Sziasztok!
Szeptemberben Pargaba készülünk, a segítségeteket szeretném kérni. Több helyen is találkoztam egy bizonyos összegyűjtött információkat tartalmazó dokumentumról szóló hozzászólásokkal, de sajnos nem sikerült letöltenem. Lenne valaki olyan kedves, hogy még egyszer belinkelné a letöltési helyet, vagy (még inkább) elküldené e-mailben? Nagyon-nagyon szépen megköszönném. A címem: szollar.anna@gmail.com
Szép napot mindenkinek!
Üdv.:
Anna
Ma jöttünk haza Pargáról, a Kardanis apartmanban laktunk. A Kalandozás utazási irodával voltunk. Konyhai felszereltsége 0-alatt. Van olyan szoba ahol még mosogató sem volt, igaz van 1 közös konyha minden emeleten. Aki főzőcskézni akar, az vigyen edényeket, mert szinte semmi nincs. A szobát azonnal nézzétek meg érkezéskor, mert amit itthon 4 ágyasnak adtak el abban a szobában csak 2 ágy volt, és külön kérésre hozott a tulaj 1 kemping ágyat amin a fiam aludt. A fiam 16 éves, teljes árat fizettem érte,ezért én úgy gondolom,hogy legalább rendes ágya legyen ne kemping ágy. A ház tele volt szoba cserére nem volt lehetőség. Magyar idegenvezető nincs, úgyhogy készüljetek fel angol vagy görög nyelvből. 2éve jártunk Pargán , ahhoz képest az árak emelkedtek. Az apartmanban minden nap volt takarítás,adtak érkezéskor törölközőt is de azt nem cserélik. Közös konyhában van mikró. Akik most érkeztek ki azok is szentségeltek az ágy miatt de ők tudta szobát cserélni. Ugyan az a szitú 3-an jöttek 2 ágy volt.
Titusznak üzenem, előkerült valahogy ....khmmmm... az albumom, igaz a hozzászólások valami oknál fogva elcsúsztak, nem ahhoz a képhez kerültek,mint elsőre.
#1696222011-07-13 20:52:47 Válasz a #169600. hsz-ra
Szia Apuka.
Csino vagyok.
Mi is ebbe a házba megyünk, és már vártam a beszámolódat, hát nem valami biztatókat irtál. Egyébként a busz út ki birható volt , a határ meg ilyenek ? légyszi ird már meg ha nem gond ,hogy kb. mihez van közel, központ, bolt , strand,... stb, HOGY MÉG IS MIRE KÉSZÜLJÜNK,? Bocs hogy ennyit kérdezek , de mi még most megyünk először. Köszi helo.
#1696282011-07-13 21:24:35 Válasz a #169625. hsz-ra
Titusz! Erről tudnék mesélni, de ez nem az a fórum.
Írtam privit! A lényege: Pargát otthonomnak tekintettem, a 10 nap elég volt ahhoz, hogy úgy érezzem, mintha mindig is ott éltem volna. Megszerettem nagyon, és bizony visszahúz a szívem rettentően.
Sziasztok!
Az Apollon Travellel Pargán jártaktól kérdezném, hogy hogyan zajlik a kiköltözés az apartmanból?
Gondolom reggel 9-ig el kell hagyni. Utána van biztosítva egy apartman a csomagoknak,vagy délutánig ülhetünk a bőröndön a buszra várva? Mikor indul haza a busz, vagy ez változó?
#1696592011-07-14 06:19:11 Válasz a #169600. hsz-ra
Szia Apuka!
Köszi a segítséget! Kissé elkeseredtem.
Az elég nagy gáz, ha nincs egy apartmanként eladott helyiségben konyharész, illetve az súlyosabb, hogy nem ügyelnek az ágyszámra. Sajnálom, hogy a fiad nem kapott rendes ellátást.
Hát, mi ketten megyünk a fiammal, aki 17 éves, és nem fér el egy tábori ágyon, olyan magas.
Néhány napja felhívtam az utazási irodát. Ők azt mondták van telepített idegenvezetőjük...
Kár, hogy ilyen bosszantó tényezők árnyékot vethetnek a vakációra.
Még egyszer köszönöm az infókat. Üdv:Gabilla
#1696652011-07-14 08:21:09 Válasz a #169600. hsz-ra
Kedves Apuka!
Mi is most hétfőn indulunk Pargara a Kardanis apartmanba. Kicsit lehangoló, amit írtál a házról, de remélem Parga szépsége kárpótólt mindenért. Az apartmannak milyen a fekvése? Út melleti vagy csendesebb helyen található? A fürdőszoba mennyire felszerelt?
