Merem mindenkinek javasolni a maszek péket, a templomhoz közeli utcában meg találjátok. Kora reggeltől friss meleg és több fajta kenyér kapható nála, 0,70-centért csak ajánlani tudom. valamint nagyon sok fajta finom friss péksütemények, érdemes megkeresni "melegen ajánlom"...na nem úgy...
tojást én 1 euroért vettem a 6 db-ost ennyiért nem is láttam még a piacon se N.P.-be van az ALFA nevű super market, 6 darabos 1,5 literes víz legolcsóbb 1,10-1,20 volt de van drágább is, ők is márkafüggők lehetnek a 0,5 víz bárhova mész 50 cent. Legfinomabb kakaó a Milko :p 0,5 1,50 (péknél) na de ebbe a kakaóba van ám anyag, ez kakakó ám a javából.
Péksütemények 1,50 (csokis, vaníliás, fetás, spenótos, virslis stb.) a pizzaszelet az 2.
Aki két hétre megy érdemes majd a piacon vásárolni zöldséget, gyümölcsöt, összehasonlítás képpen, közérti paradicsom 1,50-től indult, piaci 65-80 centes volt kilója legolcsóbb, kígyóuborka 20 cent darabja, paprika is 1 euró kilója, stb. Sörimádóknak ajánlom megkóstolni a görög sört, a Mythost :p én nem vagyok egy nagy sörvedelő, de Kréta óta rákaptam teljesen
Azt a fajta pálcás jégkrémet amelyikben egész mogyoró van, senkinek sem ajánlom. Nekünk kétszer is alkotó részeire hullott a kezünkbe pedig még bele se kezdtünk. Kívül fagyott volt de a csokimáz alatt a fagyit inni lehetett. Leomlott a burkolata, mint a kártyavár nyakig maszatosak lettünk.
#1687462011-07-06 09:16:45 Válasz a #168739. hsz-ra
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk meg Poriból! Első ottlétünk volt, de ki merem jelenteni, h az egyik legszebb fekvésű nyaralóhely ahol jártam...talán Massa vetekedhet még vele! A tenger tökéletes, élőlénymentes, bár szívesen búvárkodtam volna, de így is szuper! Az egyik legjobb választás csillagtúrák szervezéséhez. A pékáruk isteniek, gyümölcs aránylag olcsó és gyönyörű, az éttermi árak a hazaihoz képest szerintem olcsó! Mivel a kék házban voltunk, a harangozás kissé zavart 2 napig, de aztán megszoktuk. Kovácsgyula útmutatása alapján felmentünk öreg Poroi-ba....hát életem egyik legnagyobb élménye volt, annak ellenére, h rengeteg helyen jártam már! A kilátás és maga a falu eszméletlen!!! Az első étteremben ettünk, az ár fele a minőség triplája mint lent (pedig szerintem lent is nagyon jó), igazi görög falusi konyha....TÖKÉLETES! Egy negatívum: Athos étterem! Ahogy reklámozzák és amilyen...hát egy vicc volt a kaja. Ha valakinek van kérdése, akár az úttal kapcsolatban is, írjon!
De jó neked, tele vagy élményekkel. Mi csak augusztus második felében utazunk. Esetleg nem hallottál ott kint valamit a Jimakos 5-apartmanról?
Ez az útvonal leírás hol található?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv,Ágó
Akkor majd kint találkozunk. A késöbiekben megbeszéljük, hogy mikor és hol. A mi apartmanunk alatt, ami a tengerparti sétányon fekszik, van egy Azuro nevű kávézó és pizzéria, esetleg ott is lehetne. Mi azért indulunk du. mert akkor már reggelre odaérünk, és mire elfoglalhatjuk a szobát addigra már egyet mártózunk a tengerbe. Úgy szoktam pakolni, hogy a fürdéshez szükséges dolgokat a strandtáskába pakolom, a csomagok tetejére, és csak át kell öltözni valahol. Nem szokott probléma lenni, ha máshol nem akkor valamelyik Bár mosdójában oldjuk meg. Velünk 4 gyerek jön összesen, az én lányom 11 éves, a keresztlányom 7 éves, és lesz még 2 kisebb, az egyik 4 körüli a másik 1.5 körül van, őket pontosan nem tudom. De a te gyerekeid meg nálunk a két nagyobb biztos jól kijönnének egymással.
