Szia Zsófi!
Nekünk az első állomásunk Thessaloniki volt 2 éjszakára, így onnan mentünk Pargára, 17 óra körül értünk oda. Egyébként szerintem a késői érkezés sem lesz probléma, mert volt, hogy 10-11 körül sétáltunk az iroda előtt és még bőven nyitva voltak.
Indulás előtt írtam nekik, hogy minden ok, megyünk, mivel még év elején februárban foglaltam (Christos-szal leveleztem, Te is?) Érdeklődött, hogy kb. mikor érünk oda. Úgyhogy ha jelzed nekik előre, hogy előfordulhat, hogy későn érkeztek, biztos nem lesz probléma.
Egyébként hány órakor fogtok indulni?
Relax!
Úgy megnyugtatál!
Mi is írtunk nekik (kb. fél órája), hogy este 9 óra körül érkezünk, és hogy ez probléma-e. Igen Christos-szal. Ő a főnök, bár nem hiszem, hogy mindig Ő ül a gép előtt, bár ki tudja ...
Hogy mikor indulunk, .... hajnal 2-3 körül. Így talán este 8-kor (náluk már 9) érünk oda. Ez 17 órás menetidővel van számolva. Aztán ki tudja mi lesz. Valaki itt a fórumon 20 órát is írt. Ha azonban a száraz tényeket nézzük (km; határátkelőhelyi várakozás; a családunk megállási szokásai - kb. 3alk.) bele kell férnie 17 órába.
Még egyszer köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
üdv.: Zsófi73
#1701622011-07-18 20:07:13 Válasz a #169913. hsz-ra
Szia Pévi,
köszi a gratulációt!
A hajókiránduláson nem csak ugrálni lehetett, hanem egy mobil létra segítségével be lehet "mászni" is a tengerbe. Mind a három fürdős - ugrálós pihenő legalább 30 perc volt, szóval volt idő lubickolni. A leghosszabb a barlangnál volt, ott még a kapitányunk és az egyik matróz felmásztak a sziklára kb. 8-10 méter magasra és belevetették magukat a habok közé.
A benzin pedig 1,6 - 1,7 között mozog.
olvasgatva a hozzászólásokat szinte "kiszúrta" a szememet ez a gyros csalamádéval dolog..
Szerencsére már több helyen is nyaralhattunk Görögországban és én úgy gondolom, hogy az IGAZI GÖRÖG GYROS a következőkből áll:
- pita
- tzatziki
- husi
- hagyma (de lila)
- paradicsom
- plusz egy kis sült krumpli
Megnyugodhattok Pargan több helyen is ettünk gyrost és ezt a csalamádés változatot csak ebben a bizonyos 1,8-asnál tapasztaltuk! Ami egyébként rossz nem volt, de nem az az igazi görög szerintem.
A csalamádé meg úgyis a pörkölthöz illik...
Ha a tavalyi utunkból kiveszem az 5 órás alváskiállást, és az 1 órás eltévedést (Andika miatt) akkor is 19 óra alatt csak Igoumenitsáig értünk. Oké, onnan már csak kb fél óra Parga.
Este 7-kor indultunk, és másnap naplementére értünk Igoumenitsába, ahol a teljes kimerültség miatt meg kellett állnunk aludni, és csak következő nap mentünk Pargára.
Zsófi73 írta:
Relax írta:
Szia Zsófi!
Nekünk az első állomásunk Thessaloniki volt 2 éjszakára, így onnan mentünk Pargára, 17 óra körül értünk oda. Egyébként szerintem a késői érkezés sem lesz probléma, mert volt, hogy 10-11 körül sétáltunk az iroda előtt és még bőven nyitva voltak.
Indulás előtt írtam nekik, hogy minden ok, megyünk, mivel még év elején februárban foglaltam (Christos-szal leveleztem, Te is?) Érdeklődött, hogy kb. mikor érünk oda. Úgyhogy ha jelzed nekik előre, hogy előfordulhat, hogy későn érkeztek, biztos nem lesz probléma.
