig béreltétek? icon_eek.gif Mert ugye még visszamentetek Matalába.... Vagy hogy is van ez most? icon_smile.gif

Hát azt hiszem, ki kell szelektálni néhány kedvenc képet és azokat elkezdeni kicsinyiteni icon_wink.gif Gondolom nem egyszerü, én is mindig egy csomó képet szoktam késziteni icon_lol.gif
Szerintem akkor is le kell kicsinyiteni, ha almbumot akarsz csinálni....
De ha nem, akkor cáfoljatok meg icon_wink.gif

Üdv.
Adri

# 5613
Hupika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168599 Üzenet linkje2011-07-05 12:45:22 

sziasztok!

Blanchelor örülök, hogy élményekkel gazdagontértetek haza! Nagyon várom a beszámolód a szállástól a kirándulásokig! icon_smile.gif
Szép hetet!
Hupi

# 5614
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168613 Üzenet linkje2011-07-05 14:30:17  Válasz a #168556. hsz-ra Előzmény #168556

Szia Adri!
Igen ezt nem írtam le, azért csak egy hétre foglaltam az autót mert a férjem nagy motoros és a második hétre motort akartunk foglalni helyben, de aztán az első hét tapasztalatai a krétai utakról, meg a szélről meggyőztek, hogy az autó biztonságosabb. Írtam ugyan az athenscarsnak, hogy még egy hétre maradhat-e az autó, de már ki volt adva ezért kellett visszavinni.
Üdv: Ági

# 5615
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168617 Üzenet linkje2011-07-05 14:38:24  Válasz a #168613. hsz-ra Előzmény #168613

Szia Ági!

Ja, igy már világos icon_lol.gif Emlékszem tavaly mi sem tudtuk, hogy milyen nap van, hétvége vagy hétköznap, de ott valahogy nem is fontos, nem is érdekelt icon_smile.gif Bár ebben az esetben jól jött volna....

Mikor a heraklioni reptértől rátértetek a new roadra, nem úgy ment az út, hogy a reptértől egy ideig egyenesen, aztán egy elágazásnál balra és jobbra? Ezt a google earth-ön néztem, és nekem akkor nagyon egyszerünek tünt. Meg mintha még lenne is vmi nagyobb áruház emellett az út mellett, gondoltuk is, ha megtaláljuk vagy oda tudunk menni, akkor veszünk vizet az útra....

Tényleg és tankolnotok kellett a reptér közelében lévő kúton? Mert eddig a legtöbben azt mondták, hogy szinte üres tankkal kapták meg az autót... Ha igen, meg tudnád mondani, hogy merre van? Nem mintha nem lehetne megkérdezni helyben, csak megint rámtört az infógyüjtési láz icon_lol.gif

Köszi, üdv.
Adri

# 5616
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168618 Üzenet linkje2011-07-05 14:46:28  Válasz a #168496. hsz-ra Előzmény #168496

Szia BoAt!
Megint Dimitriséknél szálltok meg? Ha esetleg vacsizni is akartok Matalában, akkor keressétek meg a Sirtaki tavernát, ha érdekel leírom merre van, nem túl bonyolult tekintve, hogy Matalában egy fő utca van... icon_biggrin.gif velük nagyon jól összebarátkoztunk, ha megemlítetek, biztosak lehettek a kényeztetésben.
Phaistos és Gortys Matalából elég könnyen megközelíthető, jól ki is van táblázva, szerintem nem fogtok eltévedni. Egyébként a krétai közlekedésnél az a gáz, hogy egyfajta néven szerepel a helység a térképen, másképp a táblán és ismét másképp a GPS-en, mivel ez nálatok nem lesz, csak a kétféle írást kell összeegyeztetni. A Kommosi strandtól nem igazán tudom miért vannak elájulva, szerintem semmi különös, bár mi a sziklás strandokat szeretjük, aki a homokot szereti annak ez a jó. Egyébként a Tsoutsourosban az a fő jó, hogy van homokos és sziklás része is. Balost nagyon sajnálom, de Matalából tényleg baromi messze lett volna, biztos nagy élmény lesz!

