#1699482011-07-16 21:53:33 Válasz a #169934. hsz-ra
Szia, én most regisztráltam, tehát új vagyok. Szabadkán élek és nem sok jót mondhatok az autopályával kapcsolatban, szerintem és még nagyon sokan itt úgy gondoljuk, hogy soha sem készitik el.
érdeklődnék. azt állítják, hogy ha autóval utazunk, a szerbek és a macedónok is kérik az útlevelet. tudom hogy már egy kicsit unalmas ez a téma, de megyünk 8.an, s hatunknak nincs útlevele. nem szeretnénk itthon maradni ez miatt.
A megoldás egyszerű, ha csak az autóval utazóktól kérik!!! Kiszálltok, átballagtok gyalog, aztán odaát visszaültök.
Azért elgondolkodtató, hogy valaki ilyen marhaságot talál ki, miszerint más szabályok vonatkoznak az autóval határátlépőkre mint bárki másra. ??? Ha valaki beutazik személyivel, pl. vonattal, az nem jöhetne vissza autóval, mert nincs útlevele?????? Érdekes lenne.
Ahogy már ezerszer elhangzott,nem kell útlevél. És ezt tapasztalatból mondom.
Sziasztok! az éjjel jöttünk haza Stavrosról, az autópálya díjakat mindenhol euróba fizettük, szerintem már mindenki tudja de leírom
szerb.: 3.5 - 2.5 - 7.5 - 2, , mac. : 1 - 2 - 1 , vissza ugyanennyi,
mi útlevéllel voltunk és mindenhol szkennelik ezért is lassu az átkelés.
Belgrád híd javítás nem annyira gázos éjszaka mentünk de ekkor is lassú, sok útjavítás van 40-60-80 táblákkal tarkítva.
Tankolni mindenhol kártyával fizettünk, Szalonikibe shell, előnybe részesítjük a mol-omv és lukol kutakat. A maciknál olcsóbb a benzin pl.31-literért 9452 Ft-t fizettünk még semmit nem számoltam át de ez jó kör volt. A Görögöknél általában 1.66-1.69, láttam 1.58-de ott nem talkoltunk!
#1700542011-07-17 22:01:04 Válasz a #170015. hsz-ra
Kicsit sokat fizettél a macedonoknál. Én mindenhol 1 Eu-t adtam és nem kértek többet. Viszont jegy helyett is egy helyen csak egy kézlegyintést és "Csáo"-t kaptam. Gondolom zsebbe ment az Euróm.
" Szalonikibe shell, előnybe részesítjük a mol-omv és lukol kutakat. A maciknál olcsóbb a benzin pl.31-literért 9452 Ft-t fizettünk még semmit nem számoltam át de ez jó kör volt. A Görögöknél általában 1.66-1.69, láttam 1.58-de ott nem tankoltunk! "
Macedónoknál tankolsz, olcsóbb görög kúton meg nem mer... LOL
Sziasztok!
Erről halottatok már? Ha igaz, akkor változott a kisbuszok és 3.5T alatti kisteherautók besorolása (III. -> II. kategória) Szerbiában. A hivatalos honlapon viszont még nincs fenn!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy most vasárnap indulunk Sartiba autóval és valahol olvastam, hogy nemzetközi jogosítványt kérhetnek a határon. Nem tudom hogy volt-e már szó róla én sajnos nem találtam ezért érdeklődök, hogy tudtok-e erről valamit mik a tapastalatok? Nem nagy összeg csak ha felesleges akkor nem csináltatom meg.