Valamint az utazással kapcsolatban kérdezném, hogy mennyi idő volt az út Pargaig és milyen busszal mentetek? Valamint az utolsó napon mikor kellett elhagyni a házat és mikor indult a busz vissza? Esetleg van még lehetőség az utolsó napon is sétálgatni kicsit Pargan? Bocsi a sok kérdésért, de már nagyon izgatottak vagyunk az utazás miatt.
#1696712011-07-14 09:46:59 Válasz a #169642. hsz-ra
Szia Theia!
Igaz mi a Bakasban voltunk tavaly, de reggel 9-ig el kellett hagyni az apartmant. A bőröndöket az udvarban tároltuk, és ott is várakoztunk, amig megjött a busz a csomagokért, és mi utasok gyalog mentünk le Zsanettel (idegenvezető) az Apollonos buszhoz. Mivel úgy olvastam az idén más a kihelyezett, ezért biztosan szervezettebben megy a dolog.
A Margarita tőlünk 50 m-re volt, és szerintem ott is hasonlóan zajlott az egész. Ráadásul még az eső is rázendített.
Remélem sikerült egy kis támpontot adnom. Még lehet az indulásodig valakitől bővebb infót kapsz, aki esetleg a Margaritában volt.
Mi múlt hét szerdán értünk haza a férjemmel, gondoltam megosztok veletek néhány gondolatot, mert mi is előtte itt olvasgattunk. Először is Parga gyönyörű!!!
Mi a Kalandozástravellel utaztunk. Háát, nem egy túl jól megszervezett iroda. Úgy kezdtük, hogy Kiskunhalason fel kellett még szednünk pár embert, a sofőrnek fogalma se volt, hogy hol van Halas és hol kell ott felszedni az embereket! A buszon odafelé nem lehetett használni a WC-t, 4,4 és fél óránként álltunk meg. A Macedón határon kellett többet várakozni, illetve a görögök pont akkor sztrájkoltak, lezárták a határt, de szerencsére csak 1 órát kellett várakoznunk. Aztán végre megérkeztünk, mindenki nagyon örült, végre mehetünk a szállásra! Nem a Kardanis házba volt a szállás, a tulaj csak délre jött, mi meg már ott voltunk fél 10-re. Mi a Dokos apartman földszinti szobáját kaptuk végül. Az emeleti szobák jobban néznek ki, de én előtte láttam a másik apartman konyháját, hát az tényleg nagyon szegényes, úgyhogy attól azért jobb volt. A magyar idegenvezető annyit jelent náluk, hogy szerdán jött egy hölgy, aki kint lakik és tájékoztatást adott a fakultatív programokról. Kérdeztük, hogy mikor fog a busz visszaindulni, de fogalma se volt, annyit mondott, hogy szerinte 11 körül
Nálunk a szobában egyszer sem takarítottak, a másik házban láttuk, hogy minden nap! De rendes volt a tulaj, adott zseblámpát (2-3 nap kb. 11-13 óráig a sztrájk miatt áramszünet volt), illetve adott kötelet és ruhacsipesz, hogy ki tudjuk rakni a ruhákat.
Ezeket leszámítva nagyon jól éreztük magunkat. A szállás, hogy nem volt valami nagy durranás minket annyira nem zavart, mert nem sok időt töltöttünk ott. Bár az erkélyünknél közvetlenül volt citromfa, ahonnan reggelente mindig szedtünk citromot. Haza dél körül indultunk, bár 11 körül már bepakoltuk a csomagokat, csak a sofőrök még lefürödtek.
A Coop üzletben voltunk egyszer, alig volt valami, úgyhogy a strand felé vezető úton lévő mini marketben vásároltunk. A Dallas ezektől az apartmanoktól messze van, illetve nem is volt olcsóbb. Mi a Dallasban hűtőmágnest és képeslapot vettünk csak, mert az tényleg jó áron volt.
Egyik nap elsétáltunk a Lihnosra, nekünk a Valtos sokkal jobban tetszett. Egyszer elmenni az olajfalegeten oda megéri, mert a liget nagyon szép, bár a szerpentines út tűzön napon kicsit megviselt De mondta egy hölgy, hogy valahogy ki lehet kerülni a szerpentint és az erdőn át is el lehet jutni. Mi délelőttönként a városi strandon voltunk, délutánonként átmentünk a Valtosra. Mi nem egyből a strand szélén napoztunk, hanem beljebb mentünk, ott van egy nagy fa, ami alatt árnyékban elviselhető az idő.
Én jó barna bőrű vagyok, még soha nem égtem le, de itt már az első napon sikerült, aztán a többi nap is, pedig kentem magam 15-ös faktorú naptejjel.
Remélem tudtam egy pár hasznos infót adni nektek, és mindannyiótoknak legalább olyan jó nyaralást kívánok, mint a miénk volt!