# 5617
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168624 Üzenet linkje2011-07-05 15:09:12  Válasz a #168617. hsz-ra Előzmény #168617

Szia Adri!
A Heraklionból kivezető utat nem tudom, mert ti a new roadon fogtok menni Rethymno felé, egyébként az teljesen jól ki van táblázva, mi meg Matala felé mentünk délnek. Így aztán a nagyobb áruházakat is csak arra tudjuk. Egyébként biztos van lidl, vagy carefour a nagy út mellett, mert azok ott szoktak lenni, érdemes utánanézni, mert olcsóbb (főleg a lidl) mint a kis üzletek a nyaralóhelyen. Ja, és vasárnap ott nincs nyitva csak a strand melletti kis közért, meg a tavernák, áruház egy se!
A kocsit mi is üres tankkal kaptuk, az első kútnál érdemes tankolni, mert nem tudtuk meddig tart ki a benzin, ha 1.7-nél drágább, akkor legfeljebb csak pár litert, ami kitart az olcsóbb kútig, bár ha este érkeztek többet is érdemes beletenni, mert nem tudom meddig vannak nyitva a kis kutak. Nem tudom merre kell indulni a kút felé a reptérről, mert nekünk ott a GPS pont meg volt hülyülve és körbe-körbe vitt, de egy biztos a reptér környékén sok a kút biztos találtok egyet. Egyébként nekem az volt az érzésem, hogy egész Kréta tele van benzinkutakkal, akár merre mentünk mindenfelé láttunk, nem is egyet.

# 5618
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168650 Üzenet linkje2011-07-05 18:13:41  Válasz a #168618. hsz-ra Előzmény #168618

Szia Ági:) Igen, Dimitriséknél foglaltam, nagyon jól éreztem magam náluk 2008-ban is. Megkeressük a Sirtaki tavernát, mert az utitársak szerintem igényelni fogják a főtt étket, legalább egyszer naponta. Jut eszembe: a szálláson van tányér, pohár? Erre már nem is emlékszem, pedig vásároltam magamnak ezt-azt és valószínűleg nem az asztalról ettem:) A hűtőre emlékszem, mert az jó hangos volt, a klíma pedig kissé furcsán működött, néha elpöffentette magát, aztán jó ideig nem mozdult, tévé is volt, de nem használtam, mindössze ennyi ugrik be a "komfortól". A földszinten laktam és nem volt teltház, úgyhogy elég nagy nyugalom volt. Most én is megnéztem a reptérről történő kikeveredési segédletet: a Goggle Eart-öt és úgy látom, hogy a reptéri épülettel szemben van egy út, mely nyílegyenesen rávisz a New Road-ra egy útkereszteződésnél (vagy egy kerek felüljárónálicon_smile.gif). Ott jobbra tartunk, elhaladunk egy egyenes felüljáró alatt és a kanyarodástól számolt második kerek felüljárónál elmegyünk balra (előtte egyenes felüljáró van). Az az út visz le a déli partra. És így kikerüljük a központi részt. A reptér mellett elhaladó útra emlékszem is, az bevisz a városközpontba (a busz is ott jár). Adriék pedig a reptérről kimennek a New Roadra, aztán célirányosan haladnak előre:)
# 5619
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168680 Üzenet linkje2011-07-05 20:05:02 

Mi is nagyon jól éreztük magunkat Dimitriséknél. Nincs semmilyen evőeszköz, vigyetek szerintem műanyagtányért, meg evőeszközt, azt legalább nem kell mosogatni, mosogatószer sincs, kézmosó van, törölköző is bőven, ágynemű is, hűtő is, hajszárító viszont nincs, nekem mindennap kellett a sós víz után hajat mosni meg szárítani. a légkondi benne van az árban, nekünk nagyon jól jött mert baromi meleg volt estére a szoba, egész éjjel ment, időnként bekapcsolt, mikor visszamelegedett a szoba, mikor kihűlt akkor kikapcsolt, ez lehetett a pöffenés. Mi az emeleten laktunk a medence oldalán lévő első szobában, az azért volt jó, mert volt asztalunk az erkélyen, és mellettünk csak egy oldalról laktak. Nyugis volt nekünk is.
Azt mondja a férjem is, hogy tökéletesen írtad le a Matalába vezető utat, tényleg aránylag egyszerű.

