Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 691
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169061 Üzenet linkje2011-07-08 12:03:07  Válasz a #169055. hsz-ra

Kedves Petros!
NAGYON KÖSZÖNÖM!
És még le is fotóztad! Már lementettem a képet icon_smile.gif
Aztán, ha megvolt a bevásárlás, majd tudósítok!

Üdv,
Medi

U.I. Gondolom, hogy most milyen hőség van ott...

# 692
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169120 Üzenet linkje2011-07-08 23:38:49  Re:

Mediterraneo írta:
Kedves Petros!
NAGYON KÖSZÖNÖM!
És még le is fotóztad! Már lementettem a képet icon_smile.gif
Aztán, ha megvolt a bevásárlás, majd tudósítok!

Üdv,
Medi

U.I. Gondolom, hogy most milyen hőség van ott...

Nincs mit köszönni, szívesen tettem...
Ami a fotót illeti... tudod, amióta a telefonokba mindenféle funkciót beleraknak... Hát néha legalább tényleg hasznos. És gyorsabb mint bepötyögni icon_smile.gif
Még ami nagy előnye, tuti nincs félreírás/félreértés icon_smile.gif

Ha van valami hasonló, szólj, amúgy jó készülődést! icon_wink.gif

# 693
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169132 Üzenet linkje2011-07-09 09:42:03 

Szia Petros!

Szeretnék Tőled egy újabb dolgot kérdezni. A nagy melegre való tekintettel gondoltuk, hogy ha lenne rá idő és lehetőség, esetleg egy strandot felkeresnénk Athénban. Kérlek segíts milyen módon lehetne eljutni egy kis lubickolásra. Előre is köszönöm.

# 694
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169136 Üzenet linkje2011-07-09 10:39:05 

sancho.dl írta:
Szia Petros!

Szeretnék Tőled egy újabb dolgot kérdezni. A nagy melegre való tekintettel gondoltuk, hogy ha lenne rá idő és lehetőség, esetleg egy strandot felkeresnénk Athénban. Kérlek segíts milyen módon lehetne eljutni egy kis lubickolásra. Előre is köszönöm.

Ha a tengerben szettnétek fürdeni Athénnál sok lehetőség van, de ha csak egy fél napot (reggeltől estig) vagytok a városban - ha jól emlékszem, így terveztétek - azzal sok időtök elveszne. Ha meg akartok nézni dolgokat, legalább a kötelezőket, akkor nem hiszem, hogy strandolásra is marad időtök! És a vasútállomástól eljutni a strandokra vagy vissza nehéz, mert elég messze vannak.
Amúgy vagy Pireuszban egy nagy strand, oda sokat kell gyalogolni metrótól, trolitól...
Illetve ha lejuttok a belvárostól a tengerig, ott Falirotól folyamatosan vannak strandok, le Attika csücske felé.
Bár az athéniak nem tartják sokra ezeket a helyeket, ők inkább elmennek "szebb" tengerpartokra. Tény, hogy sok városi strand szakasz nem túl "vonzó", de ha csak kevés időm van, és fürdésre vágyom, simán jó.
Szóval az egyetlen tömegközlekedési eszköz, amivel én strandra mentem eddig az a villamos volt, ami a Szintagáról indul. Ezzel eljutni az első strandig egy jó 20-25 perc. Az első jobbnak tartott strand a Glyfada-i, oda 45 perc a villamos. Én ezt a strandot kimondottan szeretem, sokszor járok oda...
Aztán a zöld metróval (Ilektrikosz) le lehet menni Faliro/S.E.F. megállóhoz, ez az utolsó előtti a Pireuszi végállomása előtt. És itt van a nagy piros-fehér Olympiakos Stadion is.
Itt az úttest fölött vagy alatt átmehettek a villamos egy másik végállomásához. Ha arra felszálltok végig visz Athén tengerpartján Vouláig...
Útközben több, strandolásra alkalmas hely mellet elmegy illetve megáll. Amelyik első pillantásra szimpatikus, ott le is szállhattok.
De mondom, ez nagyon sok idő! Tízen pár óra alatt mindent megnézni és strandolni.
Viszont a ti döntésetek! Úgy töltitek az időtöket, ahogy szeretnétek. Ha információkkal segíthetek, szólj nyugodtan!
De az én álláspontom az, hogy inkább Athén nevezetességeit, történelmi érdekességet nézzétek meg, szánjatok rá időt, megéri. És ha marad 1-2 "felesleges" órátok - amit nem hinnék icon_smile.gif -, inkább ismerkedjetek a belváros más részeivel.
Lemenni egy strandhoz minimum 1-1 óra oda vissza, ha szerencsétek van. Fürdés, száradás...4 óra minimum. és ezeken a strandokon több helyen le sem tudsz zuhanyozni rendesen. Persze vannak magasabb színvonalú, úgynevezett beach club-ok, ott komolyabb az ellátás de van kötelező fogyasztás. És ezek a jobb strandok sem a belváros szívében vannak.
Gondoljátok át, nézzetek utána a neten, (képek, térképek, beszámolók...) és döntsetek, ahogy számotokra a legkellemesebb icon_wink.gif

# 695
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169141 Üzenet linkje2011-07-09 12:19:04  Re:

petros írta:

Ami a fotót illeti... tudod, amióta a telefonokba mindenféle funkciót beleraknak... Hát néha legalább tényleg hasznos. És gyorsabb mint bepötyögni icon_smile.gif
Még ami nagy előnye, tuti nincs félreírás/félreértés icon_smile.gif

Hát igen, tényleg jó dolog ez a telefon a mindenfélével benne icon_smile.gif

petros írta:

Ha van valami hasonló, szólj, amúgy jó készülődést! icon_wink.gif

Még több mint 2 hónap van az indulásig... És Athénban majd csak visszafelé állunk meg.
Lehet, hogy lesz még kérdésem icon_smile.gif

Üdv és jó túlélést ehhez a meleghez icon_cool.gif icon_lol.gif

# 696
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169175 Üzenet linkje2011-07-09 21:01:39  Válasz a #169136. hsz-ra Előzmény #169136

Szia Petros!

Nagyon szépen köszönöm a választ. Valóban, ahogy írtad, ilyen helyzetben érdemes elgondokodni, hogy el tudunk-e jutni valami strandra, de valami hűsítő minenképpen kellene, mert sajnos a bartánőmnek egy idő után bedagad a lába és bizony ilyenkor kell neki egy kis hűsítés, vagy pihenés. Ezért is gondoltuk a fürcsit, de nem tudom esetleg milyen lehetőségek lennének. Nem tudom talán van valahol egy kis szökőkút ahol egy picit le tudja hűteni a lábát...

# 697
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169278 Üzenet linkje2011-07-11 10:05:42 

Az Olimpiakos Stadionba bármikor be lehet menni ingyen vagy kell valami belépő?
# 698
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169279 Üzenet linkje2011-07-11 10:13:08 

Dettix írta:
Az Olimpiakos Stadionba bármikor be lehet menni ingyen vagy kell valami belépő?

Erre gondolsz?

Vagy a régi olimpiai stadionra a Panathinaikos-ra:

Az első a nagy piros-fehérek, az Olympiakos modern sport stadionja, nem hiszem, hogy turisztikai céllal látogatható, maximum ha meccs van, illetve a spéci ajándékbolt...

Az utóbbi az első újkori olimpiai játékok helyszíne, ide ha jól emlékszem 3 euró a belépő.

# 699
DMariann
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169281 Üzenet linkje2011-07-11 10:16:43 

Sziasztok!

A fiam és a barátnője augusztus végén készülnek Athénba. Kicsit aggódtunk az elmúlt hetekben, hogy biztonságban utazhatnak e.

Mi a helyzet Athánban? Vége a tüntetéseknek/összecsapásoknak?

Napok óta semmit nem hallani a hírekben.

Köszi!!!

# 700
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169285 Üzenet linkje2011-07-11 10:26:41 

DMariann írta:
Sziasztok!

A fiam és a barátnője augusztus végén készülnek Athénba. Kicsit aggódtunk az elmúlt hetekben, hogy biztonságban utazhatnak e.

Mi a helyzet Athánban? Vége a tüntetéseknek/összecsapásoknak?

Napok óta semmit nem hallani a hírekben.

Köszi!!!

Teljes a nyugalom, már ami az utcákat illeti...
Hogy augusztusig mi és hogyan alakul, változik, ki tudja.
Néha este összejönnek páran a téren "kiabálni", de ez már csak gyenge árnyéka annak, ami előtte ott zajlott.
És tegnapelőtt délután már a vaskorlátokat sem láttam a Parlament előtti téren, amikor arra kocsikáztam... icon_wink.gif

# 701
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169286 Üzenet linkje2011-07-11 10:50:17  Re:

sancho.dl írta:
Szia Petros!