Egyébként hány órakor fogtok indulni?
Relax!
Úgy megnyugtatál!
Mi is írtunk nekik (kb. fél órája), hogy este 9 óra körül érkezünk, és hogy ez probléma-e. Igen Christos-szal. Ő a főnök, bár nem hiszem, hogy mindig Ő ül a gép előtt, bár ki tudja ...
Hogy mikor indulunk, .... hajnal 2-3 körül. Így talán este 8-kor (náluk már 9) érünk oda. Ez 17 órás menetidővel van számolva. Aztán ki tudja mi lesz. Valaki itt a fórumon 20 órát is írt. Ha azonban a száraz tényeket nézzük (km; határátkelőhelyi várakozás; a családunk megállási szokásai - kb. 3alk.) bele kell férnie 17 órába.
Még egyszer köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
üdv.: Zsófi73
#1701692011-07-18 20:26:00 Válasz a #170159. hsz-ra
Nagyon szívesen Zsófi.
Azért indultok 2-3-kor, hogy addig tudjatok aludni? Nem tudtok korábban, hogy még egy csobbanással tudjatok indítani?
Azt nem tudtam, hogy Christos a főnök, nekem végig ő válaszolt az e-mailekre.
Nagyon szívesen Zsófi.
Azért indultok 2-3-kor, hogy addig tudjatok aludni? Nem tudtok korábban, hogy még egy csobbanással tudjatok indítani?
Azt nem tudtam, hogy Christos a főnök, nekem végig ő válaszolt az e-mailekre.
Igen azért. Eddig 4x voltunk Görög'-ben, és mind a 4x este 10 órakor indultunk és iszonyat fárasztó volt a férjemnek a vezetés.
Gondold el alvás nélkül bele menni az éjszakába, és még utánna vezetni.
Bár korábban csak 12-14 órás útjaink voltak.
Mi az hogy még egy csobbanással indítani???
#1701772011-07-18 20:44:30 Válasz a #170174. hsz-ra
Arra gondoltam, hogy ha délután érnétek oda, az "út porát le lehetne mosni" egy fürdőzéssel.
Mi este fél 6-kor indultunk és a szerbeknél Nis környékén aludtunk 3 órát. Egy kis szemlehunyós pihenéssel indult az egész és 3 órás bealvássá fajult. Nálunk is a férjem vezetett egyedül, bár ő hozzá van szokva az éjszakai (előtte nem alvós) vezetéshez. Most indulás előtt próbált volna aludni, de fél órát sikerült neki.
De jó nektek, annyira klassz lesz.
[quote="Cofffos"]Ha a tavalyi utunkból kiveszem az 5 órás alváskiállást, és az 1 órás eltévedést (Andika miatt) akkor is 19 óra alatt csak Igoumenitsáig értünk. Oké, onnan már csak kb fél óra Parga.
Este 7-kor indultunk, és másnap naplementére értünk Igoumenitsába, ahol a teljes kimerültség miatt meg kellett állnunk aludni, és csak következő nap mentünk Pargára.
19,5 óra?????? Autópályán???? Jajj ne!! Az előbb Relax teljesen leRelax-ált. Most újra tiszta ideg vagyok, hogy bírjuk ki - 2 gyerekkel.
#1701802011-07-18 20:54:24 Válasz a #170179. hsz-ra
Tzaziki is volt benne és aki nem kért, annak nem tettek bele csalamádét. Mi sem tapasztaltuk ezt máshol eddig, de nekünk nagyon ízlett. Dehát ízlések és pofonok. A Metaxás gyros sem hagyományos, mégis sokan szeretik.
#1701812011-07-18 20:55:15 Válasz a #170179. hsz-ra
Sajnos végig nincs pálya, Szerbia elején és végén nincs. Szerbia végén hosszú szakaszokon 60-as, sőt 40-es tábla is volt. Majd megőrültünk, de sokkal nem mertük túllépni.