# 5620
Zotyo58
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168731 Üzenet linkje2011-07-06 00:38:36  Válasz a #168444. hsz-ra Előzmény #168444

Kedves Krakker!
Mi egyénileg megyünk Krétára és Imbrosz érdekelne, hogy jutottatok vissza az elejére a kocsihoz? Taxival, vagy visszagyalogolva. belépő, az út mehézsége.
Köszi a választ
Z

# 5621
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168786 Üzenet linkje2011-07-06 12:45:14  Válasz a #168624. hsz-ra Előzmény #168624

Szia Ági!

Köszi az infókat icon_lol.gif Google Earth szerint egyszerü kijutni a reptérről, nem is kell bemenni Heraklionba, remélem tényleg ilyen egyszerü lesz icon_biggrin.gif Párom is ragaszkodik a GPS-hez, majd megmondom neki, hogy milyen tapasztalataitok voltak vele icon_wink.gif

Szerintem majd mikor megyünk, megkérdezzük a kölcsönzős nénit, nagyon készséges volt, biztos megmondja, hogy hol van vmi nagyobb áruház.... Mert ugye fel leszünk pakolva a bőröndökkel, meg minden, szóval nagy bevásárlás nem lesz, csak az útra akarunk vizet venni, mert nem tudjuk, hogy a new road mellett hol van vmi üzlet, aztán legalább 3 óra lesz az út és némi viz jól jönne icon_wink.gif Igyekszünk majd találni egy Lidlt icon_razz.gif

Üdv.
Adri

# 5622
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168789 Üzenet linkje2011-07-06 12:50:16  Re:

BoAt írta:
Adriék pedig a reptérről kimennek a New Roadra, aztán célirányosan haladnak előre:)

Szia BoAt!

Mi is ebben reménykedünk icon_lol.gif Én vhogy úgy láttam a Google Earth-ön, hogy egyenesen megy egy út, amin el lehet menni balra és jobbra, előtte pedig van egy viszonylag nagyobb épület parkolóval, amiről azt gondoljuk, hogy az egy vmilyen áruház. Szóval a terv a tankolás, aztán a bolt, hogy legyen vizünk, aztán uccu neki és remélehetőleg (a new roadról letérve nem tévedünk el icon_lol.gif ) hamar eljutunk Falassarnába icon_wink.gif A hamar az olyan kb. 3 óra vagy több icon_lol.gif

# 5623
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168874 Üzenet linkje2011-07-06 19:55:40  Re:

BoAt írta:
A köszöneteiddel jól meghatottál, én nem is szolgáltam rá az egyszem beszámolómmal:)

Hát akkor senki sem, mert nem tudok róla, hogy Krétáról valakinek is egynél több lenne. icon_wink.gif icon_lol.gif

# 5624
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168875 Üzenet linkje2011-07-06 20:00:48 

krakler írta:
de a két hét életünk egyik legszebb nyaralása lett!!!

Szia Ági!

Olyan jó ilyen lelkes bejelentkezést olvasni! icon_smile.gif Érezni, hogy tele vagy lendülettel az út után, örülök, hogy ennyire nagyon jól sikerült! icon_smile.gif Titkon abban reménykedem, hogy mire visszajövök, lesznek képek és talán, talán beszámoló is? icon_wink.gif (Na jó, nem sürgetlek, nálam lassabb beszámolókészítő bizonyára nincs a világon.)
Mi tetszett a legjobban? icon_smile.gif Gondolod, hogy talán visszamentek majd még valamikor?

# 5625
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168957 Üzenet linkje2011-07-07 13:46:09  Válasz a #168875. hsz-ra Előzmény #168875

Szia Verka!
Először is nagyon jó utat kívánok, remélem olyan jól sikerül mint a miénk. A beszámolót megpróbálom hamar megírni, míg frissek az élmények. Igazán nem is tudok olyat írni, hogy mi tetszett a legjobban- az egész!! Kréta ezerarcú és mind gyönyörű! Persze, hogy tervezzük, hogy majd egyszer még visszamegyünk, Adriék úticélja Falassarna és az egész nyugati rész is nagyon izgat, de hogy mikor....? Az még a jövő zenéje.
Jó utat mégegyszer!
Üdv Ági icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 374 375 376 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu