#1701222011-07-18 15:21:55 Válasz a #170118. hsz-ra
Ahogy írták előttem is, nem kell a nemzetközi jogsi ( de a zöldkártya igen! )
Itt egy link, ebben még Jugoszlávia szerepel, de láttam már olyan felsorolást, ahol már Szerbia van feltüntetve.
Nem akarok senkit riogatni de a Macedón 1. autópálya kapunál a köcsög csávónak a kezébe nyomtam az 1 eurost, ahogy szoktam, de Ő üvöltve , ordibálva követelte hogy: tri euro. És hiába ordibáltam vele ugyanabban a hangnemben, amíg nem fizettem ki a 3 eurot, addig nem engedett tovább, lezárta előttem a folyamatosan nyitott sorompót és mikor látta, hogy nem akarom kifizetni , akkor elkezdett artikulálatlanul üvölteni, hogy adjak neki dokumentet. Mivel ahhoz neki az égvilágon semmi köze, ezért természetesen nem kapta meg, de néhány perces vita után kénytelen voltam neki kifizetni a kért 3 eurot, mert igencsak gyűlt a sor utánunk s nem engedett az árból, sőt vissza akart zavarni! Ez július 4.-én éjszaka 1 órakor történt, tehát valószínűleg nappal nem merik megtenni, de aki ilyen tájban utazik, annak érdemes lehet váltani, ha nem akar hasonló vitába keveredni. A többi kapunál simán fogadták az 1 eurót csak az első volt ilyen gyökér. Visszafelé mindenhol denárral fizettem, s bár sehol sem akartak jegyet adni, addig nem jöttem el, amíg ide nem adták, hiába mutogattak, hogy menjek.
#1701872011-07-18 21:16:45 Válasz a #170170. hsz-ra
7-dikén éjszaka mi is találkoztunk a KIS KÖCSÖGGEL - adtam az 1€-t bámult, mint egy belőtt kistini, majd hablatyolt-karattyolt érthetetlen 'nyelven' és csönd és bámultuk egymást tovább félpercig, kérdeztem hány €? újra csak bámult - adtam még 1€-t , erre nagy nehezen felnyitotta a sorompót és még blokkot is kaptunk, bár karattyolt tovább- MAI NAPIG NEM TUDOM MIT AKART ! (MERT NEM AZ €-RA UTAZOTT AZT ÉREZTEM, TÁN CSAK AZ ZAVARTA, HOGY NEM DÉNÁRRAL FIZETTEM...?)
#1702142011-07-19 07:41:04 Válasz a #170211. hsz-ra
Saját tapasztalataim szerint éjszaka nincs nyitva, de sokan vannak, akik a váltásból élnek, ezért mindig tudsz denárt váltani. Előtte azonban érdemes tájékozódni az árfolyamról, mert átvághatnak. Ha az egyik nem megfelelő áron vált, néhány méterrel arrébb találsz másikat, aki megadja a hivatalos árat.
#1702462011-07-19 11:24:27 Válasz a #170149. hsz-ra
Üdv!
Engem föleg Belgrádon való átjutás érdekelne oda vissza pl használtátok e az elkerülő szakaszt vagy nem mennyi ideig tartott az átjutás,melyik napokon utaztatok határátkelóknél a várakozási idök.
Kutakodtam egy kicsit a Szerb autópályás cég honlapján és megtaláltam az új besorolást. Itt meg tudjátok nézni. Még jobb a helyzet, mint vártam, azok a kisbuszok, amelyek első tengelyközépvonalában mért magassága kisebb 1,9 méternél és 3.5T alatti összsúlyúak a korábbi III. helyett a személyautós I. kategóriába kerültek! A korábbi hírekkel ellentétben csak az 1.9 - 3 m magasságú és 3.5 T alatti buszok kerültek a II. kategóriába.