#1687722011-07-06 11:55:11 Válasz a #168759. hsz-ra
Ha szeretnéd, priviben leírom szívesen! Annyira jól ki van táblázva minden, h térkép nélkül is le lehet menni, és hétköznap tényleg 13óra. Nei Pori egy tökéletes családi nyaralós üdülőfalu. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek...ami fontos, h nem drágább oda menni, ott lenni, mint pl. a Balatonon 1hét 2 gyerköccel!
Természetesen veletek is szívesen találkozunk, meg mindenkivel aki akkor kint lesz Nei Poriban. Ti mikor mentek, mivel és hányan lesztek? A találka pontos helyét és idejét majd később egyeztetjük.
Üdv:Ági!
#1688252011-07-06 15:57:19 Válasz a #168811. hsz-ra
Helló "raven71"
Hidd el tiszta szívemből örülök, hogy tudtam segíteni,látod én nem voltam ilyen szerencsés mint te, én jól bekajáltam lent Nei Poriban egy falatot sem tudtam volna enni. De a kilátás az kárpótolt mindenért. Remélem a márvány faragó mestereket is meg találtátok hisz útba esett. Nagyon örülök. hogy tetszett nektek Nei Pori és máskor is vissza látogattok. Én Nei Pori függő vagyok mert már 1995-óta ide járok volt úgy mikor egy évben kétszer is. A kecske pásztorral nem találkoztatok véletlenül, mert az még egy élmény lett volna ha látjátok az öszvér háton az aljnövényzet között. És még egyszer nagyon örülök, hogy segíthettem.
#1688292011-07-06 16:02:17 Válasz a #168825. hsz-ra
Én ezt diktálom mindenkinek, hogy nem drágább mint a balcsi és nincs rossz idő, fürdeni strandolni bármikor tudsz. Sőt a május és a június 20.-ig az az időpont amikor még nincs az a nagy forróság és nyogodtan lehet programokat tervezni mert az időjárás is alkalmasabb rá mint Július-augusztusban. Mert Nei Pori egy csodálatos hely.
Ha szeretnéd, priviben leírom szívesen! Annyira jól ki van táblázva minden, h térkép nélkül is le lehet menni, és hétköznap tényleg 13óra. Nei Pori egy tökéletes családi nyaralós üdülőfalu. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek...ami fontos, h nem drágább oda menni, ott lenni, mint pl. a Balatonon 1hét 2 gyerköccel!
Szia! Örülök,hogy jól éreztétek magatokat! Mi is várjuk, de nagyon, hétfőn indulunk! Már lázas készülődésben vagyunk. Beljebb sem volt "élővilág" a tengerben? Pedig nagyon készülünk rá!
Hol kajáltatok? Mondod, hogy az Athos nem jó, akkor Te melyiket ajánlod?
Mi az Andoriába megyünk, ami a játszótérnél van a parton.
Helló "Eramama"
Lehet találkozni élővilággal, halak, kis rákok, elvétve nagyon ritkán medúzával nem kell megijedni ártalmatlanok, ugyan volt itt a fórumon aki már pánikot keltett de bízzatok bennem nem bántanak senkit és még egyszer mondom ártalmatlanok.
Helló "Eramama"
Lehet találkozni élővilággal, halak, kis rákok, elvétve nagyon ritkán medúzával nem kell megijedni ártalmatlanok, ugyan volt itt a fórumon aki már pánikot keltett de bízzatok bennem nem bántanak senkit és még egyszer mondom ártalmatlanok.
ÓÓ, én nem félek, sőt! Imádom őket. Korfun egy nagy blokktéglában lakott egy nagyon aranyos polip, minden nap beúsztunk hozzá, és hagyta magát símogatni. A meduzákat tisztelve csodálom, távolról, de szeretem őket nézni. Bízom benne, hogy itt is látunkk majd állatkákat! Nagyon-nagyon várom,hogy induljunk, és MINDENKINEK nagyon köszönöm a sok segítséget! Sajnálom,hogy Myloékkal nem tudunk találkozni, de majd jövőre összeszervezzük és egyszerre megyünk .