Sziasztok !
Pár oldallal ezelőtt dtina írta, hogy rengeteg algúton mentek át az utolsó három órában, mielőtt Pargára értek. A gyerekeim tavaly voltak busszal és ők nem emlékeznek rá, hogy ennyi lett volna. Lehet, hogy a busz másik úvonalon megy mint Ti mentetek ? Mi az Apollonnal megyünk, 8-án indulunk. Nekem szimpibb lenne az alagutas, bár igazad lehet, hogy olyan soknál már meg lehet unni.
Valóban sok az alagút az új autópályán, amit teljes hosszában 2009-ben adtak át. Addig egy másik útvonalon járt a busz. Az hosszabb volt, és szerpentinesebb.
Gyfland írta:
Sziasztok !
Pár oldallal ezelőtt dtina írta, hogy rengeteg algúton mentek át az utolsó három órában, mielőtt Pargára értek. A gyerekeim tavaly voltak busszal és ők nem emlékeznek rá, hogy ennyi lett volna. Lehet, hogy a busz másik úvonalon megy mint Ti mentetek ? Mi az Apollonnal megyünk, 8-án indulunk. Nekem szimpibb lenne az alagutas, bár igazad lehet, hogy olyan soknál már meg lehet unni.
Pargán ajánlom Mindenkinek a 1,8 euros gyrosost, hatalmas adagot adnak és nagyon finom. Igaz raknak bele csalamádét is, de nagyon friss ízt ad tőle. A városi strand felső utcáján az olcsóbb nettkávézó előtt van. A Bacchosban minden nagyon finom, a Sakisban a Stifadó igazi görögös ízű és nagy adag, de a polip nekem nem ízlett és kis adagot adtak, a Taxisnál pedig ehetetlen volt a kalamári és a Stifadó bár finom volt, de inkább hasonlított egy pörkölthöz.
Na erre (is) gondoltam, mikor Pargát féltettem.
Gyrosba csalamádé? Boaaa...
És nem azért mert egyébként nem szeretném a csalamádét. Nem gyrosba való. Abba tzatzikit való.
Gugic írta:
Sziasztok!
Pargán ajánlom Mindenkinek a 1,8 euros gyrosost, hatalmas adagot adnak és nagyon finom. Igaz raknak bele csalamádét is, de nagyon friss ízt ad tőle. A városi strand felső utcáján az olcsóbb nettkávézó előtt van. A Bacchosban minden nagyon finom, a Sakisban a Stifadó igazi görögös ízű és nagy adag, de a polip nekem nem ízlett és kis adagot adtak, a Taxisnál pedig ehetetlen volt a kalamári és a Stifadó bár finom volt, de inkább hasonlított egy pörkölthöz.
Szia Ildi!
A pargai szállásunkat mi is a www.pargagreece.com oldalon foglaltuk le, ahol Zsófiék is. Nagyon korrektek voltak, tényleg mindennel felszerelt apartmant kaptunk, még olyan konyhai eszközök is voltak, amiket eddig sehol nem tapasztaltunk (teljes flakon mosogatószer, szivacs, konyharuha, sajtreszelő, kávéfőző, konzervnyitó, stb.).
Az iroda utolsó levelét már nem tudtam elolvasni, mert már úton voltunk, abban írták, hogy az első nap az irodában lesz a kulcs és ott tudunk fizetni is. Így mikor odaértünk felhívtam a házon kiírt számot, ahol a "gondnok nőt" értük el, aki kb. 3 perc alatt ott volt, ő adott kulcsot. Utolsó előtti nap kérdeztem tőle, hogy mikor jön, mert fizetnünk is kellene. Úgyhogy végül neki fizettünk, de úgy, hogy felhívta az irodát és odaadta a telefont, hogy halljam, hogy neki is adhatjuk a pénzt.
Szia Relax!
Érdeklődnék, hogy Ti mikor értetek Parga-ra???? Mert mi számításaink szerint elég későn. (este 9-10 óra) . Nem nagyon tudjuk megoldani, kiszámolni, hogy a kb. 17 órás autóút (határostól, megállásostól) után délutánra érjünk oda. Szerinted fogadnak még bennünket az Utazási Irodában vagy a szálláson este 9-10 körül???
Azért kérdem Tőled, mert Te is a pargagreece.com-on keresztül foglaltál.
üdv.: Zsófi73
Hmm ez számomra is furcsán hangzik. Gyrosba csalamádé !!! Mondom mi van? Talán azt akarják elérni vele hogy többnek látszódjon? Nem értem miért kell beletenni.
Újra működik a webcamos oldal.
Mire mi kijutunk már hús nem is lesz benne hanem csak zöldség
Coffos! Esetleg megvan Nektek valahol a Villa Niki GPS koordinátája???
Ugye adtak törölközőt, és cserélték is (naponta?). Most már nagyon rá vagyok kattanva a témára.
A konyhában a főzési lehetőség milyen?
üdv.: Zsófi:)
#1701522011-07-18 19:26:13 Válasz a #170145. hsz-ra
Szia Zsófi!
Nekünk az első állomásunk Thessaloniki volt 2 éjszakára, így onnan mentünk Pargára, 17 óra körül értünk oda. Egyébként szerintem a késői érkezés sem lesz probléma, mert volt, hogy 10-11 körül sétáltunk az iroda előtt és még bőven nyitva voltak.
Indulás előtt írtam nekik, hogy minden ok, megyünk, mivel még év elején februárban foglaltam (Christos-szal leveleztem, Te is?) Érdeklődött, hogy kb. mikor érünk oda. Úgyhogy ha jelzed nekik előre, hogy előfordulhat, hogy későn érkeztek, biztos nem lesz probléma.
Egyébként hány órakor fogtok indulni?
Bár "Andikával" mentünk, de csak galibát okozott nekük. Simán józan paraszti logikával, táblák és térkép alapján oda lehet találni.
(Andika a GPS kölcsönbe volt nálunk, így koordinátákat nem tudok produkálni már neked)
Ha a Google Earth-ben megnézed a várost, akkor már ismerősként eligazodsz ha ott vagytok.
Törölköző volt, és cserélte is a Niki. Tavaly ő maga is mosta, és a mi apartmanunk melletti nyitott teraszon szárított, ezért a mi hátsó/belső folyosónkon mindig jó öblítő illat volt.
Főzési lehetőség átlagos görögös volt. Lecsót tudtam csinálni. Egyébként eljártunk vacsorázni.
Zsófi73 írta:
Coffos! Esetleg megvan Nektek valahol a Villa Niki GPS koordinátája???
Ugye adtak törölközőt, és cserélték is (naponta?). Most már nagyon rá vagyok kattanva a témára.
A konyhában a főzési lehetőség milyen?
üdv.: Zsófi:)