Nagyon szépen köszönöm a választ. Valóban, ahogy írtad, ilyen helyzetben érdemes elgondokodni, hogy el tudunk-e jutni valami strandra, de valami hűsítő minenképpen kellene, mert sajnos a bartánőmnek egy idő után bedagad a lába és bizony ilyenkor kell neki egy kis hűsítés, vagy pihenés. Ezért is gondoltuk a fürcsit, de nem tudom esetleg milyen lehetőségek lennének. Nem tudom talán van valahol egy kis szökőkút ahol egy picit le tudja hűteni a lábát...

Szia!

Hát sajnos nem igen tudok más hűsítő-pihenőt, illetve ilyen medencés strand van, de oda is el kell jutni és ráadásul belépő is van.
Van a Szintagmán egy nagy szökőkút és az Ermou utca elején kettő kisebb, de nem hiszem, hogy az alkalmas lábásztatásra... és még a kutyámnak sem hagyom, hogy igyon belőlük...
Található még elszórtan több más szökőkút is, de még sosem láttam senkit lábat áztatni bennük. Talán leginkább higiéniai okai vannak. Ha az a több millió turista... icon_wink.gif
Viszont ha ilyen gondja szokott lenni, menjen el orvoshoz, mert itt most jócskán 30-40 fok között van a hőmérséklet és például az Akropolisz tetején nem egyszer megy negyven fok fölé, meg is közelítheti az 50-et! Én egyszer személyesen, július második felében láttam 52 fokot fent!
Szóval hozzatok gyógyszert, kenőcsöt meg pár hasonló dolgot, ha ilyen egészségügyi problémái vannak a barátnődnek! Komolyan mondom!
És valamilyen sapka, kalap, kendő, fejfedő feltétlen legyen! Hűsölni lehet parkokban, egy-egy kávézóban, tavernában.
És sok-sok víz!
Az utcán mindenhol kaphatóak hűtött ásványvizek azokban a kis trafikokban, amikbe minden fele bele lehet botlani.
Fél literes: 0,50 euró, 1,5 literes: 1 euró (általában)
Annak idején az Akropolisz bejáratánál ki is volt téve egy figyelemfelhívó tábla, hogy fejfedő és egy palack víz ajánlott fejenként. Mostanában nem néztem, hogy kint van-e még icon_smile.gif
De van ingyen mosdó az Akropolisznál, ott arcot lehet mosni, persze az egyéb ott végezendő dolog mellett, illetve vannak ivócsapok is elhelyezve - legalábbis régebben voltak...

# 702
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169290 Üzenet linkje2011-07-11 11:19:50 

Köszi Petros, az elsőre gondoltam.
# 703
DMariann
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169294 Üzenet linkje2011-07-11 11:39:34  Válasz a #169285. hsz-ra Előzmény #169285

Szia Petros!

Köszi a tájékoztatást, ez igazán jó hír !

# 704
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169363 Üzenet linkje2011-07-11 20:22:19  Válasz a #169286. hsz-ra Előzmény #169286

Szia Petros!

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást. Sajnos tényleg kell vinnünk gyógyszert és kenőcsöt, mert a lábával tényleg sokszor van gond icon_sad.gif Ennek ellenére semmiképpen nem szeretnénk lemondani egy kis Athéni kirándulásról. Én már kétszer jártam ott, de szegény párom még nem volt, így mindenképpen szeretne elmenni. A ivóvíz miatt ne aggódom, mert azt tudom, hogy minden sarkon az újságárusoknál is lehet vizet kapni icon_smile.gif Sapkát már vett magának és azt már tudjuk, hogy nem szabad nagyon szabadon hagyni sok testrészt, mert igen csak megéghetünk. Én ngyon bírom a meleget,ő kevésbé, de remélem minden gond nélkül sikerül egy csodás napot töltenünk Athénban.

Mégegyszer köszönöm...

# 705
Abel
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169777 Üzenet linkje2011-07-14 22:55:09 

Holnap indulunk Olympic Beach-re.

Szerintetek fizessünk be egy Athéni fakultatív kirándulásra, vagy inkább majd máskor? Visszaolvastam, de nem tudok dönteni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu